Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

רכב מיאטה שנתון 2008 

מעל קילומטראז של 300000 ק"מ

בודי יפה ומתוחזק 

כמה לדעתכם שווה 

האם כדאי להתאמץ בחדיש יותר או

לוותר 

דורשים בין 85-90 

מה אומרים 

פורסם

ואוו אחי.

300K ק"מ.

ומה יקרה אם מחר המנוע מת?

לא הייתי עושה דבר כזה בחיים.

כן, יש בארה"ב, ראיתי ברדיט, אנשים עם מזדה שהגיעה ל 450K ק"מ. אבל לך תדע, פשוט לך תדע. לא הייתי קונה בחיים רכב עם 300K ק"מ. 

פורסם

ראיתי את המודעה.

אם הרכב מטופל כפי שמתואר במודעה, הקילומטראז' הוא לא הדבר שידאיג אותי.

מה כן ידאיג אותי?

1. העובדה שאני רוכש רכב בהרבה מעל המחירון שלו חושפת אותי לסיכון של הפסד גדול במקרה של אובדן מוחלט מכל סיבה שהיא.(הרבה יותר מעלות של מנוע)

2. כדאי לבדוק את שלמות הגג והמנגנון שלו (יקר לתיקון)

• רעיון טוב! 2

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

לא ראיתי את המודעה, אבל לפי התגובה של @zvit, נשמע שמדובר ברכב מטופל היטב.

הנקודה הראשונה שהוא מעלה נכונה מאוד, אך יש לי שתי הסתייגויות.

קודם כל, לא בדקתי - אבל האם המחירון של מיאטות התרסק עד כדי כך? במהלך העשור שהמיאטה שלי אצלי, הוא נראה רק מתפס מעלה ומעלה. בפעם האחרונה שבדקתי, לפני מעט פחות משנתיים, הרכב שלי (עליה לכביש בתחילת 2009) הוערך ע"י שמאי חברת ביטוח במעל 130,000 ש"ח, לפני תוספת על קילומטרז' נמוך. נכון, שלי עם פחות מחצי מהקילומטרז', וטיפה יותר חדש - אבל קשה לי להאמין שהמחירים נפלו עד כדי כך ש-85-90 אלף זה "הרבה מעל המחירון". לא קרו שינויים דרסטיים בהיצע (אם כבר, להיפך - הופסק הייבוא של ה-ND, ולא בגלל חוסר עניין לציבור - מה שרק צפוי למשוך את המחירים כלפי מעלה).

ודבר שני, בהנחה והמחירון של לוי יצחק באמת נמוך - סיכוי טוב שזו בעיה גורפת בדגם, ולא ספציפית לרכב המדובר. זה רכב שנמכר לעתים קרובות מעל המחירון (וזו לדעתי הסיבה שהמחירון תיפס לאורך השנים - לוי יצחק פשוט נאלץ להתיישר לאט-לאט עם השוק, אחרי שנפתח פער גדול מדי בין עסקאות בפועל לחישוב יבש של גיל/יד/קילומטרז'). אז לא ש@zvit טועה, אבל פשוט צריך לקחת את זה בחשבון באופן כללי כשרוכשים מיאטה, ולא הרכב הספציפי במודעה.

בנוגע למנוע שעבר 300,000 ק"מ - זה מנוע שפוטנציאלית (אם טופל כמו שצריך) זה לא קילומטראז' בלתי סביר עבורו. אתה כן צריך לקחת בחשבון את הנסועה הצפויה שלך, לכמה זמן אתה רוכש את הרכב, וכמה מורכב יהיה למכור אותו בעתיד (לדוגמא, אם אתה הולך לנסוע 20,000 בשנה ומתכנן למכור עוד 3-4 שנים זה דבר אחד, ואם אתה מתכנן לנסוע 5,000 ק"מ בשנה ומבחינתך זה רכב לתקופה ארוכה, אז זה עניין אחר - גם המכירה העתידית פחות מעניינת, וגם פחות צפי לבעיות). צריך לקחת בחשבון גם שבסופו של דבר מדובר במנוע מאזדה/פורד מאוד פשוט ונפוץ, כך שאם כן קורה לו כשל משמעותי, זה לא שצריך עכשיו לחפש מנוע יקר ונדיר מפירוק, יש מבחר די גדול. ואנשים בחו"ל גם מנצלים את ההזדמנות כדי לשדרג למנוע גדול יותר (2,500 סמ"ק). גם בארץ שדרוג כזה נעשה, אבל מכיוון שאין לכך אישור חוקי, זה יכול להיות קצת יותר מרתיע. בכל אופן, אמנם החלפת מנוע זה לא משהו בלתי אפשרי, כאמור - זו כן עלות לא מבוטלת, וחשוב לקחת אותה בחשבון כאפשרות ריאלית. כלומר, לא לפסול רכב על 300,000 ק"מ כי הוא גוסס, אבל גם לא לקנות אותו באחרוני השקלים שלך בלי מרווח נשימה למקרה של תקלה כמו החלפת מנוע.

וזה מוביל אותי לדבר הבא - תמיד מדברים על מנוע, אבל בסופו של דבר ברכב יש עוד מכלולים לא זולים במיוחד שמתבלים עם הזמן ודורשים החלפה. מתי הוחלף לרכב המדובר מצמד (במוסך מורשה, עלות של כ-8-9 אלף ש"ח)? מה לגבי מתלים - בקילומטראז' כזה, גם הסט השני והשלישי יכול להיות על ערש דווי (כמה שעות עבודה של מוסך פלוס עלות של אלפים בודדים עד 10+ על חלפים - תלוי אם אתה הולך על בולמים מקוריים או משדרג).

לגבי הגג - אם מדובר בגג קשיח חשמלי, זה מנגנון אמין להפליא. אבל אם כן משהו משתבש בו, אני לא יודע אם יש בארץ מישהו שמתמחה בתיקון שלו (אני אישית בונה על מוסך מרכזי או על עצמי עם הוראות של מאזדה).

בחזרה לעניין הביטוח - תבדוק בכלל האם אתה יכול למצוא מישהו שיבטח לך את הרכב בביטוח מקיף. יש רק שתי חברות ביטוח שמוכנות לבטח את המיאטה שלי, ולדעתי בשלב הזה הסיבה היחידה שמדברים איתי היא שאני לקוח קיים - לא בטוח שחברת ביטוח תרצה לפתוח תיק חדש לרכב בן 17-18. כמובן שאולי קיימים לזה פתרונות (אני מניח שאנשים איכשהו מבטחים רכבי אספנות יקרים), אבל אני אישית לא יודע איך עושים זאת.

• אהבתי 4
פורסם
לפני כשעה, chrono כתב:

קודם כל, לא בדקתי - אבל האם המחירון של מיאטות התרסק עד כדי כך?

מחירון לוי יצחק עוד על 61-65 אלף ש"ח תלוי בגירסה. נכון להיום זה המחירון הקובע.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

הנה הערכת השמאי שקיבלתי:

image.png.86df0a3c7869c20c9ac2585820a9a3b4.png

גם עבור הרכב שלי מופיע מחירון של 73,000 לפני שקלול. ירידה של 50% בשנתיים (וחצי)? הזוי. מעניין מה גרם ללוי יצחק לשנות כיוון בצורה חדה כ"כ. העיקר שמחיר הביטוח המקיף רק הולך ועולה עם השנים 😖

פורסם
לפני 14 שעות, גולדן191 כתב:

מה יקרה אם מחר המנוע מת?

בעיה קטנה יחסית.
להחליף מנוע במיאטה זה לא עסק מאוד יקר מבחינת עלות מנוע/עבודה... לא שונה בהרבה מלהחליף מנוע בכל מאזדה.
בלי לבדוק אני מעריך שמדובר בלא יותר מ-15K שקלים. נשמע הרבה, אבל מנוע במאזדה לא הולך בכל יום.

• אהבתי 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

מה בשורה התחתונה 

כמה ממוצע

הרכב  שווה 

לאור הקילומטראז וגג שצריך להחליף בהמשך

כי הוא  גג מקורי.

ולא הכי מושלם למרות שלא נוזל מים

פורסם (נערך)

דעה אישית שלי ושלי בלבד הרכב לא שווה את מחירו.
עם סבלנות אפשר לקנות NC2 חדשה יותר, טובה יותר ועם ק"מ נמוך יותר בכ110-115K שקלים.
לשלם על NC1 שנסעה300 אלף ק"מ   90 אלף ען גג מקורי נשמע לי כמו הגזמה פראית.
אל תשכח שלבטח את הרכב הזה זה סיפור בפני עצמו, כנראה שתוכל לעשות רק ג' כי מקיף אם יציעו לך יהיה במחיר אסטרונומי ומה שתקבל במקרה של תאונה יהיה סכום מצחיק ביחס ל90K.

יכול לומר שהשתעשעתי ברעיון של לרכוש מיאטה לא מזמן. באותו הזמן הייתה בלוח NC1 יד 2 עם 130-140K ק"מ שנראיתה ממש אחלה, אפילו הלכתי לראות אותה ונסעתי בה. עסקה עליה היה ניתן לסגור בטווח של 80-90K. גם זה לא נמוך, אבל לפחות רכב שנסע מעט מאוד.
הייתה גם NC2 במצב חדש עם ק"מ של סביב ה120K כמדומני שביקשו עליה 120K.

בקיצור, בא לך מיאטה חכה בסבלנות זו דעתי...

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • רעיון טוב! 3

פורסם
לפני 23 דקות, farkash7 כתב:

לשלם על NC1 שנסעה300 אלף ק"מ   90 אלף ען גג מקורי נשמע לי כמו הגזמה פראית.

לגמריייי! מישהו פה מנסה לעשות אקזיט

כל אחד חושב היום שהוא יכול לעשות אקזיט לצערי

מעטים יכולים

פורסם
לפני 31 דקות, ranv.rv כתב:

איפה יש הלוואי 

יש, הם פשוט לא מוכרים כרגע...
צריך סבלנות, או שתפתח את הראש לאופציות אחרות.

פורסם

ראיתי את המודעה המדוברת - הרכב נראה במצב טוב מאוד אבל כמו שכתבו כאן למעלה, אמנם החלפה של מנוע היא לא אירוע פיננסי משמעותי במיאטה (יחסית, כמובן), אבל זה לא חזות הכל. יש מספיק מכלולים אחרים שמתעייפים וישור קו שלהם יכול להיות הוצאה גדולה יחסית.
אני מניח שהNC2 שfarkash7 מדבר עליה למעלה היא זו שהייתה אצלי, היא הייתה עם שליש מהק״מ, תחזוקה לא רעה לאורך השנים, ועדיין - ביום שקניתי אותה שמתי אותה ליישור קו שהיה בסיסי +, ויצאתי עם חשבונית של כמעט 8K כהתחלה, וזה בלי סשן שדרוגים/יישור קו נוסף שתכננתי לעשות לפני שמכרתי בסדר גודל של 15K. 

לדעתי, הטיפ שקיבלת מchrono לגבי כמות הנסועה ואופי השימוש שלך הוא היחיד שיכול לעזור לך להחליט, בשביל רכב שהולך לסוע אלפי ק״מ בודדים בשנה ואתה מעוניין להחזיק בו לטווח רחוק - ק״מ כזה ובלאי שתצטרך לטפל בו זו לא דרמה גדולה בהנחה ואתה מעוניין בזה. 

אני קניתי מיאטה בשביל רכב דיילי שעתיד לעשות 15-20K ק״מ בשנה, ולפרופיל הזה, אישית, לא הייתי בוחר במיאטה המדוברת.

לגבי תמחור - מחיפוש של כמעט שנתיים (רלוונטי ללפני חצי שנה), NC1 עם נתונים טובים וגג בד נמכרת סביב ה90K ומעלה כתלות בכמות השדרוגים שיש עליה, לבטח אותן זה סיוט על גבול הבלתי אפשרי וגם אז, תכין 15-18K בשנה לחובה ומקיף. NC1 עם גג קשיח יותר לכיוון ה100K צפונה.

NC2 זזות סביב 110-130K אם מצאת אחת שמורה. ולמצוא אחת שמורה זה משימה לא קלה בכלל. 

• רעיון טוב! 1
פורסם

זה שוק מאוד מצומצם. בהצלחה בלמצוא אלטרנטיבה למיאטה במחיר שנשמע "הגיוני". מבחינת ביצועים והתנהגות, ברז הכי קרובה, אבל היא לא רודסטר (ואם פות"ש לא מעוניין בגג נפתח, היה מחפש ברז מלכתחילה - יש גם יותר שוק לדעתי). ואז אילו חלופות נשארות? S2000 (ישנה יותר ובמחיר עוד יותר מופקע)? Z4/בוקסטר במחיר הרבה יותר גבוה? אז יש כמות מוגבלת של מוכרי מיאטות, וכמות (כנראה) גדולה יותר של קוני מיאטות. זה שהופסק הייבוא של ND, לא תורם (כי ירידת הערך שלהן מאיטה/נעצרת, וזה משליך גם על ה-NC בסופו של דבר). השוק עושה את שלו, והמחיר מתאזן איפה שהוא מתאזן. וודאי שאפשר גם לחכות שיבוא מישהו שממהר למכור ומתמחר בהתאם - אבל אז גם אפשר בקלות לפספס, כי מיאטה במצב טוב ובמחיר נמוך תחטף.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...