Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7554 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לאור רמת המחירים שאנשים העלו כאן, לדעתי כדאי לך לשקול לבצע את העבודה לבד,

ולאחר מכן להגיע למוסך לצורך ואקום, ומילוי שמן וגז. תכין מבעוד מועד מייבש ומספר O-Rings.

התקנת / פירוק מזגן היא פעולה לא פשוטה כלל, שבהרבה מהמקרים דורשת שינויים מרחיקי לכת במערכת החשמל ומערכות העזר של הרכב. מנסיון כואב, אני יכול לאשר שהתקנה לא נכונה של המזן יכולה להרוס את הרכב ( ובפרט את מערכות החשמל והקירור ). המלצתי היא קודם לנסות לראות אם אפשר לפרק לבד בלי לקלקל את הרכיבים שמפרקים - אולי זה יכול לחסוך משהו - את ההרכבה הייתי משאיר למקצוענים.

ואיך אומרים אצלנו ? חפש אחת נוסעת עם מזגן - זה בטוח יצא זול יותר, וההצלחה מובטחת ( ממילא אם תצטרך להחליף משהו יש לך את הרכב לחלקים...)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
מישהו במקרה יודע כמה יכול לעלות לי להוציא מזגן מרכב אחד ולהרכיב אותו ברכב אחר.
כמה עולה? השאלה היא כמה מהעבודה אתה עושה בעצמך (אם בכלל).

לי העסק עלה קרוב ל 1000 ש"ח שזה בעיקר מחיר חלקים שלא היו לי מהרכב התורם (פולי ותושבת לא מתאימים, מגביר טורים, מייבש, צנרת ומילוי גז) שאילצו אותי לרעות בשדות זרים (בעיקר בשדות שבאזור אזור וחיפה).

עיקר העבודה עשיתי לבד בזמן השיפוץ לפני שנה.

אם יש לך זמן, סבלנות וידיים לזה תעשה לבד (ההנאה מובטחת) אחרת תאלץ להיפרד ממרשרשים לא מעטים כפי שציינו רבים וטובים לפני.

דני.

פיאסטה MK1 שנת 79 בשלבי שיפוץ ->[thread=41214]כאן[/thread]

מנוע:1L, ממוזגת+ תוספות.

פורסם

תודה לכולם על כל מגוון התגובות.

לגבי אלו שמייעצים לי ללכת למומחים-אלו שאתם רשמתם, זה קצת בעיה אני גר בטבריה,

חבל לי לנסוע לפ"ת או נתניה כי עלות הנסיעה תעלה לי אוליי מחצית מחיר ההרכבה.

אם מישהו מכיר מומחה באזור טבריה זה יעזור יותר.

ושוב תודה לכולם.

פורסם
אני גר בטבריה,

מעניין, לא ידעתי שמחיר ההרכבה נע באיזור ה 300-400 שח, כי דלק מנתניה לטבריה לא צריך לעלות יותר מ 150 ש"ח לשני הכיוונים בנהיגה רגועה.

למרות זאת אני עדיין מסכים איתך ולא בגלל עלות הנסיעה לצורך הפירוק וההרכבה אלא בגלל נושא האחריות, באם תצטרך לממש אותה עדיף שזה יהיה קרוב יחסית ולא במרחק עצום.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
תודה לכולם על כל מגוון התגובות.

לגבי אלו שמייעצים לי ללכת למומחים-אלו שאתם רשמתם, זה קצת בעיה אני גר בטבריה,

אם מישהו מכיר מומחה באזור טבריה זה יעזור יותר.

ושוב תודה לכולם.

יש מישהו באזור טבריה (שאת שמו אני לא זוכר) שבזמנו דיברתי איתו ועשה רושם של מבין עיניין- אם אני לא טועה הוא נמצא לא רחוק מהתחנה המרכזית (כך לפי דבריו לפחות- מעולם לא בדקתי זאת). פתח דפי זהב אני בטוח שתמצא אותו.

אגב- מאחר וכבר סוף עונת המזגנים יש סיכוי שמישהו ידבר איתך וכנראה שהמחירים יהיו שפויים יותר.

דני.

פיאסטה MK1 שנת 79 בשלבי שיפוץ ->[thread=41214]כאן[/thread]

מנוע:1L, ממוזגת+ תוספות.

פורסם

לגבי עלות הנסיעה-ציינתי 300-400 שקלים בגלל שהאוטו שלי מעלים דלק כמו רכב אמריקאי, טוב קצת פחות,אבל עדיין הרבה ביחס לכל דבר אחר.

לגבי אופיר המזגניסט, אני לא יודע מתי יצא ליהיות אצלו בפעם האחרונה אבל היום הייתי אצלו והבחור לא רוצה להתעסק בזה אפילו, והעסק לידו-דדון חשמל, גם לא בוער לו העסק.

אבל שוב תודה לכולם.

פורסם

שלום.

ובנוסף לכול מה שנאמר כך בחשבון שהמיזוג באודי 80 מאפן כי היחידה הפנמית קטנה מאוד והמיזוג

ממש חלש. האמת שלא שווה להכנס להרפתקאה הזו כי תיתאכזב מהמזגן. תנסה לחוש את המזגן באודי אחרת ואז תבין למה התכונתי.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

אאא! אתה גם גר בשמורה (טבריה) וגם נוסע על אודי! זה פשע! :-D

השמורה דרך אגב בא מהמשפט טברינים אינדיאנים...!

פורסם

הבאתי מזגן מפורק של ביאנקי לפני 4 שנים(אחרי 5 שעות של עבודה רק לפרק...)למתקין מזגנים בת"א(אני לא זוכר את השם,איפשהו ליד "אלי פנסים")הבחור רצה3500ש"ח רק על ההרכבה...למזלי החלטתי להמתין עם זה ואחרי חודש בערך הלך ראש מנוע..3500ש"ח למוסכניק לאוברול מלא למנוע.

ושוב מצאתי את עצמי ביולי עומד באיילון בלי מזגן...

"היום הוא המחר שאתמול דאגתם בגללו כל כך"

פורסם

התגובה האחרונה-מה הקשר?

ולארז-אל תתחיל מה שלא תוכל לסיים, אז בא נרד מהפסים האישיים

רק תזכור שאין טעם לתת הערות חסרות תועלת רק כי אין מה להגיד-זה לא עוזר.

פורסם

יורה.תהיה רגוע.נתתי לך המחשה לעלות האסטרונומית ולחוסר הכדאיות נוכח רכב מבוגר שעדיף להשקיע בו על פתרון תקלות אחרות(בדיוק כמו כולם לפני..)

גם אתה לא מוכרח להגיב למי שמדבר על טבריה ולספר על רכב נוסף שלך שלא קשור לענין.

אני מאמין שאפשר טיפה "לחרוג"בתשובה,אתה מתכתב עם אנשים אחרי הכול.

"היום הוא המחר שאתמול דאגתם בגללו כל כך"

פורסם

נקודה נוספת למחשבה לפני ביצוע העבודה.

הוספת מדחס מזגן על המנוע משנה את מיקום מרכז הכובד של יחידת המנוע/גיר. במיקרים לא מוצלחים התדר העצמי של יחידת הכוח משתנה כך שנוצרת רעידה חזקה בסיבובי מנוע מסוימים (בכל הילוך והילוך). הדבר מפריע במיוחד בהילוכים 4 ו-5 בהם המנוע שוהה זמן יחסית ממושך בסל"ד פחות או יותר קבוע. בהתקנה מקורית מהיצרן כמובן שתושבות המנוע מתוכננות כך שהבעיה לא תיווצר, אבל בהתקנות שנעשו בארץ, מבנה ומיקום תושבת המדחס עלול לגרום לרעידות כאלה.

מומלץ לוודא שתושבות המנוע והגיר תקינות ולהביא בחשבון שאפילו אז יתכן שתהינה רעידות. ניתן אומנם לשנות את מיקום המדחס, להגביה או להנמיך אותו, לקרב מעט או להרחיק אותו מהמנוע עצמו אבל שינויים כאלה מחייבים עבודת מסגרות לא פשוטה, ולפעמים יש צורך בפולי אחר על קצה גל הארכובה.

בהתקנת מזגן מקומית שעשו לי פעם הסתבך היצרן בתוצאה כזו, עד שהעתיק את תושבת המדחס של יצרן ישראלי אחר, והבעיה של רעידות נעלמה.

ניתן כמובן גם לשנות את קשיחות תושבות המנוע/גיר או את הזויות שלהן ביחס למיקום מרכז הכובד של יחידת הכוח, אבל עבודות כאלה אינן בתחום היכולת של מתקין מזגנים מצוי.

מהאמור לעיל עולה שכדאי שהמתקין יהיה קרוב אליך, כך שאם תהינה בעיות תוכל להגיע אליו בקלות.

שיהיה בהצלחה בכל מקרה, יוסי

• תוכן חדש...