Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

,תמשיך להנות. מימוש חלום. 

הפתיח עם דילמת "מה חושבים עלי" מוכרת ומעניין שתשתף במסקנות בהמשך...

איך היא בקטע המשעמם של החיים? יום יום, נסיעה עירונית וכד'?  

פורסם

כיף לקרוא, רכב מהמם. תתחדש ותהנה.

היו לבטים לגבי ידני/PDK? לא שיש יותר מדי מבחר בארץ כמובן, אבל בכל זאת..

הנושא של הילוכים ארוכים (100~ קמ"ש בשני) זה אישיו? 

פורסם

תענוג לקרוא, תודה על השיתוף. יפהפייה (וזה לא משהו שאפשר לומר על רוב הפורשה!).

בכל הקשור לסטיגמות/שיפוטיות ושאר ״מה יחשבו עליי״ - כל דבר אחרי ב.מ.וו זה הורדת פרופיל והקטנת סטיגמה...

ולפינת השאלה המטומטמת: יש בכלל חלפים משותפים למכוניות אחרות?

אתה יודע, בסגנון של ״פנסים של פיאט שמחקו להם את הלוגו״ אצל פרארי,

או ״חלקים של גולף״ בבוגאטי? אני שואל כי נראה שכבר פירקת קצת את הרכב :)

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)

איך ה PDK לעומת ZF8 בבימריות שבטח יצא לך כבר לחוות? בסיבוב קצר שעשו לי על בוקסטר S במסלול מאותו דור זה הרגיש יעיל מידי בלי בעיטות בגב ורגע בלי דחיפה, והסאונד זו הדרך היחידה של הגוף שלך לאותת למוח שהגיר העביר הילוך.

לא מפתיע אותי עניין התוספות וזה שLSD הוא לא סטנדרט, קהל היעד לפורשה הוא לא בדיוק חורך מסלולים.

כן הפתיע שברכב כזה תהיה בעיה בגג שבדרך כלל מאפיינת קורולה בת 20 שחנתה כל חייה בשמש. זו בעיה מוכרת?

בכל אופן נהנתי לקרוא! תתחדש, נשמע רכב חלום ואני מקווה לראות אותו בנס...

עריכה אחרונה על ידי nadavd4
פורסם

סיפור שכיף לקרוא. תתחדש ותהנה.

לפני 12 שעות, BobbyMiata כתב:

ראשית (וחשוב מאוד עבורי) – דיפ' מוגבל החלקה.

נכון שלפורשה ככלל אין בעיה להוריד את הכוח לכביש, אבל מניסיון עם ובלי דיפ' בבמוו חזקות, הדיפ' עוזר בבלימות, בפניות וגם בלהפוך החלקות לכיפיות ונשלטות יותר. להפתעתי, ב-981 הדיפ' היה תוספת אופציונלית אפילו בגרסת ה-GTS (ב-718 זה ככל הנראה הפך לסטנדרט) ומדובר בתוספת מאוד נדירה.

העדר LSD כסטנדרט (אפילו ב 911) שכן מגיע ברכבי ספורט שעולים שליש ויש להם הרבה פחות כוח, מסמל את הכיוון הבעייתי שפורשה הרשו לעצמם להסחף אליו של מיקסום רווחים ומיצוב כסמל סטטטוס על חשבון התנהגות והתאמה לתנאי קצה. ברור שהלקוחות הם צד בעניין וזה לא מקרי שגלגלי 20 אינץ' ותפירות בהתאמה אישית הן תוספות הרבה יותר פופולריות מאשר LSD. בפורומים כשהנושא הזה עולה יש לא מעט תגובות בסגנון: "לא צריך, זאת פורשה!", כאילו שהסמל מכופף את חוקי הפיזיקה. מבחינתי כחובב נהיגה עם שאיפה להיות בעלים של רכבי המותג זה חבל. כל הכבוד על ההתעקשות למצוא רכב עם LSD למרות מבחר מאוד מצוצמצם. 

לפני 12 שעות, BobbyMiata כתב:

גומייה קרועה בציריה האחורית הייתה הריג'קט היחיד (!) בקנייה וזה סודר לאחר כמה ימים במוסך בעלות של כ-1,300 ש"ח לגומייה ועבודה, כולל מע"מ.

להבנתי שחיקת ציריות היא מחלה של קיימנים ונהיגה חזקה (במיוחד במסלול) מאיצה את התהליך. יש פתרון? בחלק מהמקומות הוזכר שהחיזוק של הגומיות מהמפעל לא מספק ועם Clamps אחרים וסגירה נכונה משפרים את המצב.

אגב בפורשה ארה"ב לא מתעסקים עם תיקון החלק וגובים כ 5000$ להחלפה של זוג ציריות בחדשות.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

נראית מדהים!
ככה להשתיל אותה כשברקע F14 (או שהתבלבלתי במטוס?) זו כבר התעללות. רפרנס לטופגאן? אם כן נראית יותר טוב מהמקור

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 4 שעות, מיץ פטל כתב:

איך היא בקטע המשעמם של החיים? יום יום, נסיעה עירונית וכד'?  

מצויינת! ה-PASM במצב הרך שלו עדיף על האוהלינס שהיו לי ב-M2. הגיר עובד מצויין. מבחינת הרעש, יש איזה טווח של מהירות שבו מופיע קצת drone. ספציפית ב-GTS פורשה הוסיפו ״סימפוניזר״, סוג של צינורית פסיבית שמעבירה חלק מהרעשים מהמנוע לתוך תא הנוסעים כדי לתת לנוסעים עוד קצת דרמה ביחס ל-S. מבחינת איכות הרכבה, היא טובה יותר מהבימר. למרות שהיא מבוגרת בכמה חודשים, יש פחות (למעשה, אין בכלל) קירקושים בתא הנוסעים, איכות הרכבה מצויינת גם אחרי 11 שנה. 

היא קצת יותר קלסטרופובית מהבימר, וצפופה יותר (אין מקום להניח תיק, למשל, אלא באחד הבאגז׳ים), אבל אפשר להתרגל.

לפני 3 שעות, yoni162 כתב:

היו לבטים לגבי ידני/PDK? לא שיש יותר מדי מבחר בארץ כמובן, אבל בכל זאת..

הנושא של הילוכים ארוכים (100~ קמ"ש בשני) זה אישיו? 

לא היו לבטים, כי אין בדור הזה GTS ידניות. בגדול, אני לא יודע מה עדיף. אני ככלל, מעדיף ידני וזה גם מוריד את הסטרס שמשהו יתקלקל ב-PDK (כי תיקונים זה סיפור שיכול להיות קטסטרופה כלכלית), אבל מצד שני שמעתי על הגיר הידני הארוך. ב-PDK יש 7 הילוכים ולא הרגשתי אישו של הילוך ארוך מדי.

לפני 3 שעות, hans כתב:

ולפינת השאלה המטומטמת: יש בכלל חלפים משותפים למכוניות אחרות?

אתה יודע, בסגנון של ״פנסים של פיאט שמחקו להם את הלוגו״ אצל פרארי,

או ״חלקים של גולף״ בבוגאטי? אני שואל כי נראה שכבר פירקת קצת את הרכב :)

האמת שיש לתשובה 2 צדדים: מצד אחד, אין, למיטב ידיעתי, חלקים משותפים עם קונצרן VW, הדברים בפורשה דיי יחודיים לפורשה. מצד שני, יש המון שיתוף בין כלל הרכבים, כך שהרבה חלקים של 911 ואפילו חלקי GT מתאימים לדגמים אחרים.

לפני 3 שעות, nadavd4 כתב:

איך ה PDK לעומת ZF8 בבימריות שבטח יצא לך כבר לחוות? בסיבוב קצר שעשו לי על בוקסטר S במסלול מאותו דור זה הרגיש יעיל מידי בלי בעיטות בגב ורגע בלי דחיפה, והסאונד זו הדרך היחידה של הגוף שלך לאותת למוח שהגיר העביר הילוך.

מכיוון שנהגתי לא מעט בשניהם, אני יכול לומר כך - ה-PDK עדיף כי הוא מיידי יותר והבעיטות חזקות יותר (במיוחד בספורט פלוס), אם כי הוא לא מטלטל את השלדה (וזה חשוב!) וההעברות חלקות - עניין של פזיקה. עם זאת, הגיר במכוניות ה-M החדשות מצויין למרות שהוא פלנטרי, ההעברות מהירות מאוד וגם הבעיטות מורגשות ואפילו הלוגיקה של העברת ההילוכים כבר הרבה יותר טובה מדורות קודמים. בקיצור, ה-PDK מנצח, אבל זה בנקודות, לא נוקאוט ולא הייתי פוסל M עם הגיר של ZF/

לפני 3 שעות, nadavd4 כתב:

כן הפתיע שברכב כזה תהיה בעיה בגג שבדרך כלל מאפיינת קורולה בת 20 שחנתה כל חייה בשמש. זו בעיה מוכרת?

כן, זו בעיה מוכרת. הסיבה היא שבשנים אלו פורשה החליפה את הדבק שהיא השתמשה למשהו על בסיס מים או משהו כזה בו בגלל שינויים ברגולציה ב-EU על שימוש בחומרים (כנראה מסוכנים/רעילים/פוגעים בסביבה) וכו׳. אז כל הפורשות מהשנים האלו סובלות מהפרדות של ריפודים. מילא הגג, אני מעריך שמתישהו גם העור של הדשבורד יתחיל להכנע ואאלץ לסדר אותו, משתדל להמנע מחניה בשמש ובחום ככול שיכול, אבל זה הרכב שלי. 

לפני 56 דקות, itaimoto כתב:

העדר LSD כסטנדרט (אפילו ב 911) שכן מגיע ברכבי ספורט שעולים שליש ויש להם הרבה פחות כוח, מסמל את הכיוון הבעייתי שפורשה הרשו לעצמם להסחף אליו של מיקסום רווחים ומיצוב כסמל סטטטוס על חשבון התנהגות והתאמה לתנאי קצה. ברור שהלקוחות הם צד בעניין וזה לא מקרי שגלגלי 20 אינץ' ותפירות בהתאמה אישית הן תוספות הרבה יותר פופולריות מאשר LSD. בפורומים כשהנושא הזה עולה יש לא מעט תגובות בסגנון: "לא צריך, זאת פורשה!", כאילו שהסמל מכופף את חוקי הפיזיקה. מבחינתי כחובב נהיגה עם שאיפה להיות בעלים של רכבי המותג זה חבל. כל הכבוד על ההתעקשות למצוא רכב עם LSD למרות מבחר מאוד מצוצמצם. 

אני חצי מתחבר לאמירה הזו. ראשית, כן - יש קהל גדול של קונים שרוצים פורשה והם פחות ״נהגים״, המותג, איכות ההרכבה והחומרים עושה להם את זה וגם חווית הנהיגה - מבלי לקחת את הרכבים לימי מסלול או טיולי ״נהיגה״ - אין בזה שום דבר פסול, ואין שום סיבה שמחיר הרכב יהיה גבוה רק כדי לשים שם משהו שהרוכש בחיים לא ישתמש בו. חווית הנהיגה הבסיסית מובנית ברכב וזה ממש בסדר. אני גם חושב שכיוון שרוב האנשים הם כאלו, הייתי אומר שבזכות המותג החזק, לחובבי הרכב יש את האופציה לקבל את הדבר האמיתי מבלי לשלם מחירי פרארי ולמבורגיני על החוויה. אני בטוח שרדיקל הרבה יותר מהנה לנהיגה, אבל אי אפשר לנסוע בה יום יום. פורשה אמורה להיות סוג של בלאנס בין איכות לחווית נהיגה. 

ספציפית נושא ה-LSD הוא עוד יותר שנוי במחלוקת, כן, היה לי חשוב וזה היה שיקול ברכישת הרכב הזה. אבל זה רכב אטמוספרי עם מנוע מרכזי, הוא בכלל לא באזור חיוג של במוו (אפילו 235/240 מבחינת הקושי בלהוריד את הכוח לכביש) וקראתי לא מעט עדויות, אפילו של נהגים מקצועיים שאומרים שהעדר LSD הוא לא דרמה גדולה. יש הבדל, זה עדיף, זה לא סוף העולם כמו בבמוו. 

לפני כשעה, itaimoto כתב:

להבנתי שחיקת ציריות היא מחלה של קיימנים ונהיגה חזקה (במיוחד במסלול) מאיצה את התהליך. יש פתרון? בחלק מהמקומות הוזכר שהחיזוק של הגומיות מהמפעל לא מספק ועם Clamps אחרים וסגירה נכונה משפרים את המצב.

אגב בפורשה ארה"ב לא מתעסקים עם תיקון החלק וגובים כ 5000$ להחלפה של זוג ציריות בחדשות.

האמת היא שאני לא מכיר את זה כמחלה, ואצלי לא הייתה שום בעיה עם הצירייה, הגומיה הייתה חתוכה משום מה והוחלפה, זה הכל. אבל אם יהיה משנו, אעדכן...

• אהבתי 2
פורסם
לפני 47 דקות, BobbyMiata כתב:

המותג, איכות ההרכבה והחומרים עושה להם את זה וגם חווית הנהיגה - מבלי לקחת את הרכבים לימי מסלול או טיולי ״נהיגה״ - אין בזה שום דבר פסול, ואין שום סיבה שמחיר הרכב יהיה גבוה רק כדי לשים שם משהו שהרוכש בחיים לא ישתמש בו. חווית הנהיגה הבסיסית מובנית ברכב וזה ממש בסדר.

מה מהות המותג?

פורשה מתבססת על דינמיקת נהיגה ייחודית ומורשת של ספורט מוטורי. לתחושתי הם בוחנים בעשור האחרון כמה אפשר לכרסם מהערכים האלו לטובת רווח ולהמשיך לקבל קרדיט מהרוכשים ומעיתונאים.

יש עוד דוגמאות פרט לנושא ה LSD:

ציריות דולפות אחרי ימי מסלול (הזכרנו כאן)

כשל Strut Towers במסלולים (בעיקר בדגמי GT)

הפסקת שיווק ה 718T (מנוע בסיסי + LSD ו PASM) והחלפתה ב Style Edition (מדבקות ואגזוזים מושחרים...)

אני מודע לזה שאני לא מייצג את רוכש הפורשה (הפוטנציאלי) הטיפוסי ולכן הדברים האלו מפריעים לי יותר. אבל רוב רוכשי המיאטות והברזים גם לא מגיעים למסלול או מתקרבים לתנאי קצה ובכל זאת הרכבים מגיעים עם LSD כי זה מרכיב חשוב בהתנהגות של רכבי ספורט. אחרת, אפשר גם להגביה את הרכבים ולרכך אותם כדי לשפר את הנוחות.

כשהולכים לכיוון הזה לטובת רווח ה"מותג" מסתכן בשחיקה ארוכת טווח לדעתי.

לפני שעה, BobbyMiata כתב:

אין, למיטב ידיעתי, חלקים משותפים עם קונצרן VW,

אני לא יודע לגבי הצד המכני, אבל כשהייתה לי איביזה הייתי משוויץ ב"מתג האורות מפורשה" 😁

לפני 15 שעות, BobbyMiata כתב:

YeVHKG.jpg

I.thumb.jpg.55c27723054959ab3ef5761c1a5a2203.jpg

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

חלום של רכב, כתבת מעולה.

אגב, לא יודע אם כבר יצא לך לקרוא, אבל יש שיפור תוכנתי להגה של ה 981:

זה רק דוגמא אחת, יש המון מידע על זה.

עריכה אחרונה על ידי Or05230
  • רעיון טוב! 1

Miata ND2

פורסם
לפני 8 שעות, itaimoto כתב:

מה מהות המותג?

פורשה מתבססת על דינמיקת נהיגה ייחודית ומורשת של ספורט מוטורי. לתחושתי הם בוחנים בעשור האחרון כמה אפשר לכרסם מהערכים האלו לטובת רווח ולהמשיך לקבל קרדיט מהרוכשים ומעיתונאים.

הפסקת שיווק ה 718T (מנוע בסיסי + LSD ו PASM) והחלפתה ב Style Edition (מדבקות ואגזוזים מושחרים...)

אני מודע לזה שאני לא מייצג את רוכש הפורשה (הפוטנציאלי) הטיפוסי ולכן הדברים האלו מפריעים לי יותר. אבל רוב רוכשי המיאטות והברזים גם לא מגיעים למסלול או מתקרבים לתנאי קצה ובכל זאת הרכבים מגיעים עם LSD כי זה מרכיב חשוב בהתנהגות של רכבי ספורט. אחרת, אפשר גם להגביה את הרכבים ולרכך אותם כדי לשפר את הנוחות.

לא רוצה חלילה להתנשא, אבל האם נהגת בפורשה והיה חסר לך LSD?

אני לא חושב שכל הרוכשים והעיתונאים מטומטמים. לפני כמה שנים קיבלתי בוקסטר בסיסית ביותר לטיול (2.0 ליטר טורבו, מפרט ״ליסינג״) והיא הייתה טובה יותר, כרכב ספורט לנהיגה, מאשר ה-M2 Competition (למרות ה-LSD...), ואפילו (בנקודות) מהאלפין A110. והנה עוד פרט מעניין - לאחרונה (אלפין) אין LSD וזה לא מונע ממנה להיות רכב ספורט שזוכה לאהדה וביקורות חיובית ככזה מקיר לקיר. גם ה-911 ה״בסיסית״ מספקת חוויה נהיגה ספורטיבית מצויינת. במכוניות עם מנוע מרכזי (או אחורי, כמו ב-911) הפיסיקה עושה את שלה והמכוניות האלו מורידות היטב את הכוח לכביש, כך שאפשר להסתדר בלעדיו ועדיין לקבל רכב שמספק דינמיקת נהיגה ספורטיבית. המיאטה וה-BRZ בשתיהן, המנוע מלפנים וללא LSD פשוט יתקשו לספק את החוויה בלעדיו. גם ב-235 שהייתה לי חסרונו היה מאוד מורגש. ברור שככול שמישהו יותר Carguy הוא מעריך ומנצל את התוספות ״לנהג״, אבל גם בצורה הבסיסית והערומה פורשה מייצרות מכוניות ספורט מעולות לדעתי. נגדיר את זה ככה (בנטרול נושא העלויות) פורשה קאימן או בוקסטר הכי בסיסיות שיש (אפילו ללא מדבקות ואגזוזים מושחרים ;)) עדיין מהוות רכב ספורט מהנה יותר לנהיגה מאשר מיאטה או BRZ. 

לגבי הדוגמאות - לא נתקלתי בנושא הציריות וגם לא מכיר את זה מהפורומים בארץ. אבל לגבי ה״כשל״ של ה-Strut Towers, ראיתי את הסרטון, כל הפורשים שנפגעו עשו תאונה... זה לא כשל מסתם נהיגת מסלול. 

אני גם לא בטוח שאתה לא מייצג את רוכש הפורשה הטיפוסי, אם יש משהו שאפשר להגיד על פורשה, זה שהחל מה-911 הבסיסיות ועד לדגמי הטורבו וה-GT הקיצוניים ביותר, יש להם תת דגם שיתאים לכל אחד, אני בטוח שתמצא משהו שמתאים לך :) 

ואחרי שאמרתי את כל זה, זה ממש בסדר שלא תהיה חובב פורשה, יש עוד מכוניות ספורט טובות בעולם ויהיה משעמם אם כולם יתחברו לאותו הרכב.

לפני 7 שעות, Or05230 כתב:

חלום של רכב, כתבת מעולה.

אגב, לא יודע אם כבר יצא לך לקרוא, אבל יש שיפור תוכנתי להגה של ה 981:

כן, מכיר. זה לא בדיוק שיפור תוכנתי להגה של ה-981. בהמשך לנאמר בשרשור על שיתוף החלקים, כלל מנגנון ההגה ב-981, זהה לזה שב-GT4 ולזה שב-911 השונות, כולל ה-GT3. כלומר ההבדל בתחושה נובע מהכיול הממוחשב של ההגה ואפשר להחליף את זה על ידי קידוד. האמת שרכשתי מקודד (של Thinkdiag), אבל השתמשתי בו לדברים אחרים (באמת שכחתי לעדכן) - קידדתי את ה-Auto Start-Stop לזכור מצב אחרון (סגור! טפיי), וגם כיוונתי את המזגן שישמור מצב אחרון, כי ברירת המחדל זה לשמור את המזגן (!) מקודד למפתח של הרכב, ככה שכל פעם שהייתי נכנס לרכב המזגן היה חוזר לאיזה דיפולט מוזר...

אגב, המושבים 18-Way מגיעים גם עם חבילת זכרונות וכיוון חשמלי להגה. כל אלו (מצב המושב, ההגה והמזגן) נשמרים לזכרון המפתח, וברכבים עם האופציה הזו, יש אפשרות שהמושב וההגה יזוזו אחורה כדי לאפשר כניסה ויציאה נוחה יותר - נייס! 

חזרה להגה, לא רציתי (עדיין) לשנות את האופי של ההגה, בנתיים אני נהנה, אולי בהמשך אחליט לשחק עם זה קצת כשההבדלים יהיו לי ברורים יותר. לרכבים האגרסיביים יותר (GT) יש גם זווית קאמבר גדולה יותר, ואני דיי מאמין שהמהנדסים של פורשה ידעו מה הם עושים. That said, יתכן שבהמשך אשמח עם זה ואראה מה מתאים לי יותר.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 34 דקות, BobbyMiata כתב:

לא רוצה חלילה להתנשא, אבל האם נהגת בפורשה והיה חסר לך LSD?

לא נהגתי בפורשה, עם או בלי LSD.

אבל בוא ספר לנו למה קנית רכב עם LSD 😀

לפני 34 דקות, BobbyMiata כתב:

אני לא חושב שכל הרוכשים והעיתונאים מטומטמים.

אני חושב שרוב הרוכשים של פורשה לא קונים את הרכב בשביל נהיגה ספורטיבית ושרוב העיתונאים והמשפיענים בעולם הרכב דואגים לרייטינג ולמערכת היחסים עם היצרן יותר מאשר לאמת.

פורסם
לפני כשעה, BobbyMiata כתב:

והנה עוד פרט מעניין - לאחרונה (אלפין) אין LSD וזה לא מונע ממנה להיות רכב ספורט שזוכה לאהדה וביקורות חיובית ככזה מקיר לקיר.

נכון גם לאליז ולאקסיג'.

במשך שנים המהנדסים בלוטוס טענו שאין במכוניות שלהם צורך בדיפ' מוגבל החלקה.

פורסם (נערך)
לפני 17 שעות, itaimoto כתב:

מה מהות המותג?

אני לא יודע לגבי הצד המכני, אבל כשהייתה לי איביזה הייתי משוויץ ב"מתג האורות מפורשה" 😁

I.thumb.jpg.55c27723054959ab3ef5761c1a5a2203.jpg

תשמע, 
אני יכול להעיד על עצמי שאני נהג יותר מהיר מרוב האנשים בימי המסלול הפתוחים שאני מגיע אליהם (תחרויות זה כבר עניין של תקציב שאין לי).

את ה 718 הבסיסית לקחתי בטיול נהיגה באלפים. אני מניח שאין שום אבזור ברכב מעבר לבסיסי, בכל זאת רכב השכרה.

לא הרגשתי בשום שלב שחסר לי LSD ברכב, ולא משנה מה עשיתי לו, לא הצלחתי להגיע למגבלות שלו בכביש ציבורי.
הרכב מרביץ קצב מפגר מבלי להזיע.

עריכה אחרונה על ידי yossi126
פורסם
לפני 9 שעות, BobbyMiata כתב:

נגדיר את זה ככה (בנטרול נושא העלויות) פורשה קאימן או בוקסטר הכי בסיסיות שיש (אפילו ללא מדבקות ואגזוזים מושחרים ;)) עדיין מהוות רכב ספורט מהנה יותר לנהיגה מאשר מיאטה או BRZ. 

אין ספק למי יכולות גבוהות יותר, ליטוש וגימור. מבחינת נגישות הכיף, לא בטוח שמסכים. 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...