Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 21 שעות, itaimoto כתב:

אני לא יודע לגבי הצד המכני, אבל כשהייתה לי איביזה הייתי משוויץ ב"מתג האורות מפורשה" 😁

מתג אורות מעולה, נוח, אינטואטיבי ששולט בכל המצבים חוץ מאור גבוה. יש לי באוקטביה 19'.

פלא שבאוקטביות החדשות ויתרו גם עליו?!! 😔

פורסם
בתאריך 10.5.2026 בשעה 12:37, farkash7 כתב:

ככה להשתיל אותה כשברקע F14 (או שהתבלבלתי במטוס?) זו כבר התעללות. רפרנס לטופגאן? אם כן נראית יותר טוב מהמקור

עלית עלי! אכן רפרנס לטופ-גאן (או בשמו האחר, סרט הקולנוע הטוב בכל הזמנים 😄)

• אהבתי 1
פורסם

תענוג לקרוא כרגיל אצלך. וואו איזה רכב מרשים, אם רק היה עם ידני היה באמת על סף השלמות מבחינתי. מרתק לקרוא ולעקוב תמשיך לעדכן. 

אה ואנקדוטה קטנה וטיפה OFF בעקבות אחת מהתמונות היפהפיות שפרסמת - לא ידעתי שיש כבר בארץ אנשים עם M2 CS. גם חתיכת מכונה (למרות שעדיין אקח את הקיימן תודה) מעניין כמה מבקשים עליה בארץ

• אהבתי 1
פורסם
לפני 21 שעות, BobbyMiata כתב:

עלית עלי! אכן רפרנס לטופ-גאן (או בשמו האחר, סרט הקולנוע הטוב בכל הזמנים 😄)

ולמי שאין כסף לפורשה...
image.thumb.png.1dd9d64999e14bb02834fb2a0e873701.png

• אהבתי 4
  • מצחיק 4
  • רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 3 שעות, Doron_Z כתב:

אה ואנקדוטה קטנה וטיפה OFF בעקבות אחת מהתמונות היפהפיות שפרסמת - לא ידעתי שיש כבר בארץ אנשים עם M2 CS. גם חתיכת מכונה (למרות שעדיין אקח את הקיימן תודה) מעניין כמה מבקשים עליה בארץ

תהיתי אם מישהו ישים לב, דאגתי לזה שהכיתוב יופיע בתמונה 😂

זו ה-CS M2 הראשונה שעלתה על הכביש (אני יודע כי היה צריך לייצר קוד דגם בלוי יצחק כדי לבטח), ויש עוד כמה בדרך. בווריאן מבקשים 800 לדעתי, והיום עלה פוסט באתה הקבוצות שאפשר לרכוש כזו ב-670. האחרון נשמע לי קצת אופטימי והראשון פסימי, מניח שריאלית המחיר איפשהו באמצע. אגב, קיבלתי סיבוב קצת על ה-CS  הזו... ו.ווואוו, לא מצליח לחשוב על חווית נהיגה שונה יותר. כשקופצים מהקאיימן ל-CS, חווית הנהיגה מרגישה ממש מנותקת, חישור ההגה עצום בעוביו (הזייה ב-M), כמו להחזיק זרוע של מישהו ביד, והיה לי ממש קשה לייצר קצב כי הרכב לא שידר לי בטחון.

מצד שני, זה חלק מהעניין, אי אפשר להכנס לבימר, בטח לא דור אחרון ולהפגיז, זה רכב שדורש זמן (הרבה זמן) הסתגלות כדי ללמוד לקרוא ולהרגיש אותו. אבל מבחינת עוצמה ויכולת, זו ליגה אחרת לגמרי... 

• אהבתי 1
  • מעניין 1
פורסם

נכון, אבל משקל זה לא הבעיה של האוטו. קצת כמו לומר שדני אבדיה שמן ולא יכול לקרוא לעצמו ספורטאי אמיתי כי הוא שוקל יותר מ-100 קילו.

פורסם
לפני שעתיים, BobbyMiata כתב:

חווית הנהיגה מרגישה ממש מנותקת... היה לי ממש קשה לייצר קצב כי הרכב לא שידר לי בטחון.
...אי אפשר להכנס לבימר, בטח לא דור אחרון ולהפגיז, זה רכב שדורש זמן (הרבה זמן) הסתגלות...

חלק מזה לא באשמת המשקל?

אולי זאת לא ה-בעיה, אבל יש למשקל הגבוה השפעות שליליות מהפן הדינמי.

וגם הודפי כדור ברזל הם ספורטאים, אבל הם לא ספרינטרים של 100 מ'.

• אהבתי 1

פורסם (נערך)

אני לא חושב. 

אני יודע שזה ״פופולארי״ לדבר על המשקל, אבל עם כל הרעש, מדובר ברכב ששוקל קצת יותר מ-1,700 קילו. נכון - זה מייצר חווית נהיגה שונה מזו שתיתן לך רנו אלפין, לוטוס או אפילו קאיימן שקלה יותר בכ-400 קילו. That Said, גם פרארי 550 מראלנו שקלה משהו כזה ואף אחד לא טען שמדובר ברכב לא ספורטיבי או כיפי לנהיגה. ואפילו פורשה מתחילות להשמין בדור האחרון, ה-GTS למשל שוקלת משהו דומה והטורבו עוד יותר כבדה (סביב ה-1.8 טון אם אני זוכר נכון). 

בקיצור, זה לא המשקל עצמו. זו הדרך שזה הרכב מתקשר עם הנהג. בימריות דורשות מערכת יחסים ארוכה יותר והן קצת יותר ״מפחידות״ בהתנהגות שלהן, יש לזה גם יתרונות וגם חסרונות לדעתי. וצריך גם לשים דברים בפרופורציות, עברתי מקאיימן GTS ל-M2 CS, וזו פעם ראשונה שאני נוהג ברכב (לא שלי) עם קרוב ל-600 כ״ס, הנעה אחורית, בכביש טכני, מהיר וציבורי. בשום צורה זה לא פרק זמן שמאפשר להגיד משהו רלוונטי על הרכב שהוא לא השוואה ישירה (ולא כל כך רלוונטית) לקאיימן. אפילו המעבר מה-M2 שלי לפורשה לקח הרבה יותר זמן ממה שציפית (ואלו שני רכבים שהכרתי לא רע), ופה הפערים גדולים עוד יותר. מקווה שיצא לי לנהוג קצת יותר, אם יתאפשר לי - אדווח. 

כן נהגתי לא מעט בטיול נהיגה אחרון על M3 Turing xDrive ויש לי רק דברים טובים להגיד על הרכב למעט העובדה שהוא מכוער ברמה שדורש שמכאיבה לי לעיניים - אפשר לקרוא על זה פה.

עריכה אחרונה על ידי BobbyMiata
פורסם

@BobbyMiata ובכל זאת יש המון טענות מצד לא מעט מבקרים וגם חובבי רכב כלפי הדור האחרון של ה M2 שאכן מרגיש מנותק ומלאכותי. 

אתה זכית לנהוג בגרסה המחודדת והעדיפה בהרבה עם ה CS שמתקנת לא מעט מהטענות, ההגה של הרכב לפי הביקורות, טוב משמעותית משל הדגם הרגיל ואם שם הרגשת ניתוק תבין מזה מה הולך בגרסה הרגילה… 

בכל אופן ה CS כן זוכה לתשבוחות כגרסה של הרכב שתיקנה או לפחות שיפרה לא מעט מהבעיות של הדור האחרון ואין ויכוח שבכל הגרסאות זה רכב עם ביצועים מטורללים ויכולות מאוד גבוהות וכמובן שחוליגני כמיטב המסורת גם אם התקשורת ירדה בכמה רמות. 

פורסם (נערך)

משקל הוא חיסרון. גם אם מצליחים לטפל בו יפה עם עוד גומי, כיולים מבניים ואלקטרוניקה, התוצאה ההגיונית היא עדיין במחיר של פחות  חיבור ולא פעם ניואנסים דינמיים שנפגעים.

אבל ברור שBMW עשו עבודה מעולה לטפל בזה.

עריכה אחרונה על ידי מיץ פטל
  • אהבתי 1
פורסם
בתאריך 10.5.2026 בשעה 02:45, BobbyMiata כתב:

אני חצי מתחבר לאמירה הזו. ראשית, כן - יש קהל גדול של קונים שרוצים פורשה והם פחות ״נהגים״, המותג, איכות ההרכבה והחומרים עושה להם את זה וגם חווית הנהיגה - מבלי לקחת את הרכבים לימי מסלול או טיולי ״נהיגה״ - אין בזה שום דבר פסול, ואין שום סיבה שמחיר הרכב יהיה גבוה רק כדי לשים שם משהו שהרוכש בחיים לא ישתמש בו. חווית הנהיגה הבסיסית מובנית ברכב וזה ממש בסדר. אני גם חושב שכיוון שרוב האנשים הם כאלו, הייתי אומר שבזכות המותג החזק, לחובבי הרכב יש את האופציה לקבל את הדבר האמיתי מבלי לשלם מחירי פרארי ולמבורגיני על החוויה. אני בטוח שרדיקל הרבה יותר מהנה לנהיגה, אבל אי אפשר לנסוע בה יום יום. פורשה אמורה להיות סוג של בלאנס בין איכות לחווית נהיגה. 

זה לא מה שעושה להם את זה. מה שעושה להם את זה זה אקסלוסיביות. רדימה אחרי משהו שלא כל אחד יכול פשוט להכנס לדילר ולקנות. כשאתה מגיע ל Cars & Coffee עם GT3 שלא ראתה מסלול מעולם, וצריך אחרי זה שעתיים של פיזיותרפיה בגלל הכאבי גב שהרכב גרם לך, אתה לא עושה את זה בגלל ה "איכות ההרכבה והחומרים" - אתה עושה את זה בגלל שיש לך משהו שלשאר אין. פורשה גם לא המציאו את השטיק הזה, זה קיים בהרבה צעצועים אחרים של אנשים עשירים. 

הנ"ל ליטרלי היווה חלק משמעותי מההחלטה שלי בזמנו למכור את הספיידר. פשוט לא רציתי להשתייך לחבורה הזו.

בתאריך 10.5.2026 בשעה 12:37, BobbyMiata כתב:

אני לא חושב שכל הרוכשים והעיתונאים מטומטמים. לפני כמה שנים קיבלתי בוקסטר בסיסית ביותר לטיול (2.0 ליטר טורבו, מפרט ״ליסינג״) והיא הייתה טובה יותר, כרכב ספורט לנהיגה, מאשר ה-M2 Competition (למרות ה-LSD...), ואפילו (בנקודות) מהאלפין A110. והנה עוד פרט מעניין - לאחרונה (אלפין) אין LSD וזה לא מונע ממנה להיות רכב ספורט שזוכה לאהדה וביקורות חיובית ככזה מקיר לקיר.

זה בכלל לא טיעון רלוונטי. @itaimoto לא אומר "קיימן בלי LSD מפסידה לברז עם LSD". הוא אומר "קיימן בלי LSD מפסידה לקיימן עם LSD".

• רעיון טוב! 2
פורסם (נערך)
בתאריך 12.5.2026 בשעה 19:58, BobbyMiata כתב:

ההגה עצום בעוביו (הזייה ב-M), כמו להחזיק זרוע של מישהו ביד

גם החברה מבית המצערת שמו לב לעניין

https://youtu.be/cjwCDiaQgCU?si=-KHlWkgqE_RhiNbg

לפני שעה, כוכב השחר כתב:

מה שעושה להם את זה זה אקסלוסיביות. רדימה אחרי משהו שלא כל אחד יכול פשוט להכנס לדילר ולקנות. כשאתה מגיע ל Cars & Coffee עם GT3 שלא ראתה מסלול מעולם, וצריך אחרי זה שעתיים של פיזיותרפיה בגלל הכאבי גב שהרכב גרם לך, אתה לא עושה את זה בגלל ה "איכות ההרכבה והחומרים" - אתה עושה את זה בגלל שיש לך משהו שלשאר אין.

אתה מתאר כאן סמן ימני לתופעה שברור לי שקיימת אבל לא ברור לי עד כמה דומיננטית.  הרי מי שקונה 911 מקבל:

1. מכונית שכיף לנהוג בה

2. איכות גבוהה ממותג נחשב - מכונית ספורט שהיא גם מכונית פרמיום 

3. מוניטין אמינות טוב יותר מ.ב.מ.וו

4. וגם, בניגוד ל ב.מ.וו לאחרונה: לא מכוערת.

5. היכולת לתפור אותה לטעמך 

6. Bragging rights 

עכשיו, ברור לי שהתמהיל משתנה מגרסה לגרסה ומאדם לאדם. 

אבל לא הייתי ממהר לפסוק שרוב בעלי הפורשה flexing 

(עברית קשה שפה בג'ארגון מכוניות)

האם כל מי שקונה מיאטה: מכונית יפיפיה עם גג נפתח, לא יקרה,  מוניטין אמינות מעולה, שמירת ערך טובה ואחזקה זולה עושה זאת בהכרח כי הוא חובב נהיגה..?

עריכה אחרונה על ידי mcshmupi

גם אני גר במדינה עם 100% מס על מכוניות, איזה כיף לי :mm_sad:

פורסם
לפני כשעה, mcshmupi כתב:

גם החברה מבית המצערת שמו לב לעניין

https://youtu.be/cjwCDiaQgCU?si=-KHlWkgqE_RhiNbg

אתה מתאר כאן סמן ימני לתופעה שברור לי שקיימת אבל לא ברור לי עד כמה דומיננטית.  הרי מי שקונה 911 מקבל:

1. מכונית שכיף לנהוג בה

2. איכות גבוהה ממותג נחשב - מכונית ספורט שהיא גם מכונית פרמיום 

3. מוניטין אמינות טוב יותר מ.ב.מ.וו

4. וגם, בניגוד ל ב.מ.וו לאחרונה: לא מכוערת.

5. היכולת לתפור אותה לטעמך 

6. Bragging rights 

עכשיו, ברור לי שהתמהיל משתנה מגרסה לגרסה ומאדם לאדם. 

אבל לא הייתי ממהר לפסוק שרוב בעלי הפורשה flexing 

(עברית קשה שפה בג'ארגון מכוניות)

האם כל מי שקונה מיאטה: מכונית יפיפיה עם גג נפתח, לא יקרה,  מוניטין אמינות מעולה, שמירת ערך טובה ואחזקה זולה עושה זאת בהכרח כי הוא חובב נהיגה..?

מי שקונה 911 בסיסית לא מאוד מעניין אותו Bragging rights ובאמת מחפש את מה ש 911 נותנת, לדעתי. אולי אפילו S. אבל שם זה נגמר

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...