Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

BX - נעלמו אורות הבלמים..

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7557 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום גיליתי שנעלמו לי אורות הבלמים - אני לוחץ על דושת הבלמים ואין אור!

בהתחלה חיפשתי נורות שרופות ולא מצאתי, אח"כ בדקתי נתיכים - כולם תקינים, ובסוף פירקתי את המתג שמחובר לדוושת הבלמים אבל גם הוא תקין.

בכל זאת, אין אורות. מה עושים????

אלעד.

בריאות לכולם!

פורסם

הכי טוב זה לפנות לחשמלאי רכב כי ממה שכתבת אינך מבין בחשמל ואין לך ציוד וידע לבדיקה שיטתית שאותה בכל זאת אתן לך:

נתק את 2 החוטים ממתג אורות הבלם שבדוושה וחבר אותם ביחד שמלית ע"י חוט, אם אורות הבלם דולקים כעת אז המתג פגום ואם הם לא דולקים אז יש לבדוק הלאה:

ע"י נורת בקורת אם מגיע זרם אל המתג בלם אז כנראה שהמגע המתכתי שבמחבר לפנס האח' שמאלי פגום

(מפנס שמאל הזרם ממשיך אל פנס ימין. אם לא מגיע זרם אל מתג הבלם יש לחפש לפני המתג אם נתיך (פיוז) שרוף.

בברכת שנה טובה - רפי לין :-)

פורסם

אחרי עשיית הפעולות אשר הומלצו לך בשרשור ולא קבלת תוצאות, עליך לפרק קודם את הפנס השמאלי מאחור, פותחים את הדלת האחורית, בדופן של המטען יש תא ארוך , יש להכניס את היד לתוכו בכוון הפנס ולחפש קפיץ שטוח מקופל, מקווצים אותו כלפי מעלה ומשחררים את כל בית הפנס.

עכשיו בדוק את החיבור , עם שמונה פינים אני חושב, ראה, אם אחד מהם לא נראה שרוף, אם כן, יש לכווצו או לגשר אותו עם הלחמה. בדוק גם את החיווט לאדמה אשר קשור בבורג לפח מאחורי הפנס, גם שם לפעמים יש מגע לא טוב..

כמובן בדוק את מצב הנורית.

בהרכבה מחדש , שים לב להכניס היטב את השקעים למקומם, צד שמאל נותן גישור לצד ימין.

במקרה והתקשית תודיע לי בה"פ אנסה לעזור לך יותר.

אני מכיר את ה-BX היטב

שנה טובה

נוסע רגוע, חסכוני וגם בטוח:wave2:

פורסם

מתוך תא המטען לוצים עם אצבע את הפלטה הקטנה הקפיצית (הנמצאת בערך באמצע הפנס) דווקא כלפי מטה ותוך כדי דחיפת הפנס החוצה מהרכב. הפנס ישתחרר בחלקו העליון וישאר תפוס בחלקו התחתון על

שיניים אל פח הרכב וכעת הרם הפנס מעט כלפי מעלה כדי להוצי את שיני הפנס מפח הרכב והפנס בידך.

המשך הטיפול במגעים כפי שכתב צבי.

שיטת פעולת הפנסים (הטפשית פיזית וחשמלית) הנה שזרמי פנס אחורי ימין עוברים דרך המעגל המודפס של הפנס האח' שמאלי מה שגורם לעומס חשמלי כפול בנקודות כניסת הזרם לפנס השמאלי המתחממות ונשרפות. (שיטה מטופשת ובעיתית כזאת היתה גם בדגמים הראשונים של פיאט ריתמו ושונתה אח"כ).

בברכת שנה טובה - רפי לין :-)

פורסם

תודה רבה לעונים,

באמת לא חשבתי לבדוק את המחבר של הכבל אל לוח הפנס - התברר שהחיבור השביעי והאחרון איכשהו יצא ממקומו כאילו נמשך ממקומו.

עכשיו האור הימני חלש במקצת אבל עובד, אני מאמין שספריי מגעים לא יכול להזיק שם.

שוב תודה ושתהיה לכולנו שנה חדשה מעולה ומאושרת יותר מהקודמת.

אלעד.

בריאות לכולם!

פורסם
תודה רבה לעונים,

באמת לא חשבתי לבדוק את המחבר של הכבל אל לוח הפנס - התברר שהחיבור השביעי והאחרון איכשהו יצא ממקומו כאילו נמשך ממקומו.

עכשיו האור הימני חלש במקצת אבל עובד, אני מאמין שספריי מגעים לא יכול להזיק שם.

שוב תודה ושתהיה לכולנו שנה חדשה מעולה ומאושרת יותר מהקודמת.

אלעד.

אלעד שנה טובה

אני שמח כי גילית מאיפה נובעת התקלה, בכל זאת אמליץ לך לבדוק היטב מדוע אור ימין חלש, דבר זה יכול לנבוע ממגע לא טוב גם בגישור על הלוח של הפנס השמאלי כלפי הימני וגם על החיבור בפנס השמאלי.

בנוסף לכל פנס יש חיבור לגוף המרכב אשר לעיתים נראים שחומים ומעוותים מחום, אם כך, רצוי לחזק את רמת המגע באיזורים אלו ע"מ למנוע התחממות. התחממות יתר תחזיר את המצב לקדמותו במהרה.

אגב ספריי מגעים או חלודה עם כושר שימון, זה לא מזיק.

בהצלחה.

נוסע רגוע, חסכוני וגם בטוח:wave2:

• תוכן חדש...