Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלומות,

שאלה מפגרת לחלוטין, אבל הבינה המלאכותית לא הועילה ובפורום יודעים הכל... חבר שלי מסיים שיפוץ דירה בספרד והגיע לשלב רכישת הכסאות לפינת האוכל. דא עקא - הסטנדרט האירופאי מכתיב גובה מושב של 45-48 ס"מ והחבר בא ממשפחה של אנשים קומפקטיים, מה שמצריך גובה של 42-44 ס"מ כדי להימנע מרגליים באוויר. יש למישהו פה איזה כיוון ליצרן או קו מוצרים שמיועד ללקוחות נישה כאלה? מניח שאם זה קיים בארץ אז אפשר לחפש גם פה ומקסימום לייבא ממדינה שכנה.  

בתחילת השיפוץ עברנו תהליך דומה עם אסלות, בקושי נמצא דגם או שניים שהיו נוחים מספיק וגם זה על הקשקש. אבל עם כסאות לחדר אוכל זה כבר ממש בלתי אפשרי, ואני תוהה מה עושים במצבו כל הגמדים באיחוד. חשבנו על משהו כמו כיסא משרד מתכוונן בעיצוב שיכול להתאים לסלון/פינת אוכל, אבל בינתיים לא נתקלנו במשהו אסטטי מספיק. 

בקיצור, אם יש לכם רעיונות מקוריים לפתרון הבעיה - אשמח לשמוע. לקחת לנגר שינסר באופן שווה את כל הרגליים? לעשות שקעים ברצפה? לקנות לכולם נעלי פלטפורמה? בשלב זה, כל אופציה תישקל ברצינות. 

פורסם (נערך)

פלס, עיפרון, שאריות עצים, מסור ונייר שיוף...

אצלי החלפתי בהדרגה במהלך השנים את כל הרהיטים בבית לקומפקטיים יותר - מתוצרת עצמית (גם גובה וגם שטח פנים). כנ"ל מיטות - אני כנראה היחיד בארץ עם מיטות ברוחב 70 ס"מ, דורש הזמנה מיוחדת של מזרון בימינו.

לתת לנגר לטפל בזה זה רעיון טוב אם אין ניסיון / פוחדים לעשות לבד.

לא מכיר ליין של מוצרים קצרים, אולי ביפן :)

עריכה אחרונה על ידי hans
  • רעיון טוב! 2

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

לתת לנגר הייתה המחשבה הראשונה שלי, אבל הנגרים הספרדים לא אוהבים לעבוד קשה, ואני לא יודע עד כמה פשוט זה לגלח כמה ס"מ מרגליים של כסא קיים ומורכב מבלי לאבד פילוס. בכל אופן, הנושא יבדק.

כיוון נוסף שה-AI נתן לי הוא חברות שמייצרות ריהוט למסעדות ובתי מלון. אלו בד"כ יכולים לעשות התאמה אישית עוד בשלב היצור, אם כי אני חושד שזה יכניס את החבר לקטגוריית מחירים שונה לחלוטין. בקרוב נגלה. 

פורסם

הייתי מתחיל מכיסאות איקאה וחיתוך ידני, לא יצא טוב, זורקים לפח בלי רגשות אשם.
או משהו יד שניה אם תמצא.

• אהבתי 1
לא מתככנים להשתמש כחנוכיה - תמיד זה יכול לגמור על הראש של מישהו... :wink:

אין ספק. היופי חולף, אבל הרפס הוא נצחי.

בסוף יבוא אחמד וירסס איך שיצא לו.
פורסם
לפני 3 שעות, Derish כתב:

לתת לנגר הייתה המחשבה הראשונה שלי, אבל הנגרים הספרדים לא אוהבים לעבוד קשה, ואני לא יודע עד כמה פשוט זה לגלח כמה ס"מ מרגליים של כסא קיים ומורכב מבלי לאבד פילוס. בכל אופן, הנושא יבדק.

כיוון נוסף שה-AI נתן לי הוא חברות שמייצרות ריהוט למסעדות ובתי מלון. אלו בד"כ יכולים לעשות התאמה אישית עוד בשלב היצור, אם כי אני חושד שזה יכניס את החבר לקטגוריית מחירים שונה לחלוטין. בקרוב נגלה. 

חותכים בערך ומתקינים כזה

ולגבי האסלות ישר הולך לכיוון סקוואטי פאטי בכל מקרה 

IMG_2167.webp

• אהבתי 2
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם

השנקל שלי. אם זה פינת אוכל, אז הוא לא היחיד שהולך להשתמש בה, אלא גם אורחים. רוב הסיכויים שהאורחים לא יהיו מאותגרים אנכית באותה מידה. במקרה כזה הייתי הולך אולי על כסא פסנתר.

אופציה נוספת זה שצד אחד של פינת האוכל יהיה ספסל שיוכלו לשבת עליו 2-3 אנשים. ספסל בגובה הזה יהיה הרבה יותר פשוט לקנות. שמים עליו כמה כריות ישיבה וקיבלת פינת אוכל פאנקית ופונקציונלית, כששאר הכסאות יכולים להיות בגובה סטנדרטי.

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
בתאריך 30.1.2026 בשעה 23:04, Derish כתב:

זה תלוי בכסא עצמו. יש כאלו שאין בעייה להעביר על המסור, ויש כאלו שהניסור יצטרך להיות עם מסור ידני. בכל מקרה מומלץ להוסיף "רגליים מתפלסות" כמו שציין @Mech Morphix.

אם מר חבר בקיא בעבודה עם הידיים, שייקח לעצמו מד לסימון גובה (יש עשרות סוגים, זולים יותר ופחות. גם בעלי. תמונה להמחשה:

WALL SCRIBER (COVE))

יסמן את הגובה הרצוי לכסאות, וינסר לבד עם HACKSAW או עם מסור עץ. קדיחה, התקנת אום נעץ (או ללא הנעץ, קיים גם כן, רק שישתמש באפוקסי) כמו בתמונה מקודם והרגליים המתפלסות. 

צר לי אך אני עם בעייה הפוכה. אני מחפש דברים גדולים יותר מהסטנדרט :lol:, כך שאין לי ניסיון עם דברים יותר קטנים (ובגלל שאין לי גם תקציב מי יודע מה, אני לרוב עושה את ההתאמות שלי בעצמי איפה שאני יכול). 

• רעיון טוב! 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)

תודה, מפתיע למצוא את זה 'מתחת לאף'. עד כה לא הקדשנו הרבה זמן לאמאזון כי, בדומה לאסלות, זה משהו שחשוב למדוד לפני שקונים ובעייתי להחזיר אחרי שמרכיבים. אבל אולי שווה להשקיע קצת זמן ולחפור שם. 

מבחינת עיצוב - הקליינט מחפש משהו מסורתי יותר, בסגנון של Ikea Skansnas: 

image.thumb.png.c57ff6dba3a2a50430d361f7fb93ed33.png

עריכה אחרונה על ידי Derish
פורסם (נערך)

חשבתי שהאזכור של איקאה לווה בתמונה, אבל כנראה שהיא לא עלתה כמו שצריך לשרת. זה אכן הדגם. 

ההיכרות שלך עם שוק הריהוט הספרדי מרשימה! יש סניף של החנות המדוברת בעיירה שאני גר בה, מחר נלך לשם לראות אם יש את הכסא הזה בתצוגה, כי על פניו מדובר בקליעה בול למטרה בכל ההיבטים. 👏 

עריכה אחרונה על ידי Derish
פורסם (נערך)

עכשיו זה עלה. משום מה מקודם זה לא...

שום היכרות 😅

אולי זה עוזר לתוצאות החיפוש שאני נמצא באחת ממדינות האיחוד, אבל זה בעיקר חיפוש ע"ב מנוע השוואת מחירים כמו Idealo בגרסתו הספרדית בפן הראשוני, שימוש במילות חיפוש מסויימות בגוגל (אחרי תרגום) וחיפוש לפי תמונה (עם קצת סיוע פה ושם מאיזה צ'ט חינמי) ורפרוף קל בתוצאות השונות. אולי סתם התמזל מזלי 😉

יש גם גרסה בהירה לאותו הדגם אגב.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם

מצאנו כמה מפעלי רהיטים שמוכרים B2B ויכולים בתיאוריה לבצע את ההתאמות האלה עוד לפני ההרכבה. בקרוב נעשה ביניהם סיבוב ונראה מה יש בתצוגה, כי היכולת למשש ולנסות מסתמנת כמכשול הכי נפוץ בינתיים.

פורסם

נהג לילה, זה מחד לא משהו שמתאים מבחינת עיצוב וייעוד, ומאידך- שים את עצמך רגע במקומו של החבר, אם היית מקבל המלצה על ריהוט לילדים... אני מניח שאני הייתי אולי נפגע קצת, לכן גם לא דיברתי על האפשרות הזו (שהיא ברורה מאליה לכל מי שנכנס לקרוא את השירשור הזה).

יש גם צד ג' בסיפור, לא חסרים בעולם פתרונות מותאמים לשלל בעיות- אני יכול לחשוב למשל על מוצרים יעודיים לשמאליים. כן, לרוב זה יקר יותר ממוצרים "רגילים" אבל מי שצריך דברים לשמאליים מוכן לשלם את האקסטרה - החלופה היא לא להיות מסוגל להשתמש. 

תמונה להמחשה. 

From my FB Feed today. : r/lefthanded

הייתי כנה לגבי הנחיצות (והמחיר) של מוצרים לשמאליים. אני שמח שאני אמבידקסטרוזי, אם הייתי שמאלי לחלוטין זה היה סיוט עבורי. 

אבל כמו שהשוק התאים את עצמו לזה, וכמו שהשוק התאים את עצמו - מהיכרות אישית- לצד השני של הסקאלה (של המטר ושל המשקל. כסא גיימרים שמותאם לגיימרים אמריקאיים :lol: בוכנה של עד 200 ק"ג, גבוה ורחב מאד, מתאים לי בול ושורד כבר לא מעט שנים), ניתן לצפות שיהיו מוצרים שמתאימים לקהלים נוספים. נישות זה מקום טוב להתמחות בהן מבחינה עסקית. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...