Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7605 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קשה לי להאמין שאפשר להשתיל מנוע אורכי בפיאסטה

מכלולי ההנעה הכפולה יכולים להילקח מ: rs2000 שגם היא יוצרה עם הנעה כפולה משנת 95

ומתאימה למנוע רוחבי

A MACHINE , KEPT ALIVE BY HIS LOVE

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לא ניתן להתקין מנוע קוזי בפיאסטה\אסקורט למרות שנעשו פרויקטים כאלה באנגליה אשר מצריכים חיתוך של השלדה כולל קיר האש וריתוך באוטו המושתל אולם ההסבות האלו לא נפוצות כלל מיכלול ההינע בפיאסטה המדוברת הוא של מונדיאו\ RS 2000 4X4 שכולל גיר ו סרן אחורי ולא של RS טורבו

פורסם

1)לגבי עקומת הכוח כבר ציינתי בפירוש שהנחתי שהיא רחבה (רק באזור של שיא ההספק) ואני מקבל את התיקון שלך. בכל אופן, הזינוק מתבצע כאשר משחררים קלאץ' בסל"ד גבוה ושומרים שלא יפול, וגם אז עדיין ייתכן פירפור (ואז הסל"ד ממילא לא יצנח). לגבי זה ששיא ההספק יתרחש באזור נקודתי למדי, אמר eliyamit2 שלרכב יש גיר מיוחד לדראג שכנראה ישמור את הסל"ד בתחום הזה. שים לב שיש שיטות זינוק למנועים עם רצועת כוח צרה. לדוגמא- זינוק בעליה רצינית עם אופנוע 50 סמ"ק שמקבל מומנט רק ב7500 סל"ד.... שומרים את הסל"ד שם בכל משך הזינוק! או האיוו עם 400 כ"ס שפורסם בעיתון על הוראות הזינוק המיוחדות שמקבל כל עיתונאי רכב שרוצה לזנק איתה.

אוקיי בוא ננסה לעשות קצת סדר בבלגן שנוצר כאן...

מנוע קטן כ"כ עם טורבינה גדולה הולך לייצר כוח בין 5000 סל"ד ל-7500 סל"ד (או לקו אדום יותר גבוה אם יש), לפני 5000 סל"ד הטורבינה פשוט בשנת החורף שלה יחד עם הדובים.

בוא נניח (לוגיקה פשוטה) שכדי לייצר זינוק מהיר מאוד אתה צריך צמיגים דביקים שיעבירו את הכוח לכביש.

מראש אני אומר לך שהטיעון שההנעה היא כפולה ולא חייבים צמיגים דביקים לאללה הוא לא נכון, בשביל לייצר זינוק מצויין אתה חייב צמיגים טובים מאוד.

בוא נמשיך ונניח שהזינוק ייתבצע מהקו האדום, ממש בסוף עקומת הכוח, ככה שאפילו כשייפול הסל"ד בזינוק (והוא ייפול, בדוק) אתה עוד איכשהו תישאר קרוב לתחילת עקומת הכוח הצרה ממילא.

אם ההילוך שלך ארוך כמו זה שאתה חושב עליו (אתה אגב טועה) הרכב פשוט ייתקע בהילוך ראשון שעה.

שים לב לאיזה מכוניות יש גיר שמביא אותן למהירות של אפילו לא 120 קמ"ש אלא לאיזור המאה - מכוניות כמו למבורגיני, וגם זה יותר למטרות שיווק, כדי להגיד שהאוטו סוגר 0-100 בהילוך ראשון.

אתה מוצא את ההבדל?

אני אגיד לך מהו - עקומת הכוח האדירה שיש למכוניות עם מנועי ענק היא ה-ר-ב-ה יותר רחבה ולמעשה מתחילה מלמטה למטה ועולה עד הסוף.. לפיאסטה הנ"ל אין שום דבר כזה... תבין שאפילו מכונית עם ערימת מומנט פרועה כמו דודג' וייפר לא מתוכננת לעבור את ה-100 בהילוך אחד.

רכב כמו הפיאסטה עם עקומת כוח כ"כ צרה ייצטרך גיר הרבה יותר קצר מזה כדי להאיץ כמו שצריך, נאמר 55-60 קמ"ש בראשון, 105-110 בשני, 155-160 בשלישי, 210 ברביעי ומשהו כמו 245-255 בסוף הגיר... מעבר ל-250 הכל מתחיל ונגמר באווירודינמיקה ובל נשכח שהגרר של מערכת ההנעה הכפולה במהירויות האלה הוא עצום... המון חלקים נעים.

מכונית קטנה כמו הפיאסטה עם מקדם גרר של תיבת דואר ובסיס גלגלים של סקייטבורד כדי מאוד שתעשה שימוש בעזרים אווירודינמיים כלשהם כדי להישאר בכיוון הרצוי ולא לפתח כל מיני רצונות משלה במהירויות כאלה כי זה נגמר ממש רע.

עוד קצת בעניין אווירודינמיקה - אני בספק אם הפיאסטה תוכל להגיע אי פעם למהירות האסטרונומית של 300 קמ"ש, גם אם מבחינה מכאנית זה אפשרי... ואני אפילו לא מדבר על שתצטרך ישורת של 7-8 ק"מ כדי להגיע למשהו כזה.. באמת, ככה מודדים את שיאי המהירות היבשתיים שנמדדים באגמי מלח יבשים, ישורת של 5 מייל בד"כ...

אני אפילו בספק לגבי 275-280 קמ"ש... אתה כנראה לא מבין איזה גרר א-ד-י-ר יש למערכת הנעה כפולה במהירויות האלו.

חוץ מזה, תאוצה הרי באה על חשבון מהירות סופית ככה שאם תחליט להאריך את הגיר התאוצה תהיה זוועתית, תחליט לקצר את הגיר המהירות הסופית תרד, תחליט לשים "חור" בגיר כדי להשיג את שתי המטרות ותגלה שאתה לא משיג לא את זאת ולא את זאת...

2) אי אפשר לדעת את כל הנתונים מראש ולכן חישוב כזה זה רק קירוב. אבל תתפלא זה קירוב טוב ואולי אפילו טוב מאוד. תן את הנתונים של המיאטה ונראה מה ייצא.
מה בדיוק אתה מנסה לחשב?

3) אני לא נפגע, אני שמח תמיד ללמוד מאנשים כמוך שיש להם נסיון מעשי ויכולת להעביר חלק ממנו לפורום. נקודה למחשבה- בשום שלב בתאוצה לא עוברים את ה 1G או 1.1G, כלומר עומס דומה לזה שיש על פיאסטה רגילה עם צמיגים טובים בזמן... בלימת חירום. אגב, הכוח מחולק להנעה קדמית ואחורית, כך שהציר הקדמי מקבל לא יותר מחצי מהמומנט. בנוסף בגלל ההילוך הארוך, הכוח שמגיע אליו מהמנוע הוא רק שליש יחסית לפיאסטה סטנדרטית שההילוך שלה מגיע ל 40 קמ"ש. סה"כ הציר הזה מרגיש כוח של בערך שישית מאותם 450 כ"ס כלומר 75 כ"ס - רוצה לומר, לא בטוח שצריך חיזוקים מיוחדים.
אתה מתעסק פה במספרים ולא במעשי.

כמות כוח כזו שמועברת לגלגלים בשילדה שתוכננה להעביר ארבעים ושלוש כוחות חתול ושני כוחות עכבר עושה ממנה ספגטי... כל הרכב מתעוות תחת העומס.

מן הסתם שכחת גם להכפיל את הכוח ביחסי ההעברה של גיר, של הדיפרנציאל ושל הגלגלים... תכפיל את הכל ותבין כמה מומנט באמת אתה מנסה להעביר לגלגלים (רמז, מדובר במספר גבוה מאוד).

השורה התחתונה היא ששלדה מיושנת כ"כ גם עם 600 כ"ס לא תהיה מכונית של 10 שניות בשום מקרה בלי חיזוק והכנה יסודית ביותר, ואת זה אני אומר לך עובדתית.

אין גם מה לדבר על מספרים כאלה בלי צמיגי סליקס למירוצי דראג, זה לא יקרה.

4) "מיותרים" - לא הבנתי אם אתה רומז שאין מקום בפורום לדיונים תאורטיים.

בברכה, נהג רגוע.

אגב, mercedes 350 slc - יש עוד דרך להגיע להספקים וזה ע"י עבודה בסל"דים גבוהים. שים לב שדובר על חלקי מנוע וגיר המיועדים עד 7500 סל"ד. גם אופנועים מוגדשים מגיעים ל 400 כ"ס - וזאת ע"י סל"דים של מעל 10,000.

לא כתבתי שאין מקום לדיונים תיאורטיים אבל לחשב את המספרים ולהתייחס אליהם כאל עובדות בשטח נראה לי מיותר לגמרי וחלק מהחבר'ה כבר מדברים כאילו זה הולך לקרות במציאות אחד לאחד..:?

אגב לא הייתי ממליץ להשוות בין המנוע המיושן של הפיאסטה למנועים של אופנועים שהם הרבה יותר מתקדמים מבחינת התכנון ובנויים בצורה שמתאימה הרבה יותר לסל"ד גבוה (מאוד).

מוטי.

פורסם

אז לכל אותם אנשים התמהים לגבי חיזוקי השילדה:

בתוך מרכב הרכב יהיה roolcage,כלוב התהפכות עים תקן fia למירוצים בינלאומיים למירוצי דראג ומירוצי ראלי עים 10 עגינות! מעבר לכך בוצעו שינויים במרכב תחתון של הרכב,והסרן האחורי של rs 2000 ,בנוי כך שהוא מוצלב עים קישורי אלומיניום לסרן.שגם הוא משמש מעין חיזוק טבעי!

אגב היו שטענו שהרכב לא יהיה בנוי לסיבובים,אז לידיעתכם רוחב הסרן האחורי רחב יותר מסובארו sti בלפחות 12 סנטימנטים,והרכב נמוך מאד עים הגה קצר ל2.5 סיבובים מצד לצד!d

זאת הסיבה שהספק המנוע לא יעלה על 450 כוח סוס.

אלא עים כן בעל הרכב יחליט שהוא מוותר על התנהגות הכביש וסיבובים בעתיד ויעלה את הספק המנוע ליותר כוח ,מה שאומר שהטורבו יוחלף לגדול יותר ויהיה delay לטורבו אשר יהפוך הרכב באופן רשמי אך ורק לדראג למיאוצי 400 מטר בלבד! חיזוק המנוע בעתיד היא אופציה מבחינת בעל הרכב בעתיד!

tipo 16v tubo the first in israel

פורסם

טוב אחד הפרוייקטים המרהיבים ביותר , פרסמתי אותו בעבר ועכשיו הוא כבר לפני סיום תהנו !!!

תהנו:

טוב מריאנוס הסכים לשתף אותנו בפרוייקט הפיאסטה המדהים (אוטוטו מגיע לסיומו) אז הנה מובא בפניכם המפרט הטכני והשינויים שנעשו ברכב שאמור להתמודד במירוצי הדראג....

פיאסטה טורבו:

1. מנוע 1.9 cvh conversion turbo

2. קראנק סכינים,מופחת משקל ומאוזן.

3. מיסבים ראשיים ומיסבי טלטל משופרים ועמידים בהספק גבוה וטורים גבוהים!

4. טלטלי פוטר מכרום מולי להספק גבוה ולטורים גבוהים

5. פיסטונים מחוזקים מ je ,מחוסמים,מופחתי משקל,עם אופסייד!

6. סליבים של דארטון{ לגדישות גבוהות באמינות מקסימלית}.

7.ברגי קראנק משופרים{arp}

8.משאבת שמן משופרת.

9.מערכת ניהול מנוע מהמתקדמות ביותר בעולם מסוג מוטק{motec pro 48},הנשלטת מתוך הרכב,עם כל החיישנים הנילווים!

לאחר סיום הפרוייקט תכוון ע"י tuner שיגיע במיוחד מחברת מוטק!

כל הפונקציות במחשב פתוחות כולל, וויד באנד{כיוון דלק אוטומטי}

ראש מנוע rs turbo :

1.קיט הידראולי להעלאת הספק בראש המנוע: קפיצים מחוזקים וכפולים,טבעות וכל חלקי הברזל בראש!

2.קמשפט משופר ל7500 סל"ד.

3.שסתומי נימוניק{אמוניום} לטורים גבוהים!

4.הגדלת מעברים בראש{פורטינגים}.

5. אטם ראש משופר ומחוזק של קומטיק!

6.ברגי ראש משופרים עמידים כנגד פריצת אטמים לגדישות גבוהות{ברגי arp}.

חלקים נוספים:

1.הגדלת בית מצערת,על מנת להגדיל את צנרת הגדישה וכמות האוויר למנוע.

2.איטרקולר של ספירקו להספק גבוה,אשר ממוקם בחזית הרכב ליעילות יתר.

3.קולר שמן ומתאם פילטר שמן של מוקאל.

4.שסתום פריקת לחץ של טיאל{tial42 m"m}.

5.שסתום ויסות לטורבו{wesget type s greedy}.

6. טורבו{gt 30 r} להספק של עד 450 כוח סוס.

7. ווסת לחץ דלק,משאבת דלק משופרת,מיכל דלק ממוקם בפגאג הרכב למירוצים מופחת משקל.

8. אינגקטורים 900 cc.

9.שעון טורבו,egt טמפרטורת אגזוז,שעון לחץ דלק,שעון לחץ שמן,שעון לחום מנוע, שעון למבדה,שעון חום שמן,שעון כמות דלק למיכל המירוצים,כל השעונים שעוני greedy .

10. ברקסים מוגדלים 284 מ"מ,קליפרים של wilwood 4 בוכנו לקליפר,צינורות ברקס מסוככים.

11. מסרק הגה קצר יותר ומאסיבי יותר של מירוצים,לשיפור חדות ההיגוי.

12.ציריות חזקות יותר וחדשות של rs 4wd.

13. בולמים כוהיל וור של {gas shook}.

14.מניפול יניקה בניה עצמית

15.מניפול פליטה בניה עצמית

16.צנרת 3 אינץ + 2 דודים.

17.גלגל תנופה קל וקלאץ twin plate

18.כלוב התהפכות תקן fia

19.מסרק הגה 2.5 מצד לצד.

תיבת הילוכים:

הרכב עבר הסבה מ2 על 4, ל4 על 4: המשקל של ה4*4 הוא שווה משקל (למרות שהוא צריך לשקול יותר) להנעה הקדמית

הסיבה: בגלל שהסרן האחורי (המקורי) מגיע עשוי מברזל , ובקיט 4*4 הסרן האחורי אלומניום (מופחת משקל)

שימוש בתיבת ההילוכים של rs turbo 4wd .

סרן קידמי,אחורי של rs turbo 4wd .

בקאקס ודריישפט גם כן הוא של:rs turbo 4wd .

ציריות קידמיות ואחוריות כפי שכבר ציינתי גם כן של rs turbo 4wd .

לצורך התאמת המכלולים הנ"ל,היה צורך בשינויים מסובכים מאד:

1. התאמה של הדריישפט וקיצורו.

2.בניית תושבות למיקום סרן אחורי {נראה כמקורי,קשה מאד להבחין בשינוי אלא אם כן ,אתה בעל מקצוע ומבין בתחום}

3.בניית תושבות מנוע.

4. שינוי של בתי הבולמים,מאחר והסרן האחורי רחב מאד{12 ס"מ יותר מסובארו sti לצורך השוואה}.

אני מקווה שלא אצטרך להסביר איך זה משפיע על אחיזת הכביש והתנהגות הרכב!!!!

על הרכב:

הפרוייקט נבנה,דווקא על שילדת הפיאסטה,זאת מסיבות שונות שלא אפרט,אך החשובה ביותר מבינהם ,הוא הפוטנציאל שטמון בשילדת הרכב שהיא קלה מיסודה.

על כן עבדנו מאד קשה על הפחתת משקל:

1. חיתוך של הכנפיים הקידמיות והאחוריות,פח אבנים קידמי ואחורי,עליהם הולבשו כנפי פיברגלס מופחתי משקל.

2.דלתות הרכב שודרגו,מהדלותות המקוריות ששוקלות כ45 קילו כל אחת ,לדלתות פיברגלס ששוקלות כ5 קילו כל אחת.

כל מנגנוני הרמת החלונות החשמליות הוסרו מתוכן.

3. בגאג' אחורי הוחלף בדלת פיברגלס{4 קילו}.

4.מכסה מנוע קידמי גם הוא הוסב לפיברגלס{שוקל 6 קילו בגלל הצירים וחיזוקי פיבר.

5.כל מכלולי המזגן הוסרו,הופחתו 25 קילו לפחות!

6.הוסרו כל הכיסאות המקוריות של הרכב השוקלות משקל רב{מלאי תשתית פח,במקומם מוקמו שני כיסאות בלבד של sparco pro כאשר כל כיסא לא עולה על 7 קילו כל אחד!

שינויים אלו ואחרים שבטח שכחתי כי,המפרט הוא מהראש,הביאו לירידה מאד משמעותית במשקל הכללי של הרכב.

כאשר השאיפה היא שהרכב בסוף הפרוייקט,לא יעלה על 780 קילו גרם!!!!!!!!!!!!! כן זה לא טעות!!!!!!!.

הרכב יהיה אם הספק של לא פחות מ450 כוח סוס על המשקל הנתון,בוודאי יגרום לכם להסיק את המסקנות לבד!

הרכב נועד ונבנה לצורך מרוצי דראג בלבד ,

למדידת זמנים של 400 מטר שלמטרה זו הוא נועד, כאשר המטרה והערכתי המשוערת ולהערכת מומחים בעולם לפי יחס כ"ס למשקל הרכב אמור לספק תוצאות של מתחת 10 שניות קווטר 0-400 .

הנכם מתבקשים מי שידוע לו את זהות בעל הרכב והמשפר שלא לפרסם שמות.

הרכב הנ"ל יועד למרוצי דראג בחו"ל בינתיים עד למיסוד ספורט המוטורי בארץ.

לינק לפורום נוסף כולל תמונות ופיאסטה קוזי שבנו באנגליה עים 450 כוח סוס בבקשה תהנו!

http://members.lycos.co.uk/scale167/viewtopic.php?t=94&postdays=0&postorder=asc&start=10

http://members.lycos.co.uk/scale167/viewtopic.php?t=103

פורסם

tשלא ישעמם לכם,אני מעלה לכם עוד פרוייקט של רכב שיעודו לדראג,רכב שהיה בעבר של א.......

שהיה הרכב החזק ביותר לפני 10 שנים והיום הוא עבר לחזקתנו!

הרכב היה בעבר צהוב וכונה "הברנדה הצהובה" ,היום הרכב עבר הסבה רצינית,מכנית וחיצונית והיום הוא בצבע לבן! הוא מופיע בפורום:http://members.lycos.co.uk/scale167/viewtopic.php?t=120

יש תמונות של הרכב ותגובות החברים תהנו!

פורסם

מוטי, בתגובה שלך יש הרבה דברים נכונים, אבל לא כולם מדוייקים, ורובם מכילים הרבה אינטואיציה שלא תמיד נכונה. אני טרחתי והשקעתי וחישבתי את כל הנתונים, וגם בדקתי אותם בתוכנה שמביאה כמעט כל פרמטר אפשרי ברכב ובכביש בחשבון- מה שאתה לא עשית. הייתי אומר לך לבדוק את המספרים בעצמך, אבל אני מניח שזה לא מעניין אותך מספיק. אז בנתיים תצטרך לסמוך עלי.

1)מראש אני אומר לך שהטיעון שההנעה היא כפולה ולא חייבים צמיגים דביקים לאללה הוא לא נכון, בשביל לייצר זינוק מצויין אתה חייב צמיגים טובים מאוד.

נכון מאוד, אמרתי שהנחתי שבזינוק היא מגיעה ל 1.1G - 1G כלומר שימוש בצמיגים מצוינים.

2)אם ההילוך שלך ארוך כמו זה שאתה חושב עליו (אתה אגב טועה) הרכב פשוט ייתקע בהילוך ראשון שעה. שים לב לאיזה מכוניות יש גיר שמביא אותן למהירות של אפילו לא 120 קמ"ש אלא לאיזור המאה - מכוניות כמו למבורגיני, וגם זה יותר למטרות שיווק, כדי להגיד שהאוטו סוגר 0-100 בהילוך ראשון.

למבורגיני מורצ'יליאגו שוקלת 1650 ק"ג ויש לה רק 580 כ"ס. פיאסטה שוקלת 780ק"ג +נהג+דלק כלומר הפיאסטה בעצם חזקה ממנה פי 1.5 !!!! זה הבדל ענק. הפיאסטה חייבת הילוך ארוך משמעותית אחרת העודף כוח הזה יתבטא בפירפור לא נורמלי. אפשר לקצר את ההילוך, זה לא יקצר את זמן התאוצה, וזה יגרום לשחיקת צמיגים. אגב ההילוך הארוך יגרום לשחיקת הקלאץ' (ששומר על סל"ד מעל 5000 כל הזינוק)

3)אני בספק אם הפיאסטה תוכל להגיע אי פעם למהירות האסטרונומית של 300 קמ"ש, אני אפילו בספק לגבי 275-280 קמ"ש... אתה כנראה לא מבין איזה גרר א-ד-י-ר יש למערכת הנעה כפולה במהירויות האלו.

בליעת הכוח במכלולי ההנעה הכפולה היא קבועה - אחוז מסוים מההספק. היא לא עולה כשהמהירות עולה. אפשר להניח שמתוך 450 כ"ס רק 360 כ"ס מגיעים לכביש, וזהו. ללא תלות במהירות. הפיאסטה מסוגלת להגיע ל320 קמ"ש (אם ישימו לה גיר מתאים). כלל האצבע אומר, כדי להכפיל מהירות של רכב פי 2 צריך פי 8 הספק מנוע. פיאסטה רגילה עם 1/8 כוח מגיע ל 160, אז זאת תגיע ל 320.

4)מכונית קטנה כמו הפיאסטה עם מקדם גרר של תיבת דואר ובסיס גלגלים של סקייטבורד כדי מאוד שתעשה שימוש בעזרים אווירודינמיים כלשהם כדי להישאר בכיוון הרצוי ולא לפתח כל מיני רצונות משלה במהירויות כאלה כי זה נגמר ממש רע.

אין ויכוח- פה אתה המומחה. בכל מקרה, אני כתבתי שהחישוב נעשה בהנחה שאין ספויילרים או כנפיים. הם כמובן יפריעו משמעותית לפיתוח מהירות.

5)כמות כוח כזו שמועברת לגלגלים בשילדה שתוכננה להעביר ארבעים ושלוש כוחות חתול ושני כוחות עכבר עושה ממנה ספגטי... כל הרכב מתעוות תחת העומס.

הרכב מרגיש "כוח" ולא הספק. הספק הוא היכולת להמשיך ולספק כוח גם כשהמהירויות גדלות. אם הכוח על האוטו היה באמת פי 8 מפיאסטה רגילה, האוטו באמת היה מתעוות. במקום זה מכוניות בעלות הספק רב מספקות בסה"כ את אותו כוח שמשפחתית 4X4 מסוגלת לו. ההבדל הוא, שהמשפחתית מסוגלת לכוח כזה רק לרגע, בזמן שחרור קלאץ' עצבני בהילוך ראשון. ואילו המכוניות החזקות מסוגלות להמשיך לתת בעיטה כזאת גם תוך כדי נסיעה ב 200 קמ"ש. והעומס על פיאסטה רגילה עם 60 כ"ס בזמן שחרור קלאץ' במכה הוא שווה, אם לא גדול, מהעומס על המשופרת כשהיא בהילוך חמישי פול גז. (אגב- אין ויכוח שחלקי המנוע והגיר חייבים להיות מחוזקים מאוד)

6)מן הסתם שכחת גם להכפיל את הכוח ביחסי ההעברה של גיר, של הדיפרנציאל ושל הגלגלים... תכפיל את הכל ותבין כמה מומנט באמת אתה מנסה להעביר לגלגלים (רמז, מדובר במספר גבוה מאוד).

מוטי.

כמובן שהכפלתי. ויותר נכון, מכיוון שההילוכים במשופרת ארוכים בהרבה, המומנט מחולק פי כמה ולא מוכפל. ככה שאני דואג שהמומנט בגלגלים לא יהיה גבוה מאוד. (זה סתם יפרפר)

אגב התוכנה הזאת מדויקת למדי. רכבים שאני מכיר את הנתונים שלהם, התוכנה חישבה להם ביצועים מאוד קרובים למציאות. כמו כן יש אפשרות ליצור בסיס נתונים של כלי רכב, ואז לעשות תחרות בינהם על המסך.
פורסם

טוב הנה התשובה לשאלת השאלות שמוזכרות בפורום בפעם אחר פעם ,וזה כנראה לא ישאיר אותכם עים שום ספק. מאחר והרכב ניבנה ע"י והנה התשובה: לרכב יהיה גיר dog type עים דיפרנציאלים ביחס של 60 על 40 ,הגיר שונה ויחסי העברה יהיו קצרים על מנת להשיג תוצאות מהירות יותר בטווח 400 מטר שלתכלית זו הוא ניבנה.

הגיר לא מסוגל לעבור 240 קמ"ש. ואין שום צורך בכך מאחר והרכב ניבנה למירוצי דראג!

אגב הרכב כפי שכבר פירטתי בעבר יעבוד עים מערכת ניהול מאד מתקדמת של motec הנישלטת מתוך הרכב עים מחשב נייד.

הרכב יכוון, כך שהוא יקבל גדישה כבר ביציאה מהמקום, הפונקצייה במחשב מוגדרת כ"לאנץ קונטרול".

משמע שהרכב יזנק מהמקום כבר בגדישה שתוגדר מראש במחשב הניהול מנוע.

אם ישנם שאלות נוספות אשמח לענות עליהם?

פורסם

טוב נראה שטוחנים כאן מים ולכן אנחנו נראה כמה הספק המנוע יוציא הימור שלי לא מעל 300 ללא ניטרו ותוספים אחרים אז נחכה ונראה ולעניות דעתי לא יותר מ250-260 לגלגלים

פורסם

חישוב מחדש אחרי ההערות שנתתם:

רצועת כוח של נמלה, כוח מגיע בין 5500-7000 סל"ד

מקדם גרר גרוע בגלל ספוילרים

משקל סופי ייצא 820 ולא 780 ק"ג

הילוך ראשון עד 80 קמ"ש (והוא מפרפר לגמרי)

תאוצה בזמן פירפור של 4 גלגלים - 0.9G בלבד

גיר קצר עם הילוכים צפופים, מהירות מרבית 240 קמ"ש

תוצאות:

0-100 :3.1 שניות

0-160 :5.9 שניות

0-200 :8.9 שניות

400 מטר :10.8 שניות ב219 קמ"ש

פורסם

לידיעתכם!

יציאה מהמקום בגדישה,עים "לאנץ קונטרול",וגיר dog type ,מביאים את הרכב להורדה של לפחות שנייה !

דבר נוסף הרצועת כוח ;בגלל ar פליטה 57 על gt30.

יכניס את הטורבו מוקדם יותר בסביבות 4200 סיבובים לדקה.

מנקודה זו הטורים יטפסו עד ל7500 טורים.

בל נישכח שזה לא רלוונטי ביציאה מהמקום בגלל השימוש ב"לאנץ קונטרול"{הרכב בונה את הגדישה במצב עמידה}!

פורסם

ההכרזה הבאה שלך השאירה אותי קצת מבולבל -

הרכב נועד ונבנה לצורך מרוצי דראג בלבד, למדידת זמנים של 400 מטר
אני קצת מבולבל בגלל שחזרת והדגשת כמה פעמים שמדובר ברכב למירוצי דראג ואני רואה במפרט כמה וכמה דברים שלא רק שאין להם שום קשר למפרט טכני של רכב דראג אלא אפילו להפך, הם עלולים אפילו להאיט הרכב במירוצי דראג.

ברשותך, אלו הן ההערות שלי, תרגיש חופשי להסביר -

אז הנה מובא בפניכם המפרט הטכני והשינויים שנעשו ברכב שאמור להתמודד במירוצי הדראג....

פיאסטה טורבו:

6. טורבו{gt 30 r} להספק של עד 450 כוח סוס.

בלי שום זלזול חו"ח, אבל אנחנו לא קצת אופטימיים פה?

אם הטורבו הוא כזה שמיועד להגיע עד 450 מקס' הספק, האם הוא הבחירה האולטימטיבית לרכב שמתוכנן להגיע ל-450 כ"ס (מה שאומר שאתה בקצה גבול היכולת של המגדש)?

10. ברקסים מוגדלים 284 מ"מ,קליפרים של wilwood 4 בוכנו לקליפר,צינורות ברקס מסוככים.
למה צריכים ברקסים מוגדלים ברכב דראג?

מדובר בתוספת משקל בלתי מוקפץ שהוא מסה מסתובבת (הדיסקים) שממש לא הולכת לעזור בתאוצה.

למעלה מכך, בלמים מוגדלים מכריחים אותך גם להשתמש בחישוקים גדולים יותר ופה שוב התאוצה נפגעת...

11. מסרק הגה קצר יותר ומאסיבי יותר של מירוצים,לשיפור חדות ההיגוי.
למה צריכים מסרק הגה מקוצר ברכב דראג?

אם כבר, להפך - אתה רוצה מסרק הגה עם פעולה ארוכה יותר כדי למנוע תזוזות מיותרות אם יש תיקוני כיוון קלים במהלך הריצה...

תזוזות מיותרות = יותר חיכוך = זמן יותר איטי.

13. בולמים כוהיל וור של {gas shook}.
אני מניח שכוונתך היא לומר קויל-אובר (Coil over)... ועוד תיקון קל - Gas Shock משמע הבולם ממולא גז, זה לא שם של יצרן...

בחזרה לעניינינו, איזה סוג של קפיצים הולכים להיות על הקויל-אוברים?

יש קפיצים שיכולים לשפר את התאוצה, יש כאלו שיכולים לפגוע בה.

14.מניפול יניקה בניה עצמית .
מצטער שאני קצת הופך את זה לשיעור באנגלית, אבל אם כבר החלטת לרשום מלה לועזית במקום לכתוב סעפת בעברית תקנית, לפחות תרשום נכון - מניפולד מהמלה Manifold...

תיקונים נוספים -

כותבים Wastegate ולא Wesget

Greddy ולא Greedy (שמשמעותה - חמדן)

ומכיוון שבוכנות לא משחקות כדורגל אז הן לא נמצאות באופסייד, אתה כנראה מתכוון לאופסט.

קח את זה בסבבה, אף פעם לא בושה ללמוד :-)!

16.צנרת 3 אינץ + 2 דודים.
דודים ברכב למירוצי דראג?! למה?

4. שינוי של בתי הבולמים,מאחר והסרן האחורי רחב מאד{12 ס"מ יותר מסובארו sti לצורך השוואה}.

אני מקווה שלא אצטרך להסביר איך זה משפיע על אחיזת הכביש והתנהגות הרכב!!!!

דווקא אני מקווה לקבל הסבר על העניין הזה.

ברכבי דראג הנטיה היא לא להרחיב את הסרנים, אין לזה שום משמעות חיובית ויכולה להיות לזו משמעות שלילית בלבד, למעלה מכך, ברכב שנבנה למירוצי דראג, מה מעניינת אחיזת הכביש והתנהגות הרכב?

ואם כבר היא כן מעניינת מסיבה שלא מובנת לי, רוחב הסרן הוא גורם מישני ביותר לאחיזה כשאתה משווה אותו לגיאומטריה של המיתלה, ומכיוון שהמיתלה הורחב ללא הכר, האם הגיאומטריה נשמרה? האם בדקתם את עקומות המיתלה תחת קומפרסיה ומדדתם את השינויים?

שינויים בקאמבר וב-Toe יכולים לפגוע בזמני ההאצה באופן משמעותי ביותר!

...על כן עבדנו מאד קשה על הפחתת משקל:

5.כל מכלולי המזגן הוסרו,הופחתו 25 קילו לפחות!

מזגן מעופרת יצוקה? :roll:

הורדתי מזגנים ממכוניות שלי ושל חברים כמה פעמים, בחלק מהפעמים אפילו שקלנו את החלקים, לא זוכר שום דבר שקרוב ל-25 ק"ג, בטח שלא "לפחות!" ..

6.הוסרו כל הכיסאות המקוריות של הרכב השוקלות משקל רב{מלאי תשתית פח,במקומם מוקמו שני כיסאות בלבד של sparco pro כאשר כל כיסא לא עולה על 7 קילו כל אחד!
האם אתם מחוייבים בהרכבה של שני כיסאות? בד"כ שבונים רכב למירוצי דראג הוא חד מושבי.

הרכב נועד ונבנה לצורך מרוצי דראג בלבד ,

למדידת זמנים של 400 מטר שלמטרה זו הוא נועד, כאשר המטרה והערכתי המשוערת ולהערכת מומחים בעולם לפי יחס כ"ס למשקל הרכב אמור לספק תוצאות של מתחת 10 שניות קווטר 0-400 .

אני אשמח לראות זמנים של 10 שניות ומטה, הפרוייקט נשמע מעניין מאוד הגם שהוא לוקה באופטימיות משהו לפרקים.

הנכם מתבקשים מי שידוע לו את זהות בעל הרכב והמשפר שלא לפרסם שמות.

הרכב הנ"ל יועד למרוצי דראג בחו"ל בינתיים עד למיסוד ספורט המוטורי בארץ.

מה שלא ציינת זה את שני הדברים הכי חשובים - איזה צמיגים ואיזה גלגלים יהיו על הרכב.

בהצלחה בפרוייקט!

מוטי.

פורסם
מכל הסיפור הזה - דבר אחד קופץ לי לעין....

מי זה הנהג המושלם הזה שמחליף הילוך ב 5 מאיות שניה?

בלי קלאץ', עם קלאץ' - זה נשמע לי כמו סיפורי סבתא....

אלון

לאלון, קישור לסרטון של רכב עם תיבת dog-type - לדעתי אפשר להתייחס לזה כאל אפס-זמן העברת הילוך.

http://rapidshare.de/files/4437711/dog_gearbox_-_assen_bmw_stw.WMV.html

כמו שאמרתי התוכנה הזאת מדויקת למדי. ואם ידועים הרבה פרמטרים ברכב אפשר לדעת בקירוב טוב את התאוצות, ובוודאי את זמנים מאפס ל400.

למוטי, התכוונתי קודם שאם תיתן נתונים על המיאטה - הספק/מהירות בכל הילוך/משקל/חלוקת משקל אפשר יהיה להעריך בקירוב את הזמנים שלה.

תוצאות אחרונות לפיאסטה (מההודעה למעלה), כאשר הוכנסו פרמטרים פסימיים יחסית:

0-100 :3.1 שניות

0-160 :5.9 שניות

0-200 :8.9 שניות

400 מטר :10.8 שניות ב219 קמ"ש

פורסם
לאלון, קישור לסרטון של רכב עם תיבת dog-type - לדעתי אפשר להתייחס לזה כאל אפס-זמן העברת הילוך.

http://rapidshare.de/files/4437711/dog_gearbox_-_assen_bmw_stw.WMV.html

א) אחלה סרטון, תודה.

ב) מהם הקולות המוזרים שעולים בpitch ככל הוא נוסע יותר?

זה בגלל גיר הDOG? למה הוא עושה את הרעשים האלה?

ג) בסרטון הוא עוקף אחרי הפנייה הראשונה פורשה כהה, עם ספוילר מעבר לגג! משהו ענק!

אור.

• תוכן חדש...