Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי לכולם

קיץ שלישי עם ה508 והגג הפנורמי הארוך שלה. 

ההתנהלות שלי עם הרכב בימי הקיץ הפכה להתעסקות- אם אני יודע שבעוד זמן מסוים אני יוצא מהבית וכרגע הרכב בשמש - אחפש להזיז אותו חצי שעה קודם לחניה מוצלת כדי שיהיה קצת יותר נעים.

יש סוכך שמש על השמשה הקדמית, כל החלונות מושחרים ומוצללים מהיצרן, מי יותר מי פחות.

אבל, עם צל או בלי צל - דקות לתוך הנסיעה בשמש הישראלית, הגג הפנורמי קולט את כל החום ומכניס אותו לתא הנוסעים.

הוילון הנגלל עושה עבודה יפה בהצללה מפני השמש, אבל מה בנוגע לבידוד החום? נאדה.

המזגן שעובד קשה כדי לקרר את תא הנוסעים, לא יעיל ב20 הסנטימטרים העליונים של תא הנוסעים, שם נמצא גג הזכוכית הרותח, האוויר שמתחמם ממנו וגם הראש שלי, שמכיל איבר חשוב ומלא נוירונים בשם המח, המח המתבשל.

מפליא אותי שבחיפושים בגוגל כמעט ולא עולות תוצאות הנוגעות לנושא, אפשר לספור אותן על יד אחת או שתיים.

מה שמצאתי מדובר על ציפוי ppf או ציפוי קרמי לחלון הגג שאמור למנוע מהזכוכית להתחמם. יש סרטון אחד ברשת של עסק ישראלי שמציג את ההבדלים עם מכשיר מדידה, כאשר מעל גג הזכוכית יש מנורת חום, ובצמוד לזכוכית המכשיר מודד 60 (לא יודע מה היחידות עצמן, אך לא מדובר במעלות צלזיוס)

לאחר התקנת הציפוי, המנורת חום פועלת והמכשיר מודד 6 (שוב, לא יודע מה יחידות המדידה, אבל מדובר ב10 אחוז מ60).

האם מישהו התנסה בפתרון יעיל עבור הסיוט הזה בשמש הישראלית? 

לולא היה וילון, הייתי שוקל להתקין חומר בידוד ושלום על ישראל. לשם ההשוואה, כשאני נוהג ברכב עם גג פח רגיל, תחתיו יש שכבת ריפוד ובידוד, הגג הפנימי נעים למגע ובטמפרטורה יחסית נמוכה לאורך כל זמן הנסיעה.

מצורף סרטון של הגג, והוילון מבפנים ומבחוץ.

תודה.

פורסם

ציפוי ppf או "פילם" בעל כושר הפחתה של קרינה וחום הם משהו ששווה לנסות ובעלות לא יקרה (יישום בשיטת עשה זאת בעצמך).

רואים שלוילון אצלך גם קיימת שחיקה טבעית של שנים ולכן הוא לא לגמרי מגן מקרני השמש והחום שמגיעים מבחוץ.

יש מגני חום לשמשה הקדמית שניתן להסב אותם גם לגג, לעיתים נדרש אילתור. יש מוצר טוב של חברת seametal באליאקספרס. הוא לא כמו המגיני ניילון שנראים כסופים בצד אחד ודקיקים כמו שקית אלא חומר עבה יותר ובכל כושר בידוד/הגנה משופרים (ביחס לכלום שיש בדכ).

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 7 שעות, איציק נ. כתב:

רואים שלוילון אצלך גם קיימת שחיקה טבעית של שנים

שחיקה מהשמש המחורבנת.

בקיצור, מה שמתאים לחו"ל לא חייב להתאים לארץ. אלי, בדוק אולי אם הגג נראה מקורי.

פורסם

בוקר טוב

השחיקה המינורית שיש בריפוד הפנימי של הוילון לא משפיעה כלל על ההצללה, ובטח שלא על בידוד החום. הוילון לא מבודד חום מלכתחילה. בדיוק כפי שמשקפי שמש מונעות סנוור ומצלילות אבל לא מבודדות חום.

מהיכן אני יכול לרכוש ציפוי ppf ולדעת שמדובר במוצר טוב?

לגבי מקוריות הגג - הרכב נרכש עם היסטוריה מלאה, ידוע לי שהוחלפה שמשה קדמית (ועודנה מקורית)

הגג מקורי ולא נגעו בו

פורסם
לפני שעתיים, EliC25 כתב:

מהיכן אני יכול לרכוש ציפוי ppf ולדעת שמדובר במוצר טוב?

נסה לבדוק איתם: https://paradox.co.il

אגב, משהו שכן שמתי לב אצלך (לפחות כך זה נראה מהסרטון) זה שמתוך הרכב השמשה של הגג נראית שקופה לגמרי, כמו חלון. בכל הרכבים שהיו לי, כולל הנוכחי, הם לא היו שקופים ברמה כזו והיה בוודאות ציפוי מסוים שמסנן חום וקרינה. 

2016 BMW M235i.

פורסם

עלה לי רעיון לבדוק מה הם עושים במצב כזה בפלורידה.

התחלתי לבדוק ובאמת הם ממליצים יותר על קרמי מאשר על PPF בכמה פוסטים.

הגעתי לפוסטים האלה:

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, Fraysa כתב:

נסה לבדוק איתם: https://paradox.co.il

אגב, משהו שכן שמתי לב אצלך (לפחות כך זה נראה מהסרטון) זה שמתוך הרכב השמשה של הגג נראית שקופה לגמרי, כמו חלון. בכל הרכבים שהיו לי, כולל הנוכחי, הם לא היו שקופים ברמה כזו והיה בוודאות ציפוי מסוים שמסנן חום וקרינה. 

זה רק נראה בסרטון בגלל האור החזק ובגלל שנקודת הייחוס שלך הן החלונות המושחרים גם כן.

עלעלתי באתר ששלחת.. המחירים הבהילי אותי.. אם רק ציפוי של פנס עולה כמו צביעה של רכב בשטחים, כמה יעלה ציפוי של גג?

@mcaspiאשמח לצילום מסך מהטבלה. כשהעברת לטקסט זה לא יוצא ברור.

תודה 

עריכה אחרונה על ידי EliC25
פורסם (נערך)

אין לי את זה יותר טוב. ועד כמה שזכור לי, הטבלה די מלאה ומדויקת. אם אתה רוצה, אתה יכול להתחיל דיון חדש עם הגברת בנושא.

עריכה אחרונה על ידי mcaspi
פורסם
לפני 10 שעות, EliC25 כתב:

עלעלתי באתר ששלחת.. המחירים הבהילי אותי.. אם רק ציפוי של פנס עולה כמו צביעה של רכב בשטחים, כמה יעלה ציפוי של גג?

גם אני חשבתי כך בפעם הראשונה שהייתי בו :) המחיר הוא לגליל שלם, אתה צריך שני מטר (?). אתה צריך להיכנס לדף המוצר ושם יש את המחיר למטר שהוא הרבה יותר שפוי. 

אגב, לאחרונה הסתכלתי על סרטוני ציפויי חלונות ביוטיוב כדי ללמוד לבצע זאת בעצמי - לא מדע טילים. בגג יהיה לך אפילו משמעותית יותר קל משום שהוא שטוח לגמרי. בהצלחה!

2016 BMW M235i.

פורסם

בדיוק בחמישי חיפשתי פתרונות ל5008 שלי, גם אני נתקלתי בעסק בארץ עם הPPF  אך טרם פניתי אליו לתמחור.
מאחר ואצלי החלון גג פחות בשימוש , אז פחות מפריעה לי הנראות, כרגע החשיבה שלי ללכת על פתרון משולב, ציפוי חיצוני כלשהו  אחת מהאופציות מטה

על זה קיבלתי המלצה מכמה בקבוצה של בעלי 5008, לדבריהם זה לא מפריע לתפעול החלון, מדובר במגן שמש סטנדרטי לחלון גג:
כיסוי "רגיל"
השני אמור להצמד בלי פטמות וואקום, אך לא הצלחתי להבין מה החומר ועד כמה באמת מפחית חום בהשוואה לראשון:
בד אלקטרוסטטי

פורסם

לא חשוב.

בכל אופן, יצרתי קשר עם כמה עסקים. הזכירו לי למה אני שונא לפנות לנותני שירות בארץ, תשובות קצרות, לא ענייניות ולא מפורטות. ממש צריך לחלוב את הבן אדם.

בסופו של דבר קיבלתי הצעה לציפוי קרמי שאמור להפחית את הטמפרטורה  ב5 מעלות+- עלות 700 שקלים. לא נורא.

הצעה נוספת הייתה לppf, עוד לא חזרו אליי עם מחיר. אני אשים לי תזכורת עוד שבועיים לשאול מה קורה עם זה, כי אני מכיר את נותני השירות בארץ ויודע שלא יתנו לי תשובה.

• משעמם 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...