Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קניית C5 AIRCROSS

buyacar

פוסטים מומלצים

פורסם

קראתי הרבה בפורום והגעתי לסקנה שהרכב הנ"ל מתטחם לצרכים שלי

(בטיחותי, נוח, יחסית אמין)

ראיתי רכב שנשמע שהוא מתאים למכירה אבל הרכב בן שלוש וחצי והטיפולים היחדים שנעשו לו זה החלפת שמן, פילטר שמן ופילטר מזגן (חוץ מהטיפול האחרון שלא הוחלף בו)

ממה שקראתי אמורים להחליף לפחות עוד נוזל בלמים לפי המלצות היצרן

הרכב גם אמור להיות באחריות אבל כל הטיפולים נעשו אחרי מעל השנה (בערך שנה וחודשיים אחרי העליה לכביש ואחד מהשני)

האם היצרן יכול להתנער מהאחריות?

הכמה הרכבים האלו נמכרים? האם בהינתן המצב המחיר צריך להיות נמוך מהמחירון?

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

למיטב ידיעתי, היצרן/ יבואן מתיר חריגה קטנה בזמני הטיפול -> לא ברור אם החריגה היא בגדר מה שהיצרן/יבואן מתיר או לא.  יתכן כי כאן החריגה בזמנים היתה עקב המלחמה (בגדר ניחוש בלבד).

בכל מקרה, מאחר ומדובר בסיטרואן, יש לשקול בכובד ראש אם להכינס את הראש לצרה הזאת שנקראת רצועה טבולה, בעיקר כאשר יש חריגות בזמני טיפול ברכב.. (מניח כי מדובר במנוע בנזין. במנועי הדיזל יש להם בעיות אחרות)

פורסם
לפני 7 שעות, Stavik כתב:

כמה הרכב נסע ואיך המחיר שלו ביחס לשוק

הרכב נסע בערך 40K והטיפולים נעשו אחרי פחות מ 15K (המלצת יצרן)

מחירון, אין מספיק היצע בשביל להבין מה נעלות ה"אמיתית"

לפני 3 שעות, guya72 כתב:

יתכן כי כאן החריגה בזמנים היתה עקב המלחמה (בגדר ניחוש בלבד)

החריגה אינה חד פעמית, החריגה היא בכל הטיפולים.

לפי הרושם שלי, אם כי יתכן ואני טועה, הטיפולים שנעשו הם המינימום ההכרחי ונעשו במרווחים גדולים יותר כי הרכב נסע מעט

לפני 3 שעות, guya72 כתב:

לא ברור אם החריגה היא בגדר מה שהיצרן/יבואן מתיר או לא.

איך באמת ניתן לוודא זאת ולקבל מסמך רשמי במידה והרכב עדיין באחריות?

פורסם

צריך לבדוק בספר רכב, האם היצרן/ יבואן מתיר חריגה כלשהי בזמני טיפול (נניח בטויוטה שלי, יש אפשרות לחריגה/איחור של 3000 ק"מ בטיפול). אח"כ להשוות דיווחי ק"מ בטפסי מוסך לעומת מה שהיצרן מאשר.

בלי זה - אין אפשרות לדעת האם החריגה "תקינה" או לא.

כמאמר המשפט : אם יש ספק, אז אין ספק. ממליץ לוותר על הרכב ולהמשיך הלאה.

פורסם

מתוך חוברת שירות ואחריות של סיטרואן שמצאתי באינטרנט:

עמוד 4

ביצוע טיפול בחריגה של עד 3,000 ק״מ או חודשיים )המוקדם מביניהם( ממועד הטיפול הנדרש לא תיחשב כחריגה משגרת הטיפולים.

https://online.citroen.co.il/wp-content/uploads/2020/10/Warranty-Citroיn-5Y-01.2024_Web-מונגש.pdf

פורסם
לפני 3 שעות, dav9 כתב:

ביצוע טיפול בחריגה של עד 3,000 ק״מ או חודשיים )המוקדם מביניהם( ממועד הטיפול הנדרש לא תיחשב כחריגה משגרת הטיפולים.

תודה רבה!

אז באמת נשמע שאין לכב אחריות (בלי לסמוך על טוב ליבו של היבואן)

השאלה איך לשקלל את זה בהצעת מחיר או שכבר עדיף לוותר על הרכב כי נשמע שלא השקיעו ברכב יותר מדי?

פורסם (נערך)
לפני 58 דקות, Stavik כתב:

הרכב הזה טוב מבחינת נוחות וזהו האמינות לא בשיא יש לנו אותו במשפחה 2024 ועבר כבר החלפת מנוע (דיזל)

ואללה?

אני מחפש בעיקר בטיחות ונוחות אבל גם הייתי שמח לרכב יחסית אמין

והבנתי שה C5 אמור להיות כזה

היו עו בעיות אמינות חוץ מהמנוע? (הוחלף במסגרת האחריות?)

עוד דברים שאתה לא מרוצה מהם, אשמח לשמוע גם על דברים קטנים ושטותיים

עריכה אחרונה על ידי buyacar
פורסם
לפני 8 שעות, buyacar כתב:

ואללה?

אני מחפש בעיקר בטיחות ונוחות אבל גם הייתי שמח לרכב יחסית אמין

והבנתי שה C5 אמור להיות כזה

היו עו בעיות אמינות חוץ מהמנוע? (הוחלף במסגרת האחריות?)

עוד דברים שאתה לא מרוצה מהם, אשמח לשמוע גם על דברים קטנים ושטותיים

הרכב של דוד שלי בתור מונית חדשה לא נסע הרבה בכלל 

יום אחד המנוע פשוט התחיל לקרטע לו ולרעוד והחליפו לו מנוע ביבואן לקח 3 שבועות להחליף והוא היה בלי עבודה בקיצור סרט לא יודע בידיוק איפה הבעיה 

הרכב כן נוח וכן חסכוני

אבל אמינות לא דוד שלי לא מרוצה

פורסם
לפני 20 דקות, Stavik כתב:

אבל אמינות לא דוד שלי לא מרוצה

אני מחפש מנוע בנזין אז מקווה שהוא יהיה יתר אמין, אתה יודע אם יש דברים נוספים (שמשותפים לבנזין ולדיזל) שהוא לא היה מרוצה מהם?

פורסם

ראיתי בפייסבוק שיש איזה עניין נפוץ של מנוע שורק וצריך להחליף מכסה שסתומים. ב3008 אבל אותו מנוע. מצד אחד טוענים שהמננוע אמין מצד שני יש כל מיני תקלות ששומעים עליהן.
יש מסקנות בנוגע לרכב הנ״ל?

פורסם
בתאריך 7.12.2025 בשעה 21:04, buyacar כתב:

תודה רבה!

אז באמת נשמע שאין לכב אחריות (בלי לסמוך על טוב ליבו של היבואן)

השאלה איך לשקלל את זה בהצעת מחיר או שכבר עדיף לוותר על הרכב כי נשמע שלא השקיעו ברכב יותר מדי?

האם מדובר בבנזין או דיזל ?

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אם זה 1.2, דלגגגג הלאה. חפש שרשור רלוונטי. לא משנה רמת אבזור. בלי טיפולים מדוייקים הרכב הזה שווה כלום.

אם זה 1.6 בנזין, רמת אבזור גבוהה וכו - יש מצב שהרכב צריך בדיקת מכונאי רציני במוסך טוב + להבין אם פספס כל מיני קמפיינים שקטים שסיטרואן מתמחה בהם.

אם זה 1.5 דיזל - גם עליו יש שרשור לדעתי. השאלה מה מצב ההכרה של היבואן בבעיות של השרשרת  קאמשאפט, זה דורש קיט החלפה שעולה סביב 9 עד 13 אלף כולל עבודה.

נדמה לי שהאריכו 10 שנים אחריות על השרשרת הזאת שהיא לא חלק משום החלפה יזומה וזה ממש לא שרשרת טיימינג. השאלה מה תנאי האחריות. יש ערימת כתבות באיזה אתר באינטרנט.

בקיצור - אם לקנות זה רק בהבנה שאין לך אחריות. תעשה את החשבון הפרטי שלך.

מה שראיתי לפני כמה חודשים, רכבים לא זזו. ועקבתי כמו נץ. בסוף התייאשתי והארכתי ליסינג. הוא גם לא איזה מנוע דיזל בריון. זה ממש לא מתקרב לvag בדיזל. לא בחסכון בדלק ולא בכח. יש לא מעט דיזלים 1.5 בשוק.

• רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...