Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טסט שנתי - עד כמה סיוט ופתרונות אפשריים

סרגיי הלוי
מעבר לפיתרון נפתר ע"י nit_zan,

פוסטים מומלצים

היי לכולם, 

בתור מי שקנה אוטו ראשון בבעלותו במאי האחרון, מחכה לי טסט שאני צריך לבצע עד ה-7 לינואר. 
דיברתי עם 3 חברים שאמרו שהם שונאים את התהליך של לקחת את האוטו לטסט. כי הבוחנים חסרי סבלנות, וצועקים, ואווירה לא משהו. 

אז כמה שאלות בנושא: 
1. מכירים מכון טסטים שאנשים יותר נחמדים בו / פחות מלחיצים בו, באזור ראשון לציון או ערים בסביבה? 
2. יש חבר שהמליץ להעביר טסט דרך המוסך. מכיר את המוסך, שגם אני מטופל בו והתרשמתי מהם לטובה. 
אמר שזה עלות של 200-300 שח תוספת על העברת הטסט, מעל מחיר הטיפול התקופתי. 
מה דעתכם על זה? כדאי? 
גם אמר שהרבה פחות סיכוי שיכשילו ככה את האוטו. 
3. ברמת הפוצדורה, אני צריך הרי לשלם באתר משרד התחבורה על חידוש רישיון רכב, ואז אני יכול לגשת לטסט. נכון? 
לפי הבנתי, זה לא משנה אם אגש לטסט בימים הקרובים או בתחילת ינואר, ממילא פעם הבאה שאצטרך לעשות את הטסט הבא זה עד ל-7.1.26.
הבנתי נכון?

תודה מראש לעונים,
ואחלה שבוע, 
סרגיי. 

סיטרואן סי-1, ידנית, 2011.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בעניין שאלת הפתיחה, לא מכיר תופעה כזו, אולי יש משהו אבל לא קיצוני.  כנראה שכשמי שרוצה להעביר בלחץ, אם הרכב יעבור או לא.. יותר נלחץ מהמגפונים וכו.. 

1. לא מכיר אישית, אבל הרבה מהסיוט אצל רוב האנשים זה התור בכניסה, ישנם מכונים שיש אפשרות להזמין תור זה יכול לחסוך הרבה עצבים. 

2. מחיר הגיוני, והרבה מוצאים אותו שווה.  וכן, פחות מכשילים על דברים קטנים אם המוסכניק מעביר. 

3. כן, צריך לגשת עם רשיון הרכב ביטוח חובה בתוקף (מודפסים) ורישיון נהיגה, ותשלום אגרה. 

כן, ואפי' עדיף לגשת כמה שיותר מוקדם שאם יכשילו תוכל לתקן בנחת ולמצא זמן לעבור שוב. 

עריכה אחרונה על ידי ELI001
  • אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש עכשיו מערכת חדשה של משרד הרישוי לקביעת תור לטסט מראש עם אפשרות להעלות את כל המסמכים באתר וככה כל התהליך יותר מהיר וקל

קוראים למערכת טסטיים 

https://www.testime.co.il

• מעניין 2
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני כבר כמה שנים נוסע לאשדוד למכון טסט אשדוד והם אחלה

גם מכון דביר באשקלון טובים.

בכל עיר יש ככה ויש ככה וזה גם תלוי מתי אתה בא.

תנסה לברר מתי הכי פחות עמוס למשל לא ביום שישי. 

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שחברים שלך ימשיכו לפחד ולשנוא, ואתה תיערך ותלמד איך להתנהל.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

1. הסיטואציה לא נעימה. זה קצת כמו קולונוסקופיה, אתה מתכונן יומיים, עושה את המסלול ואף אחד לא אומר לך כלום, ובסוף מגיע לפקידה חמוצה שבמקרה הטוב שותקת ומטביעה חותמת ״כשיר לתנועה״ ובמקרה הרע אומרת ״צריך כיוון פרונט. בצדד ימין יש מכון פרונטים״.

2. הליך הטסט יכול להיות מעצבן. המבחן עולה כ-100 ש״ח, תוריד אותם ממה שגובה המוסך. אז אם ה-100-20ֶ ש״ח הנוספים מרגיעים אותך - שקול לשלם אותם.

3.אתה משלם את האגרה בדואר או באינטרנט או ברישיומט. מגיע עם הרישיון המשולם (חותמת הדואר או תדפיס  מהרישיומט או המדפסת הביתית ומביא גם העתק תעודת ביטוח חובה בתוקף וצילום תעודה מזהה של הבעלים (אם יש שנמיים אז של שניהם), ממליץ רישיון נהיגה ולא ת.ז. כי יש בו פחות פרטים רגישים. פרטי התהליך קצת משתנים בין המכונים השונים.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תעודה מזהה, מספיק של אחד הבעלים.

גם כך זה רק להצגה שבעל האוטו הוא זה שעושה את הטסט השנתי לרכב.

רק במקרה שבעל אינו זה שניגש לטסט, נותנים תעודה מזהה בנוסף לייפוי כוח.

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש 308 1.2, סביבות 100,000 ק"מ, רק עם מנוע גמור, לא סטיישן ולא בצבע אדום

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• פיתרון
לפני 8 שעות, סרגיי הלוי כתב:

היי לכולם, 

בתור מי שקנה אוטו ראשון בבעלותו במאי האחרון, מחכה לי טסט שאני צריך לבצע עד ה-7 לינואר. 
דיברתי עם 3 חברים שאמרו שהם שונאים את התהליך של לקחת את האוטו לטסט. כי הבוחנים חסרי סבלנות, וצועקים, ואווירה לא משהו. 

אז כמה שאלות בנושא: 
1. מכירים מכון טסטים שאנשים יותר נחמדים בו / פחות מלחיצים בו, באזור ראשון לציון או ערים בסביבה? -קומפיוטסט מזרח ראשון
2. יש חבר שהמליץ להעביר טסט דרך המוסך. מכיר את המוסך, שגם אני מטופל בו והתרשמתי מהם לטובה.
מה דעתכם על זה? כדאי? -לדעתי מיותר
גם אמר שהרבה פחות סיכוי שיכשילו ככה את האוטו. -אם יכשילו או לא זה תלוי ברכב ולא במוסכניק,אם הרכב תקין לא יכשילו,לפעמים מכשילים על מספר דהוי מגבים יבשים צמיגים יבשים או ישנים(אם יש צורך מחליפים זוג-יש פנצ'ריות באזור) אורות תוודא שאלו תקינים מקסימום זה עוד תשלום קטן ,טיפול בבעיה(מספר אורות ומגבים אפשרלטפל  במקום) וטסט חוזר שזה לא כל המסלול רק לקרוא לבוחן שיאשר ולשלם במשרד.
3. ברמת הפוצדורה, אני צריך הרי לשלם באתר משרד התחבורה על חידוש רישיון רכב, ואז אני יכול לגשת לטסט. נכון? -תשלם, אתה לא חייב את הרשיון המשולם  איתך,זה מופיע להם במחשב, תגיע עם רשיונות בתוקף רכב+נהיגה וביטוח חובה בתוקף שתביא איתך בנייר או בנייד
לפי הבנתי, זה לא משנה אם אגש לטסט בימים הקרובים או בתחילת ינואר, ממילא פעם הבאה שאצטרך לעשות את הטסט הבא זה עד ל-7.1.26.-אתה יכול לגשת גם  חודש לפני בתנאי ששילמת על רשיון הרכב, זה יהיה באותו תוקף.
הבנתי נכון?

תודה מראש לעונים,
ואחלה שבוע, 
סרגיי. 

תשובות בהדגשה.

במהלך הטסט כבה רדיו מזגן פתח חלון 2 חלונות קדמיים שתשמע את הבוחנים ותעבוד לפי הוראותיהם ואם הרכב תקין זה כמה דקות לא צריך להתרגש.

בהצלחה

עריכה אחרונה על ידי nit_zan
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 10 שעות, סרגיי הלוי כתב:

היי לכולם, 

אז כמה שאלות בנושא: 
1. מכירים מכון טסטים שאנשים יותר נחמדים בו / פחות מלחיצים בו, באזור ראשון לציון או ערים בסביבה? 
מה דעתכם על זה? כדאי? 
גם אמר שהרבה פחות סיכוי שיכשילו ככה את האוטו. 
3. ברמת הפוצדורה, אני צריך הרי לשלם באתר משרד התחבורה על חידוש רישיון רכב, ואז אני יכול לגשת לטסט. נכון? 
לפי הבנתי, זה לא משנה אם אגש לטסט בימים הקרובים או בתחילת ינואר, ממילא פעם הבאה שאצטרך לעשות את הטסט הבא זה עד ל-7.1.26.
הבנתי נכון?

תודה מראש לעונים,
ואחלה שבוע, 
סרגיי. 

אנשים במכוני טסטים לא מלחיצים. 

לפעמים מדברים בקול רם כי יש הרבה רעש מסיביב ורוצים שישמעו אותם, אין מה להילחץ מזה. פשוט כשאומרים לך סע קדימה, אז תסע קדימה, כשאומרים תעצור, אז תעצור, תבצע את מה שאומרים לך ואל תהיה מעופף או רדום אז הם לא יצטרכו להרים את הקול. 

מה שמלחיץ אותך זה החשש שלך שהרכב יכשל בטסט ולא האנשים, תגיע מראש בגישה שגם אם נכשלת רוב הסיכויים ההכשלה מוצדקת, היית צריך לתקן את החלק הזה. 

ממליץ לא לפתח פוביה ממכוני רישוי ולגשת לבד. אם האוטו שלך תקין ומטופל לא צריכה להיות בעיה, אתה עובר בטסט ראשון או מקסימום נכשל על משהו אחד, מתקן  ועובר בטסט שני. 

ההמלצות של ניצן בהודעה הקדמת מציינות, אוסיף רק להגיע אחרי נסיעה של 20 דקות לפחות בתנועה זורמת יחסית, על מנת לאפשר לממיר קטליטי להגיע לטמפרטורת עבודה. 

• אהבתי 7

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא רשמת איזה רכב ןשנה?

רכב חדש?

משומש?

אולי קנית רכב שצריך לשים הדגשים

כריזמה אייר 2002 יד ראשונה

יאריס 2005, כמו חדשה

?Is it just me, or is it getting crazier out there

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 12 שעות, סרגיי הלוי כתב:

כבר נתנו לך סיבות טובות להקדים, אני אתן עוד אחת.

אחוז גבוה מהרכבים בישראל עולים על הכביש בינואר (כי הרבה אנשים רוצים שהרכב יירשם בשנתון הבא), ולכן בינואר התורים במכוני הרישוי ארוכים יותר.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 10 שעות, מלטבשי כתב:

תעודה מזהה, מספיק של אחד הבעלים.

כנראה שההקפדה תלויית מכון. גם אני הייתי רגיל לכך  עד שפעם ניגשתי למכן שונה מז שאליו אני רגיל, הצגתי את הרישיון שלי והפקידה דרשה גם את של אשתי (שרשומה כבעלים נוסף). התחילה סאגה של שליחת צילום הרישיון בואטספ והדפסה שלו במכון, עם כמה שלבי ביניים. מה שכן, לפי הזריזות של הפקידה, זה קורה כמה פעמים ביום.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעה, tan tan כתב:

@kompy ידוע לי שאתה עובד במכון טסטים מדוע תגובתך היא מעניין?

המערכת לא באמת מתפקדת /תתפקד?

לא מובנת לי שאלה/תהייה זו?

לפני 50 דקות, sperial כתב:

כנראה שההקפדה תלויית מכון. גם אני הייתי רגיל לכך  עד שפעם ניגשתי למכן שונה מז שאליו אני רגיל, הצגתי את הרישיון שלי והפקידה דרשה גם את של אשתי (שרשומה כבעלים נוסף). התחילה סאגה של שליחת צילום הרישיון בואטספ והדפסה שלו במכון, עם כמה שלבי ביניים. מה שכן, לפי הזריזות של הפקידה, זה קורה כמה פעמים ביום.

ע״פ הוראות הנוהל של משרד התחבורה, קיימת חובת הצגה תעודה מזהה של כל הבעלים הרשומים ברשיון הרכב.

יש מכונים המקפידים יותר, ויש כאלו שלא.

אגב, ככל הנראה צפויה לכם הפתעה בנוגע לעומסים במכונים. המעבר (תחילה) לטסט לאחר שנתיים (לרכב פרטי בבעלות פרטי) וכעת לאחר 3 שנים, הפחיתה מאד את העומס.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה לכל העונים.
nit_zan תודה, אנסה בקומפיוטסט מזרח ראשון.

נראה לי שכנעתם אותי, 
אקח את האוטו בעצמי למכון טסטים. 

לפני 12 שעות, לירון .ה. כתב:

לא רשמת איזה רכב ןשנה?

רכב חדש?

משומש?

אולי קנית רכב שצריך לשים הדגשים

אני יד-3.
אבל הייתה בטיפול במוסך לפני חצי שנה, אז עקרונית רוב הדברים אמורים להיות בסדר. 
אגב, איך אני מארגן שיהיה לי את פרטי האוטו בחתימה, בכל הפוסטים שאני שם? (כמו אצלך).

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...