Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עזרה בקשר לזיכרון

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7485 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המחשב שלי בזמן האחרון נהיה ממש איטי ולפעמים קופץ לי חלון של זיכרון וירטואלי נמוך?

מזה בעצם ומה אני צריך לעשות בשביל שהמחשב יעבוד יותר מהר ואיך מסדרים את זה?

המחשב עבר פירמוט לא מזמן ככה שזה לא רעיון טוב ..

הנתונים של המחשב הם 80ג'גה ו512 זכרון פנימי

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לי יש מחשב עם 40 גיגה ו- 64 מגה זיכרון ולא קופצות לי הודעות.

אני מהמר על וירוס או תוכנת ריגול שחדרו לך למחשב.

פורסם

גם לי יש אותה בעיה, AMD2600 512 זיכרון ,

גם לא מזמן עשיתי פירמוט, בכול אופן גם קופץ לי חלונות כול הזמן, פרסומות - בעברית\אנגלית.

וכול פעם שקופץ אחד, אפילו שסוגרים הזיכרון וירטואלי פנויי יורד, ובמשך שעה- שעתיים כבר המחשב לא זז משהו וכמעט לא נישאר זיכרון פנימי,

זה בעיה.

תמיר

פורסם

ואם אני רואה מה איך בידיוק אני פותר את הבעיה ?

וכמה זה אמור להיות "זולל"?

יש גם עוד דרך לגרום למחשב לעבוד יותר מהר שלא לעלות בהתחלה תוכנות שלא צריך למשל שאי סי קיו ומסנג'ר לא יפתחו בהפעלה של המחשב

איך עושים את זה?

פורסם

הכי קל לבדוק איזה תוכנות עולות יחד עם הווינדוס (רמז: לעלות את המחשב מחדש), להיכנס להגדרות של אותם התוכנות ולבקש מהם יפה לא לעלות אוטומטית עם המחשב.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

512 זה הרבה. לי יש 384 (128 + 256) והמחשב אף פעם לא מדווח לי על זכרון וירטואלי נמוך. הסיבות הנפוצות "לאכילת" זיכרון הן תוכנות שרצות ברקע ותוכנות כבדות כמו משחקים ואימיול ולפעמים גם וירוסים.

בכדי לבדוק אילו תוכנות עולות לך אוטומטית כשהווינדוס מתחיל, תלחץ start ובשורת run תריץ פקודה msconfig. לך ללשונית startup ותראה ליד מה מסומן וי. כל מה שמסומן לידו וי אומר שזה מה שהמחשב שלך מעלה אוטומטית בכל הפעלה מחדש. מה שאתה לא רוצה שיעלה אוטומטית פשוט תבטל את הוי ממנו. פשוט מאוד.

כמו כן הייתי ממליץ לך להשתמש בתוכנות שמגלות "אמצעי ריגול" במחשב כמו קוקיס וקבצים אחרים. ad-aware היא תוכנה חינמית מצויינת כמו גם spybot.

אנטי וירוס זה כבר מוצר חובה בכל מחשב. norton anti-virus היא תוכנה מעולה, ששווה גם להשקיע בקניית עותק מקורי שלה.

כמו כן תדאג לעדכונים של הווינדוס עם windows update.

תדווח אם יש שיפור אחרי ביצוע של הדברים הנ"ל.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

למחשב של משתמש ממוצע אם תוכנות הורדה ותוכנות מסרים כאשר כמה דפדפנים פתוחים נפח הזכרון שאמור להמצא בשימוש לWIN XP הוא כ300 מגה מעל זה או כולו אומר שיש איזה וירוס או תוכנה אחרת אשר מפריע לעבודה תקינה של המע' ההפעלה.

חשוב לבדוק שעל המחיצה שמותקנת מע' ההפעלה יש מספיק מקום פנוי.

המלצה להשאיר שם מינימום 2GB.

אם יש אצלכם בעייה עם הזכרון הוירטואלי אתם בקלות יכולים להגידל אותו. מומלץ להגדילו להגדרות המומלצות של מע' ההפעלה עצמה.

פורסם

תסיר כל מיני תוכנות סטייל נורטון אנטי-וירוס, וכל מיני דברים מגעילים וכבדים ותתקין במקום תוכנה קלה וחינמית סטייך NOD32 וכו , כל התוכנות היום משתמשות כמעט באותם רשימות וירוסים ... ובכלל , היום מי משתמש בוירוסים .. הכל זה SPYWARE..

בכל אופן, יש לך תוכנה שזוללת זיכרון, 512 זה דיי והותר למשתמש נורמאלי, בזמן שזה כותב את זה, תנסה לאפיין איזה תוכנות אתה מריץ.

פורסם
יש גם עוד דרך לגרום למחשב לעבוד יותר מהר שלא לעלות בהתחלה תוכנות שלא צריך למשל שאי סי קיו ומסנג'ר לא יפתחו בהפעלה של המחשב

איך עושים את זה?

תלחץ על התחל(start), הפעלה(run), תרשום msconfig ותלחץ איפה שכתוב הפעלה או (run).

כל שם של תוכנה שמסומן ב- וי , יופעל עם הפעלת המחשב וכדי למנוע את ההפעלה יש לבטל את ה- וי.

חשוב מאוד שתבטל רק את התוכנות שאתה מכיר ולא תוכנות שאתה לא יודע מה הן

מישום שלפעמים הן חשובות.

פורסם

AVIAD_GT - תן עוד קצת פרטים ע"מ שאוכל לעזור לך יותר:

1. איזו מערכת הפעלה (98? XP?) יש לך ובאיזו שפה היא? (כדי שאוכל לרשום לך בדיוק איך מגדירים מה).

2. הבעיה מתרחשת כשאתה מחובר לאינטרנט או גם כשאתה לא מחובר? יש בבית שלך מס' מחשבים ברשת?

3. הבעיה מתרחשת במהלך/אחרי שימוש בתוכנות 'כבדות' (פוטושופ, תוכנות תלת-מימד וכו') או משחקים?

4. כמה מקום פנוי יש לך בכונן הקשיח (מתוך ה 80 ג'יגה) והאם זה הכונן הקשיח היחידי?

5. מתי בפעם האחרונה ביצעת סריקה למחשב עם תוכנת אנטיוירוס ובנוסף לכך גם עם תוכנה להסרת קבצי ריגול?

פורסם
AVIAD_GT - תן עוד קצת פרטים ע"מ שאוכל לעזור לך יותר:

1. איזו מערכת הפעלה (98? XP?) יש לך ובאיזו שפה היא? (כדי שאוכל לרשום לך בדיוק איך מגדירים מה).

2. הבעיה מתרחשת כשאתה מחובר לאינטרנט או גם כשאתה לא מחובר? יש בבית שלך מס' מחשבים ברשת?

3. הבעיה מתרחשת במהלך/אחרי שימוש בתוכנות 'כבדות' (פוטושופ, תוכנות תלת-מימד וכו') או משחקים?

4. כמה מקום פנוי יש לך בכונן הקשיח (מתוך ה 80 ג'יגה) והאם זה הכונן הקשיח היחידי?

5. מתי בפעם האחרונה ביצעת סריקה למחשב עם תוכנת אנטיוירוס ובנוסף לכך גם עם תוכנה להסרת קבצי ריגול?

1.אקספי sp2

2.אני חושב שרק שאני מחובר באינטרנט(כי רוב הזמן שהמחשב דולק גם האינטרנט דולק)

3.באי סי קיו לרוב אבל גם בתוכנות אחרות

4. בכונן המערכת 37 ובשני 9

5.תוכנה לרוגלות היום ביצעתי לא מזמן ואנטי וירוס ..יש לי אבל אף פעם לא .:lol:

פורסם
תלחץ על התחל(start), הפעלה(run), תרשום msconfig ותלחץ איפה שכתוב הפעלה או (run).

כל שם של תוכנה שמסומן ב- וי , יופעל עם הפעלת המחשב וכדי למנוע את ההפעלה יש לבטל את ה- וי.

חשוב מאוד שתבטל רק את התוכנות שאתה מכיר ולא תוכנות שאתה לא יודע מה הן

מישום שלפעמים הן חשובות.

לא ממליץ למישהו שלא מכיר להתעסק עם MSCONFIG.

לבטל תוכנות שעולות בהפעלה ניתן לבטל מהתוכנה עצמה כמו מסנג'ר, ICQ, EMULE וכו'.

פורסם

טוב, אז ככה:

1. מי שאמר לך להוריד דברים מה MSconfig, זאת אופצייה, אבל לא הכי טובה מכיוון שאתה עלול להסיר הגדרות מתקדמות של המערכת וגם הגדרות כמו פיירוול או האנטיוירוס שלך, כך שהם לא עובדים בצורה מלאה או מבצעים פעולות חלקיות בלבד. לא מומלץ אבל אופציה, בד"כ משתמשים בזה כדי לבודד בעיה (מסירים ומחזירים אחד אחד עד שרואים איזה מהפעולות גורם לבעיה ואז מתמקדים בה האופן ספציפי).

2. שינוי הגדרות זיכרון וירטואלי ב XP : תלחץ קליק ימני על 'המחשב שלי' ואז תבחר ב 'מאפיינים'. תעבור ללשונית 'מתקדם', ובתוך האפשרות של 'ביצועים' תלחץ על כפתור 'הגדרות'. בחלון שייפתח, תעבור ללשונית 'מתקדם' ובאפשרות של זיכרון וירטואלי תלחץ על 'שינוי'. ייפתח חלון נוסף שבו עליך לבחור את הכונן של המערכת למעלה (תבחר בו). במרכז החלון יהיו לך 3 אופציות: תבחר בראשונה ('הגדרות ידניות'), ותגדיר כגודל מינימלי 1000 וגודל מקסימלי 1500. תחלץ על הכפתור של 'הגדר' באותו המקום, תאשר את כל החלונות, ותעשה ריסטרט למחשב. בעיקרון - במידה ויש 2 כוננים נפרדים פיזית (ולא לוגית, אם זאת הפרדה לוגית אז אין טעם) ההמלצה היא לבצע את ההגדרה הזאת על הכונן השני של המחשב (אצלך זה עם ה 9 ג'יגה פנויים), כדי לא ליצור עומס על הכונן של המערכת. פשוט בכונן של המערכת אתה מגדיר את האופציה כ'לא זמין' (האופציה השלישית בחלון, ליד הכפתור עצמו) ואז אתה בוחר בכונן השני של המחשב למעלה ומגדיר את ההגדרות בחלון שלו.

3. יש תוכנות לניהול זיכרון וטיפול כללי במחשב, גם לבעיות זיכרון, ביצועים שונים וכו': Liutilities Wintasks היא אופציה נהדרת ומתקדמת מאוד, Sisoft Sandra היא גם אופציה לא רעה בכלל. עוד תוכנה לא רעה היא CashMam - לניהול יישומי זיכרון.

4. תעשה סריקה כוללת למחשב שלך - לוירוסים ולתוכניות ריגול (וגם לתוכניות תיקון כמו אלו למעלה), לפחות פעם בשבוע. אפשר לקרוא לזה 'טיפול מונע' למחשב. את הבעיות תתפוס עוד לפני שהן יתחילו.

אם יש לך עוד בעיות / שאלות - או כאן או בה"פ.

***** קח בחשבון שהשינויים כאן הם שינויים מתקדמים בתוך מערכת ההפעלה, ועלולים לגרום לבעיות במערכת (קריסה וכו'). בכל מקרה כבר עשית שינויים ב MSconfig, שזה הרבה יותר מרחיק לכת... אצלי באופן אישי אין עם ההגדרות האלו שום בעיות. אתה צריך להבין את המשמעות של זה ולקחת על זה את מלוא האחריות *****

• תוכן חדש...