Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7653 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

החלפתי ציריה עכשיו ,ומילאתי גירז שבא בשפורפרת די גדולה ,רוקנתי את כולה לתוך הגומיה וזה נראה לי הרבה.איך אני בודק שלא שמתי יותר מידי זה אמור להיות רפוי בצורה מסויימת?היא עלולה להקרע?

ואיך אני מנקז את האוויר עם מברג כמו שאיציק הסביר בפרוייקט המצולם שעשה (לא הבנתי ממה שרשום שם)?

תודה

פנתר אבל לא ורוד

פורסם

אתה חייב לנקז את האויר אחרת הגומייה תיקרע או יותר נכון תתפוצץ.

דבר שני תשתמש אך ורק בבנדים ממתכת.

את האויר אתה מוציא באופן הבא:

קח מברג ותכניס מתחת לגומייה בחלק של הקוטר הקטן ,עכשיו, תכווץ את הגומייה עד כמעט הסוף, תנגב את הגריז שיוצא(עודפים), וסגור עם בנד רגיל, את הבנד ממתכת צריך לשים על הקוטר הגדול של הצרייה-בחיבור בצד המנוע.

את הגומייה תסגור עם בנד ותשאיר אותה במצב של מכווצת חצי , עד האמצע, כשבסיבוב ההגה היא לא תימתח ותיקרע.

אם יוצא לך הרבה גריז, סימן ששמת יותר מידיי,עדיף שיהיה קצת פחות מאשר יותר מידיי ואז יווצר לחץ בסיבוב ההגה-מה שיביא לקריעתה של הגומייה.

לרוב המוסכים לא מוציאים אויר ולא עושים זאת וזאת הסיבה שהגומיות האלה נקרעות כ"כ מהר, בפעם האחרונה שאני עשיתי ציריות, אני הבאתי לו את הבנדים ממתכת וגם את הגריז גרפית(גריז מיוחד לציריות), וגם כשחזרתי הבייתה נכנסתי מתחת לרכב ובדקתי שאין אויר ושבסיבוב ההגה הגומייה לא נמתחת יותר מידיי.

הבנד ממתכת הוא חובה היות ובחיים הוא לא יפתח לך,הבנד פלסטיק עלול להיפתח.

אצלי הציריות כבר מחזיקות שנתיים לערך והגומיות עדיין כמו חדשות ,אני מקפיד פעם ב לבדוק אותם - סובארו לאונה.

ועוד עצה, תמיד כשאתה חונה,תחנה עם הגלגלים ישרים.

פורסם

תודה רבה על התגובה!

לצערי כבר סגרתי את החלק עם הקוטר הגדול של הגומיה עם בנד פלסטיק

והחלק עם הקוטר הקטן סגור ע"י בנד מתכת.

אני יכול עדיין לבצע ניקוז אוויר?

ואמרת לי לבצע משהו כדי שיצא גריז, וכך אדע שזהו גריז עודף-לא הבנתי מה אני אמור לעשות.

שוב תודה

פנתר אבל לא ורוד

פורסם

לגבי הבנדים מפלסטיק

אל חשש

אני נסעתי שנים עם בנד פלסטיק ששמתי ולא קרה כלום.

אבל תבדוק מידי פעם את הגומיות שלא ניקרע על מנת לא להחליף ציריה.

ירון מאיר

פורסם

ועוד עצה, תמיד כשאתה חונה,תחנה עם הגלגלים ישרים.

רק כדי להיות בטוח - זה תופס לגביי כל אוטו?

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
שלום

החלפתי ציריה עכשיו ,ומילאתי גירז שבא בשפורפרת די גדולה ,רוקנתי את כולה לתוך הגומיה וזה נראה לי הרבה.איך אני בודק שלא שמתי יותר מידי זה אמור להיות רפוי בצורה מסויימת?היא עלולה להקרע?

ואיך אני מנקז את האוויר עם מברג כמו שאיציק הסביר בפרוייקט המצולם שעשה (לא הבנתי ממה שרשום שם)?

תודה

לא מגרזים את הגומיה אלה את הפעמון עצמו לתוך הגולות . ואם הגומיה מורכבת נכון אין צורך לנקז אוויר.

רק כדי להיות בטוח - זה תופס לגביי כל אוטו?
לכל אוטו .

JDM :twisted:

פורסם

בטח שיש צורך לנקז אויר אלה אם כן לא איכפת לך ואז תוך זמן קצר היא תיקרע מלחץ מיותר(כתוב בספרות היינס שחובה לנקז אויר).

אתה לא תוכל לנקז אויר היות וסגרת עם בנד מתכת את החלק הקטן,הבנד מתכת סוגר הרמטית ואני אפשר לפתוח את זה יותר רק אם אתה חותך אותה עם קטר, מקסימום תחתוך אותה ,בנד כזה עולה 7 שקל ,לגבי הקוטר הקטן,אין צורך לשים שם בנד מתכת,בנד קטן רגיל מפלסטיק יעשה את העבודה.

לגבי החלק הרחב יותר, בנד פלסטיק עבה יכול להיקרע עקב כך שאיפה שהוא ננעל , החלק הזה בולט קצת ועם הנסיעה מספיק שהוא ישתפשף טיפה ואז הוא ייקרע, בבנד מתכת אין את זה,אך אתה עדיין יכול לרדת מתחת לרכב ולהחליף רק את החלק הרחב לבנד מתכת,כל מה שאתה צריך זה שפיץ פלאייר ועוד פלאייר , יצא לי לעשות את זה כבר,לא מסובך וזה נותן לך שקט נפשי.

לגבי הגריז העודף - אתה לא סוגר את הגומייה שהיא בגודל הטבעי שלה אלה מנקז אויר, מוחץ אותה קצת עד האמצע שלה - מכווץ אותה, ואז סוגר, כדיי שבסיבוב ההגה היא לא תימתח לך, אם אתה סוגר אותה במצב רגיל אז ברגע שאתה מסובב את ההגה, היא נמתחת והבלאי שלה עולה משמעותית,היות ואתה מכווץ אותה עד לחצי שלה בערך,אם שמת יותר מידיי גריז אז הגריז ייצא לך - זהו גריז עודף,עדיף שיהיה פחות מאשר יותר, תבין,אסור שיהיה שם לחץ, מה שקורע את הגומייה הזאת זה בעצם לחץ , אם אתה מקטין אותו לגמריי,אין שום סיבה בעולם שהגומייה הזאת תיקרע.

במוסכים סוגרים לך את זה איך שיהיה כי כולם חאפרים ולכן היא לא מחזיקה יותר מחצי שנה - היא נקרעת ומתפוצצת מהלחץ, אין מה לעשות,לצערי צריך לעשות את זה לבד.

פורסם
במוסכים סוגרים לך את זה איך שיהיה כי כולם חאפרים ולכן היא לא מחזיקה יותר מחצי שנה - היא נקרעת ומתפוצצת מהלחץ, אין מה לעשות,לצערי צריך לעשות את זה לבד.

נכון, כל המוסכים המיקצועיים חאפרים וכל החובבנים יודעים איך להוציא אויר מגומייה של צירייה...:?

עשית כזה סיפור מאויר בגומייה,

מה ש CivicNos ציין, נכון ומדוייק.

לא ממלאים את הגומייה בגריז,רק את הפעמון, כאשר גומייה מלאה באויר זה מורגש מייד כי היא מקבלת מין עוות. בקלות עם מברג דק, מרימים שפה אחת של הגומייה (לא משנה איזה - אך רצוי את הפתח הקטן), האויר משתחרר ברגע וסוגרים עם חבק, עדיף ממתכת.

פורסם

תכף תתחילו לנקז אוויר מתבריגים של גלגל לפני ההרכבה כדי שהבורג יהיה סגור כראוי...

אני לא יודע אם אני הדפוק פה, או מה, אבל עשיתם מזה באמת סיפור.

מרכיבים גומיה ? לפני שלוחצים אותה עם הבנד תלחצו עליה קצת עם היד, זה משחרר את האוויר, וזה מחזיק פיקס...

אין פה יותר מידי תורה מסיני, סה"כ גומיה.

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

בסהכ בתור בעל סובארו 95 שמבין בציריות ומבין מאד, זה כן תורה מסיני, יש מקומות שמשפצים את הציריה טוב ויש מקומות שלא. רואים לפעמים את הגומיות מלאות אויר. אני יש לי מוסך שבו אני עושה ציריות שהוא משפץ בעצמו טוב ולא כמו החאפרים. לגבי השימון זה נכון שמשמנים את הפעמון. לגבי הבנדים ממתכת זה אכן חובה וכל משפץ שמכבד את עצמו שם כאלה כי במהיות הגריז עף ורואים סימנים, עובדה שצינורות מים ברכב/בבית מחוברים בבנדים ממתכת, עם כל הכבוד למי שהמציא את האזיקונים שזו המצאה נהדרת הם יעילים לסגירה מהירה נוחה וזמינה ולא הכי חזקה, נכון שיש כל מיני גדלים. עדיין כל דבר רציני סוגרים עם בנדים ממתכת! ואני בכוונה שם על זה דגש!!

התמונות של הסובארו שלי

http://yonatans-subaru.pic.co.il

פורסם

סה"כ גומייה אבל גומיה מסכנה שיכולה לעשות הרבה בלאגן וחור בכיס, תשקיע עוד 10 דקות לא ייקרה כלום,לא מתחשק לך אז תיסע איך שבא לך,האוטו ייסע גם בלי גומייה בכלל.

אתה לא מבין דבר אחד,ברגע שיש לחץ על הגומייה הזאת,היא נקרעת לכן יש לבדוק טוב טוב שאין אויר ולסגור עם בנדים ממתכת ,מה הבעייה להכניס מברג,למעוך את הגומייה עד שייצא כל האויר, לכווץ אותה ולשים בצד אחד בנד מתכת ובצד הקטן בנד פלסטיק,בדיוק 10 דקות מתחת לאווטו מה הבעייה פה?!

לגבי המוסכים,לא ניתקלתי באף מוסך שעושה כך ואפילו באף מוסך שמשתמש בבנדים ממתכת,לטענתם זה לא נוח.

שאני עושה ציריות, אני קופץ לחנות 5 דקות,קונה גריז גרפית מיוחד לציריות, 1 לכל ציריה 10 שקל, 2 בנדים ממתכת , כל אחד 7 שקל ושלום על ישראל.

פורסם

סובי, אצלי במוסך יש גריז גרפית, ויש בנדים ממתכת

עכשיו תסביר לי, אולי כדי שאני אשכיל ואולי לא:

מה ההבדל בין להכניס מברג שירחיב את הגומיה מעט לבין ללחוץ עליה ללא המברג ?

כאשר לא סגרת עליה עם בנד, האוויר יוצא גם בלי להרחיב עם מברג, מספיק סתם ללחוץ עליה, כמו שרשמתי למעלה.

פורסם

צודק, אין שום הבדל, כל עוד צד אחד סגור ואתה לוחץ עליה, אז לא צריך מברג.

אחרי שאתה מרכיב אותה צריך לסובב את ההגה עד הסוף ולבדוק שהיא לא נמתחת יותר מידיי ושאין עליה לחץ, אם אתה עושה ככה ,שזה לוקח בדיוק 10 דקות אבל אף אחד לא עושה, הגומייה הזאת תחזיק לך שנים!!!

פורסם

אוקיי, אז אני אכן עושה ככה מאז ומעולם, אמנם לגבי הנושא של הבנדים אני לא תמיד סוגר עם בנד ברזל, זה גם תלוי מאוד אם מחליפים פעמון ואז הוא בא עם הגומייה שמותאמת הכי טוב, ויושבת פיקס, או עם גומיה טיפה רופפת שרצוי מאוד להדק עם בנד מתכת.

אגב, זה ממש לא סיפור לעבוד עם בנד מתכת, לפחות לא לדעתי.

פורסם
בסהכ בתור בעל סובארו 95 שמבין בציריות ומבין מאד, זה כן תורה מסיני, יש מקומות שמשפצים את הציריה טוב ויש מקומות שלא. רואים לפעמים את הגומיות מלאות אויר. אני יש לי מוסך שבו אני עושה ציריות שהוא משפץ בעצמו טוב ולא כמו החאפרים. לגבי השימון זה נכון שמשמנים את הפעמון. לגבי הבנדים ממתכת זה אכן חובה וכל משפץ שמכבד את עצמו שם כאלה כי במהיות הגריז עף ורואים סימנים, עובדה שצינורות מים ברכב/בבית מחוברים בבנדים ממתכת, עם כל הכבוד למי שהמציא את האזיקונים שזו המצאה נהדרת הם יעילים לסגירה מהירה נוחה וזמינה ולא הכי חזקה, נכון שיש כל מיני גדלים. עדיין כל דבר רציני סוגרים עם בנדים ממתכת! ואני בכוונה שם על זה דגש!!
בתור בעלים של סובארו (שנוסעת לא מעט) עם כל הכבוד אני אומר לך שאזיקונים מפלסטיק מחזיקים מעמד מצויין, אין בעיה לסגור איתם גומיה לציריה וגם אין ממה לחשוש.

ע"מ לשחרר אויר מיותר מהגומיה יש צורך להכניס מברג קטן, ללחוץ על הגומיה, להוציא את המברג ובו זמנית בזמן שלוחצים על הגומיה לסגור את הבנד האחרון ! אני אומר את זה מתוך ניסיון מר בנושא.

אחרת (אם מכניסים מברג) משתחרר רק אויר "עודף" מתוך הגומיה ולאחר מכן הגומיה נשארת במצב הסטטי שלה (כמו קונוס) שמכיל בחלקו גריז על הפעמון ובכל השאר א-ו-י-ר !!

זוכרים את הגומיה שהחלפתי בפרויקט הזה ? השתמשתי בשיטת המברג. הלבשתי את הגומיה, סגרתי בצד אחד עם בנד והמצד השני הוצאתי אויר עם מברג וסגרתי.

לאחר 3-4 חודשים פתאום אני שם לב לסימני גריז קלים מסביב !!! מסתבר שהגומיה התנפחה ומאחר והיא גמישה מאוד היא לא נקרעה אלא פשוט פיתחה חור בגודל קטן יותר מסיכה - שדרכו דלף גריז !

נאלצתי לפרק הכל, להחליף גומיה ולנקז אויר כפי שתארתי מעלה. מאז עברו 5 חודשים והעסק (טפו טפו טפו) בונבון !

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...