Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7998 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

* אני מביע דעה בלי לפגוע באף אחד ובלי לזלזל ברכב או נפש של אף אחד

מועדון החמש, מהו בעצם?

בציטוט שמצאתי באתר המועדון (www.5Club.org.il) נרשם (ואני מצטט):

"מועדון ה-5 הוקם ע"י איגוד נהגי ישראל בתחילת 1985 במטרה לארגן את בעלי הרכב העתיק והקלאסי ולקדם את שימור הרכבים האלה בישראל"

אני לא יודע על תנאי השימוש שעליהם סוכם עם מועדון החמש ובעלי החניון, אבל המטרה היא פשוטה - רכבים קלאסים ואספנות בלבד.

עם כל הכבוד (ויש כבוד), מוסטאנג שנת 96, או פיירבירד 98 הם לא רכבים קלאסים. נכון שהם נדירים ויש להם ייחוד משל עצמם שהרוויחו בזכות עיצוב ספורטיבי ומנוע עתיר סוסים אבל אני מצטער, הם פשוט לא רכבים עתיקים או קלאסים (קלאסים - טעם אישי)

מי שהיה בהשקה של הטופולינו (ההשקה הראשונה שלי), זוכר את מצוקת החנייה שהייתה. רכבים כמו לאנטיסים למינהם (גם אני נהג לאנטיס, אני לא נגדכם אחיי נהגי ה1600 אוטומט :wink: ) ועוד היה שם ג'יפ טרופר או לנד-קרוזר אני ממש לא זוכר שפשוט עלה על המדרכה הזו. מי שרצה לחזור מההשקה בסוף היה צריך להפעיל הרבה קסם אישי ופרטיקה שהצטברה עם השנים ביציאה ממקומות צפופים.

מי שהיה בהשקה שהייתה ביום שישי האחרון של הפורשה - תענוג! הרכבים הקלאסים והעתיקים חנו זה לצד זה. ליין חיפושיות לצד טרנספורטר (היה חסר שמה קובלוואגן). מכוניות השרירים חונות זו לצד זו. הנושאות מטוסים/בהמות למחצה כמו הקאדילק, הת'נדרבירד וה-LTD חנו גם הם באופן מסודר לפי ההתרשמות שלי לא נרשמה מצוקת חנייה, וההפרעה היחידה שהייתה הייתה להסיע לחנייה עקב ריבוי אנשים שבאו לחזות בהשקה. (כמו כן היה נהג קאפרי שיצא בפרפור, מהחנייה כאשר יצאתי, אמרתי לאבא שלי "אבא, הנה רעש של קורטינה, זה לא עושה לך משהו?" הפרפור די הרס. וחבל.icon9.gif)

מה שקצת מפריע לי, זה שיש איזה 2-3 צרפתיות (פיג'ו למינהם) שקצת הורסות את הרצף.

בין כל המכוניות המשוחזרות והקלאסיות אני לא רוצה לראות 106 עם "חצאית". לא כיף לראות 306 שנכנסת בין המכוניות העתיקות ללא שום טאקט.

לא שיש לי בעיה אישית, אבל המפגש עם השיפורים למינהם וכיו"ב הוא באיצטדיון ר"ג. אין מניעה לבוא ולראות, אדרבא, המפגש הזה הרבה יותר תרבותי וכיפי מאשר המפגש החוליגני בר"ג, אך גם טיפה התחשבות לא תזיק. ישנו עוד חניון בתשלום אם אני לא טועה בצד שמאל ולא חסרה חנייה בצד הכביש.

עידן.

* עם זאת - אני חושב שהקאטלס סופרים הייתה אמורה להכנס, זה רכב שכבר מוגדר מיושן ובהחלט אין מניע להכניס אותו לחניון בתור רכב תצוגה.

פורסם

פשוט יופי של פורום יש פה...

מסכים עם הקביעה ששנתון זה שנתון, ואלה חוקי המועדון. אפשר לסדר מפגשי אמריקאיות.

אני אגב לא חבר מועדון.

בתור צופה שמגיע פעם ב למפגשי מועדון ה5 קלטתי משהו אחר.

אפשר לקרוא לזה "תופעת הברנז'ה". אי אפשר לדבר עם אף אחד, במיוחד לא עם המבוגרים. אני נזהר מלהכליל אבל זו התחושה שקיבלתי יותר מפעם אחת ויותר מ5 פעמים. קשה מאוד לפתח שיחה, היחס לא נעים ולעיתים אף רגזני. כל שבוע אני רואה את אותם אנשים מדברים על אותו בורג באוטו שלהם, בינם לבין עצמם. אני יודע שבתקופת המפגשים ברמת-גן היו הרבה ילדים שהציקו אבל היחס הזה התחיל גם לפני... ניסיונות לפתח שיחה ושאלות מקצועיות ששאלתי (לא שאלות כמו כמה זה עלה לך ו"כמה היא סוגרת") נתקלו בהתעלמות ולעיתים גם בהתקפה ללא שום סיבה. אני אפילו לא יודע איך לקרוא לזה. סנוביזם, בדלנות, ציניות.

באנגלית קוראים לזה "holier than thou".

בעברית זה יותר כמו "יש לי שברולט בל-אייר שנת 56, יאללה עוף מפה ילד מה אתה מבין".

ישנם חברים במועדון ה5 שמתנהגים כמו אליטה (לא, אני גם לא מזרחי...) וגורמים לכל אדם שמגלה עניין מבחוץ להצטער על הרגע שהוא עשה את זה.

פורסם

מסכים עם הקביעה ששנתון זה שנתון, ואלה חוקי המועדון. אפשר לסדר מפגשי אמריקאיות.

אני אגב לא חבר מועדון.

אפשר לקרוא לזה "תופעת הברנז'ה". אי אפשר לדבר עם אף אחד, במיוחד לא עם המבוגרים. אני נזהר מלהכליל אבל זו התחושה שקיבלתי יותר מפעם אחת ויותר מ5 פעמים. קשה מאוד לפתח שיחה, היחס לא נעים ולעיתים אף רגזני. כל שבוע אני רואה את אותם אנשים מדברים על אותו בורג באוטו שלהם, בינם לבין עצמם. אני יודע שבתקופת המפגשים ברמת-גן היו הרבה ילדים שהציקו אבל היחס הזה התחיל גם לפני... ניסיונות לפתח שיחה ושאלות מקצועיות ששאלתי (לא שאלות כמו כמה זה עלה לך ו"כמה היא סוגרת") נתקלו בהתעלמות ולעיתים גם בהתקפה ללא שום סיבה. אני אפילו לא יודע איך לקרוא לזה. סנוביזם, בדלנות, ציניות.

בעברית זה יותר כמו "יש לי שברולט בל-אייר שנת 56, יאללה עוף מפה ילד מה אתה מבין".

ישנם חברים במועדון ה5 שמתנהגים כמו אליטה (לא, אני גם לא מזרחי...) וגורמים לכל אדם שמגלה עניין מבחוץ להצטער על הרגע שהוא עשה את זה.

מסכים עם כל מילה.

בגלל זה אני בא למפגשים בערך פעם ברבעון.

Volvo 960 3.0 24V 1996

Volvo 940 GLE 2.0 Turbo 1997

Volvo 940 GLE 2.3 1995

Oldsmobile Cutlass Supreme Brougham 5.0L V8 1982

פורסם

מועדון החמש מאגד חברים שיש להם מכנה משותף אחד - אהבה לרכב קלאסי. מעבר לכך, המועדון הוא חתך סטטיסטי מייצג של עם ישראל - יש בו אנשים מכל הסוגים והמינים, כולל אנשים נחמדים יותר ונחמדים פחות. הדבר היחיד שאני מבקש הוא שלא תשפוט את כל חברי המועדון על-סמך חברים בודדים שיתכן שלא הבינו את המשמעות של "הסבר פניך לאורח".

אני באופן אישי משתדל להתנהג במפגשים האלו כשגריר של המועדון בפרט, ושל התחביב הזה בכלל - ואני בוודאי לא היחיד. כמו בכל מפגש חברתי של אנשים, פשוט תמצא את אלו שיש לך שפה משותפת ו"כימיה" איתם, ואני בטוח שיש כאלה. תכל'ס - בוא ביום שישי הקרוב לאיש המזוקן שמגיע בד"כ ב- MG אדומה ותוכל להחליף חוויות על אלפות ישנות, בלי סנוביזם, בלי בדלנות ובלי ציניות.

בברכה,

קובי

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

• תוכן חדש...