Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני נוכח ברבים החונים בחניית נכה ללא שנראים נכים (כן, יודע שיש אחוז קטן מהם שהם נכים באמת).

אם שוטר רואה אדם כזה, ומבקש ממנו את התג, ואין לעבריין את הפלסטיק. האם השוטר יכול לבדוק במסופון מיהו הנכה הרשום לרכב זה לפי מס' רישוי, וכך לתת דוח לעבריין? 

פורסם

יכול, אבל ככל הנראה אין מוטיבציה להיכנס לזה, כי קל מאד להמציא סיפור ולהתחמק, אז לך תתווכח עם כל אחד,

לדוג' - תפסת שקרן יוצא מהאוטו: 'אני בא לאסוף את הנכה, הוא מחכה לי בסופר'

שקרן נכנס לאוטו: 'עכשיו הורדתי את הנכה'

אז אם מדובר בשוטר נחוש עם עודף זמן פנוי הוא אולי יכול לבקש לדעת איפה בדיוק הנכה נמצא כרגע ולבדוק אם זה נכון, אבל לא רואה סיבה שמישהו יתעקש להיכנס לזה

פורסם

מוטיבציה היא נגזרת של סדר עדיפויות.

אם המשטרה תחליט שהיא משקיעה בזה משאבים, ותקצה לזה שוטרים שיודעים גם לקרוא וגם לכתוב, ותדאג לפרסום של זה, זה יוכל לצמצם את הבעיה של שימוש לא מורשה.

הקנס (13000 ש"ח!) יהיה בונוס נוסף למדינה.

• אהבתי 1
  • מצחיק 1
פורסם
לפני כשעה, אלעדית כתב:

הקנס (13000 ש"ח!) יהיה בונוס נוסף למדינה.

מהיכן הבאת  את המספר הדמיוני הזה

נכון לכעת רק 1,000 ש"ח + 0 נקודות

• מבאס 1
  • רעיון טוב! 1

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

המספר הזה אינו דמיוני כלל. מוזר לשמוע ממך דבר כזה.

מדובר על סנקציה מהתחום הפלילי של ניצול לרעה של תג נכה. לצערי, הרשויות ( בעיקר ביטוח לאומי ורשות הרישוי) אינן מרבות להשתמש בה, למרות שלא חסר הזדמנויות. מכל המקרים הרבים שהייתי מעורב בהם ( לרוב חנייה באיסור של רכב נכה, כאשר הנכה בכלל לא קשור לנסיעה), רק אחד הגיע לשלילת התג וקנס של 10000. נסגר בפשרה, ללא הגעה למשפט.

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם
לפני שעתיים, chezik כתב:

יכול, אבל ככל הנראה אין מוטיבציה להיכנס לזה, כי קל מאד להמציא סיפור ולהתחמק, אז לך תתווכח עם כל אחד,

אז אם מדובר בשוטר נחוש עם עודף זמן פנוי הוא אולי יכול לבקש לדעת איפה בדיוק הנכה נמצא כרגע ולבדוק אם זה נכון, אבל לא רואה סיבה שמישהו יתעקש להיכנס לזה

בחור צעיר שחונה על מדרכה במתחם בילויים ב11 בלילה, כאשר התג רשום על שם סבתו בת 86. לא קשה "לתפוס" אחד כזה על שימוש לרעה בתג נכה. היו לי כמה כאלה 😀

• אהבתי 1
  • מבאס 1
  • רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 50 דקות, fatboy1340 כתב:

היו לי כמה כאלה 😀

והפעלת כלפיהם את הסנקציה הפלילית? אם לא - למה?

(זו כמובן לא ביקורת, אני רק מנסה להבין את חוסר המוטיבציה שאני רואה בנושא)

פורסם

הבעיה היא שאת הקנס הזה ניתן להחיל רק במקרה של חניה שמורה לנכה.

ואילו הניצול של התג הוא הרבה מעבר לכך, לשם חניות במקומות אסורים באופן כללי, ובמקרים האלה זה יגמר בקנס הרגיל.

• אהבתי 1
פורסם
לפני כשעה, אלעדית כתב:

והפעלת כלפיהם את הסנקציה הפלילית? אם לא - למה?

(זו כמובן לא ביקורת, אני רק מנסה להבין את חוסר המוטיבציה שאני רואה בנושא)

מי שיכול להפעיל הסנקציה זה ביטוח לאומי ורשות הרישוי. לא משטרה. הדוח נרשם, ההתנהלות מתועדת במצלמה/ טאבלט. אז אם בטל רוצה, הוא יכול.בפועל, לא עושים הרבה עם זה.

פורסם

אתם מדברים על שתי עבירות שונות

הראשונה פרחח כמוני חונה בחניה של רכב נכה יזכה לקנס של 1,000 ש"ח

השניה מישהו  עושה שימוש בתג אמיתי ללא הצדקה 

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
לפני 4 שעות, fatboy1340 כתב:

המספר הזה אינו דמיוני כלל. מוזר לשמוע ממך דבר כזה.

מדובר על סנקציה מהתחום הפלילי של ניצול לרעה של תג נכה. לצערי, הרשויות ( בעיקר ביטוח לאומי ורשות הרישוי) אינן מרבות להשתמש בה, למרות שלא חסר הזדמנויות. מכל המקרים הרבים שהייתי מעורב בהם ( לרוב חנייה באיסור של רכב נכה, כאשר הנכה בכלל לא קשור לנסיעה), רק אחד הגיע לשלילת התג וקנס של 10000. נסגר בפשרה, ללא הגעה למשפט.

מה אתה עושה כמתנדב/שוטר מעבר לרישום דו"ח? מעכב לתחנה לחקירה? אם לא אז איך התיק מגיע להליך פלילי?

פורסם

במקרה המדובר, היה קצין שהעביר את הטיפול במקרה לבטוח לאומי כמדומני. אף אחד לא יעכב נהג לתחנה על שימוש לרעה בתג. בדיוק כמו שאף אחד לא יעכב נהג שנוסע ללא טסט. מדובר על עבירות כלכליות בעיקרן.בפועל, כל מקרה כזה של שימוש לרעה בתג נכה, יכול להיות מדווח לבט"ל  ולזכות בטיפול על פי שיקול דעתם.

לפני 4 שעות, ישה כתב:

אתם מדברים על שתי עבירות שונות

הראשונה פרחח כמוני חונה בחניה של רכב נכה יזכה לקנס של 1,000 ש"ח

השניה מישהו  עושה שימוש בתג אמיתי ללא הצדקה 

גם אלעדית , אני ועוד , דיברו על ניצול תג נכה לרעה. אף אחד כאן לא דיבר בכלל על חניה בחניית נכים ללא תג נכה.🤔

פורסם
בתאריך 18.9.2025 בשעה 09:54, chezik כתב:

קלעת בול.

העבריין אומר שהוא הוריד את האמא כעת לקופ"ח (יש סופר וגם קופ"ח). השוטר מוצא את הטלפון של האמא במסופון (פעולה פשוטה) ומטלפן אליה "היי זה ניר מהמשטרה. הכל בסדר לא קרה כלום. הרכב שלך חונה בחניית נכים עכשיו, איפה את נמצאת? עוזי לקח אותך כעת?" ככה שיחה ברמקול ליד עוזי שמחליף צבעים. רק בשביל התענוג הזה שווה להתנדב במשטרה!

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...