Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

BMW סדרה 1/2 - דור קודם - F20/F22

פוסטים מומלצים

פורסם

מחפש אוטו מהנה לנהיגה. נסועה נמוכה מאד, פחות מ 5 א״קמ לשנה. מסלול: עירוני (תל אביב), גיחות לאיילון, כביש 4, כביש 2. לא נוסע ברכב לעבודה. נסיעות למטרות פנאי, חברים וסידורים.

כרגע נוסע על מאזדה 3 ספיריט דור ראשון, האצ׳בק. מחבב מאד את ההתנהגות והתקשורת של הרכב. אוהב איך שהרכב מרגיש בכביש המהיר וגם בתוך העיר.

מה חסר? מחפש להשתדרג, רוצה עוד. יהיה נחמד גם לקבל מכלולים חדישים יותר, הרכב הנוכחי כבר מרגיש עייף (מודל 2009 - 110 א״קמ).

חשבתי בצורה טבעית לחפש מאזדה 3 מהדור השלישי יד שניה, או אולי אפילו לקנות את הדור הרביעי, במיוחד החדשות שמגיעות עם מנוע 2.5 ויש גם 2.5 טורבו- נשמע כמו כיוון מעניין לבדוק.

אבל בהתחשב במחיר של מחירי מכוניות יד שניה ומכוניות חדשות, חשבתי, למה לא להכנס להרפתקה ולקנות BMW. הנעה אחורית, תיבה ZF8, ומנוע B48. הבעיה היא למצוא אחת שמורה ביד 2 ובגלל זה אני כבר מתחיל חיפושים, גם דרך מכרים.

החסרונות הם ככל הנראה עלויות אחזקה גבוהות יותר ממה שאני רגיל.  לכמה כסף אני יכול לצפות מבחינת תחזוקה? מישהו יודע להעריך?  אולי הצעות אחרות?

פורסם

אם אתה מחפש רכב מהנה לנהיגה, תבדוק גם על מאזדה מיאטה כלשהי.

המחירים קצת יקרים ביחס לשנת ייצור, אבל להבנתי הרכב מאד מהנה לנהיגה.

פורסם

המיאטה נשמע כמו מטרה קשה יותר להשגה.  הרכב קטן, שזה משהו שצריך להתפשר עליו. למצוא יד2 זה בגדר אין סיכוי וחדשות לדעתי דלק מוטורס אפילו לא מביאים, אני לא רואה שום דבר באתר שלהם.

פורסם
לפני 4 דקות, Chmimo כתב:

לפי מה שקראתי פה, בייבוא אישי יצא לך סביב 210,000 ש"ח.

תקרא פה:

נשמע מעניין מאד, אעשה שיעורי בית. 

• אהבתי 1
פורסם

במידה ובסוף החלטת לייבא באופן אישי, תקרא על זה כמה שעות טובות, תתייעץ בפורום, שתימנע מטעויות שיכולות לעלות כסף (למשל: זמן אחסנה בנמל או במקום כזה או אחר בארץ)

בהצלחה :)

• אהבתי 1
פורסם

תודה, יבוא אישי נשמע כמו תהליך ארוך שאני בהחלט אבדוק בנתיים אני עדיין ממשיך חיפושים על הBMW

פורסם

תתחיל מלבדוק עלויות ביטוח לבמוו.

אם יש לך שאלות קונקרטיות היה לי כמה שנים 220 ועכשיו לאחותי יש כבר כמה שנים 420.

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם

היה לי עד לאחרונה סדרה 1, אחרי כמעט 3 שנים עם הרכב נשברתי מהעלויות טיפולים ואחזקה ומכרתי אותו, כרגע בדיוק מחפשת ומתלבטת על מאזדה 3 חדשה או גולף gti יד שנייה  

אם עלויות אחזקה זה משהו שחשוב לך תתרחק מbmw

גם אחזקה, גם רישוי וגם ביטוח הכל נורא יקר

פורסם (נערך)

תודה לשניכם.

לגבי ביטוח, זה אולי יישמע הזוי לאנשים פה בפורום, אבל אני מבטח בחובה בלבד (מכל מיני סיבות), ולהבנתי המחיר אינו מושפע מייצרן הרכב אלא רק מנתונים ייבשים כמו נפח מנוע ומערכות הבטיחות הקיימות ברכב.

emkat, אני מבין שעלויות חלפים ועבודה הם ייקרות יותר לרכבי bmw אבל מעניין אותי להבין ממה בדיוק נבעה העלות הגבוהה: האם זה בגלל שטיפלת במוסכים מורשים בלבד עם חלקים ״רשמיים״ של bmw? להבנתי יש בארץ מוסכים מתמחים בbmw וניתן לחסוך הרבה על ידי שימוש בחלקים ״חלופיים״ (לא מתכוון לחיקויים באיכות ירודה, אלא בחלקים באיכות מקבילה שפשוט נקנים ישירות מהOEM כמו lemfoerder ו bilstein לדוגמא.)

האם הכשלים של החלקים ברכב זה מגיעים בתדירות תכופה יותר מרכבים ״סטנדרטיים״ כמו מאזדה וגולף? האם אלו דברים שניתן לפתור בתחזוקה מונעת? להבנתי סדרה 1 ו2 הם רכבים ״יחסית״ פשוטים מכנית, אין רכיבים חשמליים מסובכים, מערכת המתלים סטנדרטית ומלבד העובדה שמדובר במנוע טורבו, הרכב יחסית פשוט לא?

עריכה אחרונה על ידי Tamlin
פורסם

בגדול

מערכת קירור רגישה מאוד הרבה פלסטיק פריך.( פלאנג'ים ומודול תרמוסטט וצידי רדיאטור מיכל עיבוי לדוגמא)(יש חליפים סבירים בארץ)

ויש סתם תקלות מעצבנות שלא משביתות את הרכב אבל גורמות לך לתהות אם זה כך אצל יצרנים אחרים (DRL שנשרף, כפתור פתיחה לבגאז ידיות נמסות.ויש עוד ששכחתי. )

פורסם
לפני 17 שעות, Aviady001 כתב:

בגדול

מערכת קירור רגישה מאוד הרבה פלסטיק פריך.( פלאנג'ים ומודול תרמוסטט וצידי רדיאטור מיכל עיבוי לדוגמא)(יש חליפים סבירים בארץ)

ויש סתם תקלות מעצבנות שלא משביתות את הרכב אבל גורמות לך לתהות אם זה כך אצל יצרנים אחרים (DRL שנשרף, כפתור פתיחה לבגאז ידיות נמסות.ויש עוד ששכחתי. )

איזה מנוע היה לך?

בסדרה 2 שנת 2015 היה לי מנוע 2.0 N20, באמת חוויתי כל התקלות שציינת, בהתחלה הייתי במוסך מורשה יבואן והמחירים שם באמת הזויים, נתנו לי הצעת מחיר של כ 16,000 ש"ח על החלפת רדיאטור (והאוטו היה יחסית חדש בן כ 4-5 שנים), עברתי אחרי זה למוסך מומחה במוו בעוספיא והעלויות אחזקה נחתכו משמעותית, גם לי הייתה את התקלה עם הבגאז.

בסדרה 4 של אחותי שנת 2020 יש מנוע 2.0 B48 שם עד כה היה בעיות אמינות בכלל והאחזקה סבירה לגמרי, חוץ מהביטוח שהוא די יקר (כ 8000 ש"ח מקיף לכל נהג מעל 40).

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם (נערך)

@Aviady001פלסטיק פריך גם תלוי בצבע הרכב, אני עם EP6C VTI שזה מנוע של BMW-PSA ויש לא מעט שיגידו שהוא בין הגרועים שיצאו אי פעם של BMW, עשיתי 43K ק"מ ב-4 שנים ואין לי שום בעיה של פלסטיקה מתחת למכסה המנוע. כלום. ויש לי שם המון פלסטיקה, זה יותר BMW מפג'ו להבנתי.

מאמין שזה הרבה בזכות שהרכב בצבע לבן.

ראיתי גם את סקוטי קלימר אומר ש MINI זה מבאס בגלל הפלסטיקה שיש שם, ויש ב MINI גם מנוע VTI EP6C וגם את ה VTI עם הטורבו אני חושב זה THP, אני לא חוויתי משהו פלסטיקי לא טוב.

לפני 3 שעות, `Infinity כתב:

נתנו לי הצעת מחיר של כ 16,000 ש"ח על החלפת רדיאטור

הרדיאטור עולה פחות מ 100$ איך מחיר כזה? של חברת Aftermarket טובה.  מטורף מה שאנשים חושבים שיכולים לקבל בארץ.

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם
לפני 10 שעות, `Infinity כתב:

איזה מנוע היה לך?

בסדרה 2 שנת 2015 היה לי מנוע 2.0 N20, באמת חוויתי כל התקלות שציינת, בהתחלה הייתי במוסך מורשה יבואן והמחירים שם באמת הזויים, נתנו לי הצעת מחיר של כ 16,000 ש"ח על החלפת רדיאטור (והאוטו היה יחסית חדש בן כ 4-5 שנים), עברתי אחרי זה למוסך מומחה במוו בעוספיא והעלויות אחזקה נחתכו משמעותית, גם לי הייתה את התקלה עם הבגאז.

בסדרה 4 של אחותי שנת 2020 יש מנוע 2.0 B48 שם עד כה היה בעיות אמינות בכלל והאחזקה סבירה לגמרי, חוץ מהביטוח שהוא די יקר (כ 8000 ש"ח מקיף לכל נהג מעל 40).

אני עדיין עם הרכב. מנוע B38 1500 טורבו כבר 5 שנים. בסך הכל מרוצה מהרכב טוב למידותיי וצרכיי ומכיר תשגעונות שלו. לומדים את הרכב והכל בסדר. לא מתרגש מרדיאטור אחרי 180000 קמ בעלות של 900 ₪ בארץ לא בגלל ידית עולה 30 ₪ בשילוח מסין. 

אבל אסכם שזה רכב לחובבי המותג בלבד ולקחת בחשבון שזה דגם כניסה של היצרן.

פרופורציות בחיים חברים. זה הכי חשוב.

לפני 7 שעות, גולדן191 כתב:

@Aviady001פלסטיק פריך גם תלוי בצבע הרכב, אני עם EP6C VTI שזה מנוע של BMW-PSA ויש לא מעט שיגידו שהוא בין הגרועים שיצאו אי פעם של BMW, עשיתי 43K ק"מ ב-4 שנים ואין לי שום בעיה של פלסטיקה מתחת למכסה המנוע. כלום. ויש לי שם המון פלסטיקה, זה יותר BMW מפג'ו להבנתי.

מאמין שזה הרבה בזכות שהרכב בצבע לבן.

ראיתי גם את סקוטי קלימר אומר ש MINI זה מבאס בגלל הפלסטיקה שיש שם, ויש ב MINI גם מנוע VTI EP6C וגם את ה VTI עם הטורבו אני חושב זה THP, אני לא חוויתי משהו פלסטיקי לא טוב.

הרדיאטור עולה פחות מ 100$ איך מחיר כזה? של חברת Aftermarket טובה.  מטורף מה שאנשים חושבים שיכולים לקבל בארץ.

גם שלי בלבן. לא חושב שיש קשר.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...