Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברוב המוחלט של המנועים ברכבים הפרטיים לא ניתן להחליף את השסתומים בלבד מבלי להרים ראש מאחר והשסתומים והנעילות שלהם נמצאים בתוך הראש עצמו ואין גישה אליהם מבלי להסיר את הראש לגמרי.

פורסם

גם אני יודע שזה כך אבל היה לי מקרה עם האוטו שלאחר החלפת שרשרת תזמון הכיוון היה שגוי ולאחר ניסיון התנעה שלא הצליח הסטרטר פעל כאילו על ריק הסקתי מזה שאין קומפרסיה וצריך החלפת שסתומים הבאתי את האוטו למוסך (בכפר)והאוטו חזר עובד בלי הרמת ראש הוא רק החליף משהו שהוא קרא לזה שסתומים קטנים מלמעלה וכמובן כיון נכון של התיזמון

יש הסבר אחר למה שקרה למנוע מהמסקנה שלי?

פורסם

השערה:

לפני 4 שעות, high way כתב:

רק החליף משהו שהוא קרא לזה שסתומים קטנים מלמעלה

הכוונה (ככל הנראה) למנגנון השליטה על מידת השינוי של הרמת השסתומים. (variable valve lift system )

פורסם

תסתכל בתמונה איך נראה ראש מנוע ואיך נראים השסתומים ותבין שפיזית אי אפשר להוציא אותם ממקומם (וכמובן להכניס חדשים) בלי פירוק ראש מנוע

.

פורסם
לפני 6 שעות, Camaro 92 כתב:

ברוב המוחלט של המנועים ברכבים הפרטיים לא ניתן להחליף את השסתומים בלבד מבלי להרים ראש מאחר והשסתומים והנעילות שלהם נמצאים בתוך הראש עצמו ואין גישה אליהם מבלי להסיר את הראש לגמרי.

תמיד אפשר לפרק את הקרטר, הקרנק והבוכנות לשחרר את השסתומים ולתפוס מלטה. קלי קלות 🙂 

• מצחיק 2
  • מעניין 1
פורסם
לפני 4 שעות, נירו72 כתב:

תמיד אפשר לפרק את הקרטר, הקרנק והבוכנות לשחרר את השסתומים ולתפוס מלטה. קלי קלות

כן מכיר את השיטה, תיאורטית זה אפשרי אבל אני לא מכיר מוסכים/מכונאים שעובדים בשיטה הזאת רק כדי להחליף שסתומים, מנסיוני הרבה יותר קל ופשוט להרים ראש 

• לא הבנתי... 1
פורסם
לפני 15 שעות, Camaro 92 כתב:

כן מכיר את השיטה, תיאורטית זה אפשרי אבל אני לא מכיר מוסכים/מכונאים שעובדים בשיטה הזאת רק כדי להחליף שסתומים, מנסיוני הרבה יותר קל ופשוט להרים ראש 

זה היה בצחוק. כנראה לא עבר כמו שצריך בכתב. ברור שיותר פשוט לפרק ראש

• רעיון טוב! 1
פורסם

בתאריך 15.8.2025 בשעה 18:04, IsraCar כתב:

השערה:

הכוונה (ככל הנראה) למנגנון השליטה על מידת השינוי של הרמת השסתומים. (variable valve lift system )

במנוע לא היה קומפרסיה (לפי הסטרטר שנהיה מהיר) לכן גם אני הייתי בטוח שזה שסתומים וצריך להרים ראש בפועל הרכב חזר עובד ללא הרמת ראש.

יכול להיות שמנגנון השליטה שציינת יגרום לחוסר קומפרסיה?

2.האם יכול להיות מצב שהתזמון שגוי בצורה כזאת ש-כשהבוכנה במהלך דחיסה נפתח אחד השסתומים וזה מה שגרם לחוסר הקומפרסיה ומצד שני הוא לא נפגש בבוכנה?

פורסם

שאלת שתי שאלות טובות,

שאלות שמעידות על הבנה וידע בסיסי בתיאוריה של אופן פעולת מנוע.

אני חושב שאת זה צריך לשאול את מי שתיקן לך אותו. (השערות אפשר לזרוק מכאן ועד הודעה חדשה)

אני לא יודע אם המנוע שלך הוא מהסוג שיכול להביא למפגש קטלני של בוכנה במנוע.

כמו כן, פישול מוחלט בהרכבת שרשרת תיזמון, יכול תיאורתית לגרום לחוסר קומפרסיה.

רוצה עוד ניחוש? 

מה סוג מנגנון כוון השסתומים ברכב שלך?

אם זה מרימי שסתומים הידראולים, אז גם הם יכולים להיות חשודים אפשריים. (ואז זה יכול להיות "השסתומים הקטנים" שהמוסך אמר שהוא החליף).

הוא החליף חלקים בכלל? (ראית את החלקים שהוצאו ?) 

כמה כסף הוא לקח? (זה עוזר להבין אם הוא עשה תיקון רציני או משהו קטן)

האם  החלפת שרשרת התיזמון עשית בעצמך בבית?

פורסם

הכל התחיל כשביצעתי החלפה של השרשרת בבית ללא כלי הנעילה.. למה? מחשבה שאני חכמולוג (מה הבעיה נעשה סימונים) ועלות יקרה של הכלי, הביאו לתוצאה שבסיום העבודה הנעתי, המנוע הניע לסוג של חצי סיבוב, ונכבה מיד. ניסיתי שוב סטרטר והוא היה מהיר כאילו הוא לא סוחב את המנוע איתו,הסקתי מזה שכנראה נדפקו שסתומים. לפי מה שאמרו לי יש הרבה סיכויים שבמקרה כזה הבוכנה גם קיבלה זווית מכיוון שזה מנוע אלומיניום ואז הלך המנוע זה לא רק שסתום שנדפק,ולכן זה הימור. רצו ממני 4-5K להחלפת שסתומים וכמובן שיכול להיות שזה ילך לפח.מכאן הגעתי דרך חבר טוב למוסך שאליו נשלח הרכב הוא עשה את העבודה תמורת 1200 ש"ח וזה היה כסף שהייתי מוכן לשים על ההימור הזה.

תכלס ביררתי אצלו שוב מה היה בדיוק, אז הסיפור הוא כזה. פספסתי 5 שיניים, שזה בעצם מה שגרם למנוע להפסיק לפעול מיד, ולכן לא קרה שום נזק הוא לא החליף כלום, (בניגוד למה שהבנתי ממנו בהתחלה)  רק כיוון מחדש בדק קומפרסיה, יצא מצויין והניע ,אם היה מתפספס שן שתיים היה הולך המנוע לגמרי.

מה שהתחדש לי, שיכול להיות חוסר קומפרסיה בעקבות פתיחת שסתום בזמן לא נכון, ובכל אופן שהמנוע ישאר בחיים  

• אהבתי 2

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...