Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 13 שעות, EliC25 כתב:

אם לא תגבה את מילותיך מחקרית אין לדעה שלך שום מקום כאן.

אבל גם אתה לא הצגת נתונים והחלטת שזאת טעות לקחת הלוואה על סמך... מה בעצם?

מצטרף לשאר המגיבים, הנקודות שלך הן מאוד בינאריות.

אם אני סטודנט תפרן, וואלה כן, חיסכון על החלפת נורות זה משמעותי.

אם אני בעלים של משרד עורכי דין הגדול בארץ, אני אשלם אקסטרה למישהו שיבוא אלי למשרד, ייקח את הרכב, יעביר טסט, יחליף נורה יעשה טיפול ויחליף לי גם עץ ריח. למרבית מדינת ישראל הרכב זה מטלה, לא תחביב.

ואם יש מישהו עם כסף בהשקעה שעשה כבר ריבית דה ריבית, ועדיף לו לקחת הלוואה בתנאים נוחים מאשר לממש ולשלם מיסים, אז הוא יעשה את זה.

ואם מישהו רוצה טויוטה ומוכן לשלם יותר על הסמל, שיקנה ויהנה. עניין שלו.

עריכה אחרונה על ידי יובל .מ.
  • רעיון טוב! 2
  • תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני שעתיים, sperial כתב:

אישתי לא מוכנה לתדלק את הרכב ואני לא יודע לבשל סיר פסטה. אז אנחנו טיפשים או חסרי יכולת?

טיפשים לא בהכרח, אבל במדינות מסויימות זה כבר היה מזכה אתכם בקצבת נכות. תחזוקה בסיסית לרכב זה משהו שכל סבתא בגרמניה או בספרד יודעת לעשות, ובעבר גם החלפת מצבר הייתה נכללת בקטגוריה הזאת (לפני מערכות start-stop ותקנות בטיחות שהזיזו אותם לכל מיני כוכים נסתרים).

יש פה גם היבט פילוסופי רחב יותר שראוי אולי לדיון נפרד, לגבי מה שהופך אדם לעצמאי לעומת כזה שתלוי באחרים ומה צריך להיות מעמדו בחברה כתוצאה מכך.

• אהבתי 3
פורסם (נערך)
לפני 2 דקות, Derish כתב:

תחזוקה בסיסית לרכב זה משהו שכל סבתא בגרמניה או בספרד יודעת לעשות

אני בטוח שאם אעבור בכל בית בגרמניה ובספרד אמצא לפחות 6 סבתות שלא יודעות איך לקרוא את המדבקה של הלחץ אוויר בגלגלים.

עריכה:

גם בטוח שאמצא לפחות 10 שמכינות חרא פסטה.

עריכה אחרונה על ידי יובל .מ.
פורסם
לפני 11 דקות, יובל .מ. כתב:

למרבית מדינת ישראל הרכב זה מטלה, לא תחביב.

לפני 6 דקות, Derish כתב:

תחזוקה בסיסית לרכב זה משהו שכל סבתא באירופה או בספרד יודעת לעשות

זה כל הסיפור. זה עניין של מנטליות.

על הסיבות לזה אפשר למלא עמודים שלמים של שרשורים, או תואר ראשון, שני פלוס תיזה, דוקטורט ופוסט דוק, אבל זה המצב, ולכן אם אנשים "לא רוצים להתעסק עם האוטו", אפילו אם זה רק להחליף נורה, אין פה נכון ולא נכון, או "טיפש / נכה/ מוגבל".

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם (נערך)

להגיד "החלפת נורות" זה קל. בוא ניקח רכב מאוד נפוץ - פורד פוקוס mk3.

בשביל להחליף נורה קדמית צריך לפרק את הפנס, שני קונקטורים, ולהילחם עם קפיץ עיקש.

בשביל להחליף את אחת הנורות האחוריות צריך לפרק פאנל, עוד פאנל, להשתחל איך שהוא פנימה עם היד, להילחם עם קפיץ וכו' - ברמה שבנאשם סביר עם ידיים טובות יהיה קרוב להרים ידיים.

באס מקס, בשביל למלא מי קירור אתה *חייב* לקמבן משפך עם מאריך כי הפתח כל כך עמוק שהוא תקוע מתחת לשמשה, וכדי להחליף מצבר או בעצם כדי לעשות כמעט **כל פעולה** באזור המנוע - צריך לפרק את כונס האוויר.

זה פשוט לא קל היום, שלא לדבר על צרפתיות שבהן צריך להסיר גלגל... געגועים לסקודה פבוריט 😅

כדי לאזן - אין תירוצים לבדיקת מפלס שמן ומים או קריאת ההודעה שמופיעה בלוח המחוונים (לחץ אוויר נמוך, טיפול קרוב נורה שרופה וכיו"ב)

עריכה אחרונה על ידי hans
  • אהבתי 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

@Derish לא עשיתי סקר מכונאות בגרמניה, אבל אל תשכח שאתה (או לפחות הדמות שלך כאן) גדלת עם חינוך סובייטי שבו הרכב בנוי לתחזוקה עצמית, והנהגים בעלי יכולת מתאימה. היום הרכבים המערביים הרבה יותר מורכבים ותאי המנוע הרבה יותר צפופים. 

בדומה למה שכתב האנס - אני הפסקתי להחליף נורות כשנשרפה לי נורת חזית בקורולה אושריקו וראיתי בספר הרכב שכדי להחלייף אותה צריך לפרק ממסרים של ה-ABS. המכונאי במוסך הכיר את הזוית המדוייקת שאפשרה החלפת נורה בשתי תנועות כמו ברנו 14.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

סתם שאלה, המכונאי הזה למד באוניברסיטה להחליף נורות? או שבקורס המסכה למכונאות רכב שהוא סיים למדו אותו להחליף נורות? 

או שהוא עבר הדרכה בטויוטה ביפן? 

לא חושב. 

פשוט הוא החליף כמה נורות. בשלוש הראשונות היה לו קשה, הוא התעצבן ושרט את הידיים , ברביעת היה יותר קל ובחמישית הוא כבר ספץ. זה לא משהו שכל אחד לא יכול לעשות. 

וגם מי שלא רוצה ולא יכול זה בסדר. אין שום בעיה.

רק מה אתם עושים בפרום חובבי רכב? 

לכו לפורם צרכנות. למה כאן? 

לא צריך את הפורום לזה.

יש תקלה  - לך למוסך.

רוצה להעביר טסט - לך למוסך שיעביר. 

רוצה למכור - לך לסוחר שימכור. 

רוצה לקנות חדש - לך לסוכנות שם סוכן מכירות יודע הכי טוב מה מתאים לך.

רוצה לקנות משומש - לך למגרש מכוניות, שם יתאימו לך את הרכב הטוב עבורך לפי תקציב ודרישות. 

אתה לא צריך לדעת כלום, יש אנשי מקצוע לכל דבר. 

אפשר לנעול את קארספורום כי פתרנו את כל הבעיות?

• אהבתי 8

פורסם

ההבדל הוא שהמכונאי מחליף 3 נורות ביום, אז הוא מפתח ומשמר מיומנות.

אני מחליף נורה פעם ב-3 שנים, אז אני לא מפתח מיומנות, מה גם שהוראות היצרן מסובכות.

כשמדובר בפעולת שגרה הגיוני ללמוד לעשות לבד. כשמדובר באירוע נדיר, אשלם.

• רעיון טוב! 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כיוון שבשני המקרים קיים פתרון פשוט (אני מתדלק, מנפח צמיגים ושוטף את הרכב, והיא מבשלת) זו לא בעיה. החלפת נורה ברכב אינה מיומנות של אף אחד במשפחה.

אני מודע ליכולות הטכניות שלך. אני השקעתי במהלך השנים במיומנויות אחרות, כאלה שמאפשרות לי לשלם. בעבר לא היתה לי הפריווילגיה הזו, זה עלה לי בלא מעט נזקים בביצוע תיקונים, שהייתי צריך לתקן או לשלם תמורת התיקון. חוץ מזה, הערך של שעת עבודה שלי כזה שעדיף לנצל אותה להכנסות, גם אם זה כרוך במידת מה של הגדלת הוצאות.  בעוד שבועיים שה ישתנה (פנסיה, זמן פנוי).

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

פורסם
לפני שעה, Buki כתב:

לא חושב. 

פשוט הוא החליף כמה נורות. בשלוש הראשונות היה לו קשה, הוא התעצבן ושרט את הידיים , ברביעת היה יותר קל ובחמישית הוא כבר ספץ. זה לא משהו שכל אחד לא יכול לעשות. 

אבל בפעם הראשונה הוא יכול לדפוק משהו.

אני מניח שמישהו שנהיה מוסכניק למד קצת מכונאות או עבד במוסך וראה מישהו עובד.

היום יש יוטיוב עם מדריכים לכל דבר, אבל גם אז זה זמן למצוא אותם, לך תדע אם הרכב בסרטון הוא לפני מתיחת פנים ואצלך הקליפס יושב הפוך. לפעמים צריך כלים מסוימים.

לכל דבר יש עקומת למידה ואי אפשר לשלם אותה בכל תחום.

פורסם

מי שלא רוצה להתעסק - בסדר גמור, זו זכותו המלאה ואין שום מחלוקת על זה.

למשל אני לא מבין כלום בנגרות. כשצריך משהו מזמין אצל נגר, משלם מה שצריך וזהו.

אני לא בא לפורום נגרים חובבים או מקצועיים איפה שאנשים מדברים על כלי עבודה לנגרות, סוגי חומר, פרויקטים שעשו וכדומה ואומר להם - אההה, חבל להתעסק בשטויות. תקנו מוכן, עדיף.

לפני 3 דקות, stx כתב:

לכל דבר יש עקומת למידה ואי אפשר לשלם אותה בכל תחום.

בדיוק אי אפשר לשלם בכל תחום. זה פורום בתחום הרכב. מי שבא לפה כנראה יש לו זיכה לתחום הרכב יותר מאשר לתחומים אחרים.

• רעיון טוב! 1

פורסם

יש אנשים שפה כי הם אוהבים דיטיילינג וללקק את הרכב, יש בשביל הצד המכני ויש שאוהבים לנהוג.

גם לא נראה לי שמישהו אמר שלתקן בעצמך זה להתעסק בשטויות. לי לדוגמה יש ידית מומנט חדשה לגמרי שוכבת בארון ויום אחד אני גם מאיים להשתמש בה.

פורסם

ברשותך באמצעות הדוגמא של דיטיילינג אני אסביר מה אני רוצה לאמור.

נגיד יש פורום דיטיילינג, אנשים שם מדברים על דברים שקשורים לנושא, משתפים, מתייעצים וכו'. אני לא בקטע של דיטיילינג, שוטף במכונת שטיפה וזה מספיק טוב בשבילי. 

אבל ברור שמבחינת חובב דיטיילינג זה טעות לשטוף במכונת שטיפה. 

או קי, בא אחד ומעלה מדיריך דיטיילינג מפורט וכותב שם בין היתר שזה טעות לשטוף במכונת שטיפה. כי זה שריטות וסווירלים וזה בכלל לא אותה רמה כמו שטיפה ידנית עם חומרים א',ב', ג'. 

ואז אני נכנס ומגיב במדריך הזה שהוא עשה:

"תשמע חביבי, אתה מדבר שטויות. שטיפה במכונה זה אחלה, יש מלא אנשים שלא רוצים להתעסק בדיטיילינג והתוצאה של המכונה מספקת אותם, אתה מדבר שטויות בזה שאתה אומר שזה לא טוב. אל תקשקש. מכונה זה מצויין. 

המשפט הזה נכון אבסולוטית, מכונה זה מצויין באמת להרבה מאוד אנשים. רק הוא לא נכון במקום שהוא נאמר בו, בקבוצה של חובבי דיטיילינג. 

• רעיון טוב! 5

פורסם
לפני שעתיים, Buki כתב:

רק מה אתם עושים בפרום חובבי רכב? 

לכו לפורם צרכנות. למה כאן? 

לא צריך את הפורום לזה.

יש דברים שנהנים מצפייה גם אם ברור שאין יכולת או רצון לעשות אותם.

דוגמאות טובת אלו השרשורים של כל מיני דברים שאתה עושה. לי ברור שאני לא אוכל לעשות אבל זה לא אומר שאי אפשר להנות מצפייה באתגרים שאתה מציב והפתרונות.

אני גם יודע שאם תתגלגל לידי הזדמנות לנהוג במכונית החלומות שלי (לאנצ׳יה דלתא אינטגרלה) אני לא אוכל לנצל 10% מיכולות שלה, אבל זה לא אומר שאי אפשר להנות מסרטונים או אפילו אם אזכה לשבת במוש/ב הנוסע.

עצות צרכנות זה גם טוב... אני די בטוח שישה חסך לאנשים עשרות או אפילו מאות אלפי שקלים בעצות הטובות שלו.

• רעיון טוב! 1

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...