Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתמול במסגרת חפירה שגרתית עם הג'ימיני בנושא האודיו, כיולים וכיוונונים, עלו כל מיני אפליקציות שיכולות לעזור בתהליך.

האמת שהופתעתי מהמגוון (גם ישר חשבתי - איך לא חשבתי על זה קודם... זה נמצא בכל דבר בחיים אז למה לא כאן?).

חשבתי שאולי יהיה נכון לעלות פה כדי לשתף ידע ביכולות של האפליקציות לסייע לנו בתחום הזה.

הנה כמה אפליקציות מעניינות שעלו:

- Polarity Checker - אפליקציה לטובת בדיקת קוטביות ברמקולים. למעשה לפני המלחמה קניתי מן מודול קטן שעושה את זה אבל מתברר שיש אפליקציה בטלפון. מעניין.

- RTA - בעצם Real Time Analyzer אני חושב שכבר ראיתי כמה איזכורים לזה בפורום, אבל לא חפרתי עד אתמול.
  אגב, יש המון כאלה שנקראות RTA! במה אתם משתמשים? האם יש הבדל בדיוקים בינהן?

- לשמיעת רדיו, זה קצת סוטה מהנושא אבל איכשהו עדיין - Rlive Radio, ויש גם את All FM שפחות התחברתי לממשק. אני עדיין מנסה לראות איך אני מסתדר בלי HU מתפקד (לאור המעקף).

ראיתי שיש עוד אפליקציות ייחודיות לנושא הסאב ומדידת תדרים נמוכים, אבל לא נכנסתי לזה עדיין...

ברור שכל אחד והשמיעה הסובייקטיבית שלו, והעדפות שלו, וסוג המוזיקה שלו, אבל לפעמים ניתוח "קר" יכול לעזור בכיול ובפתרון בעיות (למשל קוטביות הפוכה) וכו'.

אם יש המלצות לאפליקציות ספציפיות, אשמח לקבל עוד.

פורסם

לאפליקציית בדיקת קוטביות התייחסתי בעבר פה ופה.

לגבי RTA, יש כל מיני באמת שעושות את זה (נדמה לי שזו הוזכרה בעבר, ויש מצב ש- @lanosforce התייחס לזו או אחרות), אבל המגבלה העיקרית כאן לדעתי היא טווח ההיענות של המיקרופון, בוודאי בשימוש בטלפון עצמו. אז זה בעיקר לתת כיוון כללי יותר ופחות לדייק כיוונים. מניח שבחיבור מיקרופון נורמלי כלשהו יהיה שיפור בהקשר זה, אבל אז כבר אפשר להשתמש בתוכנות יעודיות במחשב (שגם כמובן מצריכות ציוד מדידה ראוי). 

לגבי רדיו, TuneIn Radio כוללת בערך הכל. יש אזכורים לגביה ואחרות ברחבי הפורום (למשל).

פורסם

אני בעיקר משתמש היום בREW ובOSM בשילוב עם כרטיס קול דו-ערוצי של מותג סיני בשם BOMGE (חיקוי של בהרנגר יופוריה, הרוב משתמשים או בבהרנגר או בפוקוסרייט) ומיקרופון XLR פשוט של בהרנגר ECM8000 (יש לי שניים כאלה) 

או לסירוגין לבדיקות פשוטות שלא דורשות לופבק - UMIK-1 מיקרופון USB מבית MINI DSP 

שני המיקרופונים שלי הם באמת מוגבלי לטווח השמע בלבד - 20 הרץ עד 20 קילוהרץ 

אבל בכדי למדוד גבוה משם (שזה לא ממש נחוץ בשביל לכוון לשמע... כי אנחנו גם ככה לא שומעים שם) - צריך גם מיקרופון שיכול למדוד עד 40-50 קילוהרץ (תקן רזולוציה גבוהה) וגם כרטיס קול שיכול למדוד לפחות ב96K וגם צריך שתוכנת המדידה תוכל למדוד ב96K לפחות ובFFT מינימלי של 64 אם לא 128 ביט ומעלה. 

OSM היא מבוססת SMAART אבל זו תוכנה שחייבים לדעת איך לעבוד איתה. 

REW היא בעיני התוכנה החינמית הכי טובה, מתקדמת וגם איתה חייבים לדעת לעבוד. זה ממש POWER HOUSE 

והתוכנה השלישית שרוב האנשים שמתפרנסים בתחום הזה לכוונים עובדים איתה היא HOLMIMPULSE - הבעיה איתה היא שהיא נורא מיושנת - פריימוורק גרסא 2.0 כשהיום אנחנו כבר על 9+ ודרייברים סופר מיושנים ספק עם מדוייקים בכלל שמובנים בווינדווז משחר הימים שלה - MME 

שאר התוכנות עובדות או בJAVA או בכלל בASIO 

לגבי שאר האפליקציות הפשוטות יותר - זה נחמד אבל זה לא קרוב אפילו לרמת הדיוק של אלו שמניתי למעלה. 

מעבר לזה היום לרוב הDSPים יש כבר יכולות כוון אוטומטיות - חלקן עדיין מאוד מפגרות מאחור חלקן האמת, בשביל כוון בסיסי ראוי - כבר נהיות די מרשימות. 

מוסקוני בעיני הכי מתקדמים בפן הזה - אבל הטריק הוא שני מיקרופונים (בגלל זה ציינתי שיש לי שניים למעלה) 

אודיו-טק פישר גם כבר נותנים כלים חזקים ביותר וברגע שהם יתנו מענה לחישוב ותיקון סטיית פאזה - הם יהיו בעיני כמעט חסרי תחרות. 

ויש DSPים מבית MDSP באמת שמביאים איתם DIRAC LIVE וזה גם משהו מרשים ביותר. 

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם (נערך)

אוקיי אחרי שקראתי קצת (והחכמתי) + כמה אפליקציות לבדיקה אני מבין שכנראה צריך ציוד מקצועי.

אבל השאלה אם אפשר מבלי להשקיע מאות/אלפי שקלים לעשות מדידות, נגיד בתחומי ההיענות האפשריים של הנייד.

עשיתי כמה ניסיונות אחת באפליקצית AUDIIO והשנייה Audio Spectrum Analzer, קיבלתי את הגרפים האלה, מעניין אותי לשמוע מה דעתכם:

IMG_7797.thumb.PNG.4871de5930f9b0e797d99fdbf26ec091.PNG IMG_7798.thumb.PNG.bbb14446676ec666a22e1a2e35ca3bfa.PNG IMG_7800.thumb.PNG.154e8f886d2e6fdb85998154161935b2.PNGIMG_7801.thumb.PNG.74d46e39e0307f2f2e2cb3872893f48f.PNG IMG_7802.thumb.PNG.e9b55252107154ad7a032c17fcf44f63.PNG IMG_7803.thumb.PNG.2b5656656f3af541ad92e299d0158a54.PNG IMG_7796.thumb.PNG.98ba5125b90d7ef85d5a907573eceb2b.PNG

עריכה אחרונה על ידי V6
פורסם

ממש לא צריך אלפי שקלים ויש מספיק תוכנות חינמיות שהן סופר מקצועיות. 

אם אתה רוצה ישר מהרגע הראשון שתהיה לך יכולת למדוד סטיות פאזה והפרשי טיימינג - אז יש ציודים מסויימים שלא יתאימו ותיכף אמנה אותם. 

אם אתה רוצה בסה"כ למדוד RTA, אפליטודה (ווליום) וקטביות - ואתה רוצה שזה יהיה פשוט - תקנה מיקרופון USB מבית MDSP (מיני די אס פי) מדגם UMIK-1 

המיקרופון עצמו כ75 דולרים השילוח בערך עוד 40 (האתר הוא קוריאני אבל אפשר גם דרך אמאזון) 

ומעבר לזה אתה צריך מחשב נייד בסיסי + הורדה של תוכנת REW (חינמית לחלוטין והיא מעצמה של כוח) 

יש מלא מדריכים כתובים שלי כאן בפורום מתורגמים לעברית ויש היום גם מלא מדריכים של יוטיוברים נהדרים כמו RAW-CAT וSOCKET בשביל הדברים הבסיסיים. 

זה הקיט הכי פשוט הכי בסיסי שאני יכול לחשוב עליו. 

לפטופ יד 2 או אפילו טאבלט שמריץ WIN יד 2 אפשר לקנות היום מוחדשים עם אחריות במחירים ממש סבירים אם אין לך אחד. 

אם אתה רוצה יכולות מלאות למדוד טיימינג, פאזות בנוסף אז כבר צריך ציוד קצת יותר מתקדם -

הקיט הכי בסיסי - מיקרופון USB עם שעון פנימי - מאותו הבית UMIK-2 

זה כל ההבדל בעצם - תוספת של שעון חומרתי לתוך הכרטיס קול במיקרופון עצמו. 

כל השאר אותו דבר - אבל האם זה קיט משתלם? לא... UMIK-2 עולה יותר מכפול מהגרסא הראשונה. 

במחיר הזה אתה כבר יכול לגשת למה שאני מתייחס אליו כקיט בסיסי מבוסס XLR

מה קיט כזה יכלול?

1. מיקרופון XLR + כבל.

2. כבל לופבק או כרטיס קול תומך לופבק 

3. כרטיס קול דו ערוצי עם או בלי תמיכה בלופבק

כמובן מחשב וגם תוכנה. 

גם כאן ניתן להשתמש בREW - אך זו איננה מסוגלת לבצע את המדידות האלו בזמן אמת - אלא הקלטה של סוויפ ואז יושבים לעשות ניתוח של המידע. 

בכדי לבצע אנליזה בזמן אמת - צריך תוכנה דומה לSMAART ויש כזו חינמית (רישיון לסמאארט מתחיל ב1200 דולר) בשם OPEN SOUND METER או בקיצור OSM. 

כרטיסי קול - 

אפשר כל כרטיס קול שתומך בשני ערוצים שהם XLR (לפחות אחד) והשני כזה שניתן לשרשר בעזרת כבל (או כפתור לופבק שלוקח את הערוץ השני ובעצם סוגר בפנים לולאה). 

המחירים לכרטיסי קול פשוטים מיצרנים מערביים מתחילים ב70 דולר והשמיים הם הגבול - אבל גם כרטיס קול ב70 דולר יעשה את העבודה לדוגמה בהרנגר יופוריה202 

לי היה את הבהרנגר אבל יצרתי בו נזק באחד השקעים. 

יש לי כרגע חיקוי שלו ממותג סיני BOMGE שעלה לי סה"כ 113 שקלים - אבל הוא לא לינארי במיוחד. 

ומעבר לכך יש לי את AMI של אודיוטק פישר (לא הקיט עם המיקרופון רק הכרטיס קול) 

מיקרופונים - 

מיקרופון פשוט בסיסי שעושה את העבודה ECM8000 של בהרנגר - כ45 דולר בחו"ל ניתן גם לרכישה בארץ. 

יש לי שניים כאלו בגלל אופן עבודה מסויים עם מוצרים מבית MOSCONI. 

יש לי UMIK-1 גם כן 

בהמשך אני רוצה לקנות את הECM100 PRO שהוא מיקרופון שמסוגל למדוד תדרים בתחום רזולוציה גבוהה - עולה כ80-100 דולר ומגיע בניגוד לECM8000 עם קובץ כיול ל0 ול90 מעלות ייחודי לו (כמו הUMIK) מהמפעל במקום קובץ כיול מאסטר. 

לOSM למשל יש מדריכים נהדרים ביוטיוב ע"י אנשי סאונד מהתחום המקצועי כולל איך להגדיר את כרטיס הקול,  לחבר את הציוד ולקחת את המדידה הראשונה. 

ההצעה שלי - תקימו סטאפ ביתי, תתאמנו בנוחות שלכם ורק אז תעברו לרכב. 

• אהבתי 1

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

תודה LANOS על התשובה המפורטת.

נזכרתי שיש לי מיקרופון מדידה בבית - DM A409 שאיתו כיילתי את המערכת הביתית (כבר לפני שנים...), אבל לדעתי לשימוש הזה יכול לתת פתרון.

מה דעתך?

פורסם
לפני 16 שעות, V6 כתב:

נזכרתי שיש לי מיקרופון מדידה בבית - DM A409 שאיתו כיילתי את המערכת הביתית (כבר לפני שנים...), אבל לדעתי לשימוש הזה יכול לתת פתרון.

כן - עושה רושם שיש לו יתרונות וחסרונות אמנם. 

היתרונות - הוא כן מיקרופון לכיול של מערכת ביתית אז לפחות בין 20 הרץ ל20 קילוהרץ הוא אמור למדוד. 

הוא ניצב ב90 מעלות שזו זווית שמתאימה למדידת כוח של "חדר" וגם מתאימה יותר לתיאום פאזות, טיימינג, קטביות בנקודת האזנה. 

אין לך עלות נוספת על המיקרופון הוא כבר קיים. 

החסרונות - 

אין לך קובץ כיול שלו - הוא כנראה מכויל ביחד עם הרסיבר שהוא הגיע איתו - זניח - יש לך אזניים בכל זאת וכל מה שקשור לטיימינג ופאזות זה יחסי (הסטיה של המיקרופון והמחשב תהיה נכונה ועקבית לכל מה שנמדד דרכם). 

החיבור שלו הוא מונוג'ק אם אני זוכר נכון TLS - קטן וזה אומר שני דברים:

א. סופח רעשים בניגוד לXLR שמבודד את עצמו מעצם אופי החיווט.

ב. אתה כנראה תצטרך מתאם בשביל להתחבר למחשב או לכרטיס קול. (אם למחשב בכלל יש כניסת מיקרופון כמו של פעם סביר להניח שלא ואז אתה תצטרך כרטיס קול ומתאם). 

אבל בשביל התחלה - לעשות RTA ואיזונים - זה יספיק. 

הדגש הוא - ברכב - לדאוג שהמיקרופון לא יזדקק להארכה של החוט שלו בכדי להגיע לכרטיס הקול - ספיחת הרעשים תהיה כנראה לא משהו זניח במצב כזה. 

ושוב תתחיל בסטאפ ביתי:

image.png.89f7a24ca167c54d50ee95b04a706066.png

יש לי ספק כוח פשוט של 15 אמפר (כזה שעולה 80 שקלים בחנות מחשבים) - מחבר אליו לחוט צהוב (12 וולט) ולחוט שחור את המתח של הDSP (משרשר רימוט) 

חוט ירוק לחוט שחור (שידלק הספק ברגע שמחבר לחשמל) 

הDSP הוא אינטגרטור... (אודיסון פרימה פורזה במקרה הזה) 

כרטיס קול בהרנגר - כבל לופבק

מיקרופון של בהרנגר ורמקול 3 אינטש סורס פויינט לעשות עליו מדידות (זוג) 

והנה אני מתאמן בסביבה ביתית להכיר את OSM ולתאם טיימינג ופאזה וקטביות וכך הלאה וכך הלאה 

image.thumb.png.df51b343d3fba2f4974a665bd748066e.png

image.thumb.png.ac987303b0558932cbd7f0df65db3651.png

עדיף להתחיל להתאמן בבית כל מה שצריך זה זוג רמקולים - יכולים להיות דומים כמו שני רחב פס למשל או יכולים להיות מיד וטוויטר 

ופשוט להתאמן על זה - להכיר את התוכנות, להכיר את ההתנהגות של הרמקולים.

לראות שיוצא לכם נכון 

ואז להעתיק את זה לרכב ולחסוך זמן מנוע, דלק ותנאים פחות נוחים.

• אהבתי 1

Pioneer TS-X150

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...