Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 8 שעות, PASHUT כתב:

אם זה היה דלק, אז מדוע בניוטרל מפסיק? גם אז המנוע מוזרק בדלק.

לכן יותר מסתבר שזה תושבות לכאורה

כי יותר הגיוני שיש עומס אז היעילות פוחתת 

אני לא יודע אם קשור אבל יש לי לעיתים הנעת בוקר קשה בעיקר שחם בחוץ..

• תגובות 134
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

פלאגים זה לא...

החלפתי כבר...

מרוב שעשיתי מלא דברים אני כבר לא זוכר מה לא עשיתי

ומה כן עשיתי 

כל הצעה פה מזכירה לי עוד משהו שעשיתי

• מעניין 1
פורסם (נערך)

אודי זק,

אולי תנסה לשוב ולקרוא שירשורים קודמים שפתחת?

יעזור לך להזכר.

גם לך "פשוט" אני ממליץ לעשות זאת ,

כך תראה שכבר נתת לאודי זק את העצות האלה. (;

לסיכום

תרכיב תושבת אחורית.

ותעדכן.

שנסגור את הדיון?

עריכה אחרונה על ידי IsraCar
  • מצחיק 1
פורסם
בתאריך 11.5.2026 בשעה 23:55, אודי זק כתב:

אז אני כנראה צריך להחליף תושבת אחורית ולראות מה יהיה אז

לפי מה שהבנתי עם מכונאי שדיברתי איתו שתושבת אחורית לא משפיעה על הרכב בגדול רק בהעברה מרוורס לקדימה שאז היא בולמת את המכה של המנוע ולא בוויברציות התמידיות שאת זה עושים הבולמים האחרים אבל יש מצב שהוא טועה 

לא כנראה, בטוח. אם הרעידות  מפסיקות בניוטרל זה בוודאות התושבת האחורית.

היא לא רק  בולמת את המכה היא מונעת תנועה קדימה אחורה מעלה מטה בצורה של נדנדה.

התושבת האחורית מחוברת מצד אחד למנוע, מצד שני לשלדה, כשיש גומי מבודד. כשהגומי נקרע נוצר מגע בין המנוע לשלדה, ולכן הרעידות. בעיות נוספות שנגרמות מכך שיש כ"כ הרבה חופש זה שנדפקות הציריות. אתה יכול לראות שהיא גמורה ע"י כך שמתחת לרכב תתפוס את המנוע ותנסה לנענע אותו. אם הצלחת אפילו קצת היא גמורה, או שאתה חזק יותר מדי. להערכתי תצליח לטלטל את המנוע כמו כסא נדנדה לפי מה שאתה מתאר.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 31 דקות, נירו72 כתב:

הרעידות  מפסיקות בניוטרל

בדיוק מה שאמרתי לו לבדוק.

נירו,  יש לך כיוון למה התנעה קשה יותר בחום? הוא שאל אולי זה מזרקים שצריכים ניקוי/תוסף כלשהוא.. 

מה שכן- ככל הנראה אין קשר בין זה לתושבת שהוא צריך להחליף.

משתדל לעזור

פורסם
לפני 8 שעות, PASHUT כתב:

נירו,  יש לך כיוון למה התנעה קשה יותר בחום? הוא שאל אולי זה מזרקים שצריכים ניקוי/תוסף כלשהוא.. 

אני אשמח מאד לפתור את זה 

גם יש לי צריכת דלק דיי גבוהה נראה לי בתחום הסביר אבל אני לא בטוח 

על מיכל שלם אני עושה משהו כמו 350 משולב אני זוכר שהיה עושה יותר אבל יכול להיות ששינוי באופי הנסיעה או הפקקים באיזור שלי שהחמירו גרמו לצריכה גבוהה הרבה יותר 

לפני 9 שעות, IsraCar כתב:

אודי זק,

אולי תנסה לשוב ולקרוא שירשורים קודמים שפתחת?

יעזור לך להזכר.

גם לך "פשוט" אני ממליץ לעשות זאת ,

כך תראה שכבר נתת לאודי זק את העצות האלה. (;

לסיכום

תרכיב תושבת אחורית.

ותעדכן.

שנסגור את הדיון?

אני אחליט לסגור אותו שאפתור את הבעיה 

בגדול אם לא מתאים לך לעזור ברוח טובה אז אשמח שתתעלם ממני 

הגישה שלך מתנשאת ולא נעימה.

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 10 שעות, PASHUT כתב:

יכול להיות כל מיני דברים, קשה לומר סתם ככה בלי סקאנר. מהסרטון ראיתי כמה בעיות. קודם כל ההילוכים ממש דופקים במעבר ממצבים. תושבת יכולה לגרום לזה השאלה עד כמה, ואם אין גם בעיה בגיר עצמו. יכול להיות גם שהמיקרופון של הטלפון מגביר ולי זה נשמע יותר מדי. אבל מתווסף לעניין של החלפת תושבת אחורית. במעבר מניוטרל לפארקינג קופץ ל 1,400 סל"ד זה לא תקין.

כמו ש @Camaro 92 כתב זה יכול מאוד להיות בעיה במנוע צעדים, מה שמפעיל עומס על המנוע וגורם לטלטול יתר. בשילוב עם התושבת הלא תקינה זה מסביר למה כשיש עומס חשמלי הרכב משתולל. המנוע פשוט מקרטע לכל עבר. הייתי מתחיל מהחלפת תושבת אחורית ניקוי של מנוע הצעדים, ולימוד מצערת דרך ניתוק מצבר. זה גם יסביר בעיות שונות בהנעה. מנוע הצעדים שולט בכניסת האוויר בסרק, ואם הוא לא מכויל יכול להכניס פחות מדי או יותר מדי מה שיקשה על הנעה ראשונית.

בשולי הדברים שומע גם איזה רעש מציק שנשמע מרצועת המנוע או אחד הפולים שם.

עריכה אחרונה על ידי נירו72
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 8 דקות, נירו72 כתב:

יכול להיות כל מיני דברים, קשה לומר סתם ככה בלי סקאנר. מהסרטון ראיתי כמה בעיות. קודם כל ההילוכים ממש דופקים במעבר ממצבים. תושבת יכולה לגרום לזה השאלה עד כמה, ואם אין גם בעיה בגיר עצמו. יכול להיות גם שהמיקרופון של הטלפון מגביר ולי זה נשמע יותר מדי. אבל מתווסף לעניין של החלפת תושבת אחורית. במעבר מניוטרל לפארקינג קופץ ל 1,400 סל"ד זה לא תקין.

כמו ש @Camaro 92 כתב זה יכול מאוד להיות בעיה במנוע צעדים, מה שמפעיל עומס על המנוע וגורם לטלטול יתר. בשילוב עם התושבת הלא תקינה זה מסביר למה כשיש עומס חשמלי הרכב משתולל. המנוע פשוט מקרטע לכל עבר. הייתי מתחיל מהחלפת תושבת אחורית ניקוי של מנוע הצעדים, ולימוד מצערת דרך ניתוק מצבר. זה גם יסביר בעיות שונות בהנעה. מנוע הצעדים שולט בכניסת האוויר בסרק, ואם הוא לא מכויל יכול להכניס פחות מדי או יותר מדי מה שיקשה על הנעה ראשונית.

בשולי הדברים שומע גם איזה רעש מציק שנשמע מרצועת המנוע או אחד הפולים שם.

אם אתה רוצה צילום של נתונים מסקאנר תגיד לי מה אשלח לך...

ההילוכים לא דופקים בכלל הרעש שנשמע זה רעש של הידית היא עושה את הפיקים שאתה שומע..

יש לך דרך להסביר לי איך אני בודק מנוע צעדים בסוויפט

ואיך אני עושה לימוד מצערת מחדש ברכב הזה

והרעש בשולי הדברים לדעתי לא נובע מפולי או רצועה זה פשוט הפלסטיקה ברכב שמגיבה לרעידות 

• מעניין 1
  • פיתרון
פורסם (נערך)
לפני 9 שעות, אודי זק כתב:

יש לך דרך להסביר לי איך אני בודק מנוע צעדים בסוויפט

ואיך אני עושה לימוד מצערת מחדש ברכב הזה

לפי חיפוש שעשיתי ותגיד לי אם התמונה נכונה, יש לך 2 חיישנים. אחד חיישן TPS שזה חיישן מצב מצערת, ואחד מנוע צעדים. אתה צריך לפרק הכל, לנקות טוב, ולהחזיר. בזמן הפירוק תנתק את המצבר ותשאיר מנותק עד שתסיים. לאחר שסיימת תרכיב חזרה, תחבר את הקונקטורים לחיישנים, ורק אז תחבר את המצבר. ללימוד תעשה כך:

תפתח סוויטץ' בלי להניע (מצב ON), תשאיר כ 30 שניות סגור סוויטץ'.
תפתח שוב  למצב ON, תלחץ לאט על דוושת הגז (מזכיר כשהרכב לא דולק) עד הסוף, תחזיק 10 שניות, ותשחרר לאט. תחזור על הפעולה 5 פעמים. סגור סוויטץ'.
סוויטץ' למצב ON שוב, תפמפם מהר את דוושת הגז עד הסוף וחזרה. תעשה 3 פעמים. סגור סוויטץ'.
עכשיו תניע את הרכב כשהוא על P ותוודא לפני ההנעה שהכל סגור, מזגן, אורות, הכל.
אל תיגע בגז ובכלום, אפילו צא מהרכב ותן לו לעבוד 10 דקות בלי לנגוע בכלום, במיוחד לא בהילוכים ותחכה עד שהמאוורר של הרדיאטור קירור יכנס לפעולה. כשסיים סגור סוויטץ'.
תניע שוב, תפעיל מזגן ואורות דרך תן לו לעבוד ככה 5 דקות. סגור סוויטץ'.
עכשיו תניע רגיל, וצא לסיבוב. יכול להיות שבהתחלה עוד יעשה כל מיני כיוונונים, יכול לקחת עד 100 ק"מ.

בדיקת חיישנים שיש בהם ציר נע זה תמיד אותו דבר לכולם.

כדי לבדוק את זה מחברים רב מודד לפלוס ולמינוס של החיישן ושמים על התנגדות (אוהם). כשרב המודד מחובר מסובבים לאט את הציר וההתנגדות אמור לעלות בצורה ליניארית אחידה. אם המספר נתקע בשלב מסוים וקופץ/משתגע, או קופץ למעלה או למטה הוא תקול ודורש החלפה. אלו חיישנים שבכזה גיל יש סיכוי לא קטן שכבר מקרטעים. צרות בהם יכולים לשגע את בעל הרכב. אבל אל תחליף סתם. קודם תבצע את הבדיקה שאמרתי לך, ותחליף תושבת תחתונה.

Suzuki_Swift_throttle_body_1_5_petrol_2005-2010.jpg

עריכה אחרונה על ידי נירו72
פורסם

טוב כך עכשיו סיימתי ומעדכן 

החלפתי תושבת תחתונה יש שיפור קל אבל המנוע עדיין לא עובד עגול כמו שצריך יש רעד לא מוסבר בעמידה ארוכה...

זא כשעומדים חצי דקה דקה עדין הוא עומד רגוע אבל אחרי זה הוא מתחיל לרעוד עד שמתגבר לרעד עם ויברציות לא נעימות ברכב 

וכן גם. פרקתי את שני החיישנים שיש על המצערת וניקיתי אותם 

אחרי זה יצאתי לתדלק 

אני אולי אצא אחרי מקלחת ואעשה לימוד מצערת כמו שכתבת לי

לפני שעתיים, נירו72 כתב:

לפי חיפוש שעשיתי ותגיד לי אם התמונה נכונה, יש לך 2 חיישנים. אחד חיישן TPS שזה חיישן מצב מצערת, ואחד מנוע צעדים. אתה צריך לפרק הכל, לנקות טוב, ולהחזיר. בזמן הפירוק תנתק את המצבר ותשאיר מנותק עד שתסיים. לאחר שסיימת תרכיב חזרה, תחבר את הקונקטורים לחיישנים, ורק אז תחבר את המצבר. ללימוד תעשה כך:

תפתח סוויטץ' בלי להניע (מצב ON), תשאיר כ 30 שניות סגור סוויטץ'.
תפתח שוב  למצב ON, תלחץ לאט על דוושת הגז (מזכיר כשהרכב לא דולק) עד הסוף, תחזיק 10 שניות, ותשחרר לאט. תחזור על הפעולה 5 פעמים. סגור סוויטץ'.
סוויטץ' למצב ON שוב, תפמפם מהר את דוושת הגז עד הסוף וחזרה. תעשה 3 פעמים. סגור סוויטץ'.
עכשיו תניע את הרכב כשהוא על P ותוודא לפני ההנעה שהכל סגור, מזגן, אורות, הכל.
אל תיגע בגז ובכלום, אפילו צא מהרכב ותן לו לעבוד 10 דקות בלי לנגוע בכלום, במיוחד לא בהילוכים ותחכה עד שהמאוורר של הרדיאטור קירור יכנס לפעולה. כשסיים סגור סוויטץ'.
תניע שוב, תפעיל מזגן ואורות דרך תן לו לעבוד ככה 5 דקות. סגור סוויטץ'.
עכשיו תניע רגיל, וצא לסיבוב. יכול להיות שבהתחלה עוד יעשה כל מיני כיוונונים, יכול לקחת עד 100 ק"מ.

בדיקת חיישנים שיש בהם ציר נע זה תמיד אותו דבר לכולם.

כדי לבדוק את זה מחברים רב מודד לפלוס ולמינוס של החיישן ושמים על התנגדות (אוהם). כשרב המודד מחובר מסובבים לאט את הציר וההתנגדות אמור לעלות בצורה ליניארית אחידה. אם המספר נתקע בשלב מסוים וקופץ/משתגע, או קופץ למעלה או למטה הוא תקול ודורש החלפה. אלו חיישנים שבכזה גיל יש סיכוי לא קטן שכבר מקרטעים. צרות בהם יכולים לשגע את בעל הרכב. אבל אל תחליף סתם. קודם תבצע את הבדיקה שאמרתי לך, ותחליף תושבת תחתונה.

Suzuki_Swift_throttle_body_1_5_petrol_2005-2010.jpg

• רעיון טוב! 1
פורסם

אני מסכם...

עשיתי עד עכשיו 

1.תושבת גיר 

2.תושבת אחורית 

3.ניקוי מצערת 

4.לימוד מצערת 

מצרף סרטון לפעילות המנוע אחרי כל זה..

ובהזדמנות זו תודה ממש ל @נירו72 ול @PASHUT שעוזרים ומשקיעים בהסברים מפורטים לאהבל שכמוני חח

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

וכעת המנוע רגוע?

התודה בעיקר לנירו, הוא מומחה אמיתי 

אני רק בעל נסיון והבנה (אך לא בעל חוש טכני חזק כמוך אודי זק)

אגב מעניין אם יפתור לך את נושא ההנעה בחום..

משתדל לעזור

פורסם
לפני 4 שעות, PASHUT כתב:

וכעת המנוע רגוע?

התודה בעיקר לנירו, הוא מומחה אמיתי 

אני רק בעל נסיון והבנה (אך לא בעל חוש טכני חזק כמוך אודי זק)

אגב מעניין אם יפתור לך את נושא ההנעה בחום..

עדיין לא...

תחת עומס הוא משום מה רועד

אני אנסה לבדוק חיישנים אולי היום

• מעניין 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...