Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

פוסטים מומלצים

פורסם

סתם משהו שנתקלתי בו, והפתיע אותי מאוד. 

 

אם הולכים לביקורות ישנות מאוד על סמארטפונים, אני מתכוון ישנים ברמת אייפון 5S, גלקסי 5 וכאלה, מגלים שהמהירות של הטלפונים האלה בפתיחת אפליקציות שקיימות גם היום(נטפליקס, פייסבוק, גוגל מאפס) ומשחקים שקיימים גם היום, היא מהירה מאוד וכמעט מקבילה למכשירי דגל של היום. 

איך זה יכול להיות ? איך מכשירים עם מעבד עגלה, 1-3 גיגה זיכרון, וזיכרון EMMC פותח אפילקציות בכמעט אותה מהירות כמו כמו מכשירים עם מעבד מהיר פי 5, 8 גיגה זיכרון, וזיכרון UFS ? 

יותר מזה, מכשירי שוק נמוך של היום, שהם גם עם מפרט הרבה יותר טוב מאותם מכשירי ענתיקה, פותחים אפליקציות משמעותית לאט יותר. 

 

מה הולך פה? 

 

זה מרגיש כמעט על גבול הקונספירציה, שעם כול עדכון, גורמים למערכות ההפעלה ולאפליקציות להשתמש ביותר משאבים סתם, על מנת לשרת מעגל אינסופי של צרכנות ורכישה של סמארטפוני דגל. 

פורסם

כי הפלאפונים עושים הרבה יותר והאפליקציות עושות הרבה יותר מהאפליקציות של פעם.

יחד עם זה - השפות והכלים השתנו וכדי שהם יעשו הרבה יותר כותבים לרוב ב״שיכבה יוצר גבוהה״ (כלומר על בסיס קוד / קיצורי דרך מובנים) כדי לחסוך המון סיבוכיות בקוד -> אבל זה יוצר הרבה פעמים חלקים לא יעילים - במיוחד כשמי שבונה אותם לא מכיר / מבין את הקונטקסט מההתחלה ומבין איך מגיעים לקיצורי דרך האלו ומתי צריך לעשות עבודה יותר קשה.

 

אז שילוב של ה2 האלו.

זה קיים בכל דבר אגב -> אפילו לרמת דפדפנים ואתרי אינטרנט על מחשבים שולחניים.

 

אם תריץ ב ד י ו ק את אותה מערכת הפעלה ישנה ועותק ישן של האפליקציה ״הכל יטוס״ אבל א תגלה שחסר לך המון ממה שאתה לוקח היום כמובן מאליו.

 

הקיצר - ברגע שיש יותר יכולת - אנשים ימצאו על מה לבזבז אןתה

 

(קונטקס -> מפתח למובייל כבר כמעט 15 שנה ודיי בטוח שלאורך השנים עבדתי לפחות כמה אפליקציות שכל אחד מהפורום פה משתמש / השתמש בהן. האתגר הכי קשה זה לשמור / לשפר ביצועים. וזה היה קשה כפליים לדוגמא כשעבדתי באמזון וחלק מהקוד רץ לא רק על הסמארטפונים הכי חדשים אלא גם על קוראי קינדל מלפני עשור שהרבה ביצועים ממש אין להם. גם לא כשהיו חדשים)

  • אהבתי 4
  • מעניין 2
  • רעיון טוב! 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני כשעה, Liviur כתב:

אם תריץ ב ד י ו ק את אותה מערכת הפעלה ישנה ועותק ישן של האפליקציה ״הכל יטוס״ אבל א תגלה שחסר לך המון ממה שאתה לוקח היום כמובן מאליו.

 

 

מודע לזה כמובן, יש המון ישומים שעושים הרבה יותר ממה שהם היו עושים לפני כמה שנים. 

אבל מצד שני, יש ישומים, במיוחד בסלולר שלא יודע אם הם עושים הרבה יותר מבעבר. 

נגיד אפליקציה לפייסבוק, נטפליקס או משחקים כמו פשוטים כמו קאנדי קראש או אנגרי בירדס. 

פורסם
לפני שעה, Liviur כתב:

האפליקציות עושות הרבה יותר מהאפליקציות של פעם.

כמו מה?

איזה ערך נוסף פיספסתי שמתקבל מרוב האפליקציות שלא היה לי לפני כמה שנים?

האפליקציית בנק שלי מראה את החשבון, נותנת להעביר כסף, ולסרוק ברקוד.

גרמין מסנכרנת את השעון עם הענן ומתפקדת בתור פלטפורמת ויזואליזציה למידע מהענן, מה שהיא עשתה גם לפני חצי עשור.

רדיט/אינסטא/פייסבוק זה נטו מראה לך פיד מהאינטרנט.

וואצאפ זה אותו הוואצאפ.

ליוטוב נוספו פיצרים, זה כן. 

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם (נערך)
לפני 49 דקות, davemustaine87 כתב:

 

מודע לזה כמובן, יש המון ישומים שעושים הרבה יותר ממה שהם היו עושים לפני כמה שנים. 

אבל מצד שני, יש ישומים, במיוחד בסלולר שלא יודע אם הם עושים הרבה יותר מבעבר. 

נגיד אפליקציה לפייסבוק, נטפליקס או משחקים כמו פשוטים כמו קאנדי קראש או אנגרי בירדס. 

כי אתה עושה פה צ'רי פיקינג.

יכול להיות שקנדי קראש ואנגרי בירדס ירוצו לך סבבה גם בחדש וגם בישן, אבל אם תנסה PUBG או קול אוף דיוטי תקבל תוצאות *קצת* שונות.

זה כמו שגם סובארו DL וגם אימפרזה טורבו יכולות לסוע בכיף על 40 קמ"ש, אבל כשתעבור את התלת ספרתי..

עריכה אחרונה על ידי יובל .מ.
פורסם

אין קשר. 

אני מצפה שאם לסמארטפון בן 10 לוקח 3 שניות לפתוח אנגרי בירדס, אז לסמארטפון  דגל בן שנה זה יקח שניה אחת או אפילו מיידי. 

ועוד יותר מצפה מטלפון בן שנה ב-500 שקל עם מפרט עדיף מאותו טלפון בן 10, גם יפתח ב-3 שניות. זה כמובן לא קורה. ואפילו לא קרוב. 

 

ואם אתה רוצה להקביל את זה לרכבים עם אשכרה סקאלה אמיתית, אני מצפה שקאמרו ZL1 עם 650 כ"ס תאיץ מהר יותר משמעותית מסובארו DL, בכול מצב. 

לא רק שזה לא קורה, אלא גם אותה סובארו DL עם 95 כ"ס מאיצה מהר משמעותית ממאזדה 6 2.5 עם 190 כ"ס. 

 

  • אהבתי 1
פורסם

זה מזכיר לי בדיחה של בן בן ברוך, שניסו למכור לו מכונת נספרסו שמוכנה לשימוש ב3 שניות כשמה שיש לו צריכה 10.

השניות האלה לא מעניינות אף אחד, ואף אחד לא יתאמץ להוריד את הזמן עליה של אנגרי בירדס לשניה.

הפלאפונים היום עושים הרבה יותר בצורה שקופה למשתמש ועדיף שמתכנתים יתעסקו ביציבות האפליקציות מאשר תוך כמה זמן מטילים ביצה ראשונה.

 

פורסם

בפורומים ובכול מדיה כתובה בעצם, אנחנו קוראים חלק אחד של התגובה, ומתעלמים מהחלק האחר. 

אז אני אחזור על זה בפעם השלישית: 

לפני 38 דקות, davemustaine87 כתב:

ועוד יותר מצפה מטלפון בן שנה ב-500 שקל עם מפרט עדיף מאותו טלפון בן 10, שגם יפתח את האפליקציה ב-3 שניות. זה כמובן לא קורה. ואפילו לא קרוב. 

 

ובלי קשר,אני דווקא חושב שהשניות השניות האלה מעניינות ועוד איך. מלבד המצלמה, זה הקלף השני של מחלקות השיווק שלהם. אם לא תראה תמיכה בזה, אפילו קצת, בעולם האמיתי מעבר לדף נחיתה, אתה תהיה בבעיה. 

פורסם (נערך)

שאלה מאוד מורכבת וקשה לענות עליה בלי להיכנס לפרטים ולדבר על הרבה מקרים.
 

לפני שעתיים, David32 כתב:

כמו מה?

איזה ערך נוסף פיספסתי שמתקבל מרוב האפליקציות שלא היה לי לפני כמה שנים?

אף אחד לא אמר שלך יש ערך מוסף, האפליקציה עובדת לטובת עצמה והבעלים שלה (אחרת לא היו כופים עליך עדכון אחרי X זמן) והיא מביאה איתה עוד דברים ששקופים לך (לדוגמא מערכת שמדווחת על קריסות במידה ויש - שרצה ברקע בזמן שאתה משתמש בה ומערכות שמרגלות אחריך).

 

לפני שעה, davemustaine87 כתב:

אני מצפה שאם לסמארטפון בן 10 לוקח 3 שניות לפתוח אנגרי בירדס, אז לסמארטפון  דגל בן שנה זה יקח שניה אחת או אפילו מיידי. 

צריך להתחיל מזה שחלק גדול מהזמן האפליקציה (במיוחד במובייל) מחכה, אולי אפילו רוב הזמן באפליקציות מסוימות - לפעמים מחכה לאינפוט של המשתמש, לפעמים מחכה לתשובה מהשרת ולפעמים מחכה לשירות מהמערכת הפעלה.
הזמן הזה לא תלוי באפליקציה אלה בצד ג', רוב הזמן צוואר הבקבוק יהיה נטוורק (שזה בעצמו שירות מהמערכת הפעלה אבל הוא השירות העיקרי אז אני מציין אותו) ושירותים אחרים מהמערכת הפעלה.
נטוורק זה בגדול זמן מרגע שנשלחה בקשה עד שהיא חוזרת מהשרת עם כל מה שהאפליקציה צריכה כדי להמשיך (שירות אחר מהמערכת הפעלה יכול להיות קריאה וכתיבה לקבצים, רק שיש עוד אפליקציות שרצות ברקע שאולי גם צורכות שירותים מהמערכת הפעלה ולכן האפליקציה צריכה להמתין).
האם אפליקציות עצמן עושות יותר ? תלוי מה מגדירים "יותר", אם הכוונה בפונקציונאליות למשתמש - אז לא תמיד, האפליקציה של פייסבוק היא לא הרבה יותר מבקשות לשרת ורינדור של התשובות בממשק יפה, היא הייתה ככה מאז ומתמיד.
מאחורי הקלעים היא יודעת לעשות יותר - מה שגוזל משאבים,  אבל זה שולי לדעתי, אפשר לדבר על קוד יעיל או לא יעיל אבל זה חלק קטן מהסיפור ולדעתי ממש לא העיקר כי קומפיילרים ואופטימייזרים עושים היום קסמים גם בקוד מאוד לא יעיל.


ולמה אפליקציות פעם היו "מהירות" יותר? עשו פחות בקשות לשרת, הבקשות לשרת היו פשוטות יותר, צרכו פחות שירותים מהמערכת הפעלה והמערכת הפעלה שירתה פחות אפליקציות (והאפליקציות האלה בתורן עשו פחות בקשות לשרת וחוזר חלילה).
 

אם יש לך ידע בתוכנה זה לא יהיה קשה להשוות אפליקצית קליינט-סרבר פשוטה שעושה כמה בקשות קלות וכמה כבדות לשרת ומחכה לתשובה לעומת אפליקציה שלא ולראות כמה זמן האפליקציה מחכה לנטוורק.

עריכה אחרונה על ידי Katom
  • אהבתי 2
  • מעניין 3
פורסם

כמו שKatom כתב, אני מניח שזה בעיקר בגלל שימוש ומעבר לעננים.

קח למשל את Angry Birds, היום בפתיחה של המשחק הוא מתחבר לענן לטעון את השמירות שלך. פעם לא היה דבר כזה.

בטח גם טוען על הדרך כמה ספריות של פרסומות וכו'

 

  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 5 שעות, davemustaine87 כתב:

נגיד אפליקציה לפייסבוק, נטפליקס או משחקים כמו פשוטים כמו קאנדי קראש או אנגרי בירדס. 

כולן עושות הרבה יותר

ידידי הכתום הסביר את זה לא רע ואכן לנטר לדוגמא רשת כפרמטר לדוגמא יעזור כשתראה כמה יותר מידע הן צורכות.

אבל בא נעבור אחת אחת:

1. פייסבוק - הרבה יותר אנימציות , הרבה יותר אפשרויות תגובה (האפליקציה התחילה עם לייק ותשובה לפוסט) , הרבה יותר פרסומות , הרבה יותר מקורות מידע (דפים , ממומנים , קבוצות , עוקבים , כמות חברים שגדלה) , הרבה יותר פיצרים כמו מארקטפלייס, רילס וכו. מערכת חיפוש משולבת ai, מסנג׳ר חצי מוטמע. זו דוגמא לאפליקציה שכל הזמן מתקדמת המון האמת.

2. משחקים ״פשוטים״ חוץ מהרבה יותר שלבים , הגרפיקה אפילו בהן התקדמה הרבה , פיצרים כמו סנכרון סייבים ומשחקי רשת ופרסומות. אגב אם אתה מנוי לאפל ארקייד שהגירסאות בהן הן בלי פרסומות וin app purchase אתה תראה שהגירסאות שלא כוללות את זה זזות יותר מהר.

3. נטפליקס - מערכות preview כמו reels , מערכות rating , כמות תוכן גדולה פי כמה וכמה , פריוויו שרצים אוטומטית , קרוסלות יותר מרשימות עם תמונות יותר גדולות

בנוסף גם האיכות סטרימינג , רזולוציות וכמות צבעים על המסך (hdr) וכו גדלו

 

בקיצר אני יכול לנתח לך כמעט כל אפליקציה ולהסביר לך למה הן עושות הרבה יותר

וכן , עצלנות של מפתחים. כי לרוב יעדיפו לעבוד עם עוד פיצר ויציבות
(מה שכן בעיקר בחברות גדולות בהחלט מנטרים דברים כמו זמני עליה של האפליקציה , גודל , פריימריס וטעינה של מסכים. זו בהחלט עבודה קשה. אבל יש פרמטרים שמראים שאם האפליקציה לא משהו זה עולה בזה שהמשתמשים נוטשים אותה)

 

וכמובן קורטוב של נוסטלגיה. המכשירים הישנים בהחלט היו איטיים יותר, פשוט השתמשנו בהם פחות ודרשנו מהם פחות.

חפש סרטונים שמשווים מכשירים וטעינת אפליקציות היסטוריים ברשת (תמיד יש כאלו שמשווים iOS וandroid ותראה שלא זזנו יותר מדי אחורה.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 16 דקות, Liviur כתב:

חפש סרטונים שמשווים מכשירים וטעינת אפליקציות היסטוריים ברשת (תמיד יש כאלו שמשווים iOS וandroid ותראה שלא זזנו יותר מדי אחורה.

 

זה מה שעשיתי וזה סקרן אותי אז אשכרה מדדתי עם טיימר. 

ואייפון 5S מלפני 10 שנים, טוען אפליקציות ומשחקים(כמו אנגרי בירדס, טמפל ראן) מהיר יותר אפילו פי 2.5 מאשר גלקסי A15 שיש לו מן הסתם חומרה טובה יותר. 

אני מבין את ההסברים, רק חבל שבתכלס צרכן שרק רוצה טלפון פשוט ומהיר, לא יקבל את זה אם לא יפתח את הארנק. עוד עשור כשיהיה כבר אנדרואיד 25 ו-IOS 30, מכשירים עם החומרה של גלקסי ואייפון הנוכחיים לא יצליחו להריץ אפילו וואטסאפ מרוב שהם יהיו עגלות. 

פורסם
לפני 3 דקות, davemustaine87 כתב:

רק חבל שבתכלס צרכן שרק רוצה טלפון פשוט ומהיר, לא יקבל את זה אם לא יפתח את הארנק.

 

גם לפני 10-15 שנה צרכן שקנה טלפון פשוט סבל מאיטיות ותקיעות ביחס למכשיר דגל של זמנו, לא השתנה כלום 😉

נכון שזה חבל, אבל כדי לקבל חוויה אולטימטיבית צריך לשלם, זה נכון לגבי רוב התחומים בחיים...

 

 

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

 

פורסם
לפני 7 שעות, davemustaine87 כתב:

שחקים כמו פשוטים כמו קאנדי קראש או אנגרי בירדס. 

פשוטים...

אל תבלבל בין "קלות שימוש" לבין פשטות.

שני המשחקים האלה עם קוד מסובך להפליא וחיבור לאלף ואחת שירותים בלי הפסקה.

 

אגב, דוגמה סופר פשוטה שמציגה מדוע השיפור במהירות איננו אקספוננציאלי - לפני עשור למכשירים היה מספר פיקסלים x והיום יש להם x כפול 4-6 פיקסלים. מתמטיקה פשוטה, החלק האחראי על התצוגה הגרפית עובד הרבה הרבה הרבה יותר קשה היום, עוד לפני שמכניסים למשוואה מעבר גורף מ-30 תמונות בשנייה ל-60 ועוד שלל שיפורים גרפיים.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

כשאני אומר "פשוטים" זה  באופן יחסי, וכמובן לצרכן, לא למפתח, שהרי זה ממש לא התחום שלי. 

אבל תסכים שמשחק כמו פורטנייט כניראה מורכב ודורש יותר מאשר אנגרי בירדס. 

 

לפני 13 דקות, hans כתב:

אגב, דוגמה סופר פשוטה שמציגה מדוע השיפור במהירות איננו אקספוננציאלי - לפני עשור למכשירים היה מספר פיקסלים x והיום יש להם x כפול 4-6 פיקסלים

 

לגלקסי S25 יש 17% יותר פיקסלים מאשר לגלקסי S5 מלפני עשור. 

×
×
  • תוכן חדש...