Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 13 דקות, avargel כתב:

אתה רווק  נושק ל50, אם לא תהנה מפרי אקזוטי או הזמנה מאמזון של גאדג'ט שמשמח אותך, אז ממה כן?

א. לא היית אומר שצריך להיות בחיים משהו מעבר לפירות אקזוטיים והזמנות של זבל מאמאזון?

ב. בשני המקרים זה תלוי בכמות. אני יכול לכתוב פה חפירה קטנה על קפה שאני שותה, אבל הבוטום ליין הוא שאני קונה קפה יקר אבל שותה יחסית מעט ממנו. 

ג. עוקב אחרי חלק נכבד מהדברים פה הייתי אומר, ואני לא מרגיש מסכן כי נשארים לי שקלים בחשבון בסוף החודש. להיפך (ואיתם אני יכול לממן תחביבים שפותרים לי את א למשל). 

• אהבתי 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• תגובות 119
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם כבר קניות באמאזון אז עם כרטיס אשראי קאשבק, למרות שהכרטיסים בארץ מאוד מעפנים בכל הנוגע להחזר עצמו, יש הגבלה על סכום ההחזר

• רעיון טוב! 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 10 שעות, avargel כתב:

אתה רווק  נושק ל50, אם לא תהנה מפרי אקזוטי או הזמנה מאמזון של גאדג'ט שמשמח אותך, אז ממה כן?

התחדשתי באוטו חדש. שזה גם כיף.

אני יודע שיש הרבה דברים כיפיים בחיים.

בגדול, אני חושב שהכל שאלה של מינון..

ובאמת שהרשיתי לעצמי המון דברים. 

בעיקר נגיד שאת הכסף מהזמן היקר שלי בעבודה המרתי בחפצים.. וזה שלב כיפי שדי מיציתי אותו. והרבה כסף.

אחרי שמיציתי ונהניתי מהתקופה של השנים האחרונות, אולי הגיע הזמן להתכנס לכיוון חיסכון..

לפני 9 שעות, David32 כתב:

והזמנות של זבל מאמאזון?

ממש ההפך. אם כבר. 

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

סבבה

אבל בין להוציא על רכב 150k

לבין להחליט לא לצרוך יותר ענבים או נקטרינה כי רח"ל זה עולה יותר מ10 שקלים לקילו, פעורה תהום

• אהבתי 1
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

אתה רווק לא צעיר. אם אין כוונה לשנות סטטוס אתה צריך לכוון לשני דברים:

1. חסכון לשעת צרה ובעיקר לפרישה, שכן הפנסיה  כנראה לא תספיק לשימור רמת החיים. עליו להוסיף גם חבכון להוצאות תקופתיות גדולות, כמו החלפת רכב או טיפול שיניים*.

2. להנות מההווה. זה לא בותר את הסעיף הקודם, אלא מצריך תעדוף. אגב, הניסיון מראה שרכישת חפצים מסבה הנאה לזמן קצר מאוד, הזמן שחולף עד שהחידוש כבר אינו חידוש ואתה מחפש משהו אחר קצר מאוד. לעומת זאת צבירת חוויות נותנת דלק לטווח ארוך. אז אל תוותר, נניח, על החופשה המיוחלת באלפים.

אנחנו לא יודעים מה רמת ההכנסות שלך ולאיזה רמת חיים אתה רגיל, וזה גם משני. אתה צריך ללמוד לכנס את הצרכים השוטפים, ההוצאות הנוספות ואת החיסכון.לרמת ההכנסות שלך. אז  בנה לך סדרי עדיפויות, תתקמצן במה שבדרגה נמוכה ותהנה מהחיסכון באגף החשוב לך.

*הזכרתי טיפולי שיניים - אז אחד המקומות בהם אל תחסוך הוא רפואה מונעת. ביקורת תקופתית אצל השיננית ורוופא השיניים יחסכו הרבה זמן, סבל  וכסף .  ודבר גם עם רופא המשפחה על הצרכים הרפואיים לפי גילך ומצבך הרפואי.  יש לכך אפילו משמעות כלכלית.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בתאריך 2.10.2024 בשעה 06:51, saar5555 כתב:

לכם

- קביעת סדר עדיפויות בהוצאות מול הרצון לחסוך ועל מטרות לטווח קצר-בינוני וארוך. משתדלים לבחון אותם לאורך זמן (כל חצי-שנה עד שנה) ולבצע התאמות כשצריך. לדוגמא: חופשה בחו״ל, לפני מספר שנים זה היה מאוד גבוה בסדר עדיפויות והיינו מתעדפים חופשה ארוכה ככל הניתן מה שגרם לחיסכון יותר גדול כלפי המטרה הזו. בשנתיים האחרונות זה מעט השתנה, כלומר התעדוף עדיין יחסית גבוה אבל מסתפקים גם בחופשות קצרות יותר מה שהקטין את החיסכון למטרה הזו.

- תחזוקת קרן חירום של 3-6 חודשי מחייה. מעבר לשימוש שלה במקרי חירום, מקלה מנטלית על ההתנהלות הפיננסית.

- ניהול הוצאות/הכנסות באקסל מספיק מפורט (למשל האקסולידית - הוא מכיל הרבה יותר מזה כמו שווי נקי, עלות רכב פר ק״מ וכו׳) אחת לחודש. בהתחלה המילוי קצת מייגע, לאחר מכן הופך למאוד שבלוני (רוב ההוצאות די קבועות) אבל מאפשר גילוי של ״חורים״/״בורות״ ששואבים יותר מכמה שהוגדר בהתאם לתיעדוף. דוגמאות לכאלו: עמלות, שירותים דיגטליים, ביטוחים, אוכל בחוץ, הוצאה משתנה לא מחייבת וכהנה וכהנה.

- התנהלות בשיטת המעטפות/דליים (במקרה שלי מתבטאת במספר פקדונות שאפשר לתת להם כינוי/סימון באפליקציה של הבנק) עבור הוצאות שנתיות ידועות כמו חו״ל למשל, מחלקים את ההוצאה הצפויה ל-12 (או יותר) וחוסכים כל חודש.

- קניית מוצרי יד 2. יותר מידי זמן התעקשתי על חדש. עד שנפל לי האסימון שאין סיבה הגיונית בחלק מהמוצרים, בשילוב אנשים שמוכרים מוצרים כמעט-חדשים במצב לפעמים מושלם משלל סיבות, פייסבוק מרקטפלייס/יד2 הפכו לחברים קרובים. המגוון הוא עצום והחיסכון הוא לעיתים בכמה סדרי גודל. התגברתי גם על מחסום ההובלה העצמית ולאחרונה אפילו הובלתי ארון שלם עם גגון שכור והכל :onfire:

- מכירת מוצרי יד 2. בדומה לסעיף הקודם, גם כאן לקח ״קצת״ זמן להבין שאני מפספס לא מעט. זה דורש התעסקות מסוימת, אבל לא הרבה יותר מאשר גלילה בפייסבוק או ynet.

- מה אפשר לעשות לבד, משתדל לעשות לבד. אני רחוק מאוד מחלק מהחברים כאן מבחינת תחזוקת רכב או הבית אבל משתדל ללמוד מכל בעל מקצוע מה שניתן כדי שאוכל לעשות פעם הבאה לבד, בפרט שאני נהנה מתהליך הביצוע עצמו.

- משתדל להקפיד על ״רוצה״ ו״צריך״. כמובן שה״צריך״ הוא איזשהו בסיס מסוים. כשמופיע ״רוצה״ מסוים, ויש את הכסף לרכוש אותו, אני משתדל לחכות לפחות 3-4 שבועות לפני ביצוע הקניה. אם אני מראה את אותו עניין אזי זה כבר פחות אימפולסיבי, ובד״כ מגיע אחרי חפירה בסרטונים/ביקורות/פורומים ולעיתים אני מכווננן למוצר יותר ״נכון״ עבורי בין אם דרך ספק עדיף/מחיר זול יותר/מותג או דגם עדיפים.

--

- (אמנם כתבת שאתה רווק, אבל כתבת מה עוזר, אז הוספתי בכל זאת) התנהלות עם 3 חשבונות. אחד משותף ועוד שניים לכל אחד מבני הזוג. ההכנסות וההוצאות הקבועות והמשתנות המשותפות (כולל החיסכון) מתרחשים בחשבון המשותף. בכל חודש סכום שנקבע מראש, נניח X, עובר לכל אחד מחשבונות הפרטיים היכן שכל בן זוג מתנהל איתו כראות עיניו. זהו סכום לצריכה פרטית. רוצה הבן זוג לקנות נעליים ממותגות? יחסוך ויקנה. רוצה הבן זוג השני לקנות עוד גאדג׳ט ״מיותר״ בתצורת רחפן? אותו הנ״ל. היתרונות הם הפחתת חיכוכים, אם יש כסף אפשר לקנות - אם אין אז אין, מאפשר ״חופש״ במערכת יחסית נוקשה. החסרונות לא מעטים: דורש שקיפות ואמון מלאים בין בני הזוג, בתחילה לא ברור איך/איפה לקטלג כל הוצאה (משותף? פרטי?), עמלות נוספות בתחזוקת חשבונות/כרטיסים נוספים ועוד.

• אהבתי 1
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם

אני מגיב שוב כי זה חשוב -

היום אתה רווק, רוצה משהו - קונה, טס לאנשהו - אתה הבוס.

כשתגיע בת זוג מתישהו, תגלה כמה דברים עולים באמת. אולי תחפש תימניה שצופה כל היום בתוכנית חסכון ואז העצה שלי לא רלוונטית.

אישה תרצה מסעדות, בילויים, ארוחות משפחתיות עם מתנות למארח, היא תרצה לארח אצלכם ולא רק במוצרים שתקנה לה במבצעים של אושר עד, אח"כ תגיע חתונה שתגמור לך את החסכון, אח"כ ילדים או טיפולי פוריות יקרים ורופא נשים שאוהב את החיים ובטח לא מתייעץ בפורום שלנו על איך לחסוך..

יגיעו ילדים, ההוצאות שלך היום ייראו כמו של הומלס לעומת גידול ילדים. בקיצור, אל תחסוך על תיונים כי זה לא ממש יעזור לך. בהצלחה. 😜

• אהבתי 1
  • מצחיק 3
  • רעיון טוב! 1

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם

ושוב אתה הולך על המכנה המשותף הנמוך ביותר.

מי אמר שתהיה שותפה לחיים? ואם כן, למה לא שותף? ואולי השותפ/ה בכלל יהיו עוד יותר פרגמטיים וסגפנים ממנו? אולי הם יביאו את הכסף הגדול לחשבון המשותף? ומי החליט שיהיו ילדים? יש לי תחושה שאם זה היה כיוון המחשבה שלו הוא כבר היה פועל בכיוון ולא נשאר רווק (או שהיינו פוגשים אותו באחד משרשורי הזוגיות שנפתחים פה חדשות לבקרים).

זו אילוסטרציה טובה לחשיבה הביקורתית שדיברתי עליה קודם. אתה מניח שכולם חייבים להיות כמוך ולהתיישר לסטנדרט. happy wife happy life ושאר אמירות שטותיות שאנשים ללא כיוון מחשבה עצמאי או עמוד שדרה מרבים בהן. אולי אני טועה ופות"ש באמת כזה, אבל למה שלא ניתן לו קרדיט ונניח שהוא קצת יותר מקורי מזה?

• אהבתי 3
פורסם

למה זוגיות זה מכנה משותף נמוך?

התייחסתי לכך קודם - השאלה היא לאן פות״ש מכוון. אם הוא מתכנן הקמת משפחה הוא צריך להכניס הוצאות עתידיות שלה לתחשיב. אם לא - יכול לפנות אתה הכסף כעת. אגב, זה נוגע גם לשרשור המקביל על רכישת דירה, כי גם מקום מגורים הוא עניין להחלטה זוגית. אבל, שוב, זה נושא לדיון נפרד.

אני חולק על ההתייחסות של @Gosser1860 לעניין החשבונות המשותפים, אבל כנראה שכל זוגיות פועלת אחרת. וחוץ מזה, זה לא רלוונטי למצבו העכשווי של פות״ש.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 30 דקות, sperial כתב:

התייחסתי לכך קודם - השאלה היא לאן פות״ש מכוון. א

לא נראה לי שאני מכוון למשהו. 

אולי לכיוון של לקנות נכס/דירה. 

לפני 7 שעות, Michazzz כתב:

אישה תרצה מסעדות, בילויים, ארוחות משפחתיות עם מתנות למארח, היא תרצה לארח אצלכם ולא רק במוצרים שתקנה לה במבצעים של אושר עד,

מאמין שהיום יכולה לקנות לעצמה. 

Skoda Fabia 2025 

פורסם
לפני 3 דקות, Igalz כתב:

זה לא עניין של יכולת

אני חושב, כפי שכבר נכתב פה, שכשיש כסף, יש נוחות שבאה איתו.

מן הסתם, בתור זוג, אני חושב שיש דרגות חופש, ואם יש משהו שהיא רוצה - יכולה לקנות לעצמה. 

אם אתם מדברים על דברים שנהוגים - שX קונה או Y רוצה אז X קונה..

זה כבר כל זוגיות - מקרה פרטי. 

• אהבתי 1

Skoda Fabia 2025 

פורסם
לפני שעתיים, saar5555 כתב:

זה כבר כל זוגיות - מקרה פרטי

בדיוק, לכן לדבר עכשיו על יכולת לא רלוונטי.

יום טוב גם לך

פורסם
לפני 15 שעות, Gosser1860 כתב:

התנהלות עם 3 חשבונות. אחד משותף ועוד שניים לכל אחד מבני הזוג. ההכנסות וההוצאות הקבועות והמשתנות המשותפות (כולל החיסכון) מתרחשים בחשבון המשותף. בכל חודש סכום שנקבע מראש, נניח X, עובר לכל אחד מחשבונות הפרטיים היכן שכל בן זוג מתנהל איתו כראות עיניו. זהו סכום לצריכה פרטית. רוצה הבן זוג לקנות נעליים ממותגות? יחסוך ויקנה. רוצה הבן זוג השני לקנות עוד גאדג׳ט ״מיותר״ בתצורת רחפן? אותו הנ״ל. היתרונות הם הפחתת חיכוכים, אם יש כסף אפשר לקנות - אם אין אז אין, מאפשר ״חופש״ במערכת יחסית נוקשה. החסרונות לא מעטים: דורש שקיפות ואמון מלאים בין בני הזוג, בתחילה לא ברור איך/איפה לקטלג כל הוצאה (משותף? פרטי?), עמלות נוספות בתחזוקת חשבונות/כרטיסים נוספים ועוד.

זה כבר דורש שירשור נפרד 😉

• מצחיק 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם (נערך)
בתאריך 7.10.2024 בשעה 22:33, Gosser1860 כתב:

התנהלות עם 3 חשבונות. אחד משותף ועוד שניים לכל אחד מבני הזוג. ההכנסות וההוצאות הקבועות והמשתנות המשותפות (כולל החיסכון) מתרחשים בחשבון המשותף.

האם כוונתך לחשבון אחד משותף ועוד חשבון לכ''א? למה לא להתנהל בחשבון אחד עם שני כ''א עם מסגרת שנקבעה מראש?

אנחנו נשואים 24 שנה עם חשבון אחד משותף, לכ''א מאיתנו יש כרטיס אשראי עם מגבלת סכום (שתואמה ביחד, בעצה אחת) שהוא יכול לרכוש כל אשר על ליבו. לא מצליח להבין הגיון של חשבונות בנק נוספים ויקרים. מצחיק כי לפעמים אנחנו מלווים אחד מהשני (בעיקר היא ממני) אשראי בשל חריגה, אבל אנו שומרים על הכללים שנקבעו בקפדנות.

רכישות כלליות לבית (שיפוץ למשל, מקרר, קניות) יירדו מהחשבון המשותף.

הבת שחיה איתנו ועובדת מתעקשת לשלם את חלקה בקניות למרות שמעולם לא ביקשנו, היא מרגישה צורך ואני חושב שזו כלכלת חיים נכונה להבין שמחר את/ה פשוט אדון לעצמך, ומשמעת כספית נכונה.

אני חושב שזוגיות כלכלית נכונה ונבונה מאד רלוונטית לשרשור, ותודה למי שהעלה את הנושא. כאשר הכרנו אשתי היתה בחובות והיתה מבזבזת כספים ללא הכרה, מייד אחרי פתיחת חשבון משותף שמנו גבולות מאד ברורים לגבי

כספי בזבוזים אישיים, ברגע שאת/ה בזוגיות את/ה צריכ/ה לוותר על

הרגלים כספיים .  אופציה נוספת שנתתי לה היתה לנהל בעצמה את כלכלת משק הבית, שזה משהו כמו לתת לחתול לשמור על השמנת אבל במקרה של הגעה לחובות תיפול האחריות עליה והיא לא הסכימה ובצדק.

וזה באמת מביא אותי לנושא של מודעות לחיסכון ולדחיית סיפוקים, זה ממש לא קל, גם טיפול זוגי יכול מאד לעזור,

והיום כאשר האשה מרוויחה טיפה יותר ממני זה קשה שבעתיים.

שנשמע בשורות טובות.

עריכה אחרונה על ידי yossy
  • אהבתי 1

• תוכן חדש...