Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7549 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם !

יש לי חבר שהוא די-גיי וגם מתעסק בסאוד כגון : מערכות שמע ברכב, בית ,אולמות.

בן-אדם מוכשר מאוד בתחום המוזיקה .

עכשיו שאלתי היא האם יש תפקיד בצבא שיתאים לו מן כל המאפיינים שציינתי מעלה ?

כמו סאונד-מן בלהקה צבאית ? או משהו דומה ?

אבקש להתייחס להודעה הזו ברצינות , כי השרשור הזה נפתח לא להצחיק פה את האנשים - אלא לעזור לחבר (ולמי שמתעניין בזה גם) , כי זאת שאלה שבאמת חשובה לו .

תודה מראש ,חברי קארספורום !

מש"ק זרזור

פורסם

יש בבירור.

מכר שלי שירת בתור סאונדמן של צוות הווי ובידור ונסע איתם לעשות להם את ההגברה בכל מני אירועים.

איך מגיעים לזה?

שאלה מצויינת.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

קיים בהחלט, אם כי אין לזה מספר מקצוע רשמי.

רוב האלה שאני הכרתי היו במקצוע "עובד כללי" בבסיסי חיל האוויר השונים ועסקו בהגברה בנוסף לתפקידים אחרים במשרד הרס"ר.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

קיים מספר מקצוע לכל תפקיד. ראיתי פעם את הרשימה, וחוץ מ"חמש צריח שוטקל" ודומיו היו גם קוסם ומנצח תזמורת. זה נורא פשוט. מי שאין לו מספר מקצוע לא יכול לקבל תלוש שכר. יכול להיות שבמקרה הזה המקצוע הוא עובד כללי, אבל עד כמה שידוע לי בצבא ממלאים את התפקיד הזה אנשים שהוסמכו צבאית כחשמלאים.

הדרך היחידה להגיע לזה לדעתי היא המון המון קומבינות וקשרים.

פורסם

ב-מ-ק-ר-ה שירותי הצבאי עבר עליי בתחום כח האדם של חיל האוויר, ואני אספר לך שיש גם מסםר מקצוע למלצר, למארחת אח"מים ולעוד 299 מקצועות שאין להם אפילו תקן אחד בכל צה"ל, בטח שלא בחובה.

כפי שאמרתי - או דרך "עובד כללי" בקומבינות שהבסיס ימשוך את החייל אליו מהבקו"מ (קומבינות מהג'הנם צריך בשביל זה) או באמת דרך גף נש"ר.

פורסם

בנוסף... קיימים כל מיני גופים בצה"ל שעורכים בהם סרטים ...

ולרוב קיימים שם אנשי סאונד...

אם אני לא טועה היב"ט ודומיו...

ניר.

פורסם

אמת, לא חשבתי על זה כי יש שם בד"כ יותר צלמים ואנשי עריכת וידאו, אבל קיימת יחידה שתפקידה ליצור סרטי הדרכה בח"א, ובטח יש כזו גם במז"י וכו'.

פורסם

שירתתי בלהקה צבאית ואני ממשיך לשרת בתחום גם במילואים.

הסאונד מן מוצמד ללהקה גדולה ומלווה אותה, ומתפעל את מערכת ההגברה של הלהקה (לכל להקה צבאית יש מערכת הגברה משלה להופעות בהן לא משתמשים בחברות הגברה חיצוניות).

ישנן שתי דרכים לשמש כסאונד מן בצבא:

דרך אחת לעבור מבחנים של להקה צבאית המיועדים ספציפית לאנשי קול. מועד למבחנים האלה תוכל לקבל ממדור קד"צ בלשכת גיוס. לא בכל שנה נערכים מבחנים בתחום הסאונד, אלא כשמתפנה מקום ב"מדור הפקות" של חיל חינוך. במקרה כזה, סאונד מן הוא מקצוע לכל דבר (ממש כמו זמר, נגן, שחקן, רקדן וקוסם). ניתן להתקבל לשירות בלהקה צבאית גם עם פרופיל קרבי (הזמר בלהקה שלי היה עם פרופיל 97).

הדרך השניה היא שירות כסאונד-מן חסר תקן. למדורי חינוך של הפיקודים השונים יש צוותי ב'. הצוותים הללו מורכבים מחיילים בעלי תקן של עובד כללי ומשמשים לחלוקת עומס ההופעות המוטל על צוותי א' (הצוותים הרישמיים של חיל חינוך). התקצוב שלהם מגיע מהפיקוד עצמו ולא מחיל חינוך. אני לא יודע מה המצב היום, אבל בעבר היו גם סאונדמנים שהגיעו דרך צוות ב'. כדאי ליצור קשר עם מדור החינוך של הפיקוד הקרוב ולברר אם הם מחפשים סאונד מן. בצבא כמו בצבא, ככל שלקצין החינוך יש כוח רב יותר בפיקוד, כך הסיכוי שהוא יוכל למשוך את מי שהוא מעוניין בו אליו.

*ד"א, הסיפורים השונים על קומבינות, פרוטקציות, זמרות שירדו לבוחן וכד' ברובם מוגזמים. הסיבה לכך פשוטה, אבל לא ממש קשורה לשרשור הזה.

שיהיה בהצלחה

יניב

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

• תוכן חדש...