Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

כן, הפלופי היה 3.25 אינטש, ואז נדבקת בוירוס הויאגרה והא הפך hard drive.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעה, ברווז כתב:

מישהו אמר שאלו הזכרונות הראשונים?...

הזכרונות הראשונים שיש לי ממחשב ביתי זה "press play on tape". ולא הייתה לי tape אלא רק פלופי (לא 1.44, הגדול יותר- לא זוכר את הגודל, 3 ומשהו?).

אבל אז לא היה אינטרנט בכלל בשביל להוריד cursor...

הפלופי הקטן היה 3.5 אינץ׳ , הסטנדרטי היה 5 אינץ׳ והיה אחד בעל  ״קיבולת גדולה״ של 8 אינץ׳  🙂

בעוונותי, הייתי sys admin של מחשב ״מדעי״ שהתחבר לכונן חיצוני (מכונת כביסה בגודל מלא) בנפח עצום של 10 מגה 😜

• אהבתי 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

ואו. את מכונות הכביסה העם ערימת התקליטים הכרתי בטכניון ב-1972 (כנראה עם IBM 370) יחד עם מכונות ניקוב בגודל של דלפקי צ׳ק אין (מאויישים). קורס ALGOL W. לעבוד מול קונסולה נראה דמיוני.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני צעיר 🙂 אסמבלר 68000 / 6800 בסיק ופסקל 😜 מחשבי PDP

• מצחיק 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

לרמה של אסמבלר לא הגעתי, החלפתי מסלול (הקורס המדובר היה ״נוער שוחר מדע״ לכיתות י׳). אבל, עדיין, חייבו אותי במתמטיקה לרמה של מהנדסי אווירונאוטיקה, ״מבוא ליישומי מחשב ברפואה״ (קורס כיפי) תרמודינמיקה (קראו לזה כימיה פיזיקלית וקרעו אותנו), וכמובן מבוא להנדסת חשמל לרפואה.

הקטע הוא שבילינו הרבה שעות במעבדות הרלוונטיות. במחשבים זה היה ניקוב כרטיסים, שיגור ואז המתנה אינסופית לפלט של מדפסת ה-15 אינטש עם טרקטור הבודדת ששירתה סטודנטים וחוקרים כאחד. שני בנים שלי שלמדו הנדסה בטכניון (אוירונאוטיקה ותעו״נ) בקושי נגעו במכשירים במעבדה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אחחח, החזרתם אותי לימי הסינקלייר ספקטרום העליזים. 

הייתי ילד כל כך משועמם שבין כיתה ב' לג' למדתי בעצמי בייסיק מהחוברות של מחשבת (ככה קראו לזה?)

כל החופש הגדול ניג'סתי לאחים הגדולים- "מה זו האות הזו? איך מבטאים אותה?".

בסוף זה השתלם, התחלתי את כיתה ג' עם ידע באנגלית (קרוא וכתוב מהבייסיק, אוצר מילים ממידל איסט טלויז'ן 🤣)

• אהבתי 3
פורסם
לפני 14 דקות, flytomars כתב:

אחחח, החזרתם אותי לימי הסינקלייר ספקטרום העליזים. 

הייתי ילד כל כך משועמם שבין כיתה ב' לג' למדתי בעצמי בייסיק מהחוברות של מחשבת (ככה קראו לזה?)

כל החופש הגדול ניג'סתי לאחים הגדולים- "מה זו האות הזו? איך מבטאים אותה?".

בסוף זה השתלם, התחלתי את כיתה ג' עם ידע באנגלית (קרוא וכתוב מהבייסיק, אוצר מילים ממידל איסט טלויז'ן 🤣)

אני התחלתי עם האבא שלו (ZX81) והלימוד העצמי שלו מהספרות שלו גרם לי גם להשתפר מאוד באנגלית.

ממנו ערתי אחר כך לספקטרום, ל QL ולקומודור אמיגה.

• אהבתי 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אני התחלתי מתואם אפל 64k בכיתה ה׳.

הבן שלי כבר למד אנגלית הרבה יותר שימושית, בכיתה ב׳, מפיפא על xbox.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

התקופה שלי התחילו לימודי אנגלית בכיתה ו'. את המחשב קיבלתי בכיתה ז'

פורסם

המכשיר ביתי הראשון אצלי היה קומודור 64 כאשר בעבודה כבר עבדתי על ה IBM PC הראשון במקביל למחשבי HP ששימשו לשליטה על ציוד לבדיקות אוטומטיות .

זה תמך רק באסמבלר 6800 ובסיק (interpreter)

image.png.a3b00ad74532877cb453b24234ceb1a6.png

זה כבר סדרה 9000 שתמך אסמבלר 68000 ,בסיק ופסקל . כונני 5 אינץ׳.

image.png.041a7444c788c514400627634660fba9.png  

פורסם

בייסיק ופסקל אלה תוכנות. ה PC הראשונים הגיעו נטולי כל תוכנה.

ובטח אתה עוד זוכר את הלפטופ הראשון (אוסבורן 1).

פורסם
לפני 7 דקות, Night Driver כתב:

הלפטופ הראשון

לא. אני לא כזה ותיק בתחום המחשוב.

הרקע שלי מגיע מעולם האלקטרוניקה ומערכות קליטה ושידור. למחשבים הגעתי במסגרת העבודה למחשוב בדיקות (מה שהיום נקרא אוטומציה 🙂)

למכונאות התוודעתי במקביל. 

פורסם

את האנגלית שלי קיבלתי מהטלויזיה כשהייתי בן 6...:LOL: שמח לשמוע שאני לא לבד בקטע.

החיסרון: אנגלית אמריקאית :rofl:

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 2 דקות, ברווז כתב:

את האנגלית שלי קיבלתי מהטלויזיה כשהייתי בן 6...:LOL: שמח לשמוע שאני לא לבד בקטע.

החיסרון: אנגלית אמריקאית :rofl:

את הבריטית קשה להבין והאיות בכלל -

fiber <>Fibre

Center<> Centre

Color<>colour

😐

למזלי בתיכון סיפרי הלימוד היו באנגלית בכל מקצועות האלקטרוניקה, millman & Halkias תורגמו לעברית רק כשכבר הייתי בעתודה. 

פורסם

המחשב הראשון שלי גם היה סינקלייר ZX81 - קניתי משומש מחבר. המחשב הזה בא במקור עם 1K זיכרון אבל אני קניתי עם הרחבה ל-16K...
הייתי בן 14-15, האנגלית שלי כבר הייתה לא רעה.

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

• תוכן חדש...