Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

הייתי אומר שזה סדרי גודל אחרים לגמרי של הוצאות ביחס לשני הג'וקים שיש לך בראש.
לך תידע, אולי אני אחסוך לך כסף ואוריד אותך מאחד מהם... האמת מהנסיון שלי זה לא עובד, כשמנסים להוריד ג'וק עם פרס ניחומים מקבלים פרס ניחומים+ג'וק.

לפני 24 דקות, BoazB11 כתב:

... זה הילוכים חשמליים מה שיש בדגם שלו? (בבקשה תגיד שלא!)

אצלו (אח של אחותי) הכל חשמלי חוץ מהברקסים למיטב הבנתי. הילוכים, שיכוך בולמים הכל.
בדגם 2020 אין לי מושג מה היה.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• תגובות 143
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מה שפאלו אמר: זנב קשיח, 29 אינטש, בלמים הידראוליים, בולם זעזועים קדמי הידראולי (לא קפיץ), עדיף ללא מעביר קדמי.

יספיקו לך להרבה זמן.

אופניים מאעפנות יעלו לך יותר כסף, כי אתה תשתדרג מהר משאתה מצפה. 

לא לפחד מיד2, בעיקר אם יש חבר שקצת מבין בתחום ויכול לסייע לך עם הרכישה.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם (נערך)

מתעלק קצת על השרשור

גם אני קרוב לחצי שנה רוצה אופנים זנב קשיח אבל עוד לא ממש יצא לי להתנסות באופניים מקצועיים ואני ממש רוצה להיכנס לתחום.

גובה 1.65 (מידה s או m?)

משקל 65kg

מחפש אופני הרים (שטח)

הלכתי הרבה לאיבוד עם כל הדגמים והמבחר שיש וכל אחד ממליץ על משהו אחר , מחפש משהו טוב כהתחלה , קראתי שזנב קשיח זה מעולה ובתקציב 3000 שח או קצת יותר אם זה באמת שווה את זה, פתוח גם ליד 2.

אם יש דגם ספציפי שיש בחנויות ומתאים לנתונים שלי ונכנס בתקציב אשמח להגיע לראות ולהתרשם 

עריכה אחרונה על ידי ANUTKK
פורסם

אני גם מחפש. היום אני עם איזה 26 שנקנו בקורונה, לא ממש רכבתי הרבה ומנסה לרכב יותר עם הילדים.

בעיקר שבילים עירוניים אבל אני רוצה גם שבילי קקל בקרוב מאוד.

אני 1.79 שזה ML אצל TREK ונראה שזה L אצל רוב השאר, הבעיה שאז אני נכנס לחלק התחתון של L כי הרבה פעמים זה 1.77 עד 1.85 או משהו כזה...

איך בודקים אופניים? שההילוכים עוברים כמו שצריך? שהגלגלים ישרים ואין להם שמיניות? שהקסטה לא שחוקה? כי נראה שהחלקי חילוף ממש יקרים....

הילד עם פוליגון 26 XXS שהאבא של הבעלים הקודם שלהם שדרג להם את המעביר האחורי לXTR וזה מעביר הילוכים כמו חמאה, כולל שני הילוכים במכה. נראה שהידית היא אותה ידית. ופה אני מנסה להבין משהו - יש באמת הבדל בין הידיות? מבין שיש הבדלים במעבירים עצמם. יש דבר שנקרא קלאץ? צריך עדיין להפסיק לדווש ואז להעביר? לי יש איזה ALIVIO או ACERA ואחרי שכיוונו אותו הוא עדיין לא מעביר ממש כיפי. אצל הילד זה מדהים.

בולם אוויר - מה זה? ממלאים אותו עם משאבה מיוחדת? היא יקרה? לנסות להשיג אותה מהמוכר? עליאקפרסס? זה באמת שווה? זה לא בולמים שדורשים הרבה יותר תחזוקה ולשמור עליהם נקיים ולנקות אחרי כל נסיעה?

אני צריך אופניים שאפשר להפרק להם את הגלגלים בקלות, זה מתחיל להיות סיוט עם כל הילדים והאופניים...

לפני 11 שעות, EliC25 כתב:

אמשיל לך את ההתלבטות שלך לעולם הרכב:

"הבנתי שאני זקוק לרכב כדי להגיע מא' לב' ואני תוהה אם גם יבוא לי לטייל בשטח ואולי לקחת אותו למסלול... ראיתי שלפורשה יש את ה911 דאקאר שיכולה להתאים..." 

קצת הקצנתי אבל בגדול, אופני כניסה + ממותג מוכר, סביב ה2500 שקלים, יהיה מספיק. 

ממליץ לך לחפש לפי המפרט הבא:

גלגל 27.5/29

בלמי דיסק הידראוליים

הילוכים רק בגלגל, כשהקראנק הוא הילוך בודד

יש לטרק דגמים טובים, למשל המרלין 5. מוזמן גם להתייעץ איתי בפרטי, יש לי איזה עשור ניסיון בתחום

אם תרצה לשדרג, תמיד יש ביקוש לאופניים ממותג מוכר בשוק היד 2.

זה קטע. משום מה תמיד ממליצים על מרלין 5, אבל זה אופנים עם 3x8 הילוכים או משהו דומה עד ממש המודל האחרון של 2024 שזה מרלין 5 GEN3... ואף פעם לא הבנתי מה ההתלהבות.

הבנתי שיש SHIMANO סדרה חדשה שנקרא CUES שהחליפה את כל הALIVIO ACERA למיניהם. 

לפני 10 שעות, farkash7 כתב:

איפה אני ארכב זה פרט חשוב שלא ציינתי.
בתור התחלה: דרכי אפר-כורכר-שטח קל-דרכים סלולות ביער/מדבר.
לא רוצה לעלות על כבישים בכלל, יש שם מכוניות ואני ארגיש כמו מתאבד שיעי, מה גם שיש איתי ילד בן 5-5 וחצי (הוא רוכב ממש טוב...).

אלו?
https://www.rosen-meents.co.il/אופני-הרים-ז-ק-אלומיניום-GT-AVALANCHE-ELITE

האמת מחיר טוב (במיוחד המחיר לחברי מועדון). לא יודע לגבי האיכות הכללית מה אתם חושבים?

שים לב שהS והXS מגיעים עם בולם אוויר והשאר עם הקפיץ הרגיל...

פורסם

צירפתי עוד שתי קונפיגורציות על השילדה הזו, נראה לי שהן מגיעות עם בולם אוויר. יש הפרש של אלפיה...

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 20 שעות, farkash7 כתב:

מאוד מבולבל ומתכנן להוציא לא מעט כסף.

כבר ענו לך על סוג האופניים בהתאם לתוואי הרכיבה הצפוי. הייתי מוסיף בחום התאמת אופניים לפני הרכישה, במיוחד לאור המשפט המצוטט. 

כתבתי כאן תגובה מפורטת.

החיסרון המרכזי שזה מעכב מעט את הרכישה :lol:

לפני 11 שעות, falou כתב:

כביכול הכי קשיח

מצטרף. יש משהו מאוד נוח באדיקות הזו.

לפני 7 שעות, farkash7 כתב:

איפה לקנות קסדה ואיזה?

קסדה הייתי קונה בחנות מקומית וחוסך התעסקויות במשלוח. לכל הפחות MIPS. קסדה טובה עולה בערך 350-500 ש''ח. חשוב ללכת למדוד ולראות שנוח. 

לפני 7 שעות, farkash7 כתב:

איפה לקנות כפפות ואיזה?

כנ"ל לגבי שאר האביזרים שהוזכרו (פדלים רחבים, גריפים וכו'...). משום מה אמאזון נשמע לי כמו מקום טוב להתחיל בו, אבל אולי בכלל KSP?

ציוד לאופניים (כלים, משאבה, חלקי חילוף מתכלים, אביזרים) הייתי קונה משופ הרים או bikeinn (שים לב לעלויות המשלוח).

בנוגע לכפפות (ושאר הביגוד), מהניסיון שלי, הייתי ממליץ להשקיע ולרכוש ממותגי הפרימיום/סמי פרימיום (יש לי ניסיון טוב עם קסטלי וגוביק). אמנם זה די יקר, וכשעושים רכישה גדולה זה כבר יקר-יקר, אבל יש להם מספר יתרונות: עמידים לאורך מספר רב של רכיבות (וכביסות) ושומרים על הביצועים שלהם (אלסטיות, נידוף זיעה, ריפוד וכו'). 

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני 11 שעות, farkash7 כתב:

יש את הורסיה הזו. דיברתי עם החנות והוא אמר לי שההבדל העיקרי הוא הבולם הקידמי שפה הוא טוב יותר.

אם זה בולם אוויר קל יותר, הייתי שוקל. זה שיפור.

לפני 11 שעות, farkash7 כתב:

ש גם את הורסיה הזו עם בולם עוד יותר טוב, אבל המחיר כבר גבוה, ונראה לי חוטא למסקנות מהדיון, מוריד אותו מהפרק.

ההבדל העיקרי הוא הגיאומטריה (שים לב ל-top tube, שהוא יותר בשיפוע והסטם, שהוא קצרצר). אלו אופניים שמתאימים לסינגלים יותר, עם דגש על היגוי במהירות נמוכה וקלות העברת משקל לצורך דילוג מעל מכשולים. זוכר שאמרתי לך שככל שהמחיר עולה האופניים יותר ממוקדים לשימוש כזה או אחר? זה זה.

לפני 11 שעות, mikyl כתב:

לי יש אפשרות לנעול את הבולם, וניסיתי לעשות את זה בתל אביב. מהר מאוד שחררתי, כי בולם כן עוזר. גם לאשתי עם ההיבריד (לא רצתה “טרקטור”) יש את האופציה הזאת. גם היא ניסתה, ודי מהר חזרה לרכב עם בולם.

תשווה בולם למזלג קל בלי בולם, שבא עם צמיג קל יותר. 

בעיר תמיד רכבתי עם בולם נעול. מהירות הריבאונד של בולמים ברמת כניסה לא משהו. אם אתה מרגיש את הבולם עובד בשטח עירוני, יכול להיות שאתה נשען יותר מדי על הכידון. זו כבר שאלה של טכניקה (ושרירי גב).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)
לפני 9 שעות, farkash7 כתב:

בפעם האחרונה שביקרתי עם הילד בחנות אופניים וקניתי לו קסדה לקחו לי 300-350 שקלים על קסדה לילד. עם איך שהוא רוכב (חסר פחד ומעצורים) אמרתי נקנה לו משהו טוב לא נחשוב אפילו על תקציב, אבל אני תוהה, אם אלו המחירים של קסדות לילדים מה קורה אצל מבוגרים? או שתפרו אותי פשוט.
איפה לקנות קסדה ואיזה?
איפה לקנות כפפות ואיזה?
כנ"ל לגבי שאר האביזרים שהוזכרו (פדלים רחבים, גריפים וכו'...). משום מה אמאזון נשמע לי כמו מקום טוב להתחיל בו, אבל אולי בכלל KSP?

כל הקסדות שנמכרות בחנויות עומדות בתקן מבחינת יעודן. כל השאר זה ענין של נוחות שנובעת מ:

1. התאמה אישית, כל אחד והארגונומיה שלו

2. משקל (יותר קל, יותר נוח, יותר יקר)

3. אוורור (יותר חורים, פחות חם, יותר יקר)

ויש גם כל מיני טכנולוגיות ופטנטים שהיצרנים מנסים לשווק כבטוחים יותר.

נראה שיש לך נטיה להתלהב מפיצ'רים כאלה ואחרים, תזהר מכל מיני מוכרים שישתמשו בכל אלה לדחוף לך בכח קסדת פול פייס ב-1200 שקל. זה בערך תואם את הזוגות ב-8000 שרצית לקנות.

בכפפות זה די בסיסי, ענין של נוחות בעיקר, כשה"פיצ'רים" הם אוורור לצד אחיזה, ואצבע שמתפעלת את הטלפון בלי צורך להוריד את הכפפה. אתה נכנס לתקופת החורף, אבל בהנחה שלא תתחילו ברכיבות במזג אויר קשוח, לדעתי להתחיל בכפפות חצי, זה לא שתאבד את הגריפ בדרופ חלקלק בגלל אצבעות רטובות, והן נוחות יותר.

גם כפפות, ובטח קסדה חובה למדוד ולהתאים לך אישית.

אני קניתי קסדה חדשה לפני כמה חודשים. קפצתי לאיזור חשמונאים בת"א ועברתי בין החנויות. לקח ביקור בכארבע חמש חנויות עש שמצאתי את זה שישבה לי "כמו כפפה" על הראש. אל תתפתה לקנות עד שלא ניסית כמה וכמה סוגים, לפעמים זה מרגיש "בסדר", ואז כשאתה מנסה את זאת שמתאימה אתה יודע ש"זה זה".

עריכה: שכחתי, מבחינתי דיל ברייקר בקסדה זה ריפודים פריקים. האפשרות להוציא אותם אחרי כל רכיבה, לרחוץ עם מעט סבון ולהחזיר, היא הכרחית אצלי. אחרת הם מתחילים להסריח, ולרחוץ את כל הקסדה זה הרבה פחות נוח. 

ערכיה נוספת: לגבי בחירת אופניים, נראה שאתה מתכוונן כבר לדגם כזה או אחר מבחינת פיצ'רים ושוכח מה שכבר כתבו לך כמה, אופניים, בטח ברמה הזו, זה בעיקר ענין של התאמת הגאומטריה לנוחות שלך. אתה יכול להתלהב מזוג מסויים ולגלות שתנוחת הרכיבה לא מתאימה לך. זה מאוד אישי. כן, יש דברים שאפשר לכוון, במידה מסויימת. תעשה סיבוב על כמה זוגות, תרגיש איך גאומטריה שונה משפיע על התנוחה שלך. תלמד איך הגוף שלך מגיב, אל תתמקד בפיצ'רים.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

עוד נקודה למחשבה...

האם חשבת על איבזור שישרת אותך ברכיבות עם הילד?

סבל למשל, אם אתה לא רוצה את הפקלאות על הגב. רגלית, כנפיים, אקסטרה ריפוד לאוכף...

כל אלה לא מתאימים לאופניים היקרים והספורטיביים, במיוחד לא לשלדת קרבון.

ב-GT הראשון שלי התקנתי את כל אלה, בהנחה שאשתמש באופניים גם לניידות בעיר,

אבל תוך זמן קצר הבנתי שזה לא קורה, והורדתי הכל.

פורסם

קנה בחנות. כמו שהוא בלי כלום.

קסדה וכפפות הכי זולות שיש. אל תשדרג כלום. תישאר עם הפדלים המקוריים אפילו. כלום.

תרכב עם תיק גב של הילדה. עד היום אני גונב לה אותו...

תרשום לעצמך תזכורת ביומן לא לשדרג כלום 3 חודשים.

עברו 3 חודשים? אתה תבין לבד מה צריך.

בנוגע לקניות _עתידיות_ עלי חזקים מאוד, לאחרונה אני מזמין משם מוצרים מקוריים לגמרי, צמיגים, ברקסים ומה לא. אבל אל תעשה את זה לפני שאתה רוכב.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 3

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 27 דקות, BoazB11 כתב:

עוד נקודה למחשבה...

האם חשבת על איבזור שישרת אותך ברכיבות עם הילד?

סבל למשל, אם אתה לא רוצה את הפקלאות על הגב. רגלית, כנפיים, אקסטרה ריפוד לאוכף...

כל אלה לא מתאימים לאופניים היקרים והספורטיביים, במיוחד לא לשלדת קרבון.

ב-GT הראשון שלי התקנתי את כל אלה, בהנחה שאשתמש באופניים גם לניידות בעיר,

אבל תוך זמן קצר הבנתי שזה לא קורה, והורדתי הכל.

ריפוד - במכנסיים, לא במושב. יותר יעיל, לא עוצר את זרימת הדם בישבן (הבעיה עם מושב רך) ולא זז.

קרבון - מי דיבר על קרבון? לא בדיון... 

מבחינת ניהוג, עדיף את המשקל על הגב ולא על האופניים, אם הרכיבה היא לשם רכיבה ולא לשם הגעה, אז גם יש את השיקול של לא להגיע עם גב מיוזע. 

מדיני בוץ (כנפיים), שוב... טוב לנסיעות התניידות. אחרת... אז יש קצת בוץ על הבגדי רכיבה. אבל לא מזיק. בשטח ממש אולי יכול לתפוס ענפים אבל לא בזה עסקינן

לפני 16 דקות, hans כתב:

קנה בחנות. כמו שהוא בלי כלום.

קסדה וכפפות הכי זולות שיש. אל תשדרג כלום. תישאר עם הפדלים המקוריים אפילו. כלום.

תרכב עם תיק גב של הילדה. עד היום אני גונב לה אותו...

בנוגע לקניות _עתידיות_ עלי חזקים מאוד, לאחרונה אני מזמין משם מוצרים מקוריים לגמרי, צמיגים, ברקסים ומה לא. אבל אל תעשה את זה לפני שאתה רוכב.

מסכים, להוציא עניין הקסדה. אם היא לא נוחה זה עונש. 

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)

מתעלק גם אני עם השרשור,

חושב גם לקנות אופניים בשביל לנסוע עם הבן שלי פה ושם והקצבתי לזה עד 3 אלף ש״ח

אצלי האופציות הרבה יותר מצומצמות כי אני 2.07 אז אין לי יותר מידי מבחר כי אני צריך גלגל 29 ושלדה XXL אבל בשביל משהו התחלתי איזה מבין האופציות האלו עדיפה?

Trek Marlin 5 Gen 2 2023

https://bikesonline.co.il/products/אופני-שטח-trek-marlin-5-gen-2-2022-23?srsltid=AfmBOopWcm01GcsA36y8q3CGHjz33RcCk4ivPxBmYk_4OZXmUtuzqgQp

Trek Marlin 4 Gen 3 2026

https://ctc.co.il/product/trek-marlin-4-gen-3-2026/

MERIDA BIG NINE 100

https://www.rosen-meents.co.il/ז-ק-29-אלומיניום-XC-מרתון-New-MERIDA-BIG-NINE-100

עריכה אחרונה על ידי Jeka88

Peugeot 5008 1.6T Active 2020

פורסם
לפני שעתיים, hans כתב:

קסדה וכפפות הכי זולות שיש

כפפות בסדר, אבל קסדה? לא הייתי חוסך על זה, גם אם יזנח את התחביב אחרי רכיבה אחת. 

רוב האנשים לא יודעים ליפול מאופניים ("כמו שק תפוחי אדמה" וכו'), ולא צריך נפילה דרמטית כדי לעשות הרבה נזק. קסדה עם תקן כנראה תיהיה בסדר, אבל למה להסתפק ב"בסדר" כש"הכי טוב" שכסף יכול לקנות עולה עוד 100-200 שקלים?

לפני שעתיים, hans כתב:

זה צריך להיות סטיקר לכל שדרוגיסט באשר הוא. 

הכלל הזה נכון גם אחרי ביצוע שדרוג :lol:

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם

קסדה יקרה יותר לא הופכת לבטיחותי יותר.

ב150 שקלים יש קסדות מעולות. מעבר לתקן של החומר, יש חשיבות למנגנון הסגירה, שיהיה איכותי ונוח 

20 גרם לפה או לשם, לא חשוב באמת.

• תוכן חדש...