Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יצרן חלפים ישראלי שאי אפשר להשיג בישראל - MotoRad

מעבר לפיתרון נפתר ע"י Tom_22,

פוסטים מומלצים

פורסם

חפשתי תרמוסטט לרכב, מפה לשם על אחד היה כתוב שמדינת המקור היא ישראל. גיששתי קצת ומסתבר שזה יצרן ישראלי MotoRad שמייצר להמון יצרנים מגוון חלפים לרכבים שונים. מה מעצבן? שאין אפשרות להשיג את החלפים האלו בארץ ואני לא מדבר על מה שהוא מייצר עבור יצרני רכב ישירות או עבור ספקי OEM שונים, אלא חלקים עם של המותג עצמו. 

אשמח אם מישהו ישכיל אותי בנושא.  

פורסם

לפני 15 שנה קניתי באתר חלפים אמריקאי מסנן דלק של בוש. שלחתי אותו לכתובת בארה"ב (יחד עם עוד דברים כמובן). כשהבאתי את החלקים ראיתי שכתוב על האריזה made in Israel.

• אהבתי 2

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

אני הגעתי לזה מתרמוסטט תחת המותג קונטיננטל שאני רואה שכתוב שהוא מיוצר בישראל ואז מופיע עוד תרמוסטט בעמוד כאופציה חליפית של מותג שאני לא מכיר (MotoRad) שגם הוא מישראל. חיפוש קצר בגוגל ומגיעים לחברה. מסתבר שזו חברה ממש ותיקה, במונחים ישראלים, מתחילת שנות ה-50 שהוקמה ע"י יוסף פישמן ובהמשך הבנתי שנמכרה אך המרכז שלה הוא עדיין בישראל.

אני יודע שיש עוד לא מעט חברות בישראל שמיצרות עבור תעשיית הרכב, אבל זה תמיד מבאס לגלות עסק כזה ולהבין שאני משלם על חלק שיוצר כאן, נשלח לשם, עשה איזה סיבוב שלם ואז אני צריך לשלם על כמה ידיים שהחזיקו בחלק, עוד משלוח ועוד איזה מס למדינה :-) 

• אהבתי 2
פורסם

מי אתה חושב מוכר חלקים של אינטל בישראל. (רק לדוגמא)

האם יש איזה "חנות מפעל" ליד שער המפעל בקריית גת ?

זו כלכלה גלובלית, ככה היא עובדת.

נכון, זה מעורר מחשבות על העולם בו אנו חיים.

אבל זה מובן לחלוטין. 

פורסם
לפני 25 דקות, IsraCar כתב:

אבל זה מובן לחלוטין. 

מסכים איתך,

אלה החיים היום, ספק קונה כמויות ענקיות של אותו המוצר, אפילו אם הוא בחו"ל, ולכן הייבוא מגלם רק כ 5% מסה"כ ההוצאה שלו, ולכן זה לא משנה לו אם הוא מוכר חזרה סחורה לישראל.

• אהבתי 1
פורסם

אם הייתה בישראל תרבות אפטרמרקט של מצוינות חברות איכותיות שמייצרות OEM היו פועלות בה.

אבל כאן רוב האנשים מכירים מקורי, טורקי, סיני.

חבל על הכסף של מחלקת השיווק שיופנה לשוק המקומי.

• אהבתי 2
פורסם
לפני 14 שעות, IsraCar כתב:

אבל זה מובן לחלוטין. 

אכן, בסופו של דבר עיקר העבודה של יצרן OEM זה להשיג חוזי אספקה גדולים וארוכי טווח עם יצרנים, שוק האפטרמרקט לרכבים הוא אמנם שוק משמעותי, אבל כך גם התחרות בתחום ואם על חלקים מסוימים יש 2-5 מתחרים מול היצרן, בתחרות מול הצרכן כבר נוספים לרשימה עוד המון יצרני אפטרמרקט, ברוב התחומים.  התחום היחיד אולי בו שוק האפטרמרקט חשוב יותר זה מתכלים כמו בלמים, שמנים ופילטרים. 

פורסם
לפני 20 שעות, amosbmw כתב:

לפני 15 שנה קניתי באתר חלפים אמריקאי מסנן דלק של בוש. שלחתי אותו לכתובת בארה"ב (יחד עם עוד דברים כמובן). כשהבאתי את החלקים ראיתי שכתוב על האריזה made in Israel.

קרה לי לפני שנתיים והעלתי על זה סרטון

סיבוב מסביב לעולם...

• אהבתי 1
פורסם
לפני 18 שעות, IsraCar כתב:

הסיפור שסופר לפני 35 שנה היה יותר יפה: צ׳יפ 486 תוכנן בחיפה, יוצר בקרית גת, משם נסע למלזיה כדי שיוכנס למארז, משם לטאייואן לחיבור ללוח האם, משם לספק המחשבים בארה״ב ו….. אסור לייצא אותו לישראל, כי רכיב איסטרטגי.

• מצחיק 1
  • מעניין 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...