Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיאט Leon בהשוואה ל-Ibiza

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7559 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם!

בקרוב אנו רוצים להחליף את האוטו השני שלנו (הראשון הוא מהעבודה) שהוא Mazada Lantis 1998 1800 סמ"ק (לא F). האוטו די בזבזן ומשנתיים שהוא אצלנו הייתי מסכם שאין לנו צורך במנוע 1800 ועכשיו המטרה שלנו להתרכז באוטו חסכוני יותר ובעל שנתון גבוה יותר למען שמירת הערך.

האוטו היעודי צריך להיות אוטומט (משמש גם את אמא) ובשום אופן לא 1800 סמ"ק כדי לא לחזור על התסריט הנוכחי. כמו כן שנתון 2000 לפחות בתקציב של 50-60K.

מתגובות של אנשים בפורום ומכרים שלי הבנתי שהאיביזה של סיאט הוא אוטו די חסכוני, אמין ונוח. ראיתי את האיביזה לאחר שיפורי קוסמטיקה שונים והתלהבתי שכן באוטו היעודי אני מתכוון להשקיע מבחינה קוסמטית ולאיביזה יש פוטנציאל יפה. אחרי שראיתי את ה-Leon עוד יותר התלהבתי מכיוון שהיא יפה עוד יותר.

רציתי לשמוע ממכם על שתי הרכבים ומה ההבדלים העיקריים בין שניהם. בבקשה התייחסו לנקודות כגון תחושה כללית בנהיגה (אין לי צורך בהתנהגות יוצאת דופן בפניות למשל אלא רק בתחושה יציבות וביטחון), צריכת דלק, עוצמה (שלא יצווח מרוב מאמץ כמו ה-Getz בזמן האצה לצורך עקיפה),אמינות (קלקולים) ועוד רשמים כלליים. אשמח לדעת פרטים על דגמים של הרכבים (נפחים שונים לכל דגם..).

נ.ב מה ההבדל באורך האוטו? הלאון גדולה משמעותית מהאיביזיה?

תודה לכם, נהנה מאוד לקרוא ולהחכים בפורום.

פורסם

אני שכרתי סיאט איביזה 1.9tdi מודל 2005 כשהייתי בספרד שבוע שעבר

חוץ מהרעש המזוויע של הדיזל , האוטו מתפקד בצורה מצוינת , האצות ביניים שהם דבר חשוב בפני עצמו הם טובות , הרכב מרגיש קל וזריז , ההגה החשמלי לא מתקשר הכי טוב , זה החיסרון אבל הוא נוח יותר לתיפעול זה כן , ופחות מערכת הידראולית עם נזילות שמן לא עלינו

הזוויות גילגול טיפה גבוהות לטעמי ,אבל בסה"כ הנהיגה נוחה ונעימה . התפעול של המכשירים הוא מצוין

איכות הגימור היא כיאה לבניה גרמנית , הכל מסודר בטעם וביעילות ,הרכב פשוט בנוי כמו שצריך.

יש כבוד לאיביזה החדשה , בהחלט רכב שהייתי קונה

....ואז כשחזרתי לארץ הבנתי כמה הרכב שלי נוקשה יותר והרבה פחות נוח מהאיביזה ההיא

A MACHINE , KEPT ALIVE BY HIS LOVE

פורסם

תודה על המידע. בכל אופן נראה לי ש-2005, דיזל, 1.9 זה "קצת" שונה מהשנתון והמנוע שאני ציינתי (באיביזה שהתייחסתי אליה זה 1.4/1.6) ואני מאמין שהמערכות ברכב השתנו בשנים הללו.

תודה, מחכה לתגובות.

פורסם

אחחחחחחחחחחחחחח איזה יופי לראות בחורה מתקנת פה אנשים בפורום

אני כולי מאושר פה

וכמו שאמרה מורן - אכן שנתון נמוך שומר ירידת ערך טוב יותר...כמובן שבכלל כלל יש יוצא מן הכלל

פורסם

ה leon גדולה וכבדה יותר ולכן כנראה בזבנית יותר אם המושב האחורי לא חשוב לכם נסו איבייזה אולי אפילו 3 דלתות לגישה נוכה יותר למושב הקידמי

אם אתם יותר משני אנשים ברכב בד"כ שווה בכל זאת ללכת על הלאון ולרחם על הבירכיים של היושבים במושב האחורי

פורסם

תודה למגיבים. כנראה שהלאון תהיה הבחירה אבל עדין לא סגור על זה. בנוגע לשנתון הגבוה באמת לא חשבתי על זה כך, אבל הגיע הזמן להתקדם למכונית מהדור החדש.

בקשר ל-leon, השאלה היא כמה בזבזנית היא. היא מכונית 1.6 ולא 1.8 כמו שהתרגלנו עד עכשיו וכן כנראה שוקלת פחות מהלנטיס 98'. חוץ מזה - האם אני יתקל בקשיים במציאת leon 00-02 אוטומטית 1.6 לעומת איביזה בעלת נתונים דומים (אפילו 1.4)?

פורסם
תודה למגיבים. כנראה שהלאון תהיה הבחירה אבל עדין לא סגור על זה. בנוגע לשנתון הגבוה באמת לא חשבתי על זה כך, אבל הגיע הזמן להתקדם למכונית מהדור החדש.

בקשר ל-leon, השאלה היא כמה בזבזנית היא. היא מכונית 1.6 ולא 1.8 כמו שהתרגלנו עד עכשיו וכן כנראה שוקלת פחות מהלנטיס 98'. חוץ מזה - האם אני יתקל בקשיים במציאת leon 00-02 אוטומטית 1.6 לעומת איביזה בעלת נתונים דומים (אפילו 1.4)?

לאון 1.6 ידנית, נסיעה משולבת 1 ל 11 עם מזגן

נסיעה בינעירונית 1 ל 12.5 גם מזגן (לא על 90 קמ"ש....)

פורסם

שלום לך אסף שמע יש לי ניסיון עם הלאון האוטומט !!

אז בוא אני יספר לך משהו קטן הרכב כבד מאוד בכל זאת גרמניה מנוע 1600 על כזה אוטו זה משהו בלי פרופורציה ואם זה גיר אוטומט אז בכלל!!

לחבר שלי יש אחת כזאת הוא מקלל את הרגע שהוא קנה 1600 אוטומטית האוטו עושה לו 1:7-8 והוא ממש מבואס על האוטו הזה והוא מוכר אותו עכשיו

האוטו מאוד יפה אין מה להגיד לפי דעתי אפילו יותר מהאיביזות כי הצורה החדשה לא יפה!

אבל אם אתה הולך לך על ה1600 אבל גיר רגיל או על 1800 אבל יש בעיה אני חושב זה רק גיר רגיל זה כבר שיקולים שלך ושל ההורים!!

בהצלחה

יקי!!!

פורסם

אז לפזול לכיוון האיביזה האוטומטית? אי אפשר גיר רגיל כי לאמא שלי יש רישיון רק על אוטומט..

ואם איביזה אז 1.4 או 1.6?

פורסם

אממ את איביזה אני לא כל כך מכיר אבל 1400 גיר אוטומט תחשוב לבד יענו לפי הגיון נראה לי האוטו יצרח עד שיעביר מהילוך להילוך עדיף לפי דעתי את ה1600, אבל עוד פעם שזה לא יהיה כמו המאזדה לאנטיס שהיתה לכם תבדוק את הנתונים לפני, כי מה עשית בזה אם קנית אוטו שעושה לך אותו ליטר לקילומטר הרי אתה רוצה משהו חסכוני אז תבדוק את הדברים!!

יקי!!!

פורסם

תודה רבה יקי. בחיפוש ב-"אשכול הדלק" שפתחו כאן מצאתי כמה נתונים רלוונטיים: איביזה לטינו 97' : 16.5 לליטר (אין לי מושג אם ידני) ואיביזה 01 ידנית 1:11 עירוני.

מישהו יודע איפה אפשר למצוא נתונים ספציפיים יותר לגבי איביזה 00-02 אוטומטית 1.6?

• תוכן חדש...