Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7558 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתמול, במהלך נסיעה הביתה בתוך העיר, עצרתי לרגע את הרכב בצד ושמתי לב שלמרות שהטורים כוונו היטב רק לאחרונה, האוטו "מנסה" לזנק קדימה (כרגיל, הילוך D משולב).

העברתי ל N, והמנוע השמיע רעש של טורים עולים ויורדים בקצב יחסית מהיר, סתם כך (לא היתה שום נגיעה בגז).

כיביתי, חיכיתי דקה-שתיים והנעתי מחדש. הבעיה נעלמה.

היום, בדיוק אותו סיפור - האוטו מזנק קדימה, מעביר ל N ויש עליות וירידות חדות בטורים, מכבה, מדליק, הכל תקין.

ממה יכולה לנבוע הבעיה?

סופר לנסר, GLI סאלון, 97', אוטומטית, 155 אלף ק"מ (ומטופלת בדקדקנות, בעזרת חברי הפורום).

פורסם
מה ז"א מזנקת?

האם יש לך קולר נוסף לגיר?(אולי הבעיה לא בגללו, אבל אם אין לך כזה, זה יועיל מאוד וישמור על חיי גיר ארוכים יותר)

לפני כחודש וחצי שיפצתי את הגיר והתקנתי קולר נוסף, יחד עם כיוון הטורים שנעשה אצל ספי.

מאז לא היו בעיות עם האוטו.

מה הקשר לבעיה שהעליתי?!

פורסם

הבעיה החריפה:

היום כשהנעתי את האוטו חזרה מהעבודה, הטורים היו מ-מ-ש גבוהים (אין לי מד סל"ד, אבל אי אפשר שלא להרגיש). ברגע שמשלבים הילוך D או R, ממש מרגישים קפיצה חזקה.

ברגע שעוזבים את הברקס, האוטו מזנק קדימה (או אחורה, תלוי בהילוך). אם משלבים הילוך ועוזבים את הברקס, האוטו ממש נוסע לבד.

עד כדי כך, שמורגשת בלימה ארוכה יותר, בגלל הטורים הגבוהים.

מיותר לציין שכיבוי והנעה של האוטו מחדש לא פתרו את הבעיה.

פורסם

למיטב ידעתי ברכבים מוזרקים לא נוגעים בכיוון של הסלד סרק.

מדוע נגעת בכיוון מבלי לפתור את הבעיה מהשורש ?

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק, לא הבנת - במסגרת שיפוץ הגיר, נתגלו טורים גבוהים. הודות לטיפולו המסור של ספי, גם הטורים כוונו ע"י מחשב.

מאז (חודש וחצי) האוטו תיפקד מצויין. לא נגעתי בכיווני הטורים ולא היתה לי סיבה לעשות את זה.

פורסם
איציק, לא הבנת - במסגרת שיפוץ הגיר, נתגלו טורים גבוהים. הודות לטיפולו המסור של ספי, גם הטורים כוונו ע"י מחשב.

מאז (חודש וחצי) האוטו תיפקד מצויין. לא נגעתי בכיווני הטורים ולא היתה לי סיבה לעשות את זה.

אני מניח שאתה לא מצפה שאני אנחש שכיוונת את הטורים דרך מחשב - כי לא רמזת או ציינת זאת בהודעה שלך.

מעבר לזה צריך לברר למה מלכתחילה היתה בעיה עם הטורים והאם בכלל היה צורך לגעת במחשב בשביל לכוון אותם שוב.

שוב אנחנו חוזרים לעניין שצריך לטפל בבעיות מהשורש. אם הטורים פתאום עלו - יש לכך סיבה. התוכנה במחשב לא משתנה סתם ככה ביום בהיר ורוב הסיכויים שמדובר בליכלוך שמקשה על אחד החלקים במערכת ההזרקה לווסת את סלד הסרק (לכלוך במנוע צעדים למשל) - או שמה חיישן לא תקין (חיישן מצב מצערת וכד').

בקיצור, צריך לבדוק איזה חיישן מתחיל להשתגע דרך סורק מתאים.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
מעבר לזה צריך לברר למה מלכתחילה היתה בעיה עם הטורים והאם בכלל היה צורך לגעת במחשב בשביל לכוון אותם שוב.

שוב אנחנו חוזרים לעניין שצריך לטפל בבעיות מהשורש. אם הטורים פתאום עלו - יש לכך סיבה. התוכנה במחשב לא משתנה סתם ככה ביום בהיר ורוב הסיכויים שמדובר בליכלוך שמקשה על אחד החלקים במערכת ההזרקה לווסת את סלד הסרק (לכלוך במנוע צעדים למשל) - או שמה חיישן לא תקין (חיישן מצב מצערת וכד').

בקיצור, צריך לבדוק איזה חיישן מתחיל להשתגע דרך סורק מתאים.

איציק

לא יודע אם היתה מלכתחילה בעיה עם הטורים, מעבר לעובדה שבבדיקת האוטו (לקראת שיפוץ הגיר), הוסבה תשומת ליבי שהטורים גבוהים מעט - וככה קיבלתי את האוטו חודשיים לפני כן. אבל כרגע, אנחנו דנים בטפל.

אכן, צריך לטפל בבעיות מהשורש, ובשביל זה אני שואל. תודה על הטפת המוסר.

בקשר למנוע צעדים, שמעתי סברה שקשורה בעניין. בהנחה שיש בעיה במנוע צעדים (לא שאני יודע מה זה) - האם מטפלים בזה אצל מישהו שמתמחה בעניין, או בכל מוסך (או אצל חבר שמתמצא?)?

מה העלות המשוערת של כיוון/טיפול במנוע צעדים?

אשמח לקבל המלצה על מישהו באזור המרכז שמתמחה בעניין.

פורסם
לא יודע אם היתה מלכתחילה בעיה עם הטורים, מעבר לעובדה שבבדיקת האוטו (לקראת שיפוץ הגיר), הוסבה תשומת ליבי שהטורים גבוהים מעט - וככה קיבלתי את האוטו חודשיים לפני כן. אבל כרגע, אנחנו דנים בטפל.

אכן, צריך לטפל בבעיות מהשורש, ובשביל זה אני שואל. תודה על הטפת המוסר.

בקשר למנוע צעדים, שמעתי סברה שקשורה בעניין. בהנחה שיש בעיה במנוע צעדים (לא שאני יודע מה זה) - האם מטפלים בזה אצל מישהו שמתמחה בעניין, או בכל מוסך (או אצל חבר שמתמצא?)?

מה העלות המשוערת של כיוון/טיפול במנוע צעדים?

אשמח לקבל המלצה על מישהו באזור המרכז שמתמחה בעניין.

אם היית טורח מלכתחילה לספר את כל הפרטים (שהאוטו אצלך מעט זמן, עשו כיוון טורים דרך מחשב) אולי "הטפת המוסר" (לטענתך) היתה נמנעת.

לפני שמטפלים או נוגעים במנוע צעדים או כל רכיב אחר צריך לעשות סריקה באמצעות מחשב ולהשוות את כל הפרמטרים לנתוני היצרן.

מוסכים מורשי מיצובישי בוודאי יעזרו בעניין - ויש גם חשמלאים שיש להם את הציוד לכך.

כדאי שתרשום מאיזה איזור אתה בארץ (ועד לאן אתה מוכן להרחיק) ואני מניח שרפי לין יוכל להמליץ על מקום בסביבה.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

טוב, אז מדובר בבעיה בבית המצערת (שמסתבר, אחת משתי הבעיות הידועות בסופר לנסר...)

אשמח לשמוע עצתכם בעניין הטיפול (והתשלום):

300 ש"ח עבור העבודה.

300 ש"ח נוספים עבור כל שן/גלגל (לא זוכר בדיוק) שבור או לא תקין.

כמובן שהמחירים לא כוללים מע"מ.

לא מדובר במוסף מרכזי.

• תוכן חדש...