Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן, אני רוצה לרכוש יונדאי i10 יד 2, שנת 2017, היא רכשה אותו מהחברה, לא טיפלה במורשה.

יש טסט לשנה.

ביצענו בדיקה במכון, מצורף הדוח.

צילום דו״ח הבדיקה

אשמח לדעת מה דעתכם על הדוח, האם להתרחק או שזה דברים שאפשר לטפל בהם.

ואשמח לקבל לדעתכם מה עלות התיקונים.

פירוט נוסף לתקלות:

*לגבי הבעיה במערכת היגוי הבודק אמר שצריך להחליף מנוע פנימי של ההגה ולעשות כיוון פרונט.

*בלם עזר- בלם היד גבוה, הוא אמר שזה רק החלפת 4 בלמים קדמיים ואחוריים כי נשאר להם 20%

*במנוע אמר שצריך להחליף רצועה פנימית לאלטרנטור

*אור דרך 1 שרוף

*צמיג קדמי פגום מצריך החלפה

נאמר שחסר מים ושמן, האם זו נורה אדומה לבעיה שקיימת במנוע או ברדיאטור, מצד שני הבחורה אמרה שלא ביצעה עדיין טיפול השנה, ואמרה שהיא ממלאת מים ושמן רק בטיפולים, ייתכן שחסר בגלל שהיא עוד לא טיפלה השנה?

הלכנו לקבל הצעת מחיר לתיקונים ביונדאי ואין ביכולתם להעריך את העלות, אמרו שזה יכול להגיע לאלפים כל עוד לא יודעים מה בדיוק הבעיה ובמכוני בדיקה מציינים כל דבר.

היא רוצה עליו מחירון, 38,000

אשמח לדעת כמה להוריד מעלות הרכב על כל התיקונים הנדרשים והאם זה שווה את הסיכון, בסוף כל רכב זה חתול בשק 😕

IMG_3718.jpeg

פורסם

נראה שהרכב מוזנח ולא טופל כיאות.

צריך לקחת בחשבון טיפול גדול כולל רצועות בלמים וצלחות. והחלפת שני צמיגים קידמיים.

יש גם תאונה שצריך כמה ירידת ערך יש.

אני חושב שמחיר בסביבות 30000 ש"ח יהיה הוגן לשני הצדדים.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

כמה חסר שמן?

נוזל קירור מתחת למינימום?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

***מחסור במים ושמן וסימני שריפת שמן:

התקשרתי לברר מעבר מול מכון הבדיקה, אמרו לי: ״כל רכב שורף שמן, צריך לקחת למוסך ולבדוק מה הסיבה״
האם זו בהכרח נורה אדומה לבעיה במנוע?

האם דוח המנוע הגיוני בהתאם לשנתון והק״מ? (מצורף צילום דוח מנוע)

-נפלתי בעבר כשרכשתי סיאט לאון יד 2 עם בעיית שמן שלא ראו בבדיקה והלך לי המנוע אחרי חצי שנה (מילאתי כל שבועיים), זו בעיה מוכרת של סיאט-אבל אני לא מכירה בעיות מנוע ידועות ביונדאי 😕

ניסיתי לגשת לעוד מוסכים, חלק אמרו לי להיזהר וחלק אמרו לי שלפעמים מגזימים בבדיקות ורושמים כל דבר בלי לדייק וצריך להביא את הרכב לבדיקה ולתת הצעת מחיר מסודרת, אין אפשרות להביא את הרכב לבדיקה קפדנית במוסך. אני בעיקר מנסה להבין אם להתקזז על המחיר וכבר אטפל בו בהמשך או להתרחק ויש פה עלויות כבדות מידי שעלולות לצוף.

IMG_3730.jpeg

IMG_3731.jpeg

IMG_3732.jpeg

IMG_3733.jpeg

IMG_3734.jpeg

IMG_3735.jpeg

פורסם

המוכרת לא תתקן את הרכב, היא טסה לרילוקיישן, האם בהתחשב במחיר נהוג ללכת גם למכון בדיקה וגם לשלם למוסך לבדיקה מעמיקה של הליקויים כדי לקבל הצעת מחיר לפני הרכישה? 
או שנהוג להתקזז מול המוכר בערך?

פורסם

מה שרשום פה זה לא הכסתחים הרגילים שמכוני בדיקה מכניסים לטפסים שלהם

אני הייתי מתרחק מהרכב הזה, הוא מוזנח ויש חשש לבעיה רצינית במנוע

המוכרת התחייבה לפני בדיקה על תקינות גיר,מנוע, שלדה?

• רעיון טוב! 1
פורסם

תראי את בפורום רכב ומכאן שרובנו פה חובבי רכב ופדנטים מהרגיל בתחום הזה.

לי יש כלל לא לקנות רכב מוזנח אלא אם מדובר ברכב נדיר.
הייתי עובר הלאה מהרכב הזה.

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

פורסם

רכב לא נדיר עם סימני הזנחה, הרכב בכלל טופל?

נסיעה עם חוסר שמן ומים (כמה) יכולה לגרום לנזקים לא הפיכים למנוע.

תעברי לרכב אחר

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם
לפני 15 שעות, Helli_b כתב:

המוכרת לא תתקן את הרכב, היא טסה לרילוקיישן, האם בהתחשב במחיר נהוג ללכת גם למכון בדיקה וגם לשלם למוסך לבדיקה מעמיקה של הליקויים כדי לקבל הצעת מחיר לפני הרכישה? 
או שנהוג להתקזז מול המוכר בערך?

השאלה כמה חסר היה שמן ומים. אם זה קרוב למינימום הייתי מוותר.

מתי בוצע טיפול קודם?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

טיפ לקניית רכב יד 2 לבנאדם רגיל מהיישוב - שלא חובב "הרפתקאות":

כשקונים רכב, מעל לכל בדיקה, מסמך או הצעה —
הדבר הכי חשוב הוא לקנות ממישהו שאוהב את הרכב שלו.

זה הכלל מספר 1.

רק לעיתים נדירות שווה לחרוג מהכלל הזה — וזה קורה כשנופלים על מוכר שלא מבין כלום ברכב,
אבל טיפל לפי הספר במוסך יבואן.
אלה בדרך כלל אנשים מבוגרים, שלא מתעסקים, לא מתווכחים —
נכנסים למוסך יבואן, משלמים מה שאומרים להם, והאוטו מטופל כמו שעון.

(פגשתי כמה כאלה — זו אחלה קנייה.)

לפי התשובות את כבר מבינה מה חושבים על האהבה שהיונדאי הזה קיבל מהבעלים שלו.

פורסם
לפני 17 דקות, zvigolden כתב:

בהחלט דברים של טעם .

מכרתי שלשום את הניסאן מיקרה של הבן שלי שבפועל אני טיפלתי בה באהבה והקונה ראה זאת מייד וקנה ללא בדיקה.

מנגד, הייתי מצפה שמוכרים שהרכב לא עניין אותם יסתירו זאת במעמד המכירה כדי למקסם את המחיר.

באופן מפתיע, יצא לי לפגוש דווקא הרבה מאד מוכרים שלא טורחים להסתיר את היחס שלהם לאוטו.

רכב מלוכלך ודוחה, חשבוניות טיפול כלליות של מוסך מדרכה, נסיעת מבחן עם רעשים ובאופן כללי אין להם מושג 

וגם לא יכולים להוכיח שהם שילמו למישהו שיש לו מושג.

פורסם
לפני 22 שעות, Helli_b כתב:

אין אפשרות להביא את הרכב לבדיקה קפדנית במוסך

לפני 21 שעות, Helli_b כתב:

היא טסה לרילוקיישן,

בלחץ לא מומלץ לקנות רכב.

שימי בצד את העובדה ששילמת על הבדיקה.

עדיף להפסיד 500 ש"ח מאשר לקנות רכב שיעלה לך הרבה כסף ועוגמת נפש.

קשה לדעת האם אמנם יש בעיות מהותיות ברכב או שאלה בעיקר כסתחים ו/או דברים שמצריכים קיזוז כמו ברקסים.

לכן את כן צריכה בדיקה במוסך אמין, עדיף מכונאי שאת מכירה או שקרוב משפחה/ חבר מטפל אצלו והוא יבוא איתך או יקח את הרכב לבדיקה.

כן, גם במנועים של יונדאי יש בעיות ידועות. לא יודע ספציפית לגבי המנוע הזה.

תקראי גם את מה שנכתב כאן.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

תודה לכולם על התגובות והטיפים.

מעדכנת איך זה התקדם:

המוכרת הייתה מוכנה לקזז רק 2500 שח בטענה שהרכב עבר טסט החודש, והמוסכניק שלה אמר שהתיקון לא יעלה על הסכום הזה והרכב שווה הרבה יותר מהמחירון. 

בפועל זה לא מכסה אפילו את הבלמים, הטיפול, כיוון פרונט והרצועות שהבודק רשם שצריך להחליף, זה מעל 2000 לפני שבדקנו את הבעיה בהיגוי ומה גורם למחסור בשמן.

הבודק אמר שצריך להחליף ״מנוע הגה״, במוסכים אמרו שזה יעלה 5 ומעלה ברכב הזה וחייב לאבחן במדויק כי אולי מדובר בסיבה אחרת לנקישות בהיגוי.

הצענו לה בדיקה נורמלית במוסך כדי להתקזז על מחיר שיהיה הוגן עבור שתינו ויבוסס על אבחון מדויק.

היא סירבה ללכת לבדיקה ואמרה שהיא לא מורידה יותר מ-2500 ש״ח.

בעצתכם ובעצת כל המוסכניקים החלטנו לא לקחת סיכון ולברוח מהרכב הזה 🙏🏼

אומנם הלכו 500 שח על הבדיקה אבל למדנו :)

עריכה אחרונה על ידי Helli_b
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 4

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...