Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 14 דקות, falou כתב:

'על הספקטרום' זה מכליל מצבים שונים מאוד. אתה לא יכול לדעת מה עלולה להיות הדחיפות של ילד על הספקטרום להתנייד, וכמו שכבר כתבו, זה יכול להשתנות בהתאם ליום, לסיטואציה וכו'. יכול להיות ילד על הספקטרום שייראה לך נורמלי לגמרי יום אחד, ולהיות בהתקף זעם ביום אחר.

1+

לגבי הסרטון, הוא מדבר בצורה רחבה יותר על כל נכות ש"לא רואים בעיניים", ולכן בכלל צירפתי קישור מלכתחילה.

• תגובות 682
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

נתקלתי בזה היום. רוצים להעביר לביטוח לאומי. תומרת לקבל מידה.

אין לי את זה פתוח.

https://www.themarker.com/dynamo/cars/2025-11-08/ty-article/.premium/0000019a-5fc9-db4c-a5fb-dfeb9b590000#!/backToSection

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

תראו, אני אכתוב דעה שכנראה לא תהיה פופולארית בפורום:
חלק מתעשיית התוים היא בעצם תגובה לתעשייה אחרת - תעשיית הכסף של העיריות על גבי נהגי הרכבים הנכנסים אליהן.

יש לא מעט עיריות בארץ (אני לא אזכיר שמות, אני בטוח שחברי הפורום יודעים על מי אני מדבר), שבראייה שלהן, נהג (במיוחד לא מקומי) שנכנס לתחומי העיר - מוגדר אוטומאטית ע"י העירייה ככספומט, ומטרת העיריית "לחלוב" אותו ככל הניתן.
נהג כזה, אחרי שנעקץ פעם, פעמיים ושלוש ע"י עירייה מהסוג הנ"ל - מחפש להתגונן, ובצדק.
אחת הדרכים להתגונן היא ע"י תו נכה.
אז אם אני אזרח מהוגן, שצריך להגיע למקום מסויים, ולא יכול לעשות את זה בתחבורה ציבורית (אני צריך להסביר למה?) ומשלם סכום לא הוגן ולא פורפורציונאלי בשום צורה, גם אם אני בדרך כלל אדם הגון ששומר חוק וסדר ולא אוהב קומבינות, בשלב מסויים אני אחפש דרך להתגונן, ואם מה שצריך לעשות כדי להציל את עצמי מהעושק הדורסני של המארחים הנדיבים שלי הוא למצוא קרוב משפחה עם פוטנציאל לתו נכה ואז להוציא אחד - אז שיהיה כך.

• אהבתי 1
  • רעיון גרוע 4
  • מבאס 2
פורסם (נערך)
לפני שעתיים, G-רפי כתב:

חלק מתעשיית התוים היא בעצם תגובה לתעשייה אחרת - תעשיית הכסף של העיריות על גבי נהגי הרכבים הנכנסים אליהן.

יש לא מעט עיריות בארץ (אני לא אזכיר שמות, אני בטוח שחברי הפורום יודעים על מי אני מדבר), שבראייה שלהן, נהג (במיוחד לא מקומי) שנכנס לתחומי העיר - מוגדר אוטומאטית ע"י העירייה ככספומט, ומטרת העיריית "לחלוב" אותו ככל הניתן.
נהג כזה, אחרי שנעקץ פעם, פעמיים ושלוש ע"י עירייה מהסוג הנ"ל - מחפש להתגונן, ובצדק.
אז אם אני אזרח מהוגן, שצריך להגיע למקום מסויים, ולא יכול לעשות את זה בתחבורה ציבורית (אני צריך להסביר למה?) ומשלם סכום לא הוגן ולא פורפורציונאלי בשום צורה, גם אם אני בדרך כלל אדם הגון ששומר חוק וסדר ולא אוהב קומבינות, בשלב מסויים אני אחפש דרך להתגונן, ואם מה שצריך לעשות כדי להציל את עצמי מהעושק הדורסני של המארחים הנדיבים שלי הוא למצוא קרוב משפחה עם פוטנציאל לתו נכה ואז להוציא אחד - אז שיהיה כך.

זה נקרא אצלך אזרח מהוגן/בדרך כלל אדם הגון ששומר חוק וסדר ולא אוהב קומבינות !!!

בן אדם שדואג לנוחות שלו על חשבון האנשים הנכים?

אדם כזה הוא שורש הבעיה של השירשור הזה.

עריכה אחרונה על ידי gpro
  • אהבתי 5
פורסם
לפני שעתיים, G-רפי כתב:

בשלב מסויים אני אחפש דרך להתגונן, ואם מה שצריך לעשות כדי להציל את עצמי מהעושק הדורסני של המארחים הנדיבים שלי הוא למצוא קרוב משפחה עם פוטנציאל לתו נכה ואז להוציא אחד - אז שיהיה כך.

התבלבלת בפתרון ה"התגוננות" שלך; אתה לא צריך לחרבן על כולם בשביל לחנות רכב... אתה פשוט צריך למצוא לעצמך חניון נוח\זול\נגיש או כל פתרון אחר (חניה של מכר, חניה מושכרת לפי שעה וכו') בשביל לסגור את הפינה. מעבר לזה שגם בערים המרכזיות יש חניונים תת קרקעיים תחת כל מבנה שמאכלס כמויות גדולות של אנשים (מרכזי קניות, בתי חולים, בנייני משרדים) ואין שום בעיה לחנות שם. "עושק כלכלי" זה עניין יחסי, אפשר לומר אותו כמעט על כל דבר במדינה.

• אהבתי 5

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
בתאריך 17.9.2025 בשעה 21:10, Haim_gds כתב:

לא כועס, מתוסכל. אנחנו חיים בסביבה מלאת מידע, יש לנו גישה חינמית למערכות ב"מ לא רעות ובכל זאת אנשים לא מפעילים את השכל. אם כתבה כל כך דבילית עולה ונשארת באחד מאתרי החדשות הגדולים זה אומר הרבה על (חוסר) התבונה מסביב.

הוא נכה, הוא לא הולך לבצע רונדלים בסופר עם עגלת קניות. אך בפעם האחרונה שנפגשנו ("אירוע" לא עלינו, חתונה שהתבצעה באמצע שדה:D) הוא הגיע מהחניון בחוץ ברגל והסתובב קצת לפני שהתיישב. לטעמי, הוא ספציפית אדם שלא צריך את החניית נכים. אני יודע שלא כולם כאלה, לטוב ולרע, אך צריך להקצות את החניות בהתאם למצב ההתניידות ולא לפי תו הנכה.

רק בשביל הקוריוז, ירדתי לפני כמה שבועות לאילת,

אמרו לי כנס לעדיקה ותעשה קניות , נכנסתי ועמדתי בתור כמו כולם לקופה,

אבל התור לא זז יש בצד תור אחר של "פתור מתור" שם העסק רץ, לאחר חצי שעה בתור אני רואה שגם בפתור מתור היה תור (-:

לידי בקופה אחת עם אישור לפתור הבחור שסידר את התורים כבר "התעצבן" וביק לראות את האישור, האישור על הבן,

איפה הוא - היא משיבה בבית, הוא מסתכל על כתובת המגורים הם בכלל תיירים מהמרכז שירדו לאילת בלי הבן!

• אהבתי 1
  • מצחיק 2
  • מבאס 1
  • רעיון טוב! 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני שעתיים, G-רפי כתב:

חלק מתעשיית התוים היא בעצם תגובה לתעשייה אחרת - תעשיית הכסף של העיריות על גבי נהגי הרכבים הנכנסים אליהן

אח שלנו, זה כמו להגיד שהעלמת מס זה תגובה ליוקר המחייה...

קשה למצוא חניה מטר מהיעד? שים את הרכב בחניון ולך ברגל. החניה יקרה לא כי העיריה מחפשת לעשוק אותך אלא כי מקומות החניה מוגבלים ויש להם הרבה ביקוש. אף אחד לא חייב לסדר לך חנייה בכל מקום, זאת "פריבילגיה" שנותנים למי שלא מסוגל ללכת ברגל כי הוא נכה.

• אהבתי 4

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 3 שעות, G-רפי כתב:

אם יש מישהו שהוציא תו נכה לא חוקי בכדי להיפטר מתשלומי חניה נניח בת"א, אחרי שנניח נתנו לו דו"ח לא מוצדק, והוא משתמש בתו נכה בחניות כחול לבן בלי תשלום - בכיף, תפעיל את המוסר שלך לפי ראות עיניך, לא עליך נפתח כל השרשור הזה.

מעניין אם קיימים אנשים כאלו.

השרשור כאן עוסק ב-2 סוגי אנשים:

1. אלו שתופסים את החניות של הנכים, הם דופקים את הנכים ולא את העירייה שעשקה אותם

2. אלו שתופסים את המרחב הציבורי וחוסמים את הכבישים והמדרכות, הם דופקים את כלל משתמשי הדרך ולא את העירייה שעשקה אותם.

• אהבתי 4
פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, G-רפי כתב:

נשמע שאתה מייצג פה את הדעה של החתיכות חרא ("אזרחים הגונים") שאני צועק אליהם "למה אתה מחנה פה?" ומפחדים להסתכל / לענות לי . קלעתי נכון?

עריכה אחרונה על ידי tomerR

פורסם
בתאריך 26.11.2025 בשעה 10:17, chezik כתב:

אם יש מישהו שהוציא תו נכה לא חוקי בכדי להיפטר מתשלומי חניה נניח בת"א, אחרי שנניח נתנו לו דו"ח לא מוצדק, והוא משתמש בתו נכה בחניות כחול לבן בלי תשלום - בכיף, תפעיל את המוסר שלך לפי ראות עיניך, לא עליך נפתח כל השרשור הזה.

מעניין אם קיימים אנשים כאלו.

התשובה היא: לא.

כי גם אם במקור אדם הוציא תו נכה כדי אך ורק לחנות בכחול לבן (מרמה כשלעצמה), זה לא יעזור לו בתל אביב כי התו לא מייצר מקומות חניה. ואחרי שהוא יסתובב ויסתובב ולא ימצא חניה ויתקמצן להיכנס לחניון ויראה חניית נכים ריקה -- הוא יחנה שם. "רק הפעם, קוסאמו." וזה יהפוך למנהג קבוע והוא ימצא דרך לעשות רציונליזציה גם לזה.

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם

לפחות כשיש כלכלת בחירות, עושים משהו.

נחיה ונראה

Facebook-12-01-2025_08_46_PM.png.2581e9e45930235ee376bb3e998150ce.png

את האמת מצפה מסמוטריץ שיעשה עוד דברים אבל אלו דברים לא פופלריים.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

זה יעזור רק לתעשיית הזיופים. לא יעזור לתג השני שיש לכולם, ולשימוש כשהנכה לא ברכב.

ואיך זקן סטנדרטי המתקשה בהליכה יקבל תג נכה אם איננו מוכר בביטוח הלאומי?

אתמהה...

פורסם

לאמא ז”ל היה תעודת פטור מתשלום עבור מלווה, כמה שנים טובות לפני שקבלה את תג הנכה לרכב,

כך שלעצם השאלה. כן, זקן סטנדרטי המתקשה בהליכה מוכר בביטוח לאומי.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...