Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, אני רוצה להחליף רמקולים ברכב, ומנסה להבין איזה גודל רמקולים אני צריך + מתאם לרמקולים וכבלים. בכל מקום אני רואה שאומרים משהו קצת שונה, אם מישהו אולי יוכל לעזור לי לדעת בדיוק איזה גודל אני צריך(לרוב אומרים רמקולים 6.5 אינץ'), ואיזה מתאמים מאליאקספרס אני צריך להזמין כדי להתקין את הרמקולים, כי אני בעיקר מוצא מתאמים גנריים אבל לא כל כך מוצא מתאמים ספציפיים לדגם שלי.

תודה.

פורסם

צריך טבעת עץ למידה 6.5

ואפשר להתקין רמקולים קוקסאלים או קומפןונט במידה 6.5

איזה רמקולים לקנות? זה תלוי כמובן בתקציב. אבל בעיקר איזה מסך / רדיו יש ברכב 

דוקטור קארלד-מתקין מערכות שמע ומסכים לרכב (גילוי נאות ! )

פורסם
לפני 8 שעות, DRcarLEd כתב:

צריך טבעת עץ למידה 6.5

ואפשר להתקין רמקולים קוקסאלים או קומפןונט במידה 6.5

איזה רמקולים לקנות? זה תלוי כמובן בתקציב. אבל בעיקר איזה מסך / רדיו יש ברכב 

למה טבעת עץ? לא עדיף למצוא מתאם פלסטיק מתאים?

אני לא מתכוון להשקיע יותר מדי, אביא משהו סביר מחו"ל, כרגע יש לי מסך מולטימדיה חדש עם DSP.

תודה.

פורסם
לפני 50 דקות, emesacco כתב:

אביא משהו סביר מחו"ל

נכון לכרגע להזמין דברים מחו"ל לא אפשרי או יתעכב משמעותית.

טבעות עץ יותר "מאסיביות" ביחס לפלסטיק ופחות רוטטות. אפשר גם להתאים אותם מבחינת המידות הנדרשות בצורה קלה יותר. חשוב לטפל בהן נגד מים.

אבל אפשר גם פלסטיק. אם יש משהו מתאים בול. או לנסות להתאים מוצר אוניברסלי.

ובכל מקרה כדאי לוודא אטימה טובה, בין המתאם לדלת ובין הרמקול למתאם.

העלויות לא גבוהות מאוד גם לטבעת עץ מותאמת במיוחד.

כדאי לבדוק גם עומק התקנה אפשרי (שלא יפגע בחלון/מנגנון), כולל המתאם (ומהצד השני שהרמקול לא ימחץ כנגד הדיפון).

פורסם
לפני 19 דקות, Tom_22 כתב:

נכון לכרגע להזמין דברים מחו"ל לא אפשרי או יתעכב משמעותית.

טבעות עץ יותר "מאסיביות" ביחס לפלסטיק ופחות רוטטות. אפשר גם להתאים אותם מבחינת המידות הנדרשות בצורה קלה יותר. חשוב לטפל בהן נגד מים.

אבל אפשר גם פלסטיק. אם יש משהו מתאים בול. או לנסות להתאים מוצר אוניברסלי.

ובכל מקרה כדאי לוודא אטימה טובה, בין המתאם לדלת ובין הרמקול למתאם.

העלויות לא גבוהות מאוד גם לטבעת עץ מותאמת במיוחד.

כדאי לבדוק גם עומק התקנה אפשרי (שלא יפגע בחלון/מנגנון), כולל המתאם (ומהצד השני שהרמקול לא ימחץ כנגד הדיפון).

זה לא ממש נכון, כבר מגיעים לי דברים מאליאקספרס ואמזון בשבועיים האחרונים, ולא כל כך קריטי לי לחכות.

לגבי טבעת עץ, בדיוק העניין של מים מפריע לי, כשהחלפתי רמקולים בהונדה מצאתי מתאם לדגם שלי ספציפית, פה משום מה אני לא כל כך מוצא, אולי באמת אנסה מתאם אוניברסלי אבל נראה לי שאני אעדיף פלסטיק מאשר עץ.

תודה.

פורסם

אולי דברים שהיו כבר ברשות הדואר או במחסנים בישראל? או בשילוח ימי וכבר היה קרוב?

אמזון הפסיקה לשלוח לישראל באופן זמני, ויש עוד אתרים שבעבר שלחו והורידו כעת את ישראל.

ה-i10 לא נמכר בסין לדעתי ואולי משפיע על זמינות.

זו גם שנת תפר של מתיחת פנים אאל"ט, מה שאולי מסביר תוצאות שונות שאתה מוצא בהקשר זה.

עם עץ מטופל/צבוע יהיה פחות בעייתי. ובעץ הכוונה ל-MDF.

לגבי פלסטיק, מניח שחלק מהמתקינים יכולים לחתוך גם מתאם מפלסטיק. די בטוח שיוסי אלפיין (סדנת ECA) עושה זאת. ברר מולו עלות.

פורסם
לפני 2 דקות, Tom_22 כתב:

אולי דברים שהיו כבר ברשות הדואר או במחסנים בישראל? או בשילוח ימי וכבר היה קרוב?

אמזון הפסיקה לשלוח לישראל באופן זמני, ויש עוד אתרים שבעבר שלחו והורידו כעת את ישראל.

ה-i10 לא נמכר בסין לדעתי ואולי משפיע על זמינות.

זו גם שנת תפר של מתיחת פנים אאל"ט, מה שאולי מסביר תוצאות שונות שאתה מוצא בהקשר זה.

עם עץ מטופל/צבוע יהיה פחות בעייתי. ובעץ הכוונה ל-MDF.

לגבי פלסטיק, מניח שחלק מהמתקינים יכולים לחתוך גם מתאם מפלסטיק. די בטוח שיוסי אלפיין (סדנת ECA) עושה זאת. ברר מולו עלות.

כן נראה שאמזון לא שולחים כרגע, אבל בגדול הגיע לי בשילוח אווירי לא מעט דברים לארץ השבוע מאליאקספרס.

בכל מקרה עיקר הכוונה פה זה כמה שפחות התעסקות ולא בעלות גבוהה, מניח שכל דבר בארץ יהיה יחסית יקר או לא משתלם. 

יכול להיות שאם לא אמצא פשוט אדפיס מתאם בתלת מימד.

פורסם

אם יש לך מדפסת 3D, אז בהחלט.

רק להשתמש בחומר המתאים, שאינו פולט רעלים ולא מתעוות בעת התחממות.

העלות לא בטוח שגבוהה מאוד כאמור. לדעתי לא יותר מ-200 ש"ח, אבל אני ממש לא מעודכן בתמחורים.

יש גם דברים אוניברסליים כמו זה למשל. רק 50 ש"ח.

פורסם (נערך)
לפני 26 דקות, Tom_22 כתב:

אם יש לך מדפסת 3D, אז בהחלט.

רק להשתמש בחומר המתאים, שאינו פולט רעלים ולא מתעוות בעת התחממות.

העלות לא בטוח שגבוהה מאוד כאמור. לדעתי לא יותר מ-200 ש"ח, אבל אני ממש לא מעודכן בתמחורים.

יש גם דברים אוניברסליים כמו זה למשל. רק 50 ש"ח.

200 ש"ח למתאמים פשוטים זה יחסית הרבה למה שאני עושה, אני לא מחפש משהו מטורף, השאיפה זה שדרוג פשוט, זול ומהיר. אבל אנסה אולי להדפיס משהו מPETG, אמור להיות מספיק טוב כנראה :) 

עריכה אחרונה על ידי emesacco
פורסם

נתתי מחיר גג, לדעתי.

עשוי להיות כמחצית מזה.

אבל שוב, אם יש לך מדפסת 3D, השמיים הם הגבול.

עד כמה שאני מעורה בתחום (לא באמת), בדוק לגבי HT-PLA, אם כי הבנתי שקצת יותר טריקי לעבוד איתו. או ASA.

פורסם

^ לא רלוונטי עבור פותה"ש. אלו מידים 3-4.5 אינץ' לסט 3way.

אולי זה בשביל מתאמים או זה בשביל רמקולים (אבל נראה לי שעדיף גם מגבר עבורם) יותר רלוונטים, ואולי הודעות אחרות. 

פורסם

תושבות פלסטיק מאלי היית שם אם זה היה רכב אחר כי זה מותאם לברגים המקורים

פה טבעת עץ איכותיות פתרון מעולה מנסיון שעשיתי כמה פעמיים את הרכב הזה

דוקטור קארלד-מתקין מערכות שמע ומסכים לרכב (גילוי נאות ! )

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...