Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 14 שעות, itsik170 כתב:

תמחור גבוה מדי של הקיה יגרום לה להגיע בהנחות גדולות ל-0 ק"מ בדיוק כמו ה-EV6 (שבמחירון יותר יקרה מהגרסאות של איוניק 5) והנירו פלוס.

אני יוצא מנקודת הנחה שסרס 5, סקייוול ואספנג G6 מתומחרות באותו סביבת מחיר כמו של איוניק 5, אניאק ומודל Y.

יבואן קיה מתמחה בהעברת רכבים למסלולי יד 2 , נראה משום מה שזה חלק מהאסטרטגיה שלו .

הנירו פלוס , הפלוס החשמלית והנירו הנוכחית ההיברידית מוצעות שם למכירה באופן סדיר בהנחות של 13-40 א"ש.

הצורך לרצות את הליסינג גורם לתמחור הזוי של הרכבים והתוצאה היא מסלול יד 2 פעיל מאוד...

לטעמי כל הסיניות מתומחרות גבוהה וממצבות את עצמם ישירות מול הטסלה 3 \ Y, ככל הנראה הצורך להתחרות על ליבו של הצרכן אינו קיים.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

ישבתי בלינק אנד קו 2 והרגשתי כמו בטסלה Y. הישיבה גבוה מאוד ונוחה, אבל כן מרגיש "חנוק". 

לגבי הונדה, אז אכן התמחור גם של ה HRV וגם של הג'אז לא מציאותי בכלל, אבל כשישבתי ב HRV הרגיש לי שזה הרכב שהייתי רוצה כרכב הבא...מאוד אוהב את המראה שלו (יודע שאחרים לא). אני כמובן לא הייתי באמת קונה אותו, גם כי המחיר פסיכי לגמרי, וגם כי לפי כל הביקורות המערכת ההיברידית אמנם יעילה, אבל מחוץ לעיר ועם רגל על הגז הרעש בתא הנוסעים (בעיקר מהגיר בשילוב מנוע הבנזין) הוא מחריש אוזניים ברמה של רכבים ללא כל בידוד רעשים. 

חבל, גם היא וגם הג'אז מציעות המון. זה כל כך הצחיק אותי התמחור...יש אפילו ביד 2 מישהו שפרסם ג'אז יד ראשונה ב 170,000 ש"ח (המחיר של הלינק 2).

• 5 חודשים מאוחר יותר...
פורסם (נערך)
בתאריך 3.12.2024 בשעה 06:29, discoTD5 כתב:

הלינק & קו 02 שהושקה אתמול רשמית בישראל, קיבלה תג מחיר של 170.0 אש"ח לדגם הכניסה ו 177.0 אש"ח לדגם המאובזר יותר.

אין לי דרך אחרת לומר את זה, אני מתקשה להבין מי שיבחר ב ATTO3 כשהלינק 02 באותו מחיר. 

יש לזכור כי הלינק 02 מגיע מיבואן גדול, מבוסס, עם נסיון בשיווק לאלפי ' עשרות אלפי לקוחות בשנה, ולא מדובר ביבואן צעיר שלא ראה לקוח פרטי מעולם. 

לעניות דעתי כל מספר פחות מ 5000 יחידות בשנת 2025 יהיה כישלון, ואני לא אתפלא אם היבואן ימכור מעל 10K יחידות ב 25. 

https://www.bizportal.co.il/car/news/article/837711

20241202_090040.thumb.jpg.804894b1dd789cfc598861095dc2bca5.jpg

הרשה לי לגחך.

כרגע יש מבצע על האטו 3 אצל היבואן במחיר 159900.

ביוידי שמה לה למטרה להיות יצרן מס' 1 בעולם וכרגע הם מוכיחים שהם די מצליחים אחרי שעברו את הונדה וניסאן במכירות בעולם. ד'א המניה של ניסאן במצב של זבל והם קרובים לפשיטת רגל אם לא יהיה איזה שינוי, טויוטה עם מדיניות טראמפ מאבדת מעל 20% ברווח.

השיווק של בי.וי.די מאוד אגראסיבי, הם לא באו להיות אופנה חולפת או למכור כמה אקסמפלרים, לפי כל התחזיות ב 2030 הם יעברו את טויוטה הגדולה ויהיו יצרן מס' 1 בעולם.

כרגע הם בונים מפעל ענק בסין בגודל 1/4 מהשטח של סן פרנסיסקו, מפעל בהונגריה, מפעל בטורקיה ומפעל בברזיל ויש להם מפעל גם בתאילנד.

עריכה אחרונה על ידי levy
  • מעניין 1
פורסם
לפני 8 שעות, levy כתב:

הרשה לי לגחך.

כרגע יש מבצע על האטו 3 אצל היבואן במחיר 159900.

שאני אבין, אתה מגחך על משהו שרשמתי לפני חצי שנה, על סמך מידע שהיה בידי לפני חצי שנה, וזה על בסיס מידע שיש לך היום, חצי שנה אחרי? 

ולמרות האמור, המבצע של BYD לא בא במנותק מהשוק. ה Atto3 שהובילה את טבלאות המסירות בשנתיים האחרונות, לא נמצאת אפילו בעשירייה הראשונה מתחילת השנה. הלינק 02 עושה מספרים יפים, ונכנסת לציי רכב, למרות שזו לא היתה מטרתה המוצהרת. 

המבצע של BYD הוא לאחר שהיא העלתה מחיר ל 171.5 אש"ח. הלינק עולה עכשיו 172.0 אש"ח. 

אם נהגת בשתיהן, כנראה שהיית בוחר בלי לחשוב הרבה בלינק 02. 

או שבמניפסט על BYD שכחת שאת הלינק 02 מייצרת Geely שייצרה ב 2024 מעל 3.3 כלי רכב?

אז על מה אתה מגחך? 

• אהבתי 2

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם (נערך)

בנוסף להנחה הם מתחייבים לטרייד אין עתידי במחיר מחירון.

כמו כן מעניקים אחריות ל- 8 שנים על הרכב עצמו (בנוסף ל- 8 האחריות הרגילה על הסוללה).

את האחריות על הרכב אפשר להמיר להנחה נוספת!

וגם אצל היבואנים האחרים יש הטבות והנחות יפות שונות.

אני לא זוכר תקופה אגריסיבית כזאת בעבר, זו כוחה של תחרות עקב כניסת כל כך הרבה מותגים סיניים, תופעה שרק נמשכת.

עריכה אחרונה על ידי bigzoltar
פורסם (נערך)

הפער עצום

ברבעון הריאשון 2025 ביוידי מסרה כ 2800 רכבים חשמליים ולינק אנד קו פחות מחצי כ 1200 רכבים.

עדיין ביוידי מקום 1 במכירת רכבים חשמליים, השנה הם הולכים לפתוח פער גדול יותר , הולכים להגיע עוד דגמים לשוק.

עריכה אחרונה על ידי levy
פורסם (נערך)

רק דיברתי על תחרות והנה נתקלתי בכתבה בה נכתב  שב- 19 למאי יתחיל להמכר בישראל רכב שיכול לקחת בקלות את תואר הרכב החשמלי הנמכר בישראל (בתמחור נכון) ג'ילי ex5.

https://www.auto.co.il/article/138148

הרכב הוא במידת אורך של 4.61 בערך כמו רכבים די גדולים כמו טויוטה ראב 4, סובארו פורסטר, איוניק 5 וגדול יותר מהאטו 3 או הלינק&קו.

עם הסיניים אין רגע דל.

עריכה אחרונה על ידי bigzoltar
פורסם
לפני כשעה, bigzoltar כתב:

רק דיברתי על תחרות והנה נתקלתי בכתבה בה נכתב  שב- 19 למאי יתחיל להמכר בישראל רכב שיכול לקחת בקלות את תואר הרכב החשמלי הנמכר בישראל (בתמחור נכון) ג'ילי ex5.

https://www.auto.co.il/article/138148

הרכב הוא במידת אורך של 4.61 בערך כמו רכבים די גדולים כמו טויוטה ראב 4, סובארו פורסטר, איוניק 5 וגדול יותר מהאטו 3 או הלינק&קו.

עם הסיניים אין רגע דל.

לאורך שנים התרגלנו לתחרות מועטה בין חברות הרכב, כאשר יצרן שם לך מסך מולטימדיה גדול אמרת לעצמך הגיע הזמן.

הסינים מביאים לך הכל ועכשיו וגם מתחרים בתוך סין ולכן קשה יהיה לחברות הלגאסי להתחרות בהם.

פורסם
לפני כשעה, levy כתב:

הסינים מביאים לך הכל ועכשיו וגם מתחרים בתוך סין ולכן קשה יהיה לחברות הלגאסי להתחרות בהם.

אם חברות הלגאסי יעבו את מערך השירות שלהם ויציעו מעבר למכירת מכונית גם שירות ברמה גבוהה - לסינים לא יהיה איך להתחרות בזה.

נראה מתי יתעוררו (אם בכלל).

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
  • חלק מהיבואנים של הסיניות נכשלו לגמרי בשיווק הסחורה שלהם. דיפאל לדוגמא, יש 2000 רכבים בבונדד, והצליחו למכור רק 400 רכבים מתחילת השנה. הם כבר יצאו במבצע הנחה של 15000 שקל שלא עזר, גם שאר הסיניות בלחץ, אחרת לא היו עושים הנחות גורפות בחצי הראשון של השנה. 
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

ככל שמתרבים הדגמים מסין התחרות הופכת לקשה יותר והיבואנים נותרים עם מלאים לא מכורים.

תראו מה קורה עם הג׳ילי גאומטרי. מאלפים למאות בודדות ב 2025. 

תבדקו כמה מלאים שוכבים בבונדד של הדגמים כמו אורה ,דונפנג, seres, הונגצ׳י ועוד כמה. אין לי מידע אמין אבל ממה שכן יש לי אלה כמויות מאוד גדולות ביחס לכמה שכבר נמכר/עלה על הכביש. 

• אהבתי 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני כשעה, איציק נ. כתב:

אם חברות הלגאסי יעבו את מערך השירות שלהם ויציעו מעבר למכירת מכונית גם שירות ברמה גבוהה - לסינים לא יהיה איך להתחרות בזה.

נראה מתי יתעוררו (אם בכלל).

לא יתעוררו.

זאת מלחמה אבודה.

כמו שכמעט כל המוצרים בבית אצלך סיניים גם הרכב יצטרף.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 1 דקה, levy כתב:

לא יתעוררו.

זאת מלחמה אבודה.

כמו שכמעט כל המוצרים בבית אצלך סיניים גם הרכב יצטרף.

אני מסכים איתך. הם לא יתעוררו (גם בגלל שהם לא מסוגלים לחשוב 2 צעדים קדימה, אלא בקושי אחד - וגם בגלל שחלקם לא עומדים בקצב ההתחדשות שמציעים הסינים בזמן קצר יחסית).

השיווק של היבואנים לוקה בחסר ובמקום למכור לך ערך מוסף (אחריות [גב חזק למוצר], שירות [מהיר], עלויות אחזקה הגיונית [לא לתקוע לך מחירים בחלפים] וכו') - הם מוכרים לך 0-100 וצבע מטאלי. ואתה תראה שזאת בדיוק הסיבה שבסופו של דבר חלק גדול מהם יפשוט רגל. אתה יכול להאשים את הסינים אבל אם אתה מספיק חכם אל תתחרה במה שהסינים יכולים לתת שהוא יותר טוב ממך (0-100 וריפודי עור עם גג נפתח) אלא במה שאתה יכול להיות יותר טוב מהסינים (אחריות, שירות, אחזקה וכו').

הדוגמא הכי טובה לזה היא טויוטה. אין להם את האוטו הכי מושלם בעולם - אבל כל המערך מסביב יוצר חבילה עם ערך מוסף שאין לאחרים (ועובדה: הם לא נותנים שום הנחות כי הם לא צריכים תמריץ למכור. הם מרוויחים כמו שצריך בשביל לתת לך את המעטפת החיונית גם לאחר הקניה - ומוכרים מצויין ! ). 

הרי בסופו של דבר כמו שאתה קונה דירה וחשוב לך לדעת מי הקבלן, רכב הוא הקניה השניה הכי יקרה שעושים בחיים - וגם כאן חשוב לקנות מוצר עם גב טוב.

בוא לא נשכח שתחת המוצר הביתי הסיני או התורכי - יש יבואן שאיתו אתה מתמודד. לעיתים קרובות יש גם כמה (יבואן רשמי, מקביל וכו')

במקרה הזה - לכל מותג סיני (או בכלל) אין כמה יבואנים, יש רק אחד. בגלל שיש הרבה והם כולם חדשים - פריסת המוסכים שלהם מאוד מצומצמת (מה שמצריך מלא מעט לקוחות נסיעה מאוד ארוכה למרכז השירות), יש זמני המתנה מטורפים במרכזי השירות - ולכל הכיף הזה, במקום לתת את הקונטרה הראויה - מצטרפים גם היבואנים הוותיקים בישראל עם זמני המתנה מטורפים לטיפול או תיקון תקלה (גם אם המוסך ליד הבית).

לא נשמע דבר כזה בישראל לפחות ב 30-35 שנה האחרונות שאני סביב התחום הזה.

איציק

• אהבתי 2
  • מעניין 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אני חושב שיבואנים הקטנים והמקבילים הם חלק דיי זניח מהמשחק בנתיים.רוב יבואני הרכב הותיקים והגדולים כבר תפסו להם מותג סיני מחמד (או יותר רציני) ואז הם מושכים את החוט ואת הצרכן בשתי הקצוות בין המותג "הוותיק" לבין הסיני החדש. בין אם זה בנושא התמחור,השירות מחירי הטיפולים המבצעים הטרייד..

• אהבתי 1
פורסם

תודעת שירות + מדינת ישראל = מדע בדיוני. 

ביי. 

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 2

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...