Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

מחפש רעיונות לרכבים ידניים מעניינים ומודרנים (מערכות בטיחות) שהם גדולים יותר מסופר מיני, למרות שפולו גם סביר לצרכים שלנו (2 ילדים, כיסא + בוסטר).

אמינות חשוב בגבול הסביר, הכי חשוב שהיה נוח, מודרני עם נסיעה שקטה יחסית עם איכות חומרים גבוהה.
אנחנו נוסעים יחסית מעט, אז עלות אחזקה קבועה כמו ביטוח עדיף שתהיה זולה אבל זה לא קריטי.

ראיתי שיש הונדה ג'אז, סוזוקי קרוס אובר, VW פולו, מכיוון שיש ממש מעט כאלו בשוק, אשמח לשמוע עוד רעיונות.
דיזל בהחלט לוקח בחשבון, כמו דאציה דאסטר, אבל כל מה שראיתי היה שבור לגמרי.

רוב הנסועה היא עירונית בעליות של חיפה לא נוסע בפקקים בכלל.

לא בדקתי את הונדה או הסוזוקי, היה לי פאביה ידנית (שאהבתי מאוד) מניח שזה דומה מאוד לפולו מאוד קשה למצוא אותם היום.

אשמח לעזרה ורעיונות,

תודה

פורסם
לפני 15 דקות, Eyal Amzleg כתב:

לא בדקתי את הונדה או הסוזוקי, היה לי פאביה ידנית (שאהבתי מאוד) מניח שזה דומה מאוד לפולו מאוד קשה למצוא אותם היום.

לצערי לא מייבאים לארץ יותר גירסאות ידניות, אבל המפעל כן מייצר רכבים עם גיר ידני. 

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

יש גם דאסטר עם מנוע 1.3 ידניות, מאוד נוחות 4ם כי איכות חומרים לא משהו, למנוע יש תרמוסטט שיכול לזנול לכן חשוב,לשים לב לזה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אם אתה מוכן ללכת קצת אחורה בשנים (לא בטוח כמה זה פוגע בבטיחות מבחינת הדרישות שלך), יש בארץ פוקוס דור 3 ידניות. מנסיון, אחלה רכב - אמין, נוח, מרווח.

פורסם
לפני 19 דקות, chrono כתב:

אם אתה מוכן ללכת קצת אחורה בשנים (לא בטוח כמה זה פוגע בבטיחות מבחינת הדרישות שלך), יש בארץ פוקוס דור 3 ידניות. מנסיון, אחלה רכב - אמין, נוח, מרווח.

מוכן כל עוד לא זה מקריב אמינות, לא לי על רכב שמצריך ממני ללכת למוסך 4 פעמים בשנה שאני בקושי נוסע בו 10k בשנה.
לא ראיתי כאלה ביד -2 על איזה שנים מדובר?

פורסם

אין הרבה כאלה, יכול להיות מאתגר למצוא. אבא שלי עם רכב כזה משנתון 2012, אני חושב שהוא באזור ה-300+ אלף קילומטר, וחוץ מטיפול פעם בשנה הוא לא מבקר במוסך.

פורסם

למצוא רכב שמור עם הרבה ק"מ שטופל טוב זה קשה בנוסף על הקושי למצוא רכב עם גיר ידני... בגלל זה רציתי משהו מודרני.
הדאסטר עם 1.3 קצת מפחיד אותי, לפי מה שהבנתי העניין עם הטרמוסטט הורס את המנוע בכמה שניות, זה אמיתי או מיתוס?

פורסם
לפני 26 דקות, PASHUT כתב:

איביזה 2018 מנוע 1.0 נדמה לי  היו כמה ידניות

אולי גם לאון

היתה לי איביזה ידנית. 2018. אוטו מצויין. 

היום זה אוטו בן 7. נראה לי שהשואל מכוון יותר לרכבים יותר חדשים.

• רעיון טוב! 1

Skoda Fabia 2025 

פורסם
לפני שעה, chrono כתב:

רכב מעולה, אבל עלו על הכביש פחות מ300 כאלה בגרסה הידנית בכל שנות הדגם, ומן הסתם לא כולם שרדו. קשה למצוא. 

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

פורסם
לפני 55 דקות, saar5555 כתב:

היתה לי איביזה ידנית. 2018. אוטו מצויין. 

היום זה אוטו בן 7. נראה לי שהשואל מכוון יותר לרכבים יותר חדשים.

יש לנו פאביה כזו 2017 במשפחה, לא רוצים למכור לי אותה :D רכב מעולה.. ממש !

• אהבתי 1
פורסם

סוגיית הידניות החדשות מ 2020 ומעלה בעייתית מאוד, אין יבוא סדיר ובמיוחד סופר מיני חוץ מהסוזוקי סוויפט, והקליאו, ניסאן מיקרה(רק עד 2021) יש גם דאצ'יה סנדרו 2020 מנוע 1.0 אבל חלשה הוואגיות בקושי: פאביה, איביזה, פולו. אני שנתיים שלמות המתנתי ביד 2 עד שהחלפתי את האיביזה הידנית 2014 ל-איביזה 2020 רובוטית, התפשרתי רובוטי זה גיר ידני במבנה שלו ומשוכלל רק מצמדים רובוטים(*אמינות סבירה). מה זה משנה, אפילו יש שבעה הילוכים ובנסיעה נכונה אפשר לשמור על המצמדים לאורך זמן ולשפר את האמינות.

בהצלחה חבר!

פורסם
לפני 5 דקות, Oren_Barazani כתב:

התפשרתי רובוטי זה גיר ידני במבנה שלו ומשוכלל רק מצמדים רובוטים(*אמינות סבירה). מה זה משנה, אפילו יש שבעה הילוכים ובנסיעה נכונה אפשר לשמור על המצמדים לאורך זמן ולשפר את האמינות.

חסכון בדלק? בDSG7 אני מצליח להגיע בינתיים רק ל1:17 קילומטר לליטר.

הנאה מנהיגה? יותר בקטע שעם גיר ידני אני יותר מעורב בנהיגה, ויותר נהנה אפילו. 

• אהבתי 1

Skoda Fabia 2025 

פורסם
לפני כשעה, Oren_Barazani כתב:

סוגיית הידניות החדשות מ 2020 ומעלה בעייתית מאוד, אין יבוא סדיר ובמיוחד סופר מיני חוץ מהסוזוקי סוויפט, והקליאו, ניסאן מיקרה(רק עד 2021) יש גם דאצ'יה סנדרו 2020 מנוע 1.0 אבל חלשה הוואגיות בקושי: פאביה, איביזה, פולו. אני שנתיים שלמות המתנתי ביד 2 עד שהחלפתי את האיביזה הידנית 2014 ל-איביזה 2020 רובוטית, התפשרתי רובוטי זה גיר ידני במבנה שלו ומשוכלל רק מצמדים רובוטים(*אמינות סבירה). מה זה משנה, אפילו יש שבעה הילוכים ובנסיעה נכונה אפשר לשמור על המצמדים לאורך זמן ולשפר את האמינות.

בהצלחה חבר!

תודה אורן, כן אנחנו משתמשים בסקודה סקאלה 1.0 עם DSG גיר קצת חמור לפעמים, וכבר הספקתי להחליף בו קלאצים (שלא באשמתי, באשמת הבעלים הקודם).
הDSG עובד טוב כשלוחצים אותו והוא צריך להרים הילוכים מהר או להוריד מהר, אבל בנסיעה מנהלתי הוא מעצבן אותי ולא כל כך צפוי (הקטע של הירידות והורדת ההילוכים המטורפת, או בעליות שהוא עובר מראשון לשני ב-2 שניות ואז אין מומנט בכלל?!)
הוא כן חסכוני בטירוף מגיע למספרים של דיזל (מחוץ לעיר 1 ל-20 בקלות) בעיר ל1 ל16-7 אבל אני לא נוסע בפקקים בכלל.

מה עם המנועים של 1.3, הם באמת מתפוצצים ברגע שהטרמסטט נסדק? בלי התראה?

פורסם

מהנסיון האישי שלי - אשתי קיבלה התראה אדומה על המסך ועצרה את הרכב בצד. לאחר שהרכב התקרר היא הניעה והגיעה הביתה, כשהיא מוודאת שמחוג החום לא עולה מעבר לאמצע. למחרת ראיתי שאכן התרמוסטט סדוק ויש נוזל קירור מסביבו. השלמתי נוזל קירור למפלס מלא, לקחתי את הרכב למוסך, התרמוסטט הוחלף באחריות יצרן. מאז הכל בסדר, אין בעיות או התחממויות. YMMV.

במילים אחרות - כשהתרמוסטט נסדק, המנוע מתחיל להתחמם ויש התראה, גם לפני שהוא מגיע לטמפרטורות של נזק ממשי ובלתי הפיך. אבל צריך להגיב מיד ולא להתעלם.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...