Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

בשנות השמונים היו הרבה ממכוניות 316 (ב.מ.װ ג'נרית ודי נפוצה) מנסים להתחפש ל 318i (מכונית שווה ודי נדירה בגלל התמחור) עם מדבקות מראות חצאיות. מי שהכיר את הדגם היטב לא היה נופל (אני חושב שהמאותתים היו שונים)

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם (נערך)

אתה טועה. אין שום הבדל חיצוני בין 316 ל318i, גם לא ל320i. ל325i יש אגזוז כפול, פתח לקולר שמן בספוילר הקדמי וסרן דיסק.

עבור כל BMW היה ניתן להזמין קישוטי M מקוריים, בזמנו מהחברה והיום חיקויים מאוקראינה או המדינות הבלטיות.

תראה כאן מתוך פרוספקט האיבזור:

בשנות ה80-90 קראו לזה M technic. היום קוראים למחלקת האביזרים M performance.

08.thumb.jpg.98c1c1085432f37529971c4682e9d1bb.jpg

איתי, הASC נכנס לE36 כאופציה רק ב1994, וכסידרתי ב1996. 

ממש אהבתי את דרך הפעולה של המערכת בE46 שהייתה לי.

עריכה אחרונה על ידי amosbmw
  • אהבתי 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

תתחדש תתיישן והכי חשוב תהנה!

2 שאלות בבקשה:

-איך ההגה נראה כל כך טוב? עשו לזה תפירה או משהו? או שהרכב לא עמד בשמש יותר מדי? לא מבין בזה יותר מדי ומתעניין.

-כמה עולה לייבא? במכולה מייבאים רכב, נכון?

• אהבתי 1
פורסם

תתחדש,

תהנה, סע בדרכים טובות!

התלהבתי לראות את ערכת הכלים שעל המפתחות רשום BMW. היום לא משקיעים ככה במכוניות.  מצד שני, זה מפתחות לגלגלים? 

סקרן לשאול, איך מובילים את האוטו באוניה? עם עוד רכבים? או בהובלה עם קונטיינרים? ארגז ענק מעץ?

ואיך הגיר הידני? מה צריכת הדלק? 

איזה טיפ היית נותן למישהו שמחפש אוטו פשוט, עם גיר ידני? ביבוא אישי..?

• אהבתי 1

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

• אחראי פורום
פורסם
לפני 8 שעות, amosbmw כתב:

איתי, הASC נכנס לE36 כאופציה רק ב1994, וכסידרתי ב1996. 

קראתי משהו אחר אבל בהחלט יכול להיות שזה לא היה החל מ-92' ובכלליות קטונתי מלהתווכח איתך :)

לפני 8 שעות, גולדן191 כתב:

-איך ההגה נראה כל כך טוב? עשו לזה תפירה או משהו? או שהרכב לא עמד בשמש יותר מדי? לא מבין בזה יותר מדי ומתעניין.

-כמה עולה לייבא? במכולה מייבאים רכב, נכון?

ההגה לא מקורי.

המקורי היה אמנם הגה M אבל היה ממוקם רחוק ובעל קוטר גדול ממה שאני אוהב ואיך שנכון לשבת מבחינת מנח הידיים.

קיבלתי את הספארקו הזה מתנה (אחרי שניסיון ייבוא של הגה חדש מהמם ויקר נעצר במכס) מחבר אחרי שעבר בשתי מכוניות עם כבוד (106 ראלי של חבר שלו ושירוקו 83' שלו).

הוא בכלל היה אדום וקיבלתי את ברכתם לעשות איתו משהו אחר וכך היה.

אין לי זמן כרגע אבל בהמשך אעלה כמה תמונות.

מחיר ייבוא הוא לא אחיד מאחר ויש את שכר הסוכן, הובלות באירופה, המשלוח עצמו באוניה שתלוי מאיפה יוצא (זו רולטה, לי נאמר בתחילה שיצא מאנטוורפן ואחרי יומיים אני מקבל

הודעה שהוא בכלל באיטליה, הכל תלוי איפה יש סלוט פנוי ופשוט מעיפים לשם רכב) ועלויות השחרור בארץ. זה כמה אלפי ש"ח ובכל מקרה זו העלות הזניחה בסיפור.

תוסיף למיטב זכרוני 108% מכס על מחיר הרכב והייבוא.

במכולה מייבאים מי שמוכנים לשלם על זה עוד כמה אלפי יורו. הדיפולט הוא בלב האוניה.

לפני 3 שעות, saar5555 כתב:

תתחדש,

תהנה, סע בדרכים טובות!

התלהבתי לראות את ערכת הכלים שעל המפתחות רשום BMW. היום לא משקיעים ככה במכוניות.  מצד שני, זה מפתחות לגלגלים? 

סקרן לשאול, איך מובילים את האוטו באוניה? עם עוד רכבים? או בהובלה עם קונטיינרים? ארגז ענק מעץ?

ואיך הגיר הידני? מה צריכת הדלק? 

איזה טיפ היית נותן למישהו שמחפש אוטו פשוט, עם גיר ידני? ביבוא אישי..?

אלו מפתחות לעזרה ראשונה פלוס פירוק גלגלים, אוזן גרירה וכו'.

כאמור הובלה סטנדרטית היא בתוך האוניה, לא מקבלים תיעוד משם ואני חושב שזה עדיף למי שיש לב רגיש.

ממה שאני יודע, הן חונות על המ"מ. כאמור קודם, מכוניות יקרות ונדירות בהרבה משלי מובלות ככה, האנשים שם מיומנים ועושים את זה אלפי פעמים בהעמסה אחת.

אפשר להחליט שסומכים עליהם (כי איזה ברירה יש לך?) ואפשר להחליט אתה משלם על מכולה (שכאילו שם לא קרה כלום מעולם, מזכיר לכם אלפא 159 שפשוט נפלטה ממכולה ולא בגובה הרצפה).

הגיר הידני מצויין, קליקי במהלך שלו והידית יושבת מושלם ביד. מניח שבהמשך אתקין short shifter כי המהלך שלו קצת ארוך.

צריכת דלק לא בדקתי מעולם ברכבי האספנות שלי.

טיפ לרכב פשוט? לקנות מהארץ. אין שום סיבה לטרוח ולשלם לא מעט על רכב שסביר שתמצא פה.

העניין בייבוא הוא לקנות את מה שאין, או את מה שכל מיני חייב"סים מבקשים עליו פי 4 ממחיר יבוא.

• אהבתי 5

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם (נערך)

תודה על התשובות! סופר מעניין.

תוכל בבקשה לבדוק עם OBD מה טמפ' נוזל הקירור שלך? אם זה עולה מעל 100 מעלות כמו אצלי? סביב 104 במקסימום....  :) (גם מנוע BMW סוג של)

אני יודע שמדובר על תקופות שונות לגמרי, סתם מעניין לדעת...

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם (נערך)
לפני 57 דקות, itaysamurai כתב:

טיפ לרכב פשוט? לקנות מהארץ. אין שום סיבה לטרוח ולשלם לא מעט על רכב שסביר שתמצא פה.

לצערי יבואני סקודה, סיאט ואודי לא מייבאים רכבים עם גיר ידני. הכוונה רכב חדש.

סוזוקי סוויפט או סיטרואן c3 חדשות לא באות בחשבון.

עריכה אחרונה על ידי saar5555

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

• אחראי פורום
פורסם
לפני 3 שעות, גולדן191 כתב:

תוכל בבקשה לבדוק עם OBD מה טמפ' נוזל הקירור שלך?

זה OBD1, לא קל למצוא סורק בשבילו.

עובד על 90-95 מעלות.

ה-B58 שלי עובד על 105 בערך.

מוזר שמנוע קטן עובד חם כמו שאתה מתאר.

פורסם

שאפו איתי! 

ממש כיף שאתה לפעמים מסיר את לוט האנונימיות וכותב פוסטים מעניינים...

האמת משום מה חשבתי קודם שקנית אותה בארץ ולא הבנתי איך בהתחשב בפדנטיות שלך והמצב וההסטוריה של רוב האקזמלפרים שמסתובבים בישראל...

וכמו שכתבתי לך בפרטי פעם, זה הדגם שמדבר יותר לבני המחזור שלנו, יותר מ E30.

• אהבתי 3

פורסם

קלאסיקה אמיתית. יופי של כתיבה.

זה לא סתם "רכב מבוגר" זה פאקינג רכב בן 35 כמעט. תמיד תזכור שהאויב של הטוב מאוד הוא המצוין (טוב שאתה לא נוגע בהתנפחויות קטנות, לפחות בשלב הזה. סע ותהנה - תתמקד במה שחשוב באמת).
האוטו נראה במצב מצוין לגילו (אין מושלם).

עכשיו רק חסר לך גורמט וכובע מצחייה ואתה מסודר (תגדל קצת זקן).

צלם לנו תמונה שנראה כמה מושב הנהג יכול ללכת אחורה וכמה המשענת נשכבת.

;-)

תתחדש !!

• אהבתי 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• אחראי פורום
פורסם
לפני 20 דקות, Buki כתב:

שאפו איתי! 

ממש כיף שאתה לפעמים מסיר את לוט האנונימיות וכותב פוסטים מעניינים...

האמת משום מה חשבתי קודם שקנית אותה בארץ ולא הבנתי איך בהתחשב בפדנטיות שלך והמצב וההסטוריה של רוב האקזמלפרים שמסתובבים בישראל...

וכמו שכתבתי לך בפרטי פעם, זה הדגם שמדבר יותר לבני המחזור שלנו, יותר מ E30.

תודה :)

אכן מדי פעם בורח לי...

ההיצע בארץ מפוקפק במקרה הטוב.

כמובן שבתוך קבוצות ו"מועדונים" נמצאות כמה יוניקורנים, אבל אני לא נמצא במקומות האלה

וזה לא שהמחירים שלהן זולים משמעותית מייבוא.

מסכים איתך לגבי הדור שלנו. מעבר לאהבתי הרבה ל-e30, גם הרגשתי נוח להישאר בגזרת הרכבים הפשוטים יותר לטיפול, פחות אלקטרוניקה.

שתי התקלות שהיו לי, כאלה שלא נפתרות עם מכת פטיש ממוקדת כמו שאנחנו רגילים,

אמנם קצת הלחיצו אבל בסוף למדתי שגם ה-36 עדיין פשוטה יחסית ופתרתי את התקלות לבד.

לפני 9 דקות, איציק נ. כתב:

קלאסיקה אמיתית. יופי של כתיבה.

זה לא סתם "רכב מבוגר" זה פאקינג רכב בן 35 כמעט. תמיד תזכור שהאויב של הטוב מאוד הוא המצוין (טוב שאתה לא נוגע בהתנפחויות קטנות, לפחות בשלב הזה. סע ותהנה - תתמקד במה שחשוב באמת).
האוטו נראה במצב מצוין לגילו (אין מושלם).

עכשיו רק חסר לך גורמט וכובע מצחייה ואתה מסודר (תגדל קצת זקן).

צלם לנו תמונה שנראה כמה מושב הנהג יכול ללכת אחורה וכמה המשענת נשכבת.

;-)

תתחדש !!

תודה :)

כמה וואסח שאעשה, כמו שחברי הטוב @YNVהסגיר אותי ברוב רשעותו, הכל מתפוגג ברגע שקולטים שאני אשכרה מאותת.

פורסם

נורא קשה להשיג מחשב שמתחבר עם הOBD של הדגמים האלה.

בזמנו חיפשתי לפטופ ישן במחסן הזבל של המשרד עד שמצאתי compaq עם windows XP ויציאה סריאלית. סיוט לעבוד עם זה, פעם מתחבר עם מחשב הרכב פעם לא, וכל ניסיון לוקח המון זמן.

עדיין אני שומר את המחשב עם החיבורים למרות שמכרתי את הE34.

• אהבתי 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...