Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעיה בגיר AL4 של פיג'ו

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7595 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר על הגיר שיושב על כל 406 אוטו' וב 206 ולדעתי גם ברוב הרכבים האוטומטיים החדשים יותר מתוצרת פיג'ו סיטרואן .

הבעיה שאני מתכוון אליה , זה שהגיר לא מוריד באופן סדיר הילוכים לקראת עצירה , ובזמן עמידה פתאום הוא נזכר להוריד להילוך ראשון רק שזה מלווה במכה לא נעימה .

כל המוסכים טוענים שזו המחלה של הגירים האלה , ואין מה לעשות ...

השאלה אם מישהו כאן חווה את אותה מכה והגיע למוסך מסוים שהצליח לטפל בבעיה ...

למישהו יש מושג אם התופעה טופלה בשתונים מתקדמים יותר( 2000 ומעלה ) ?

"...You CanT Make a Hoe a House Wife"

Dr. Dre , 2001

דוד גודלי , תעשה לי ילד פג !!

פורסם

ב406 שלי יש לפעמים שנוסעים הילוך שני, 15 קמ"ש, כביש בעליה, עוזבים גז והאוטו טיפה מאט, ואז נוגעים קצת בגז והאוטו משלב לראשון עם "בומבה" לא נעימה...

מצב אחר, יורד מהכביש הראשי ועולה על מחלף, בעליה למחלף אתה ממשיך לתת גז אבל רק טיפ-טיפונת כי אתה ממילא מתכוון לעצור ברמזור שבקצה העלייה. בקיצור, תוך כדי ה"טיפונת גז" האוטו יורד לאט לאט במהירות, ובערך ב 60 קמ"ש - בום! משלב מרביעי לשלישי במכה.

זה בכל אופן אצלי.

אגב ב407 כנראה שמותקן גיר אחר, גרמני, HP20 או משהו, והוא מעביר חלק כמו חמאה בכל מצב.

פורסם

נושא ה"בומבה" עודן בעידכוני תוכנה שיצאו אחרי השקת הגיר (לא לכל הדגמים ולא לכל השנתונים יש עדכוני תוכנה).

ההתנהגות המוזרה לכאורה (בהאטה, הרכב מוריד הילוך מרביעי לשלישי, בצורה מורגשת), בעצם נועדה להיטיב עם הנהג.

אם ידרש לפתע להאיץ, הגיר הזה ימצא (או לפחות ינסה להימצא) בהילוך המתאים למהירות הנסיעה, בעוד שגיר אוטומטי רגיל, יתאים את ההילוך רק עם תחילת ההאצה - ובכך עלולה להיפגע הבטיחות הדינמית של הרכב.

ה AL4 מנסה, באופן יזום, לחקות את אופי הנהיגה עם תיבת ידנית, ובכך מעצבן ומרתיח את מי שהפלגמטיות של הגיר האוטומטי "עושה לו את זה".

פורסם

מכיר את התופעה הזאת מה306 של חבר שהוא הלך למוסך מורשה של פיגו ואמרו לו שלרוב הפיגו יש ת'תופעה הזאת ולא יודעים מזה :roll: הוא עדיין נוסע ככה מגיע לצומת לקראת עצירה וזה נותן מכה כזאת לפני העצירה.

*pontiac tempest 1992 V6 3.1 liter

Pontiac - we are driving excitement

פורסם

לארנון, אני מכיר היטב את התיבה ויודע בדיוק איך היא תתנהג בכל מצב, מתי היא תנעל ממיר מומנט ומתי לא, איך לגרום לה להוריד הילוך, להעלות הילוך, להשאר בהילוך, ולהפסיק להשאר בהילוך למרות שבא לה. 99% מהפעמים שהיא מורידה מרביעי לשלישי אין שום בעיה. רק במצב הספציפי שתארתי (עלייה, אוטו מאבד מהירות למרות שנוגעים קלות בגז) יש מכה , מהסוג שגורם לנוסעים לשאול "מה זה היה?"

בקיצור מדובר בפאק.

פורסם
נושא ה"בומבה" עודן בעידכוני תוכנה שיצאו אחרי השקת הגיר (לא לכל הדגמים ולא לכל השנתונים יש עדכוני תוכנה).

יש לך מושג איפה אפשר למצוא מידע בדיוק לאיזה דגמים ושנתונים ?

איפה עושים את העדכונים האלה ?

"...You CanT Make a Hoe a House Wife"

Dr. Dre , 2001

דוד גודלי , תעשה לי ילד פג !!

פורסם
בקיצור מדובר בפאק.

מדובר בהתנהגות לא שגרתית, אין ויכוח, אך (לדעתי) לא בתקלה שהיצרן לא היה מודע לה.

לכל היותר, מדובר ב"אי-נוחות" שהיצרן לא יצא מגידרו לפתור, לאור הביקוש הנמוך לתיבות אוטומטיות בשווקי היעד העיקריים שלו.

הגיר מחליט להוריד הילוך, אתה עם דוושת מצערת לחוצה קלות, כלומר המנוע אינו במצב סל"ד סרק בו המחשב יכול לשלוט בפרמטרים שונים (קידום\איחור הצתה, העלאת סל"ד יזומה וכו') ==> וקיבלת "בום", בדומה להורדת הילוך וזריקת קלאץ' בתיבה ידנית.

גרסאות עדכון תוכנה יכולות לבטל את נטיית התיבה להוריד הילוך בתנאים מסויימים (כלומר, להתנהג יותר כמו גיר אוטומטי רגיל), או להשפיע על פרמטרים אחרים שקובעים את אופי ההעברה, כך שיהיו קלים יותר לעיכול אצל הלקוח.

פורסם

לחבר שלי גם כן היה 306 וזה הגיר הכי מזוויע שאי פעם נסעתי עליו... פשוט גועל נפש של גיר... גם אצלו הבעיה הסתדרה... ב 110K נשבר הגיר סופית שכן יש לו בלאי אחו שרמוטה בגלל ה"ניסיון שלו להיות ספורטיבי" ואז הוא קיבל מאזדה 3 מהשקיות... ככה נפתרה הבעיה וכולם מרוצים. אין יותר פג'ו שעושה רעש של טרקטור

פורסם

בשנים האחרונות של ה306 גם בה הותקן ה AL4

ואני יכול לאשר שגם ב 206 שלנו, הגיר מתנהג כפי שנאמר למעלה. גם אחרי החלפת גיר ב 50,000 ק"מ וגם אחרי החלפת מחשב הגיר ב 100,000 ק"מ, הגיר התנהג בדיוק באותה צורה, לא משנה כמה פעמים עדכנו את התוכנה.

פורסם

כן כן.. זה באמת מקרה עצוב ומצער מאוד מה שהולך בגירים האלה. הבעיה לא תפתר עד שלא יפתרו אותה מהשורש וזה אומר לקנות רכב אחר... אני הייתי הולך רק על יפני או גרמני... אבל זה אני... לכו תבינו...

פורסם

אגב ב407 כנראה שמותקן גיר אחר, גרמני, HP20 או משהו, והוא מעביר חלק כמו חמאה בכל מצב.

גירים של ZF מותקנים רק על מנועי ה3.0 ליטר (407, 607, C5 ובקרוב גם C6)

על גרסאות ה1.8, 2.0 ו-2.2 ליטר, מותקנת תה"ל AL4. גם ב407, 607 ו-C5.

פורסם

החלפת/שיפוץ גיר אוטומטי ב 50000 ק"מ - רחמנה לצלן.... אלוהים ישמור.

ואני חשבתי שבVW שהגיר נשפך ב100000 ק"מ זה גרוע,

מסתבר שפז'ו גרועים יותר

פורסם

בVAG הוא נשפך רק בדיזלים...פה מדובר על מנוע 1400 בנזין עם 75 כ"ס שמצליח לשפוך גיר...ומומנט של גירית שלא אכלה שבוע שמצליח לשפוך גיר

• תוכן חדש...