Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

WhatsAppImage2024-12-11at10_32_49.thumb.jpeg.fb081b48fd9d4ac2087b175685535241.jpeg

הרכב נרכש לפני חודש.

לאחר 3 שבועות ו-1000 ק"מ נדלקה התקלה הנ"ל (בסורק מעלי אקספרס).

נלקחה למוסך מורשה יבואן, ללא ציון האבחון העצמי- לאחר אבחון שלהם הוחלף חיישן חמצן קדמי.

היום (פחות משבוע לאחר התיקון הראשון) נדלקה שוב נורת תקלה- שוב בסורק מעלי אקספרס p1133.

חזרנו למוסך, שמרח אותנו בסיפורים, איפס את התקלה, ושלח אותנו לדרכנו.

התקלה הרי תחזור (עוד לא המציאו מכוניות שמתקנות את עצמן).

עצות לפעולה?

המלצות לדיאגנוסטיקאי רציני ויסודי?

מוסך אחר?

תודה מראש

נתי

עריכה אחרונה על ידי natco

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

הי רפי,

1. מרכז שירות "כהן" במנא"י בחדרה

2. 2014

3. 108,000 ק"מ

הרכב נרכש מיד ראשונה (אני יד 01 ברשיון) ובעל היסטורית טיפולים מלאה במוסך היבואן בראשל"צ מיום עליתו לכביש.

פורסם

לאחורים אמור להיות קוד תקלה אחר.
אני רוצה להאמין שבמוסך יבואן לא סורקים עם סורק ELM27 ב4 דולר כמו שלי, אלא שיש להם ניטור רציף של ה-output מכל החיישנים, והם רואים איזה חיישן בפלטליין/משתולל בלי קשר למצב מצערת.

שילמתי על האבחון 275 ש' (שזה המחיר אחרי 50% הנחה...). הסכום לא קוזז ממחיר התיקון.

אני מקווה שלא יתברר שהאבחון שגוי, והחיישן הוחלף לשווא. (כי גם החיישן עולה לא מעט)

פורסם
לפני 35 דקות, natco כתב:

לאחורים אמור להיות קוד תקלה אחר.
אני רוצה להאמין שבמוסך יבואן לא סורקים עם סורק ELM27 ב4 דולר כמו שלי, אלא שיש להם ניטור רציף של ה-output מכל החיישנים, והם רואים איזה חיישן בפלטליין/משתולל בלי קשר למצב מצערת.

עדין, יכול להיות -מנסיון. נחכה לעידכון אחרי האבחון והשלמת התיקון.

פורסם

נתחיל מזה, סורק של 4$ זה אסון ו"השחטת זמן" אם איתו מנסים לאבחן הרבה רכבים, ושלך אחד מהם.

לכן גם מי שמנסה לעזור לך פה, מנסה לגוגל ולחפש לפי הקוד שבכותרת.
תהיה בטוח שזה לא הקוד מה שמוסך מורשה ראה דרך סורק יצרן GDS, ואתה אמור לקבל תיאור מדוייק בהצעת מחיר/אישור תשלום, אם לא, אנשים פשוט תתחילו לבקש את זה כתוב, ותצאו מהסרט שאפשר "לבדוק" את הדילר עם דבר כזה, הם לא סופרים את זה ולא קביל במקרה של תלונה !
לפי קוד כללי של הצעצוע שלך, עדיין נראה שזה שייך ל"סט קודים" של חיישן עליון מס 1, יש מצב P0113, שזה קשור להזדקנות/שחיקה של חיישן, קורה.

SP_1.thumb.png.907c0633f00c4a4b1815a47c9aedf9c4.png

בשלוף, אין לי זמן לחפש למנוע 1.0 ליטר, אבל הלוגיקה אותו דבר, זה החומר עזר שרואה עובד מוסך דילר, אם עובד נכון
Engine Controls and Fuel (ALL Diagnostic Trouble Codes ( DTC )) - Spark 2014.pdf

אולי החליף נכון פשוט "שכח" לרסט/ללמד את הערכים, שזה לא יפתיע אותנו ???
SP_3.thumb.png.8bf09582c8617e2632c8982a4d6eb6af.png

מה שבטוח הוא לא השקיע/ביזבז זמן לוודא איבחון, שיש תהליך ברור, למקרים כאלו, אנשי מוסך שמשתמשים בסקופ זה זן נכחד :rofl:

SP_2.thumb.png.d6e8989d5c1723c915e42482c77bdb20.png

כל זה השארות, עד שלא תביא לנו איבחון אליו כבר שילמת, לא הייתי רץ למוסכים אחרים.

במאמר מוסגר, פשוט מפחיד החוסר הידע/מקצועיות של מוסכים כלליים ולצערי בהרבה מוסכי רשת (אבל שם לפעמים יש מי שיתן בראש, כל האגזוזיות ומומחי ממירים, בכלל) בקשר לתהליכי איבחון נכון של תקלות קשורות לזיהום אוויר, מושגים ובדיקות בסיסיות של זיהוי חיישן נכון מה זה נתונים של "קיזוז דלק" דגש על STFT ו-LTFT, לא פעם אני מרגיש נבוך במקומם כאשר אני שואל אותם בתור אחד שלא מכונאי, ואני רואה את המבת שלהם...מה זה...האם בדקו מתח ל-PTC או בכלל איזה בדיקות עשו, לפני שבלי בושה מבקשים ממני בקשות הזויות !
בקיצור אנחנו מדברים על מערכת של 30+ שנה, שמתקשים, אז מיורו 5 עם חלקיקים ו-SCR שמיורו 6 גם בבנזין....אלוהים ישמור :roll:

• אהבתי 1
  • 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

עדכון:

הנורה כמובן נדלקה שוב, כשבוע*  ו-300 ק"מ מאז הפעם הקודמת (כמובן שזה היה צפוי, לאור כך שבפעם הקודמת בוצע איפוס בלבד).

הרכב נלקח הבוקר למוסך "אוטומוטיב" בהרצליה, לפי ההמלצה של רפי, ובוצע אבחון חוזר.

התוצאה היא לדבריהם, שהתקלה יכולה לנבוע מהחיישן (שהוחלף לפני חודש), או ממחשב המנוע, שהופתעתי מאד לגלות שהוחלף בעבר גם הוא, על ידי הבעלים הקודם, במחשב משומש מפירוק!

<כמובן שהבעלים הקודם לא טרח לעדכן אותי בעניין הזה, למרות ששאלתי בפירוש אם היו תקלות חריגות, וגם בבדיקה שבוצעה זה לא עלה.

הייתיצריך לבדוק את היסטוריית הטיפולים המפוארת, שאכן קיימת, אבל לא טרחתי לגשת לפני הקניה ולקבל אותה...>

החלפה למחשב חדש מהיצרן לא באה בחשבון ( 5,600 ש' החלק ללא עבודה). מחשב נוסף מפירוק במוסך הנ"ל לא מתעסקים, ומחשב חליפי- לא במלאי, לא שאלתי אפילו כמה עולה.

תיקון מחשב? יש דבר כזה?

(אולי נחליף לו זכרון וכרטיס גרפי?)

יכול להיות שכולם מפספסים איזה צינור קרוע/ סדק בממיר או משהו אחר שמשבש את הקריאות?

*בשל עניינים מבצעיים של בעל הרכב, הוא עמד מחוץ לבסיס צבאי רוב הזמן, ולכן למרות שקלנדרית עברו שבועיים, בנסיעה עברו עליו מעט מאד ימים.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...