Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 11 שעות, דניאל1983 כתב:

גם מכוניות משפחתיות ידניות, כמו גולף, כבר לא קיימות בחברות ההשכרה האירופאיות?

יצא לי לקבל מאזדה 3 וגולף ידניות במינכן בשנה האחרונה.

פורסם (נערך)

באוגוסט האחרון הזמנתי 5 רכבים (4 מתוכם ידניים) בצ׳כיה, מחברה מקומית. קיבלנו 5 קודיאקים אוטומטיים ברמות האבזור הגבוהות. 

במגרש שלהם עברתי על איזה 4 דורות עד שהגעתי לרכב שלי והכל היה אוטומטי. לא עברתי רכב רכב, אבל הסתכלתי על לא מעט. 

לפני שנה וחצי במדריד דווקא היה מבחר יפה של ידניות בחברת השכרה מקומית. 

לא יודע אם זה מעיד על משהו המקרה הפרטי שלי. 

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לפני 20 שעות, Nico62 כתב:

לפני כ-4 שנים בחרנו אותה אופציה כשטסנו לחו״ל… עקצו תוספות תשלום(ביטוח גג שמשות גחון ומראות)… 

סטנדרטי לגמרי - או שאתה משלם את התוספות בהזמנה או שאתה משלם תוספות נוספות על התוספות בדלפק. לכן תמיד להזמין את כל הביטוחים בהזמנה הראשונית.

אגב, מישהו שכר רכב באיסלנד? שכרתי לפני 9 שנים, היו איזה 7 תוספות, כולל ביטוח נגד רוח. מתברר שהרוחות באיסלנד יכולות לגרום טוטאל לוס: מעיפות אבק וולקני שמוריד את הצבע. ומי שחונה בכיוון הלא נכון ברוחות החזקות באמת יכול לקבל טוטאל לוס כשהדלתות נזרקות לפנים ומעוותות את הקורות והשילדה, וזה מכוסה באופן חלקי מאוד.

אגב, הפסקתי לשכור ידניות - אישתי לא הזיזה סטיק כבר 20 שנה ואני רוצה שתוכל לנהוג במקרה הצורך. 

• מעניין 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כששכרתי באיטליה ב-2023 הייתי בטוח שהזמנתי את כל הכיסויים האפשריים עוד מהארץ. בדלפק בישרו לי שחילוץ/גרירה לא כלולים והוספתי כסף על זה...  מניסיוני הדל כמעט תמיד הם מוצאים תוספות לתשלום

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם (נערך)
לפני 26 דקות, sperial כתב:

סטנדרטי לגמרי - או שאתה משלם את התוספות בהזמנה או שאתה משלם תוספות נוספות על התוספות בדלפק. לכן תמיד להזמין את כל הביטוחים בהזמנה הראשונית.

אגב, מישהו שכר רכב באיסלנד? שכרתי לפני 9 שנים, היו איזה 7 תוספות, כולל ביטוח נגד רוח. מתברר שהרוחות באיסלנד יכולות לגרום טוטאל לוס: מעיפות אבק וולקני שמוריד את הצבע. ומי שחונה בכיוון הלא נכון ברוחות החזקות באמת יכול לקבל טוטאל לוס כשהדלתות נזרקות לפנים ומעוותות את הקורות והשילדה, וזה מכוסה באופן חלקי מאוד.

אגב, הפסקתי לשכור ידניות - אישתי לא הזיזה סטיק כבר 20 שנה ואני רוצה שתוכל לנהוג במקרה הצורך. 

לא זה לא.

לא הזמנו מהם ישירות אלא כאמור איכשהו דרך מקום העבודה נעשה התשלום והזמנת הרכב מישראל, לנו זה הוצג בתור ביטוח מלא הכל כלול. שם (באיטליה כפי שאמר המגיב לפני…) התחילו להתווכח ולדרוש תשלומים נוספים ואמרו שכן יש ביטוח אבל…

כמו כן בתאריכים הזמנו למשל לכל זמן הטיול (היינו שני צעירים אז) והם דרשו שנחזיר את הרכב כבר לילה לפני, לא הסכמתי ואמרתי להם שהזמנו מראש לכל הטיול והם למעשה מורידים לנו לילה בהזמנה וזה הזמן שאנחנו רוצים את האוטו לצאת לבלות ונחזיר להם בבוקר כפי שנעשה בהזמנה המקורית. לא היינו היחידים עם בעיות מולם, את כולם הם מצאו איך לעקוץ ולרמות שם בקבלת/החזרת רכבים.

בסוף בעקבות תלונה לאחראי על הטיול והנופש, סידר לנו שנחזיר את הרכב מוקדם בבוקר האחרון לנופש אך את עניין העקיצת כסף ביטוח (שכאמור לא היה אופציה או הבהרה שהביטוח והמחיר לא כולל הכל בעת ההזמנה מהארץ מהעבודה) לא יכל לעזור שם… שילך להם לתרופות מה שנקרא. עברו שנים זו השכרה אחרת כאמור לא זו של לפני 4 שנים שאותה ציטטת שם דווקא סה״כ כל הטיפול היה טוב והיה חברת השכרה גדולה ומוכרת, פה זה היה איזה חברה קיקיונית ולא מוכרת שהייתה בהסדר בנופש של העבודה ונתנו לנו את הרכבים בריזורט המרוחק של הטיול, לא זוכר בדיוק מתי זה היה אבל לדעתי כ-8 שנים בכלל, לא זוכר בדיוק את כל השתלשלות הדברים, אבל מזיכרון עמום אני זוכר שלכולם היה חוויה לא טובה איתם, היחס היה מאוד שלילי והיה וייב ברור שבאים לעקוץ, כמובן שסוג הרכב שקיבלנו עם שירות כזה היה אחרון הבעיות והסתפקנו במה שיש, דאסטר ידנית במקום האצ׳באק ידנית, לא שמרתי על קצב טוב עם המקומיים בכבישים המפותלים שם, אבל זה מה יש…

עריכה אחרונה על ידי Nico62
  • מבאס 1
פורסם (נערך)
בתאריך 28.6.2026 בשעה 08:49, amosbmw כתב:

אני מוכן לחתום לך שלא תקבל BMW ידנית.

פעם אחרונה שקיבלתי BMW ידנית היתה ב2008, כשעוד הייתה סידרת E87.

מאז הזמנתי עוד המון פעמים BMW או רכבים ידניים אחרים, ותמיד קיבלתי אוטומטי. זה בסך הכל תרגיל שגורם למי שחייב אוטומטי בגלל מגבלות רישיון או אחרות לשלם מראש את התוספת עבור אוטומטי, כאשר בכלל אין בצי מכוניות ידניות. כמו שמציעים לך לשלם תוספת יומית עבור מערכת ניווט מובנית, בזמן שלמעשה בכל המכוניות יש מערכת ניווט מובנית.

פעם אחת היה לי מצב דומה לשלך, הזמנתי כרטיסי טיסה בלופטהנזה ב2023, וזה הציע לי הנחה בהרץ. הייתי צריך רכב גדול וראיתי שם אופציה לאופל זפירה, רכב ראוי. הזמנתי ואחרי זה נזכרתי שבעצם ייצור הזפירה הופסק ב2019. אומנם השם הועבר לאיזה וריאציה של הסיטרואן ג'אמפי אחרי המיזוג עם סטלנטיס, אבל התיאור באתר של הרץ עדיין התייחס לזפירה C. בכל מקרה רכב מסחרי לא היה בתוכנית שלי. הבנתי שאין מצב שאקבל באמת את הרכב המתואר וביטלתי את ההזמנה.

באופן כללי תיקח בחשבון שאם אתה מזמין מנקודת השכרה בתוך העיר יהיו הרבה פחות אופציות לבחירה מבשדה תעופה.

ב2024 הזמנתי מיני קופר ידנית באמסטרדם, והנציג רצה להביא לי יאריס או רכב חשמלי. הוא גם ניסה לשכנע אותי שMG זה רכב בריטי... סירבתי בתוקף, אבל נאלצתי להמתין ולשלם תוספת על C5 איירקרוס, הרכב האירופאי בנזין היחיד שהצליחו לאתר.

בגדול, אם חשוב לך הBMW או הגיר, אין לך ברירה אלא לשלם תוספת על guaranteed model. לפי היעד אולי אפשר להמליץ לך חברות השכרה נישתיות, אבל המחיר לרכבים מיוחדים הוא בהתאם.

לגבי הF40/F70, הוא רכב טוב ונעים לנסיעה, אבל אני לא רואה סיבה לשלם עליו יותר מגולף או פוקוס כי אין לו הנעה אחורית כמו הדורות הקודמים. אם כבר guaranteed model אז סידרה 3 ומעלה, והמחיר בהתאם.

במינכן ממליץ אך ורק על sixt, ולשלם את התוספת לVIP service. תוספת התשלום תחסוך לך שעות בתורים.

אוויס/באדג'ט בדוכן משותף עם שירות נוראי.

לא ראיתי ב.מ.וו ידנית בסיקסט כבר כמה שנים טובות. אולי מיני היו פה ושם.

לפחות בסיקסט, בידני יש איביזה/פאביה, ארונה/קאמיק, טי-רוק וגולף/אסטרה.

זה מה שאני זוכר מהצי הגרמני בשלוף.

שלשום חגגנו חודשיים ו-4500 ק"מ עם ה-f70, האומנם M135.

מסכים שברמת נוחות הנסיעה הפערים כבר לא דרסטיים ביחס לגולף/לאון/פוקוס, אך באיבזור וגם בבידוד הרעשים בהחלט יש פער גדול.

לגבי ה-Diamond במינכן, לרב אני נוטה להסכים איתך.

עם זאת... כבר החלה 'העונה' (הטירוף החל כבר מאמצע אפריל) והעומס לא פוסח על ה-Diamond.

גם שם בשעות הבוקר/ערב התורים די ארוכים וצריך להגיע עם סבלנות והבנה 😅

ד"ש ממינכן 😉

עריכה אחרונה על ידי RS
כפל ציטוט
  • אהבתי 1

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
לפני שעה, RS כתב:

מסכים שברמת נוחות הנסיעה הפערים כבר לא דרסטיים ביחס לגולף/לאון/פוקוס, אך באיבזור וגם בבידוד הרעשים בהחלט יש פער גדול.

עם זאת... כבר החלה 'העונה' (הטירוף החל כבר מאמצע אפריל) והעומס לא פוסח על ה-Diamond.

ד"ש ממינכן 😉

לפני שעה, RS כתב:

ד"ש ממינכן 😉

אולי במו לא (או שהיה ופשוט לא באותו רגע זמינה) אבל כן בברצלונה ב-2022 הציעו לי סי קלאס ידנית בתוספת תשלום (על הסדרה 1 הידנית שהזמנתי באתר, כאמור בסוף סיימתי עם q2 ידנית במחיר המקורי).

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...