Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

RIP David Lynch 1946-2025

winner

פוסטים מומלצים

פורסם

קצת באיחור...

ב-15/1/25, מעט לפני ענק הקולנוע המקומי זאב רווח, נפטר ענק קולנוע עולמי - דיויד לינץ' , לינץ' היה חולה במחלת ריאות כרונית וכנראה שהשריפות באיזור מגוריו בלוס אנגלס לא הועילו לבריאותו.

לראשונה פגשתי אותו עם Blue Velvet, המשכתי עם הגרסה שלו לחולית והשיא היה עם Twin Peaks שאת הסדרה על 3 עונותיה ושני הסרטים ראיתי כמה פעמים...

מותו קבר אצלי סופית את התקווה לעונה רביעית והצעקה של לורה פלמר \ קארי פייג' בסוף העונה השלישית תישאר תלויה באוויר לנצח...

החלום לבקר במחוזות הצילום של הסדרה, אי שם במדינת וושינגטון עדיין קיים ומקווה להגשים אותו יום אחד.

פורסם

מודה שהרגשתי קצת תסכול מול הסרטים שלו. יפים מאוד ויזואלית, הולכים על הגבול שבין מציאות לחלום, אבל קשים לפיצוח.

את טווין פיקס התחלתי לראות כמה פעמים ולא המשכתי, בעיקר כי פחדתי שאני הולך ״לבזבז״ שעות של צפיה על תעלומה שאולי לא תיפתר בכלל. וגם אם תיפתר, לא בטוח שאבין מה קרה שם.

הסרט היחיד שהצלחתי ממש לאהוב זה מולהולנד דרייב. וגם זה אחרי שצפיתי בו פעם אחת ואז קראתי ניתוחים והסברים ואז צפיתי בו שוב ושוב, כשאני כבר מבין מה קורה שם.

זה באמת סרט גאוני מבחינתי.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

חזרתי לראות את בלו ולווט ואת דיון שוב וגיליתי שהגיבור הראשי בשניהם הוא קייל מקלאכלן - אג'נט קופר בטוין פיקס..., קצת מוזר לראות אותו בתפקידים האלו...

חוץ מזה, גיליתי שגם לבלו ולווט יש סרט של החלקים האבודים, כמו שנעשה עם הסרט של טוין פיקס מאוחר יותר, לא הבנתי מה היה הקטע של לינץ' לחתוך שליש מהחומר שצולם, לפעמים בצורה שפוגמת בעלילה ואז לשחרר את החלקים שנשארו על הרצפה כסרט נפרד...

לפחות יש Fan Edits שהדביקו בחזרה את הקטעים החסרים ויצרו סרט ארוך ומובן יותר, לא בטוח שזה מה שלינץ' התכוון אבל בהחלט מעניין לראות את היצירות האלו...

פורסם
לפני 3 שעות, winner כתב:

לא הבנתי מה היה הקטע של לינץ' לחתוך שליש מהחומר שצולם, לפעמים בצורה שפוגמת בעלילה ואז לשחרר את החלקים שנשארו על הרצפה כסרט נפרד...

את העריכה לא מבצע רק הבמאי לפי החזון שלו, יש תכתיבים של ההפקה (אורך הסרט וכו׳), כך שלהרבה סרטים יש director cut בנוסף למה שהופץ במקור

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

טווין פיקס קשה לי מדי. כנ"ל קטיפה כחולה.

אהבתי את חולית על כל המגרעות. בהחלט במאי יוצא דופן. בנוסף הוא התנסה במוסיקה אקספרימנטלית, אנימציות תלת מימד... לא בחל בכלום, מלא סקרנות.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• 11 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

מעדכן שסיימתי לצפות שוב בטוין פיקס - כל 3 העונות והסרט - הפעם פאן אדיט שהכניסה את החלקים החסרים למקומם

פרוייקט מתיש אבל מתגמל, הזכיר לי שוב איזה גאון היה לינץ' המנוח ואיזה שחקן גדול קייל מקלכלן

ספוילר

בייחוד בעונה השלישית בה הוא משחק 3 דמויות שונות , גם דיוויד לינץ' מבריק בדמות של גורדון קול שנותן למושג"סוכן חרש" פירוש חדש לגמרי 😀

יש גם סגירת מעגל מעניינת של לורה דרן ששיחקה את החברה של קייל - ג'פרי בבלו וולווט ובעונה השלישית חוזרת בדמות של דיאן שהיתה סוג של "עוזרת ווירטואלית" בשתי העונות הראשונות

העונה השלישית נגמרת בקליף-הנגר ענקי שיישאר תלוי באוויר לנצח 😟 חבל על דאבדין...

• תוכן חדש...