Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

לקח לי קרוב לחודש לאזור מספיק אומץ לכתוב את הפוסט הזה... חשבתי לשאול את השאלה הזו כבר תקופה, אז תהיו עדינים איתי בבקשה :-)

אני מפריח פה בלון ניסוי שאולי לא ייצא אל הפועל, אבל אחרי תקופת שיטוט קצרה פה בקארספורום (אני לא מהוותיקים), ממש מעניין אותי לדעת אם יש אפשרות כזו (כמובן שבתשלום, או שלא כמובן שבתשלום?).

אין לי חברים קרובים חובבי נהיגה ספורטיבית.

אין לי חברים קרובים שהם חובבי נהיגה ספורטיבית וגם בעלי מכונית ספורט (או מכונית ספורטיבית).

אני לא מתעניין במיוחד בנהיגה ספורטיבית (מעבר לחובב רכב רגיל לגמרי+), כנראה שאני נמנע מסיכונים ו/או פחדן/חששן, אני לא "מבין" בנהיגה ספורטיבית יותר מדי מעבר למושגים בסיסיים, וגם לא ממש מתחבר לסיכון של לנהוג ספורטיבית ולעלויות התחזוקה של רכב ספורטיבי.

מעולם לא התנסתי בזה - לא כנהג אמיץ ולא כנוסע מבוהל... אני סתם נהג ממוצע, משעמם, שהיה יכול לסחוב חיים שלמים עם פחנוע משפחתומטי מיושן ואנמי.

ממש מנסה לברר אפשרות להצטרף באופן חברי לנהג ספורטיבי עם ניסיון, שהוא כמובן בעלים של רכב ספורטיבי "כמו שצריך", ושמתכוון לעשות איזה טיול נהיגה ספורטיבית לצפון/דרום.

לשבת לצד הנהג, להרגיש מה זה להיות ברכב ספורטיבי אמיתי ולחוות נהיגה ספורטיבית באופן בלתי אמצעי (החלום שלי פעם עוד מימי הצבא היה אימפרזה טורבו)... קצת להתרגש, קצת להזיע, קצת להיבהל. קצת לפחד, קצת להרגיש סיכון (מחושב, ממונן ובוגר).

יש כזה דבר להצטרף באופן פרטי ליום טיול/יום כיף/יום שמיטת לסתות לחובב נהיגה ספורטיבית מנוסה שבבעלותו גם רכב ספורטיבי?

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

אין דבר כזה בשגרה, אבל אם תיצור פוסט בקבוצות הרלוונטיות בפייסבוק / קבוצות של ימי מסלול פתוחים ותבקש לעלות לחלק מהמקצים, אני בטוח שיבוא מישהו שישמח להגשים לך את המשאלה :)

אני בטוח שיהיה כאן חבר פורום שיצור איתך קשר

בהצלחה!

• אהבתי 1
  • אחראי פורום
פורסם

אני יוצא מדי פעם לכבישים המעניינים, לרוב לבד.

אכתוב את זה פשוט: אני לא מוכן שיצטרפו אליי לאוטו. 

הקצב גבוה יותר מהרגיל מן הסתם, הסיכון עולה. 

לא מוכן לקחת אחריות. 

בנוסף, לך הנוסע, זו לא נסיעה נעימה. אתה לא מחזיק את ההגה, אתה עסוק ב"בלימה" לחוצה על קיר האש ובהחזקת הגוף מהטילטול.

גם אני לא מצטרף כנוסע.

לך ליום מסלול, קח מדריך, המחיר לא עצום והתועלת גבוהה לבטיחות ולהנאה שלך.

• אהבתי 4
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 4

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

אני יודע שזה לא בדיוק מה ששאלת

אבל משתף אותך בחלום שלי להגיע למסלול בנירבורגרינג ולשכור רכב עם נהג. זה לא זול, זה לא בחינם אבל למי שלא יודע כמוני לנהוג בצורה מקצועית ורוצה לחוות את החוויה שציינת, נראה לי אחלה דרך.

• מעניין 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

במידה מסוימת אתה מחפש חברים דרך אינטרנט.

זה לא יעבוד בלי ש*אתה* תהיה בעלים של מכונית ספורטיבית. סתירה פנימית בקיצור.

הדרך הכי ממוקדת וישירה לקבלת התנסות מיידית עם כל החושים זה יום מסלול / יום הדרכה. יעלה כסף. אלה החיים.

• אהבתי 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

סולל--אתה מתכוון לרינג-טקסי למיניהן. לא זול אבל תענוג. בכלל סופ"ש ברינג זה חובה לכל חובב רכב, הקפה או שתיים ברינג טקסי, עשר הקפות נניח עצמיות ברכב שכור יעודי, טיסות-מלון-רכב שכור מִנְהַלי וכו', סביבות ה-20 אש"ח.

פות"ש--בדצמבר יהיה כבר קריר, ואז יהיו ימי מסלול גם בצהריים ולא רק בפאקינג שש בבוקר..

אתה יכול להירשם ליום מסלול, ללמוד קצת קוים עם הרכב הפרטי, גם לנסות לתפוס 'טרמפ' עם אנשים במסלול.

עקוב בפייס/אינסטה אחרי 'טיים אטאק', 'לאון דרייב' ו'פלאט אאוט רייסינג'.

הם מפרסמים ימי מסלול מדי פעם.

• אהבתי 1
  • מעניין 1

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

פורסם
לפני 18 דקות, hans כתב:

הדרך הכי ממוקדת וישירה לקבלת התנסות מיידית עם כל החושים זה יום מסלול / יום הדרכה. יעלה כסף. אלה החיים.

זה לחלוטין מה שחשבתי. לשלם תמורת הדרכה כלשהי, אפילו באוטו שלך.. 

בנוסף - הייתי עושה חיפוש בגוגל לכיוון של נהגים שמעבירים הדרכות כאלה. 

לפני 5 שעות, DAHUJI כתב:

אני לא מתעניין במיוחד בנהיגה ספורטיבית (מעבר לחובב רכב רגיל לגמרי+), כנראה שאני נמנע מסיכונים ו/או פחדן/חששן, אני לא "מבין" בנהיגה ספורטיבית יותר מדי מעבר למושגים בסיסיים, וגם לא ממש מתחבר לסיכון של לנהוג ספורטיבית ולעלויות התחזוקה של רכב ספורטיבי.

מעולם לא התנסתי בזה - לא כנהג אמיץ ולא כנוסע מבוהל... אני סתם נהג ממוצע, משעמם, שהיה יכול לסחוב חיים שלמים עם פחנוע משפחתומטי מיושן ואנמי.

זה בסדר. אני חושב שתמיד אפשר לבדוק, לברר. תמיד טוב להימנע מסיכונים מיותרים... 

• אהבתי 1

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

מצרף לך הצעה שקיבלתי ליום מסלול בערד שעשיתי לא מזמן.

"

*BRZ Experience*
הBRZ היא מכונת נהיגה אמיתית, הנעה אחורית עם מנוע אטמוספרי בנפח 2000 סמ״ק וגיר ידני 6 הילוכים. הרכב במשקל 1,200 ק״ג עם מערכת בלימה, מתלים מיוחדים, ושיפורי התנהגות שמותאמים למסלול (קוילאוברים, צנרת, ג'נטים של וורק). 

*מה כוללת החבילה*
~ הדרכה עיונית בכיתה.
~ 2-6 מקצי נהיגה על ה BRZ. 
~ מדריך צמוד לאורך כל החוויה.
~ נהיגת הדגמה על-ידי נהג מרוצים.

משך החוויה בין שעה לשעתיים.
מתקיימת במסלול מרוצים ערד.

2 מקצי נהיגה - 990₪
3 מקצי נהיגה - 1290₪
4 מקצי נהיגה - 1490₪
6 מקצי נהיגה - 1990₪

צילום GOPRO של החוויה בתוספת 79₪"

אני הלכתי על ה3 מקצים בתוספת 

סרטון כמובן.

היו כמה בעיות עם הסרטון אבל תוקן אחר כך.

בסרטון זה נראה ממש משעמם ואיטי,

אבל במציאות זה הרגיש אחרת וחי לגמרי.

המדריך היה אחלה סך הכל, 

וגם עושה אחר כך בעצמו הקפה ואתה כנוסע צופה בו עושה דריפטים. 

כן, זה יקר יחסית כי זה ספורט יקר.

למרות שבשביל פעם ראשונה זה שווה את זה לדעתי.

אבל!...

לך לקרטינג קודם כל אם עוד לא היית.

זה הבסיס, ובחוויה הכללית היא הרבה יותר פיזית עם הרבה יותר אדרנלין מהbrz שנהגתי.

פיזית ברמה של 10 דקות אחרי נהיגת קרטינג אינטנסיבית, אתה תרגיש את הידיים שלך כואבות/רועדות באופן מורגש.

בתנאי ונהגת כמו שצריך במסלול מקצועי ולא עם ילדים.

והכי חשוב?....

זה משמעותית יותר זול.

פעם אחרונה שהייתי לפני כמה שנים זה עלה בסביבות 80 שקל ל10 דקות.

בשביל התנסות בנהיגת מרוץ בפעם הראשונה אני חושב שלהתחיל מקרטינג, זה חובה.

עריכה אחרונה על ידי NickName1
  • אהבתי 1
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 4
פורסם

אוקיי את האמת שגם לי היה את החלום הזה

לא נראה לי יהיה מישהו שיהיה מוכן לקחת אותך איתו בלי תשלום (סיבות-עיין לעיל)

מה שכן הייתי ממליץ זה להיכנס לקבוצות ספורט מוטורי באינסטוש ופייסבוק ולהכיר חברים או לבקר לפעמים בפס אשדוד בחמישי בערב ולהכיר חבר'ה ואולי גם תתפוס טרמפ עם מישהו. בהצלחה

• אהבתי 1

סקודה פאביה סטיישן 2013 1.2 T 

"להפסיק לעשן זה הדבר הכי קל בעולם. מי כמוני יודע. עשיתי את זה אלף פעם." מארק טווין

פורסם

הדכת נהיגה על מסלול עם הרכב האישי שלך, זה הדבר הכי טוב שאתה יכול להעניק לעצמך. כן, זה לא זול אבל זה קודם כל כיף ולמי שלא יודע לנהוג על המגבלות, שזה מרבית הנהגים, זה משדרג את הביטחון ברכב ובעצמך עשרות מונים ובפועל, הפוך אותך לנהג טוב ובטוח יותר. 

• אהבתי 1
פורסם

תודה רבה לכולכם על התשובות.

קראתי, הסתקרנתי ולומד מכולכם.

בתאריך 25.10.2025 בשעה 10:59, itaysamurai כתב:

לך ליום מסלול, קח מדריך, המחיר לא עצום והתועלת גבוהה לבטיחות ולהנאה שלך.

בתאריך 25.10.2025 בשעה 14:39, hans כתב:

בתאריך 25.10.2025 בשעה 14:46, אליה כתב:

אתה יכול להירשם ליום מסלול, ללמוד קצת קוים עם הרכב הפרטי, גם לנסות לתפוס 'טרמפ' עם אנשים במסלול.

לפני 6 שעות, madmaxx כתב:

הדכת נהיגה על מסלול עם הרכב האישי שלך, זה הדבר הכי טוב שאתה יכול להעניק לעצמך

נדמה לי שהמסקנה מהפוסט הזה היא בעיקר זו - שאם אין חברים ספורטיביים חובבי נהיגה שגם יודעים לנהוג מבלי להטיל מום בעצמם ובסביבה והם גם בעלי רכבי ספורט - אז יום מסלול.

עם הרכב שלי - פיג'ו 108, תיבת הילוכים ידנית, מנוע 1.2L - ביום מסלול?

מה?

סליחה על הביטוי, אבל זה לא "מזיין" את הרכב?

פורסם
לפני כשעה, DAHUJI כתב:

באופן כללי, זה לא הכי בריא לרכב. לדעתי הצנועה. (אבל אולי פעם ב... ונהיגה שקולה זה בסדר).

החל בצמיגים, ברקסים שמתחממים וסיכוי לתקלה כלשהי.  או להחמרה של מצב כלשהו. 

ברכבי ספורט, התחזוקה יקרה יותר מהסיבה הזאת. הבלאי מואץ יותר. 

• אהבתי 1

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, DAHUJI כתב:

תודה רבה לכולכם על התשובות.

קראתי, הסתקרנתי ולומד מכולכם.

נדמה לי שהמסקנה מהפוסט הזה היא בעיקר זו - שאם אין חברים ספורטיביים חובבי נהיגה שגם יודעים לנהוג מבלי להטיל מום בעצמם ובסביבה והם גם בעלי רכבי ספורט - אז יום מסלול.

מה?

סליחה על הביטוי, אבל זה לא "מזיין" את הרכב?

אני הייתי לפני כמה שנים ביום מסלול עם הרכב הקודם - יונדאי i10 1.0 ידנית (ראה תמונה בסמלון), היה שם גם משתמש אחר עם קיה פיקנטו 1.2 אוטומטית (אם ירצה, יגיב). אני אישית ממש נהניתי, ארגנו לנו מקצה לרכבים איטיים ולא עיכבנו אף אחד, עשינו כמה הקפות של המסלול ואחרי זה זמן מנוחה לנהג ולרכב בזמן המקצים האחרים. הדבר היחיד ששמתי לב אליו אחרי היה שחיקה מוגברת של הצמיגים (כאילו נתלשו מהם חתיכות גומי קטנות באמצע ה"קוביות" של הסוליה). פרט לזה לא היו שום בעיות.

עריכה אחרונה על ידי RedLabel
  • אהבתי 2

"ai motoare capul doare"

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני שעה, BRAVO30 כתב:

כמה הקפות כל מקצה?

אצלי זה היה פר זמן לא פר הקפה.

כל מקצה 10 דקות.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...