Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7608 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דיבורים כמו חול ואין מה לאכול.

הפיאסטה הזו כבר שכבה אצל מישהו שהתייאש ממנה ועברה לזה שהיא נמצאת אצלו עכשיו. עד שהפרוייקט הזה יעלה על הכביש אלוהים גדול, ואז נראה מה הוא שווה.

תמשיכו, תמשיכו לעשות רייסים בין תוכנות לטבלאות אקסל...

שרשור מיותר.

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

mayrun כתב:

תוכנה חמודה מאוד, תודה!

דרך אגב, יש גירסה חדשה יותר לתוכנה (v4.5)

וגם CarTest 2000 - לפלטפורמת חלונות, הכל באתר הזה.

כן אני יודע, לא היה לי כוח להתקין את זה כי יש שם הוראות מעצבנות מה לעשות כדי שזה יפעל בכלל. אפשר לראות הדגמה של התוכנה באתר בלי להוריד (צריך ג'אווה על המחשב).

אם התקנת וזה עובד וזה נחמד - תעדכן.

ראיתי באתר, שבחדשה אפשר "לבחון" את האוטו או האופנוע באחד מ50 מסלולי מירוץ ידועים בעולם, כך שגם אחיזת כביש וצמיגים נכנסים בחשבון. תן דו"ח מצב...

פורסם

עוד דבר חשוב !

ברכב תהיה מותקנת : מערכת ניהול מנוע מהמתקדמות ביותר בעולם מסוג מוטק

{motec pro 48},הנשלטת מתוך הרכב,עם כל החיישנים הנילווים!

לאחר סיום הפרוייקט תכוון ע"י tuner שיגיע במיוחד מחברת מוטק!

שזה אומר שיהיה אפשר למדוד את הרכב מ:

0-100 קמ"ש

0-200 קמ"ש

100-200 קמ"ש

0-400 מטר

והכל מתוך האוטו ובכל הזדמנות ובכל מצב ובכל כביש,

ככה שיהיה אפשר לכוון אותו הכי מושלם שיש !!!!

המערכת ניהול הזאת היא הטופ של מערכות הניהול שיש !!

אלי

[URL="http://www.scale-forum.com/"] [/URL]הלחץ של הילדים היה חזק עליי, הלכה הS4 חזרנו שוב לאסתי (: [U][COLOR=#22229c][b][url=http://www.facebook.com/album.php?aid=2009172&id=1346995126&page=2#/profile.php?id=528377437&ref=name]facebook....[/url][/b][/COLOR][/U] [U][URL="http://www.mekusharim.co.il/AlbumViewAll.aspx"][/URL][/U]

פורסם

בחייאת דינק.

יש לי תוכנת מחשב שמראה לי כמה בחורות אני יכול לזיין עם יהיה לי זין 6 צול על 29 ס"מ ולוק של דוד קופרפילד.

את מי זה מעניין ?!

4 על 4 !? רק סט צמיגים יעלה 5000 שקל, בשקט. לא מדבר על ג'אנטים או משהו כזה חס ושלום.

פיאסטה ? חיזוקי שילדה יעלו את המשקל שלה להרבה יותר מ700 ק"ג.

8 שניות ל200 ? יש לך נהג שמסוגל לעביר הילוכים מהר מספיק ?

חלאס.

דניאל.

Those Who Dance Are Considered Insane By Those Who Can't Hear The Music.

פורסם

דניאל כתב :

בחייאת דינק.

יש לי תוכנת מחשב שמראה לי כמה בחורות אני יכול לזיין עם יהיה לי זין 6 צול על 29 ס"מ ולוק של דוד קופרפילד.

את מי זה מעניין ?!

4 על 4 !? רק סט צמיגים יעלה 5000 שקל, בשקט. לא מדבר על ג'אנטים או משהו כזה חס ושלום.

פיאסטה ? חיזוקי שילדה יעלו את המשקל שלה להרבה יותר מ700 ק"ג.

8 שניות ל200 ? יש לך נהג שמסוגל לעביר הילוכים מהר מספיק ?

קודם כל אם יש לך 6 צול (שזה הגיוני לפי גודל האצבע בסמלון) גם אתה תאלץ להוציא איזה 5000 שקל על גומי חדש...

מה אכפת מהצמיגים? נראה שבעל הרכב הולך להשקיע הון ממילא.

חיזוקי שלדה? אם הבנתי נכון, האוטו מיועד רק לדראג, בלי סיבובים וכלובי התהפכות. צריך ציריות ודרייבשפט חזקים וזהו.

לגבי העברת הילוכים כנראה שלא קראת את השרשור.

פורסם

לפי דעתי גם ובמיוחד לדראג, כלוב התהפכות זה מאסט ...

כל מה שאתה צריך זה סטיה, מכה ואיבוד אחיזה ב 250 קמ"ש והנהג היסטוריה ...

פורסם
חיזוקי שלדה? אם הבנתי נכון, האוטו מיועד רק לדראג, בלי סיבובים וכלובי התהפכות. צריך ציריות ודרייבשפט חזקים וזהו.

לגבי העברת הילוכים כנראה שלא קראת את השרשור.

תסלח לי מאוד על הבוטות הקלה אבל החישובים האלו הם פשוט קישקוש.

בוא נדפוק פרה פרה את כל העדר -

120 קמ"ש בהילוך ראשון מצריך ממך הילוך ס-ו-פ-ר ארוך.

מנוע בנפח כ"כ קטן שמייצר 450 כ"ס אומר רק דבר אחד - טורבו ענק.

טורבו ענק אומר שעקומת הכוח של הרכב זוועתית, נקודה.

עקומת כוח זוועתית והילוך ארוך כ"כ שיגיע ל-120 קמ"ש אומר שהתאוצה הנ"ל תיקח שבוע וגם זה אם כל השבוע תנשוב רוח גבית חזקה.

זה כמובן לא מתיישר (אפילו לא קרוב) לחישוב שלך לגבי התאוצה מאפס למאה. או למאתיים. או לאיזשהו מספר אחר.

כל זה כשאנחנו רק עוסקים בלוגיקה פשוטה ובמספרים... כשאנחנו עוברים לידע נטו, הציטוט שלך מלמעלה מספר את הסיפור כולו.

אל תפגע, באמת שאתה לא יודע איך נראית מכונית דראג שאמורה להוריד את הכוח לאדמה, בטח שלא אחת שעושה רבע מייל בעשר ומשהו שניות.

רכבים כאלה עוברים הכנה אקסטנסיבית של השלדה, כולל הכול - ריתוך תפרים, כלובי התהפכות להקשחת המבנה אחרת כולו ייתעקם בזינוק וייתעוות לאורך כל הדרך.

כמובן ששני דברים נפגעים פה ישירות -

או מספרי התאוצות שלך (שמראש אני אומר לך שהם לא קרובים בכלל למציאות) או המשקל... 780 ק"ג הם כבר לא 780 אחרי שכל השלדה עוברת טיפול מסיבי ומרותך בה כלוב.

חישובים מיותרים שלא קרובים בגרוש למציאות.

מוטי.

פורסם

ראשית הייתי אומר שלצאת בהצהרות שלמנוע יהיו 450 כ"ס זה נראה לי קצת הזוי כיוון שבכדי להגיע להספק כזה ממנוע 1800 צריך או יחס דחיסה נמוך וגדישה מעל 2 באר או גדישה של 2 באר ומתאנול\אלכוהול או לחילופין מנוע עם יחס דחיסה יחסית גבוה 1:8.5 ומעלה וגדישה יותר מתונה אולם בכדי לגדוש ביחסי דחיסה גבוהים צריך אינטר קולר יותר גדול וכמו כן איחור הצתה מה שכן יכול לפגוע בתוצאה הסופית אולם לא ניתן יהיה לדעת מה יהיה הספק המנוע עד אשר הרכב\מנוע לא יהיה על דיינו!!! שכן יש לאנשים נטייה בארץ לגדל אורבות מתחת למכסה מנוע!!!

פורסם

אתה טועה, מטעה וגם עושה קצת סלט.

אין שום בעיה להוציא ממנוע מחוזק 450 כ"ס כשמתקיימים התנאים הבאים -

* טורבו גדול ויעיל, שים לב למילת המפתח - יעיל. יש הרבה טורבינות גדולות ולא יעילות לנפחי מנוע כמו זה.

* מחשב ניהול מנוע טוב מאוד שניתן לתכנות מדוייק של כל הפרמטרים (הזרקה/הצתה וכו').

* מזרקי דלק גדולים, אזור ה-650-700CC וצפונה.

* ראש מנוע בנוי לגמרי שמותאם לסל"ד גבוה.

* מערכות נשימה מוגדלות מההתחלה ועד הסוף שבתוכן גם אינטרקולר בריא.

לגבי יחס הדחיסה, כל עוד ניתן לשמור על אוקטן גבוה מספיק כדי למנוע דטונציה (נגיד ערבוב של כמה אחוזי מתאנול) אין שום בעיה עם יחס דחיסה גבוה - להפך - כמה שיחס הדחיסה יותר גבוה ייכנס המגדש לפעולה יותר מוקדם...

גם יחס הדחיסה שציינת - 8.5:1, הוא בכלל לא יחס דחיסה גבוה במיוחד, יש לא מעט מכוניות מוגדשות מהחברה שנוסעות על יחס דחיסה שגבוה מזה בלא מעט בכלל...רוב הרכבים המוגדשים שמגיעים מהחברה כיום נוסעים על יחס דחיסה של למעלה מ-9:1 .

על מה שאני כן מסכים איתך לגמרי, זה שכל אחד זורק מספרים של כ"ס כאילו אין מחר.. בלי טעם ובלי ריח ובכלל בלי קשר למציאות... בגלל זה כל אחד בא לך ושואל שאלות דביליות כמו "כמה כ"ס מוסיף פילטר פתוח" ועוד שאלות טפשיות מסוג זה..:?

מוטי, שגודש על 9:1 כבר כמה שנים טובות.

פורסם

ראשית אני לא טועה אולי לא הסברתי את עצמי טוב ולא ציינתי את הדברים שאתה אמרת כיוון שחשבתי שזה ברור ואין צורך לציין זאת בנוסף המנוע המדובר הינו 8 שסתומים ולכן ההספק הנ"ל הינו בגדר הזוי באנגליה הוציעו ממנועי ZETEC 2 ליטר בגדישה של 2 באר באיזור 320 כ"ס ובעזרת דלק רגיל לא מעורבב בתוספים ותחסכו ממני את כל התגובות שהאנגלים לא יודעים לשפר!!! כיוון שמה שהם מציגים זה תוצאות של דינו אולם ישנה סדנה בארה"ב אשר הוציאה ממנוע דומה ( 2 ליטר) 500 כ"ס ובגלגלים 460 ב 26 PSI גדישה והמנוע שנבנה בארץ רחוק שנות אור מהמנוע שנבנה בארה"ב

http://www.seanhylandfocus.com/

ותראו במה מדובר ומה צריך בכדי להוציא הספקים של 500 כ"ס

פורסם

מוטי כתב :

טורבו ענק אומר שעקומת הכוח של הרכב זוועתית, נקודה.

1)עקומת כוח זוועתית והילוך ארוך כ"כ שיגיע ל-120 קמ"ש אומר שהתאוצה הנ"ל תיקח שבוע וגם זה עם כל השבוע תנשוב רוח גבית חזקה.

2)זה כמובן לא מתיישר (אפילו לא קרוב) לחישוב שלך לגבי התאוצה מאפס למאה. או למאתיים. או לאיזשהו מספר אחר.

3)אל תפגע, באמת שאתה לא יודע איך נראית מכונית דראג שאמורה להוריד את הכוח לאדמה, בטח שלא אחת שעושה רבע מייל בעשר ומשהו שניות.

רכבים כאלה עוברים הכנה אקסטנסיבית של השלדה, כולל הכול - ריתוך תפרים, כלובי התהפכות להקשחת המבנה אחרת כולו ייתעקם בזינוק וייתעוות לאורך כל הדרך.

4)חישובים מיותרים שלא קרובים בגרוש למציאות. מוטי.

אז ככה:

1)לגבי עקומת הכוח כבר ציינתי בפירוש שהנחתי שהיא רחבה (רק באזור של שיא ההספק) ואני מקבל את התיקון שלך. בכל אופן, הזינוק מתבצע כאשר משחררים קלאץ' בסל"ד גבוה ושומרים שלא יפול, וגם אז עדיין ייתכן פירפור (ואז הסל"ד ממילא לא יצנח). לגבי זה ששיא ההספק יתרחש באזור נקודתי למדי, אמר eliyamit2 שלרכב יש גיר מיוחד לדראג שכנראה ישמור את הסל"ד בתחום הזה. שים לב שיש שיטות זינוק למנועים עם רצועת כוח צרה. לדוגמא- זינוק בעליה רצינית עם אופנוע 50 סמ"ק שמקבל מומנט רק ב7500 סל"ד.... שומרים את הסל"ד שם בכל משך הזינוק! או האיוו עם 400 כ"ס שפורסם בעיתון על הוראות הזינוק המיוחדות שמקבל כל עיתונאי רכב שרוצה לזנק איתה.

2) אי אפשר לדעת את כל הנתונים מראש ולכן חישוב כזה זה רק קירוב. אבל תתפלא זה קירוב טוב ואולי אפילו טוב מאוד. תן את הנתונים של המיאטה ונראה מה ייצא.

3) אני לא נפגע, אני שמח תמיד ללמוד מאנשים כמוך שיש להם נסיון מעשי ויכולת להעביר חלק ממנו לפורום. נקודה למחשבה- בשום שלב בתאוצה לא עוברים את ה 1G או 1.1G, כלומר עומס דומה לזה שיש על פיאסטה רגילה עם צמיגים טובים בזמן... בלימת חירום. אגב, הכוח מחולק להנעה קדמית ואחורית, כך שהציר הקדמי מקבל לא יותר מחצי מהמומנט. בנוסף בגלל ההילוך הארוך, הכוח שמגיע אליו מהמנוע הוא רק שליש יחסית לפיאסטה סטנדרטית שההילוך שלה מגיע ל 40 קמ"ש. סה"כ הציר הזה מרגיש כוח של בערך שישית מאותם 450 כ"ס כלומר 75 כ"ס - רוצה לומר, לא בטוח שצריך חיזוקים מיוחדים.

4) "מיותרים" - לא הבנתי אם אתה רומז שאין מקום בפורום לדיונים תאורטיים.

בברכה, נהג רגוע.

אגב, mercedes 350 slc - יש עוד דרך להגיע להספקים וזה ע"י עבודה בסל"דים גבוהים. שים לב שדובר על חלקי מנוע וגיר המיועדים עד 7500 סל"ד. גם אופנועים מוגדשים מגיעים ל 400 כ"ס - וזאת ע"י סל"דים של מעל 10,000.

פורסם

בהקשר לסל"ד גבוהה אני לא רואה את המנוע המדובר בתור אופצייה בכלל כיוון שהוא לא בנוי למעל 8000 סל"ד מבחינת חלקים אני לא יודע אבל כיוון שאין לו CAMSHAFT שבנוי לסלדים האלה ואין לו DRY- שזה SUMP (שזה הדבר הכי חשוב לסל"ד גבוה) וכל המיכלולים שקשורים לכך בנוסף הינו הראש והסעפת יחנקו בסל"ד הנ"ל כיוון שהוא מוגבל בזרימה כי הוא 8 שס' ולא 16 וגם השס' לא מוגדלים ולא נעשתה עליו עבודת הכנה לסל"ד גבוה מה גם שמרימי השסתומים לא יעמדו במעל 7500

http://gurneyflap.com/bmwturbof1engine.html

זה מנוע !!!! שבנוי לסל"ד גבוהה שיש לו כוח עצום!!!! ושלא נדבר על מומנט

פורסם

יש לי מספר הערות:

1. בדיווח על הפרויקט, כל הזמן מדברים על חלקים ושיפורים שנלקחו מ RS TURBO 4X4,

אני בחיים לא שמעתי על כזה אוטו! אולי הוא מתכוון ל אסקורט קוזי?

2. עם כל ההשקעה המטורפת הזאת, למה להישאר עם מנוע ה CVH ולא לעבור למנוע מקורי של קוזי (אם כבר אתה משתמש במכלולי הנעה של אחת)?

3. עם כל הכסף שנשפך כאן, מה פתאום סעפת פליטה ויניקה מתוצרת עצמית?

באמצע הפסאודו-מקצוענות הזאת, פזורים מלא רמזים לחובבנות עלובה, מקוה שאני טועה.

יניב

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...