Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7642 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
זה נשמע מטומטם, אבל אם אין לכם ניסיון עם הרכב, ובייחוד בבטיחות שלו, איך לאזעזל אתם כותבים שהוא לא בטוח ? לפי תוצאות מבחנים של מישהו אחר ?

שימו לב לרעיון המופלא שצץ כאן. אני לא בטוח שכולם כאן ירדו לעומקו המלא.

דיווח על מכוניות קטלניות יעשה רק בידי מי שעבר בהן תאונה קטלנית.

מישהו יודע על זמינות ומהירות הגלישה לCF שם למעלה? על פניו, נראה לי לא משהו, כי עוד לא ראיתי שאלוהים כותב כאן, או שכן, אולי עם שם משתמש Moti - Miata R ? :wink:

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מבחינת נוחות:

הרכב ממש לא נוח,המושבים של הבלאנו נותנים תחושה שיושבים בבית שימוש, אפילו המושבים של הלאונה אחרי 15 שנה יותר נוחים.

מבחינת אמינות - הרכב מאוד אמין,עלויות אחזקה נמוכות.

פורסם
מבחינת נוחות:

הרכב ממש לא נוח,המושבים של הבלאנו נותנים תחושה שיושבים בבית שימוש, אפילו המושבים של הלאונה אחרי 15 שנה יותר נוחים.

אני חולק עליך.. הרכב מאוד נוח, משענת מותאמת לגב כמו כפפה, אפשר לנסוע שעות מבלי להרגיש אי נוחות או כאבים כלשהם..

רכב אמין מאוד, לא רואה מוסך כמעט.. (בלי לפתוח פה כמובן, טפו טפו טפו).

מאוד משתלם.

פורסם

אז ככה,

עשיתי בדיקה במכון בדיקה (נחשב טוב ואמין) והתוצאות היו כדלקמן (להזכירכם סוזוקי בלנו שנת 96 104000 ק"מ:

הרכב נקי מתאונות , יש צורך בכיוון שסתומים , מראה 76 כ"ס כאשר עפ"י הוראות יצרן 96 כ"ס .

שמן גיר אוטומאט כהה והחלפה לא חלקה של ההילוכים, בדוק / החלף רצועת טיימינג.

יש צורך להחליף תושבת מנוע.

ברקסים אחוריים - לא בולמים זהה ובוצעה חריטה באחד מהם. ברקסים קידמיים בולמים באופן תקין וזהה.

מכל אלה הבנתי שיכולה להיות בעייה בגיר האוטומט בגלל השמן הכהה וגם היה לי ספק לגבי הטיפולים שעבר הרכב . מייד הלכנו למכון לגירים אוטמאטיים במפרץ חיפה . בעל המוסך בדק את הרכב ואמר שאכן השמן כהה (דבר שיכול להצביע על בעייה קרדינאלית בגיר). הייתי בשוק אבל הוא קצת הרגיע אותי ואמר לבדוק מתי שמן זה הוחלף. בקיצור נסענו למוסך שבו טופל הרכב ואלה הממצאים :

המוסך היה כזה חאפר בצורה מדהימה , והתברר ששמן גיר לו הוחלף כמה שנים (מעל 30,000 ק"מ). הרכב היה אצל המוכר 4.5 שנים ובזמן זה לא הוחלף שמן גיר. דבר נוסף : רצועות טיימינג (תיזמון) לא הוחלפו מעולם כנראה ברכב זה (104,000 ק"מ ב- 9 שנים) דבר שהביא אותי ממש ממש להלם מוחלט. לא ידעתי אם לקחת את הרכב או לרדת מהעסקה.

החלטתי להתקשר למוסך מורשה סוזוקי בעיר מגורי : בעל המוסך היה מאד לבבי ומרגיע , אמר לי את עלות הטיפול והחלטתי להתחלק חצי חצי בעלות הטיפול ולאחר פשרה זו קניתי את הרכב .

מיד לאחר העברת הבעלות חזרתי למכון הגירים האוטומאטיים ובעל המוסך אמר לי שטוב שלקחתי את הרכב (הוא עשה סיבוב ובדק קצת את הגיר) ומיד החליף שמן גיר ואמר לי לחזור עוד 5000 ק"מ בכדי להחליף שוב. הוא לא זיהה שום בעיה בגיר (דבר שהרגיע אותי). בנוסף הוא הדגיש את העובדה שגירים אלו אמינים מאד ואין להם הרבה תקלות.

לאחר החלפה זו נסעתי מיד למוסך המורשה , בעל המוסך קיבל אותי בסבר פנים יפות ומיד החל בבדיקת הרכב. כמובן שעלה חדש לזיוף ק"מ (אף על פי שהיה לי ספר טיפולים מסודר וחשבוניות של כל הטיפולים). לאחר הבדיקה קיבלתי אישור לק"מ שהרכב עבר (וזאת עפ"י המצב המכני והמצב החיצוני).

בקיצור : הוחלפו רצועות הטיימינג והמותחים של הרצועות , שמן מנוע ותומך ציריה (גרמושקה שהייתה קצת קרועה). לא היה צורך להחליף תושבת מנוע וכמו כן לא היה צריך להחליף ברקסים אחוריים וגם לא פלאגים).

נסעתי אתמול כ- 100 ק"מ ברכב ונראה לי שהכל תקין .

מה דעתכם???

פורסם

דבר אחד קצת מוזר לי בעסק.

אמרת בהודעה הראשונה שהחליפו רצועת תזמון בטיפול 100K.

עכשיו אמרת שלא שחליפו אף פעם רצועת תזמון.

סותר משהו לא?

פורסם

מבחינת אמינות הוא לא אמור לעשות לך צרות,הרכב מאוד אמין ,לראייה, הטיימינג שהחזיק עד היום והגיר האוטומטי עם השמן ....היפנים יודעים לבנות מנועים מעולים וגירים ואמינים מאוד, רכב אחר עם אותם ה"טיפולים"(קרי צרפתי\איטלקי) היה מתפרק לך ממזמן.

תעשה רק טיפולים בזמן,תשתמש בשמנים איכותיים וסע לשלום.

פורסם
דבר אחד קצת מוזר לי בעסק.

אמרת בהודעה הראשונה שהחליפו רצועת תזמון בטיפול 100K.

עכשיו אמרת שלא שחליפו אף פעם רצועת תזמון.

סותר משהו לא?

אתה צודק , הדבר הראשון שאמרתי הוא עפ"י דברי המוכר והדבר השני שאמרתי הוא עפ"י עיון מעמיק בכל החשבוניות של הטיפולים שהרכב עבר.

פורסם
מבחינת אמינות הוא לא אמור לעשות לך צרות,הרכב מאוד אמין ,לראייה, הטיימינג שהחזיק עד היום והגיר האוטומטי עם השמן ....היפנים יודעים לבנות מנועים מעולים וגירים ואמינים מאוד, רכב אחר עם אותם ה"טיפולים"(קרי צרפתי\איטלקי) היה מתפרק לך ממזמן.

תעשה רק טיפולים בזמן,תשתמש בשמנים איכותיים וסע לשלום.

תודה לך.

עוד שאלה קטנה בקשר לנוזל קירור : המוסך המורשה אמר שכרגע מצוי ברכב נוזל קירור לא מקורי אבל אפשר לנסוע כך עד הטיפול הקרוב. איזה נוזל קירור צריך לשים ברכב זה?

פורסם

מה זה נוזל קרור לא מקורי?

אולי הוא התכוון שבמקום נוזל קרור (או "מים ירוקים") יש מים רגילים...

אפשר להמשיך עד הטיפול הבא אבל לא מומלץ.

מים רגילים עושים סתימות ברדיאטור מאבנית וחלודה ומזיקים למנוע.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

לא חייבים נוזל מקורי, חשוב שיהיה נוזל איכותי - קנה גלון של פרסטון ב 60 שקל ותחליף לבד זו לא בעייה.

פורסם

דבר ראשון תתחדש.

דבר שני, מאחר וכבר קנית את האוטו, ועשית את כל התקונים ההכרחיים הדרושים, נשאר לך רק לנסוע

ולהנות מהרכב. כבר לא חשוב מה היה או מה המוכר אמר, סע ותהנה!

פורסם

גם במים הירוקים עד כמה שזה נשמע לך מוזר, גם בזה וזה אף מאוד חשוב, יש את הפשוטים שלא שווים כלום ויש מים מיוחדים בעלי שמנוניות.

ההבדל הוא גדול ומשמעותי - כשתחליף , קנה את האיכותי יותר.

פורסם

קנית רכב מצוין עם בעיות שוליות...זה שלא החליפו רצועה אומר רק שלא טיפלו ברכב "לפי הספר" הרצועות האלו בנויות לעמוד גם מעל ל90 אלף הקילומטר המומלצים..זוהי המלצה בלבד כדי לא לקחת סיכונים מיותרים...בעיות בבולמי זעזועים? על דברים כאלו נשלול רכב שנת 96 ? מצאת מציאה אמיתית כל הכבוד.

תתחדש ותהנה . הבעיות שנמצאו ברכב הינן שוליות ביותר...(תושבות מנוע? כסת"ח של כל מכוני הבדיקה)..

ליטר1 ל 15 מטר ..... :lol:

פורסם
דבר ראשון תתחדש.

סע ותהנה!

התכוונת - סע! :?

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

• תוכן חדש...