Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צריכת דלק גבוהה Kia forte 2011

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום יש לי צריכת דלק יחס 1:5 ריח חזק של דלק חיבור Obd ובדיקה עם Car scanner נתן שגיאות

הקודים שהתקבלו:
    1.    C0301 – Confirmed
    2.    C0701 – Pending
שניהם עם אותו תיאור:
Fuel Volume Regulator Control Circuit High
(בעברית: מתח גבוה במעגל הבקרה של ויסות נפח הדלק)

מה זה אומר בפועל:

התקלה מצביעה על בעיה במערכת שמווסתת את כמות הדלק שמוזרקת למנוע. זה יכול להיגרם ממספר דברים:
    •    חיישן או שסתום בקרת לחץ דלק תקול
    •    בעיה במתח החשמלי למעגל הזה (כמו חוטים, קורוזיה, חיבור רופף)
    •    תקלה במחשב המנוע (ECU)
    •    בעיה במשאבת הדלק

למה צריכת הדלק גבוהה:

אם הבקר לא שולט כמו שצריך בכמות הדלק שנשלחת למנוע, הרכב עלול להזרים יותר מדי דלק – מה שגורם לשריפה לא יעילה וצריכה מוגברת.

מה כדאי לעשות:
    1.    לגשת למוסך עם דגש על מערכת הדלק והחשמל.
    2.    לבדוק את שסתום ויסות הדלק (Fuel Pressure Regulator) וחיישנים שקשורים אליו.
    3.    לבדוק תקינות חוטים, חיבורים ומתח חשמלי במעגל הזה.
    4.    אם לא מזהים תקלה ברורה – לשקול בדיקת מחשב המנוע עצמו.
מי יכול לעזור ? איפה ? עלויות בערך

פורסם

ריח חזק של דלק לא שרוף?

זה כבר מעבר לסקנר, זה בטיחות, צריך לזהות מיידית מקור הנזילה. (חור בצנרת וכדומה).

לעצם דברייך.

רואים שהשקעת מחשבה והגיון בריא.

סה"כ כל הסעיפים שרשמת בהחלט באים בחשבון.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 3 שעות, IsraCar כתב:

רואים שהשקעת מחשבה והגיון בריא.

סה"כ כל הסעיפים שרשמת בהחלט באים בחשבון.

זה נראה כמו תשובה של צ'ט GPT ולא חקר עצמי.

אף אחד מקודי התקלה שהוזכרו לא קשור לכאורה בכלל לדלק...ומשום מה ברשת אני מוצא להם פירושים שונים גם מעבר לכך (וחלקם בכלל לא רלוונטים, אבל יתכן ושניהם קשורים לחיישן גל ארכובה). שם התקלה שהוזכר ונוגע לווסת הדלק תואם בכלל לתקלה P0004.

אני מציע להתחבר קודם כל דרך מחשב נורמלי שידע לקרוא את התקלות בצורה נכונה ולהמשיך משם.

איני מכיר מוסכים בבאר שבע, אז פתח לאחרים להמליץ. אולי @רפי לין יוכל לתרום בענין.

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 7 שעות, Tom_22 כתב:

אני מציע להתחבר קודם כל דרך מחשב נורמלי שידע לקרוא את התקלות בצורה נכונה ולהמשיך משם.

יש משמעות  לאות הראשונה בקודי תקלה. כשזה מתחיל ב-C זה קיצור של chasis.

שאסי/שלדה ומה שקשור אליה. שזה אומר  היגוי, בלמים ומתלים.

הקוד תקלה c0301 עם מעט מאוד מידע ברשת.  confirmed אומר שהתקלה עדיין קיימת.

מצאתי אתר שמופיעים בו כל הקודי תקלות, לא מכיר ולא יודע כמה הוא מדויק.

לטענתם הקוד בגלל חיישן מהירות בגלגל (Vehicle Speed Sensor  - VSS). שזה מתאים לתקלה שמתחילה ב-C.  וכמובן לגרום לצריכת דלק גבוהה.

הייתי מצפה לקבל עוד קודים לתקלה כזו והשפעה על הנסיעה עצמה והעברת ההילוכים. צריך לבדוק בסורק אם ה-VSS מראה 0 כשעומדים במקום,

ועומד יציב ולא קופץ.

https://c0301-kia.autotroublecode.com/

הקוד השני מראה pending שזה אומר שהתקלה קרתה ולא קיימת ברגע הבדיקה בסקאנרונרשם ב DTC לצורך מעקב. יכול להיות שכתוצאה מהקוד הראשון צצה הבעיה. ולכן הייתי מתמקד קודם בראשון.

https://c0701.autotroublecode.com/

פורסם

איך VSS יגרום לצריכת דלק גבוהה באופן ישיר?

אני לא בטוח שהאתר הנ"ל מדויק (ראיתי אותו גם קודם).

אם תוסיף לכתובת של ה-0701 את ה-kia כמו בלינק הראשון, יצא משהו אחר (וגם לא קשור כי מדבר על פורד).

באתר הזה יש התייחסות לחיישן MAF (הגיוני מאוד בהקשר של צריכת דלק. ומצד שני למטה מזכיר עוד כל מיני אפשרויות, אז שיחליטו). גם פה שאומנם מתייחס לוולוו ועם עוד שלל קודי תקלה, יש התייחסות לחיישן MAP. ברכבים אחרים יש גם התייחסות לתקלות אחרות עבור אותו קוד.

אותו הדבר בגדול לגבי הקוד 0301. שאולי בכלל מדבר על חדירת אוויר לא מנוטר (מה שמסתדר תאורטית עם הקוד האחר). או עוד אפשרויות שצפות ברשת.

לצורך הענין, גם לא בטוח שהקורא תקלות של פותה"ש מדויק (ו/או שהמידע שלם) ולכן ההמלצה קודם כל להתחבר עם מחשב ייעודי ולבצע אבחון ראשוני כראוי.

פורסם (נערך)
לפני 8 שעות, Tom_22 כתב:

איך VSS יגרום לצריכת דלק גבוהה באופן ישיר

מהירות של הגלגל משפיעה על הצתה, הזרקה, טיימינג, העברת הילוכים וכו'.  כשיש תקלה שבאה והולכת זה עלול לשבש את המחשב שעלול לעשות ממוצע או כל מיני נסיונות לתקן במצבים מסוימים, ולכן הופיע לו התקלה השניה של חיישן קאמשפט שבאה והולכת. זו השערה בהנחה שהקוד מדויק. אבל הייתי מצפה לראות קודים נוספים. אולי של abs, אולי תקלה של מערכת בלימה או כללית.

עכשיו בגלל שזה מתחיל עם c זה חייב להיות קשור לשלדה. אם היה מתחיל ב p  זו הייתה בעיה בצילינדר מס' 1. ניסיתי לחפש גם אם c יכול להיות קיצור של cylinder, אבל לא מצאתי כלום בנוגע לזה

עריכה אחרונה על ידי נירו72
פורסם

בגלגל, כפונקציה אולי של זיהוי החלקה ואז "חיתוך" מנוע. לא נראה לי בשביל שליטה מתמשכת בביצועי המנוע ותיבת ההילוכים. אבל איני יודע בוודאות.

אולי אם מדובר ב-VSS שיושב על תיבת ההילוכים, יש השפעה קצת יותר ישירה על שהזכרת.

אבל הייתי מצפה לעוד תופעות חוץ מצריכת דלק מוגברת (שגם זה לא ברור לי לגמרי איך ישפיע בצורה משמעותית).

פורסם (נערך)
לפני כשעה, Tom_22 כתב:

בגלגל, כפונקציה אולי של זיהוי החלקה ואז "חיתוך" מנוע. לא נראה לי בשביל שליטה מתמשכת בביצועי המנוע ותיבת ההילוכים. אבל איני יודע בוודאות.

גם אני לא מכיר את המערכת הזו מספיק, ועוד בקיה. יכול להיות שהמחשב מבין שהבעיה בגלגל, כי משווה לשאר הגלגלים + מצערת ורואה אנומליה, ולכן מצא דרך לעקוף, אבל אם ההיגוי חשמלי זה אמור להשפיע בצורה כלשהי, בטוח על מערכות נגד החלקה ולכן הייתי מצפה לתקלה גם שם כי זו מערכת בטיחות.

בגדול כל חיישן או מודול זה חלק ממערכת חשמל חכמה שמנהל בעיקר מחשב הרכב. הכל עובד על התנגדות ומתח. ברגע שאחד תקול יכול להשפיע על השאר כי מכניס למערכת הפרעות, אם דרך מחשב הרכב ואם דרך קווי התקשורת או צמה משותפת. אם הוא רק מתיישן והבעיה בפוטנציומטר או באלקטרומגנט, זה משפיע בצורה מסוימתשיותר קל לזהות, אבל אם יש תקלה כמו של קצר או מתחים זה יכול לשגע את המערכת, והמחשב יחליט מה לעשות במקרה של משהו שלא הוגדר  לו. במקרה כזה הכל אפשרי וכל רכב יגיב אחרת. לכן יש תקלות "ברורות" וסימפטומים ברורים וידועים לכל חיישן, ויש תקלות שיותר קשה לאבחן בלי ציוד מקצועי וידע.

עריכה אחרונה על ידי נירו72

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...