Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נקנה מעלי "כבל סבתא" Type 1 במקום Type 2

פוסטים מומלצים

פורסם

הזמנתי מעלי "כבל סבתא" כגיבוי לרכב של הילדה, וכרגיל במוצרים היותר זולים שלהם הדף מבולגן וכולל מספר מוצרים דומים (כדי שהמוצר הזול יותר יופיע בחיפוש...). למיטב זיכרוני הזמנתי Type 2 (ובדקתי פעמיים כי ראיתי איך הדף הזה מבולגן) בכ 300 ש"ח אבל קיבלתי Type 1, הם טוענים כי זו ההזמנה ואני תקוע איתו כרגע. מה אפשר לעשות?

-אפשר להחזיר אותו ולקבל זיכוי אלא שעלות המשלוח קרוב ל 100 ש"ח.

-ניתן לקנות מעלי מתאם Type 1 ל Type 2 ב 100 ש"ח, הדבר הזה בכלל אמין?

-אני יכול לנסות למכור ביד 2 במחיר הקניה פחות או יותר. ד"א, מי/מה משתמש ב Type 1?

מה עדיף? שכחתי משהו?

פורסם

WTF זה כבל סבתא? עבור קשירה לגגון או משהו?

(בחיי שאני לא יודע מה זה)

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

הבנתי, תודה. 

א- עוד לא הבנתי למה קוראים לזה כבל סבתא. 

ב- דקה דומייה לזכר הבדיחה שניסיתי לעשות. נקטפה בטרם עת.

• מצחיק 1

פורסם

דריש היה חוסך לעצמו הרבה זמן אם היה מדלג על לשאול את חוטבי העצים ושואבי המים ומתחיל ישר מעובדי המוסכים, אבל נעזוב את זה.

• מצחיק 1

פורסם

תמכור ביד 2, ותזמין את מה שאתה צריך בלי מתאמים למיניהם. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

אתה פשוט מחפש צרות בכוח.

המנליצו לך לא לקנות רכב לבת, ובמיוחד לא רכב חשמלי -> אז קנית.

אח"כ היה עוד סיפור. כבר אינני זוכר מה. גם שם פעלת בניגוד להמלצות.

ההמלצה היחידה שאני אתן -> כבל חשמלי לא קונים באלי אקספרס. לפחות אם לא רוצים לגרום לשריפה של הבית ו/או שריפה של הרכב.

האיכות שלהם גרועה. (אפילו נתנו לך רמז עבה כמו פיל -> אתר מבולגן).

אחרי שכתבתי זאת, אני בטוח שתרוץ לקנות עוד כבל.

בהצלחה. אני מאמין שאשמע על זה בחדשות מתי שהוא.

• אהבתי 1
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 3
פורסם (נערך)

רשמתי את זה בזמנו בפוסט הקודם שלך עם הלינקים - חשוב לשים לב בדוד עלי על אפשרויות הבחירה במוצרים. המוכרים מעלים מוצר עם מספר אפשרויות בחירה לפלאג וכנראה שבחרת בType1 במקום Type2. אתה יכול להעלות צילום מההזמנה שלך ואסמן לך איפה זה מופיע.

בכל מקרה, יש לך 2 אפשרויות - או להזמין מתאם לפלאג מType1 אל Type2, או להזמין ראש Type2 ולהחליף את הקיים אצל חשמלאי. החלפת הפלאג עדיפה לדעתי. אך בגלל הצורך בחשמלאי תיהיה מעט יקרה יותר (הפלאג עצמו זול יותר דווקא).

קישור לפלאג:

קישור אחד, קישור שני.

מילת מפתח לחיפוש: type 2 female connector

שים לב לבחור ב3.5kW 16A 1P Female שזה מה שמתאים לחיבור בצד הרכב להספק של המטען הנייד הזה.

מתאם אפשר למצוא כאן, אך שים לב שזה יהיה גוש קקה מכוער שתקוע על הפלאג, לא יודע איך תיהיה האמינות של מתאם כזה לאורך זמן וזה למעשה עוד "נקודת כשל"/התחממות בדרך לרכב.

שוב, לשים לב ולוודא שבוחרים ב Type 1 to Type 2 ולא להפך (רוב המתאמים הם דווקא להפך).

@guya72 אני קצת חולק עליך לגבי איכות המטענים. כמובן שתמיד יש ויש, אבל רוב מוחלט של המטענים בעלי נמכרים בעשרות אלפי יחידות מסביב לעולם, הנפוצים (כמו זה שרכש פותח השרשור) נמכרים גם בישראל על ידי מספר יבואנים כך שהם עברו תקינה. יש לי בעצמי מטען כזה ויש עוד מאות אנשים שמשתמשים בו כדרך קבע בארץ בלי שום בעיות. 

אצלי מותקנת עמדת 22kw שהגיע מדוד עלי, נבדקה גם על ידי חשמלאי וכל ההגנות שלה עובדות ולא שונות מאף סטנדרט של מטען אחר. מטענים שנמכרים על ידי אפקון, תאדירן, וולטק ועוד נמכרים גם הם בעלי אקספרס.

אותו הדבר בדיוק לא רק על מטענים אלא גם על כבלי טעינה לעמדות ציבוריות. רכשתי כבר שלושה כאלו לקרובי משפחה, האיכות מעולה והכבל עצמו עומד בכל התקנים המוכרים ונמכרים כאלו בדיוק  בארץ במחיר גבוה פי 4-5 ומגיעים כמו שזה נראה בדיוק מאותו המפעל.

עריכה אחרונה על ידי dalet11
  • אהבתי 1

Chevrolet Cavalier 1999 - 2012-2015 | Citroen C5 2003 - 2015-2017 | Oldsmobile Alero 2002 - 2017-2017 | Chevrolet Sonic R S2015 - 2017-2024

BYD Dolphin 2024 Design 2024-Unknown

BYD Atto 3 2024 Design 2024-Unknown

פורסם

תודה רבה guya72 אבל כנראה שאנחנו לא מסונכרנים. אני מתיעץ כאן כדי לקבל עיצה ואת העיצה אני שוקל, חלקן טובות יותר וחלקן פחות אך עדיין מדובר בעצות ותו לוא.

בתאריך 6.11.2024 בשעה 18:25, guya72 כתב:

המנליצו לך לא לקנות רכב לבת, ובמיוחד לא רכב חשמלי -> אז קנית.

שבועיים ראשונים והכל דבש. אין בעיה של טווח (70 ק"מ כל יום הם כחצי קיבולת סוללה), אין בעיה של טעינה (10 קילוואט ליום, 5 שעות בשקע). 

אח"כ היה עוד סיפור. כבר אינני זוכר מה. גם שם פעלת בניגוד להמלצות.

חנייה, נפתר גם כן (הרכבת הקלה)

האיכות שלהם גרועה. (אפילו נתנו לך רמז עבה כמו פיל -> אתר מבולגן).

קנית פעם בעלי? לא משנה באיזו חנות תמיד ינסו לעבוד עליך (ד"א, קניתי כמה חולצות אתמול ו"למרבה הפלא" לא ניתן להסיר פריטים מהעגלה...)

ההמלצה היחידה שאני אתן -> כבל חשמלי לא קונים באלי אקספרס. לפחות אם לא רוצים לגרום לשריפה של הבית ו/או שריפה של הרכב.

כל מה שמופיע בזאפ (במחיר כפול ומוכפל) הם בדיוק אותם מוצרים המופיעים בעלי.

בתאריך 7.11.2024 בשעה 08:11, dalet11 כתב:

רשמתי את זה בזמנו בפוסט הקודם שלך עם הלינקים - חשוב לשים לב בדוד עלי על אפשרויות הבחירה במוצרים. המוכרים מעלים מוצר עם מספר אפשרויות בחירה לפלאג וכנראה שבחרת בType1 במקום Type2. אתה יכול להעלות צילום מההזמנה שלך ואסמן לך איפה זה מופיע.

מנפלאות עלי, לא מצליח למצוא פירוט של ההזמנות הקודמות, רק כי בוצעה הזמנה. זכור לי כי בדקתי פעמיים כי זה Type2 רק כדי להיות בטוח אבל המוכר טוען כי Type1 נבחר.

נראה לי כי אתן או אמכור ביד 2 את המטען הזה ואזמין אחר במקומו, הוא כרגע לא קריטי כך שאין לחץ של זמן. 

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני שעתיים, Haim_gds כתב:

מנפלאות עלי, לא מצליח למצוא פירוט של ההזמנות הקודמות, רק כי בוצעה הזמנה. זכור לי כי בדקתי פעמיים כי זה Type2 רק כדי להיות בטוח אבל המוכר טוען כי Type1 נבחר.

נראה לי כי אתן או אמכור ביד 2 את המטען הזה ואזמין אחר במקומו, הוא כרגע לא קריטי כך שאין לחץ של זמן. 

תסתכל תחת שם המוצר, הבחירה שלך אמורה להופיע ממש מתחת באפור.

קח בחשבון שאין הרבה רכבים שדורשים Type 1 בארץ אז לא יהיה קל למצוא לו קונה.

ואם תחליט להזמין אחד נוסף, חכה למבצעים בעלי שעולים מחר (11.11) או לבלאק פריידי בעוד כשבועיים~.

Chevrolet Cavalier 1999 - 2012-2015 | Citroen C5 2003 - 2015-2017 | Oldsmobile Alero 2002 - 2017-2017 | Chevrolet Sonic R S2015 - 2017-2024

BYD Dolphin 2024 Design 2024-Unknown

BYD Atto 3 2024 Design 2024-Unknown

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...