Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

בשעה טובה הזמנתי קודיאק חדשה, צפי קבלת הרכב עד סוף ינואר 2025.

פעם ראשונה שאני קונה רכב חדש מהיבואן, עד היום טיפלתי ברכבים שלי אצל מוסכניק מקומי לא מורשה אבל אמין ומקצוען אמיתי (15 שנים, 4 רכבים, לעולם לא איכזב), ברור לי שבכדי לא להפר את תנאי האחריות עלי לטפל במוסך מתאים, ובכן יש לי כמה שאלות:

1. האם עלי לטפל אך ורק במוסך היבואן? או מוסך מורשה?

2. מוסך מורשה, הוא מוסך מורשה לכל הרכבים או לרכב ספציפי?

3. אזי, יש מוסכים מומלצים באזור השרון (נתניה עד רעננה)? איך ואיפה אפשר לברר לגבי מוסכים טובים?

4. האם עלי לעשות את כל הטיפולים במוסכים? מה יקרה אם לדוגמה אחליף פילטר אוויר לבד?

* כמובן, בכל השאלות, המטרה היא לא להפר את תנאי האחריות על הרכב.

תודה מראש

פורסם

1- אפשר בכללי אבלצאתה חייב פירוט מקטין בחשבונית שהחלפים תואמים למה שהיבואן משתמש.

2- יש לכול רכב ויש כאלה שמומחים יצרן ספציפי.

3- באזור תל אביב יש לך את מוסך רון.

4- אתה יכול לקנות פילטר מקורי, אבל בטיפול יחליפו לך בכול זאת, אחרת אם תגיד שאתה מחליף

לבד זה יכול לעורר בעיה. עדיף בתקופת אחריות לטפל במוסך יבואן.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

תזכור שאתה קונה רכב ב200+ אלף שקל ואתה מנסה לחסוך כמה מאות שקלים בשנה.

חוקית מותר לטפל בכל מוסך מורשה משרד התחבורה בתנאי שאתה משתמש בשמן בתקן המתאים וחלפים מקוריים והמק"ט שלהם נרשם במפורש בחשבונית כדי שאם תצטרך לממש אחריות תוכל לריב עם צ'מפיון על מה שמגיע לך.  האם זה שווה לך את הכאב ראש? 

אישית אני לפחות בשנתיים / שלוש של האחריות הייתי מטפל אצל היבואן

• רעיון טוב! 1

פורסם

עקרונית אתה יכול לטפל בכל מוסך שתרצה בתנאי שמדובר במוסך מורשה משרד התחבורה.

אבל... האם תחסוך כמה מאות שקלים אחרי שקנית רכב שעולה צפונה מ200 אלף שקל ?

צמפיון מוטורס ידועה לשמצה שיכולת שלה להתנער מאחריות (והיא לא היחידה), הם יחפשו כל דרך וכל שיטה שכתובה ולא כתובה בספר כדי לא לעמוד בהתחייבויות שלהם.

היום כשהרכבים מורכבים מתמיד, ריקולים הם עניין שבשגרה, ולצערנו כך גם מחלות כרוניות של חלקים שמובילים לעיתים לתביעות ייצוגיות כלפי היצרנים והיבואנים, התביעות מסתיימות בפשרה, ובשפרה סעיף ניחמד ומצליח שבוא נאמר שאתה זכאי לתיקון אך ורק אם הרכב טופל במוסכי יבואן או תחת תקנים כאלה ואחרים...

עכשיו לך תוכיח שהמוסכניק שלך שאתה בהחלט סמוך עליו והוא אמין וראוי שם לך את השמן הספציפי ויכול לספק תיעוד שעך נעשה, או את הפילטר עם המק"ט הנכון וכו וכו...

האם תיקח את הסיכון הזה אם חלילה תצטרך להשתמש באחריות יצרן על כשל כלשהו שבמקרה אחר שבו טיפלת במוסך צמפיון מוטורס הם פשוט יאצלו לבצע את העבודה ?

אתן לך דוגמא מהרכב שלי, לפני כמה שנים רכשתי אופל אסטרה מחברת אלדן, הרכב היה עם 44000 ק"מ, והתברר אחרי הקניה שהרכב עבר אובראול מנוע בגלל תופעה ידועה שנקראת lspi, זה היה ממש לפני שרכשתי אותה, על פניו הרכב היה באחריות והיבואן היה צריך לשלם על התיקון, אולם בירור מעמיק גילה שלי שאלגן מטפלת במוסכים שלה, הרכב קיבל שמן שלא עומד בתקן הנדרש ולכן המנוע הלך, בבדיקה של מוסך היבואן הם גם גילו שהפלגים לא מקוריים ולא תואמים למקור, המוסך של אלדןניסה להחליף פלאגים כשהרכב הפסיק לסחוב וכמובן שזה לא פתר את בעיית המוכנה השבורה. לובינסקי התנערו מהאחריות, לפי הרישומים שלהם הרכב היה עם 44000 ק"מ ומעולם לא נכנס לטיפול ואלדן שילמה את עלות האובראול הכללי שלהערכתי עבר את ה40 אלף שקל. אח"כ הם הוציאו את הרכב למכירה ואני קיבלתי רכב עם מנוע חדש.

אין פה נכון או לא נכון אלא רק ניהול סיכונים, אישית לא היית מסתכן וברכב חדש בולע את הצפרדע ומכניר אותו למוסך צמפיון לטיפול לפחות עד תום תקופת האחריות.

• אהבתי 3
פורסם

תודה רבה לכל העונים,

אין לי שום כוונה לחסוך כמה מאות שקלים בשנה על טיפול ברכב חדש שעולה מעל 200 אלף.

כמו שציינתי, זה הרכב הראשון שלי שאני רוכש ישירות מהיבואן, ורוצה לטפל בו מיטבית, ומהתשובות אני מבין שאך ורק במוסכי היבואן כל עוד הרכב באחריות (3 שנים).

זה משנה באיזה מוסך מורשה יבואן (צ'מפיון)?

פורסם

אם תציין מיקום אנשי יוכלו להמליץ.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...