Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7585 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

כהרגלנו, בכל חג נוסעים למשפחה, לקחתי את הלאונה שלנו 1.6 אוטו , ויצאנו לדרך, נסיעה מחיפה לקריית גת, בהלוך (סביבות 16:00 יצאנו)הרכב נסע ללא שום בעייה, כביש מהיר 100-120 עם מזגן כמו פנתר.

בחזור , אני מניע את הרכב ,בינתיים שכחתי משהו בבית,יוצא החוצה להביא אותו,כשאני יוצא מהרכב אני מריח ריח של דלק כזה,חשדתי לרגע שמשהו לא תקין, חוזר , מתחיל לנסוע ו......הרכב מתחיל לקרטע לי.

אני נוסע והרכב מתחיל לקרטע ואני חייב ללחוץ גז שהוא לא ייכבה לי , כל רמזור תחילת נסיעה אני לוחץ על הגז ויש מין השהייה כזאת מעצבנת כאילו הקרבורטור סתום, כמובן שבמקביל הוא גם לא סוחב טוב כאילו משהו עוצר אותו לסירוגין.

אבל איך , הקרבורטור עבר שיפוץ לפני חצי שנה, הדלק לא מהול היות ואני מתדלק בתחנה של חבר טוב שלי - קבוע, פילטר דלק חדש(לפני שבועיים) בתחתית הרכב + פילטר דלק חדש נוסף(לפני שבועיים גם כן) לפני הקרבורטור, מערכת הצתה חדשה(רוטור+מכסה מפלג+חוטים+פלאגים),שמתי על מיכל מלא K44 עם הטיפול לפני שבועיים,ולפני כמה ימים שמתי עוד K44 אחד עם התידלוק הנוכחי (חבר השיג לי 2 פחיות),משאבת דלק תקינה מראה 3PSI על שעון לחץ דלק.

בקיצור , בדרך חזור עוצרים אצל חברים לשתות קפה על הדרך בגעש, הרכב קירטע לי כל הדרך עד לגעש, הייתי בטוח כבר הקרבורטור סתום חבל"ז כמו שאומרים, אני מחנה.

יוצא אחרי שעתיים בערך, מניע, כבר פסיכולוגית מכין את עצמי לקירטועים, ו.....

מתחיל לנסוע, והרכב לא מקרטע, טוב אני אומר לעצמי אולי בגלל שזה צוק אוטומטי אז ניתן לו 2 דקות ונראה מה קורה. ממשיך לנסוע לכיוון חיפה ב 02:00 בלילה והרכב נוסע רגיל כאילו לא היה ולא ניברא.

מגיע עד חיפה, הכל רגיל, לא מקרטע ולא כלום, סחב כל בדרך רגיל(מצויין ללא שום בעייה) ללא שום בעייה על שיוט 100-120.

השאלה שלי היא כזאת:

ממה זה יכול לנבוע?

האם אני צריך לעשות משהו עכשיו כגון ספריי קרבורטורים\K44\בדיקת פילטרים\או כל דבר אחר?

האם צריך ניקוי קרבורטור אפילו שהוא תקין לגמריי כעת והאמת פתחתי היום על הבוקר את בית הפילטר והקרבורטור במצב מבריק פשוט,הרכב מניע כמו גדול מכה ראשונה,נוסע רגיל והכל תקין.

האם צריך לעשות משהו בנידון? יש איזו שהיא פעולת מניעה לפעמים הבאות שלא יבואו?

תודה לכל העונים.

חג שמח ושנה טובה.

פורסם

על פניו נשמע שהאוטו מטופל ואין בעיה, אבל יתכן שמ-2 המכלים של ה-K44 ששמת בתקופה קצרה התמוסס לכלוך שישב איפה שהוא ולא הפריע ונכנס לצינורות הדלק ועשה סתימה זמנית. יכול להיות שאותו לכלוך נשרף\התמוסס והשתחרר והכל שב לקדמותו.

רצוי לבצע לאחר הכנסת ה-K44 ולאחר שמיכל הדלק המתוסף התרוקן החלפת פילטר דלק ולא לפני לתשומת לבך בפעם הבאה.

שנה טובה ונטולת קירטועים

פורסם

אתה נוהג לנסוע עם מיכל הדלק עד שהוא מתרוקן?

עבודה:טיוטה 4*4 תחביב:הובי איילנד אדוונצר הדבר האמיתי:ספיטפייר mkIII

פורסם

ממש לא, כשמגיע לחצי-רבע(לא פחות) אני תמיד מתדלק ותמיד באותה תחנה.

האם לכלוך שכזה יכול סתם כך להתמוסס לו ולהעלם לו והבעייה לא תחזור?

פורסם

תוסף הדלק K44 , היה מיותר ומזיק, שימוש בשני תוספים ועוד בזמן קצר כל כך , הזיק שבעתיים!

בקשר לקרטועים, יש לבדוק ולהחליף, את שני המסננים ,בתחתית הרכב, ובתא הנהג,במקרה שלך , הכלל כל המוסיף גורע, הגשים את עצמו!!

לריח של הדלק לאחר ההתנעה אין הסבר מדוייק, אך רצוי וכדאי לבדוק צנרת דלק, בעיקר את הצנרת

באזור תא המנוע!

בברכת חג שמח, ושנה טובה

ונסיעה טובה!

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

סביר מאוד שהיתה סתימה ש"נשאבה" לתוך המנוע וחלפה. אל תעשה דבר, אלא אם התופעה תחזור על עצמה.

סתימה כזאת יכולה לעוף החוצה גם בזמן "בק פייר"

בברכה

דני ממצת אור בחיפה

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

אוקיי, עדכון מוזר משהו:

הנעתי את הרכב לפני חצי שעה לערך, הניע וישר נכבה, הנעתי שוב, בנגיעה קלה(אולי סתאם צרוף מקרים), עשיתי סיבוב והרכב נסע רגיל, עצרתי במקום מוצל, פתחתי מכסה מנוע, פתחתי את פילטר האויר, (הכל נקי שם כמו בית מרקחת,קרבורטור מבריק)אבל...שמתי לב שכשהרכב מונע יש מין רעש כזה של ככ ככ ככ ככ במקטעים מכיוון הלוע של הקרבורטור, שומעים את זה רק כשבית פילטר האויר פתוח , הרעש נובע מכך שהדלק לא יוצא בצורה אחידה מהדיזה שהוא יוצה ממנה , למרות זאת הרכב נוסע רגיל ולא מקרטע.

כיביתי את הרכב, החלפתי בין חוטי ההצתה ראש שמאל, הנעתי את הרכב, מניע בנגיעה אבל רועד, טורים נמוכים, לוחץ גז חזק, הרכב משתעל , נותן בק פאייר מהקרבורטור, אני נותן עוד כמה לחיצות עד הסוף בגז , עוד כמה פיצוצים , אחרי 3-4 לחיצות כבר אין יותר בקפאיירים מכיוון הקרבורטור, מכבה את הרכב, מחזיר את החוטים , מניע ו....

הגז כעת יוצא בצורה סדירה.

סוף חלק א.

חלק ב מתחיל כשאני מחליט ללכת לתדלק, אני נוסע לתחנה הקרובה, הרכב נוסע מצויין, יותר טוב ,כאילו השתחרר לו משהו, אני מגיע לתחנת דלק, מיכל על רבע.

פותח מכסה דלק, מכניס את הפיה ו..... אי אפשר למלא דלק.

כל לחיצה על אקדח התדלוק , וכל הדלק נשפך החוצה.

בחיים לא ניתקלתי בדבר כזה, אני לוחץ ממש קצת על הפייה של המילוי והכל נשפך לי החוצה.

בסוף, חיכתי שם 10 דקות ואח"כ מילאתי בטיפטופים את הדלק כי כאילו היה שם מיכל מלא כשבעצם יש לי רק רבע.

מילאתי 200 שקל.

סגרתי מיכסה דלק ושטפתי את כל הדלק שנשפך על הרכב תוךכדיי המילוי.

הגעתי הביתה וחשבתי אולי המכסה דפוק.

הוצאתי אותו והסתכלתי בספר היינס ובספרות קלייטון שיש לי לרכב הנ"ל, מתברר שיש לי ברכב מיכסה עם מפתח,שננעל והוא לא מקורי של הרכב, במיכל המקורי יש שסתום, בזה גם יש אבל הוא שסתום אחר (שסתום בגודל של ראש של סיכה כשבמקורי השסתום בעצם הוא מלא חורים, כל הצד הפנימי של המכסה מילוי הוא שסתום).

בספרות מקצועית כתוב שאסור בשום אופן לשים מכסה תחליפי, רק מקורי!

במקרה ,מזל גדול,היה לי במחסן מכסה חדש לגמריי סגור בקופסא של סובארו מקורי שרכשתי בעבר כספאר , שמתי אותו במקום הננעל (לא מקורי) שהיה לי שם.

עכשיו, יכול להיות שיש פה צירוף מקרים?

יכול להיות שהמכסה גרם לקירטועים עקב וואקום שנוצר במיכל?

או שאלו בכלל שני דברים שונים.

חברים, מה קורה פה?

אשמח לעזרה מכל כיוון אפשרי.

כרגע הרכב מניע ונוסע ללא שום בעייה ואף יותא טוב מלכתחילה.

תודה וחג שמח.

אה, לגבי הפילטרים , הם נראים נקיים לחלוטין(הוחלפו לפני שבועיים), השאלה היא האם חובה להחליפם.

פורסם

אין לך צורך להחליף אותם ובאמת עשית טעות ששמת K-44 בזמן קצר כול כך

תעשה ניקוי למשאבת דלק לך תדע איזה ליכלוך הצטבר לך שמה

שתהיה לך שנה טובה ומתוקה!

אונו 94 1.6 הזרקה יחידה בארץ

פורד שנהייתה לבאגי

עובד במוסך מורשה מיצובישי יונדאי

פורסם

מכסה מקורי תמיד טוב שיהיה מורכב, מכסה סתום יכול לגרום לתת לחץ בטנק דלק, מה שיכול להסביר את הקרטועים שהזכרת ונעלמו פתאום, אך אינו מסביר את העובדה, שנסעת עם מכסה לא מקורי כבר זמן רב ללא תקלות, אז מדוע הבעיות החלו פתאום?!

בכל מקרה ממליץ לך לא להשתמש בתוספי דלק, וספריי קרבורטור, ולבדוק את מסנני הדלק ,באם הם לא נסתמו!

בברכת חג שמח

צביקה

פורסם

עדכון נוסף:

הרגע החלפתי את 2 הפילטרים של הדלק(יש לי בבית חדשים כספארים):

פילטר מנוע לפני הקרבורטור, היה נקי מאוד, החלפתי אות בכל זאת

פילטר אחורי, משהו מוזר ביותר:

היה קצת מלוכלך, בנוסף כשפירקתי אותו הצד שמתחבר לכיוון המנוע היה פחוס, כלומר, הפלסטיק עצמו ניראה כאילו הבנד היה סגור עליו חזק ומחץ אותו.

החלפתי אותו לחדש כמובן, סגרתי בנדים והנעתי, מניע מכה ראשונה, עשיתי סיבוב, נוסע מצויין,בדקתי שוב שהכל מחוזק כמו שצריך וזהו לעת עתה.

איך יכול להיות שפילטר דלק נמחץ לו בצד אחד בגלל הבנד? בחיים לא ריאיתי כזה דבר, נראה לי לקראת השנה החדשה משהו החליט לצ'פר אותי.

בקיצור,עכשיו הכל תקין, גיליתי היום 3 דברים\בעיות:

1.וואקום בטנק דלק- אולי מכסה לא תקין , כניראה כי מה שאר האפשרויות?!

2.לכלוך בקרבורטור-מקווה שיצא עם הבקפאיירים.

3.פילטר דלק אחורי קצת מלוכלך אבל פייה אחת שלו פחוסה כי הבנד סגר עליו חזק.

איך בכלל אפשר למנוע מעיכה של הפילטר, איך אני יכול לוודא שזה לא ייקרה לי שוב?

הרי אם אני אסגור חלש אז תיתכן נזילה ובעיה בטיחותית, אם אני אסגור חזק אז אני מפחד למעוך את הפייה של הפילטר, אז כמה לעזאזל סוגרים, אולי צריך מפתח מומנט בשביל לסגור בנד? ואת הפילטר האחורי בכלל החליפו לי במוסך , לא אני החלפתי.

אולי הפילטר עצמו היה דפוק?

תמוהה משהו כל העניין הזה ובכלל כל הבעיות האלה, מאיפה הם צצו לי עכשיו.

לצביקה היקר שתשובותיו אכן צודקות ומדוייקות להפליא:

בעניין הריח של הדלק, הוא הגיע מכיוון האגזוז או החלק האחורי של הרכב,ולא מכיוון תא המנוע.

פורסם

יש להשתמש בצינור דלק מקורי בקוטר 8 מ"מ ברוב המקרים הרכבת מסנן דלק, גם ללא בנדים, לא מהווה סיבה לנזילת דלק!

יחד עם זאת הרכבת בנד דלק חשובה, אך ההידוק אמור להיות ברגש,ורגש היא מילת המפתח,

בכל

סגירה ידנית, מכונאי טוב שלא מצוייד וניחן בתכונה הזאת"רגש", שלא יגע ברכב!

רכב הוא כמו אישה שניהם זקוקות לרגש, תשומת לב, וידיים מיומנות ומסוקסות, אם , אין לך את זה, אל תיצור מערכת יחסים עם אישה, ו/או עם רכב, משום שבסופו של דבר, תפגוש אותם עומדות בכביש!

בברכה

צביקה

פורסם

אח צביקה צביקה... אילו פנינות חוכמה... :-P

חג שמח ושנה טובה. וכנראה שסתם נפל על הסובארו שלך נאחס קטן, אבל תן חיוך - הכל לטובה!

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

שלום.

בדקתי מקודם את מכסה מיכל הדלק(זה עם המפתח - הלא מקורי) , תוך כדיי שאיפה מהשסתום והוא אכן עובד, כלומר, ניתן לשאוף דרכו חד כיווני לכיוון פנים המיכל בלבד, כמו כן הוצאתי את המכסה המקורי של המיכל דלק וגם דרכו ניתן לשאוף לכיוון פנים המיכל בלבד, כלומר, המכסה כן תקין.

מדוע הייתה לי את הבעייה עם הדלק שלא יכולתי למלא בכלל דלק על רבע מיכל?

לגבי הבנדים שמחזקים את הפילטר דלק:

האם גם בנדים בלי בורג (מקוריים), כאלה שלוחצים עם שפיצ-פלאייר עד איפה שרוצים לשים אותם ואז משחררים את השפיצ-פלאייר והבנד נתפס בלחץ בלי בורג, האם בנדים שכאלה גם יכולים לעשות את העבודה במקום בנדים עם בורג?

תודה.

פורסם

לפי דעתי בתדלוק של המשאבה הקופצת היתה תקלה במשאבה או בידית התדלוק. בדוק שוב בתדלוק הבא.

לגבי הבנדים, אני לא הייתי סומך על בנד שניתן לחיזוק עם שפיץ פלאייר. כמו שכתבו כאן קודם, מילת המפתח היא רגש. כל עוד לא תסגור את הבורג חזק מדי שום דבר לא ינזק.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

האם לסגור את הבורג של הבנד עד הסוף,כלומר עד שאי אפשר יותר? או רק לחזק אותו ולא עד הסוף אלה 1-2 סיבובים לפני הסוף = האם זה מספיק ?

• תוכן חדש...