Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

מצטרף לעניין התשלומים. לא כדאי.

אם יש ריבית על התשלומים. זה אפילו בגדר אסור מבחינתי.

יחד עם זאת. לפעמים אני עושה תשלומים (תמיד ללא ריבית) שנוח לי שזה יהיה מוגדר כהוצאה חודשית ולא שנתית. דוגמה ביטוח. ארנונה (פעם בחודשיים ולא מראש כל השנה). ועד בית וכו'

ועוד פעם עשיתי תשלומים מבחירה.

זה שעשינו שיפוץ והתשלומים היו חלופה להלוואה. (כמובן תשלומים ללא ריבית)

אבל חוץ מזה. תשלומים זאת רעה חולה.

בעיקר כי היא מנרמלת רמת הוצאות גבוהה יחסית להכנסות.

• אהבתי 1

.

• תגובות 119
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

רווק בן 40, תהנה מכל רגע. קניות באמזון זה לא נקרא לבזבז, אני חוסך המון כסף בגלל אמזון. בטח כשיש משלוח חינם מעל 49$ וכמובן לא לחרוג מפטור ממס בקניה עד 75$. מעבר לזה, תלמד מהטיקטוק והיוטיוב איך לבשל ולאפות, איך לנקות את הבית ולתקן דברים קטנים לבד. תנסה לרכז קניות באיזורים של חרדים ובסופרים כמו אושר עד ויש חסד. אני לא קניתי אבטיח ענבים ולצערי גם עגבניות בתקופה האחרונה - כי אני לא מוכן לקחת חלק בחגיגת המחירים ההזויה הזו. קנה תווי קניה דרך העבודה /חברים שנותנות הנחה בסופר הנוח לך ושם תקנה מוצרים בסיסים במחירים מפוקחים.

מעבר לזה, קרן כספית במקום לשמור את הכסף סתם בעו"ש ואז הוא נזיל כל יום אבל מרוויח ריבית. לגבי רכב, אם הוא לא נקנה בהלוואה בריבית שוחטת אז הכל בסדר.  לדעתי.

בהצלחה. 

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם

פותש מציין בהודעה הראשונה ״איזון העו״ש״ בלי שום מידע אחר (מספרי) על הכנסותיו, הוצאותיו, חסכונותיו ורכושו. אז כל העצות ראן כלליות. יש הבדל עצום בין מי שנמצא באוברדראפט יומיים בשבוע עם חסר של 2,000 והכנסותֶשל 15,000 לבין מי שרודף אחר הזנב של עצמו עם אוברדראפט שתופח מחודש לחודש. הראשון יכול להסתפק בצמצום קטן, השני זקוק לקיצוץ רוחבי עמוק.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני שעה, Ron Poh כתב:

מכונת כביסה תעבוד לעיתים רק על חצי מהקיבולת, וכך כביכול יש בזבוז.

לדעתי זה דווקא לא קורה הרבה. 

לפני שעה, borsood כתב:

אתה רווק . אתה במצב מצוין לשנות את ההרגלים שלך.

עובד על זה. אבל כמו בהרבה דברים חושב שהתעוררתי ממש ממש מאוחר. 

ואולי יש מן "סרגל הישגים" כזה, 

שאדם בגיל X צריך שיהיה לו בית, רכב, תואר, עבודה מסודרת, you name it..

לפני שעה, borsood כתב:

לא ממש עקרוני אבל שים לב לאשפה שלך. אולי אתה קונה יותר ממה שאתה צורך?

קניתי המון והרבה ממה שאני צריך.

לפני שעה, borsood כתב:

לטווח הארוך ההתנהלות הפיננסית היא הקובעת: תנאי משכנתא, דמי ניהול בפנסיה, בקה״ש ותנאים בבנק יחסכו לך הרבה יותר כסף מהשאר.

לזה חיכיתי..

תודה. 

עובד גם על זה. 

לפני שעה, Ron Poh כתב:

לפני שעה, borsood כתב:

לפני שעה, borsood כתב:

לפני שעה, borsood כתב:

לטווח הארוך ההתנהלות הפיננסית היא הקובעת: תנאי משכנתא, דמי ניהול בפנסיה, בקה״ש ותנאים בבנק יחסכו לך הרבה יותר כסף מהשאר.

לזה חיכיתי..

תודה. 

עובד גם על זה. 

לפני שעה, Ron Poh כתב:

לפני שעה, borsood כתב:

לפני שעה, borsood כתב:

לפני שעה, borsood כתב:

לזה חיכיתי..

תודה. 

עובד גם על זה. 

לפני שעה, borsood כתב:

אוברדרפט: תמנע אוברדרפט בכל מחיר, מה שאי אפשר לקנות החודש, תקנה בחודש הבא.

מסכים לגמרי. 

אבל יש דברים שאי אפשר לדחות כמו שמציעים לך איזה הזדמנות לרכוש דירה במחיר שאיכשהו ניתן לעמוד בו.

לפני כשעה, Michazzz כתב:

רווק בן 40, תהנה מכל רגע. קניות באמזון זה לא נקרא לבזבז, אני חוסך המון כסף בגלל אמזון. בטח כשיש משלוח חינם מעל 49$ וכמובן לא לחרוג מפטור ממס בקניה עד 75$.

כתבתי מגילה ארוכה וזה לא ממש נשמר. אני יותר מתקרב כבר ל-50. משתדל להנות מכל רגע. חייב להגיד שלפעמים, זה לא להיט. 

אני מודע לקניות באמאזון. יוקר המחייה וזה, גם אני התחלתי ככה 😁 וכן, חסכון וזה.. אבל בפועל קניתי בהגזמה ועכשיו כשצריך משהו הרבה הרבה הרבה יותר רציני, אני צריך וחייב להדק את החגורה. 

לפני כשעה, Michazzz כתב:

אני לא קניתי אבטיח ענבים ולצערי גם עגבניות בתקופה האחרונה - כי אני לא מוכן לקחת חלק בחגיגת המחירים ההזויה הזו. קנה תווי קניה דרך העבודה /חברים שנותנות הנחה בסופר הנוח לך ושם תקנה מוצרים בסיסים במחירים מפוקחים.

מעבר לזה, קרן כספית במקום לשמור את הכסף סתם בעו"ש ואז הוא נזיל כל יום אבל מרוויח ריבית. לגבי רכב, אם הוא לא נקנה בהלוואה בריבית שוחטת אז הכל בסדר.  לדעתי.

בהצלחה. 

על קרן כספית המליצו לי. 

דווקא פירות אקזוטיים אני כן קונה. כנראה שאפסיק. 

להתכלב כנראה שזה מבחירה.. ואני אקח את זה.. אם צריך לרכוש דירה בתור יחיד.

עריכה אחרונה על ידי saar5555

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הרבה עצות טובות קיבלת.

כללי האצבע הכי טובים לטעמי שאני משתדל ליישם זה להגדיל את ההכנסות ולא לקנות כלום בכסף של אחרים, כלומר לא לעשות תשלומים ולא לקחת הלוואות. 

• אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני שעה, borsood כתב:

בעיקרון אתה מבקש טיפים, אבל רק כאלה שימצאו חן בעיניך?

רוב הטיפים לא יהיו כאלה. אחרת לא היית צריך טיפים.

מודע לזה, לא ביקשתי רק כאלה שימצאו בעיניי. אני צריך איזה סיעור מוחין. 

לפני 58 דקות, sperial כתב:

פותש מציין בהודעה הראשונה ״איזון העו״ש״ בלי שום מידע אחר (מספרי) על הכנסותיו, הוצאותיו, חסכונותיו ורכושו. אז כל העצות ראן כלליות. יש הבדל עצום בין מי שנמצא באוברדראפט יומיים בשבוע עם חסר של 2,000 והכנסותֶשל 15,000 לבין מי שרודף אחר הזנב של עצמו עם אוברדראפט שתופח מחודש לחודש. הראשון יכול להסתפק בצמצום קטן, השני זקוק לקיצוץ רוחבי עמוק.

אני מעדיף לא לפרט הרבה פרטים... אבל בגדול, חודש חודשיים ואהיה בעו"ש במצב בסדר.. 

Skoda Fabia 2025 

פורסם

על זה נאמר ״מחר דיאטה״.

תמחק את ״רשימת המטלות״ כי תכף יוסיפו לך עוד כמה.

אתה צריך לבחור את מה שמתאים לך, וכרווק אתה במצב הכי גמיש שאפשר.

• אהבתי 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

קבלת עצות מצוינות, מהיום תעדכן אותנו איזה פעולות נקטת וכולנו נלמד מהפוסט שלך הלכה למעשה. בהצלחה

• אהבתי 2

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם

הרבה כתבו על תשלומים, מצטרף גם.

הדברים היחידים שאני מחלק לתשלומים, אלו דברים שגם השירות שאני מקבל הוא לאורך אותם חודשים. למשל, שכר לימוד וביטוח רכב (מחלק למינימום שאני מסוגל, בדר"כ 4/5).

שנה טובה ובהצלחה.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 8 שעות, saar5555 כתב:

שכן התחלתי זה לא לקנות יותר באמאזון

טעות חמורה. 

המחירים בארץ יקרים להחריד לדברים הבסיסיים ביותר. כדאי ומומלץ לרכוש באתרים בחוץ לארץ, אבל להפעיל את הראש ולא לקנות שטויות בלי שליטה. 

אישית אני קונה באמאזון את כל הדברים הבסיסיים, החל מתחתונים וגרביים, דרך משחת שיניים ודיאודורנט ועד לנעליים. 

מקפיד שהכל יהיה עם משלוח חינם, ומחפש מבצעים וקופונים כמו mastercard day. 

בסוף זה יוצא פחות מחצי מחיר בהשוואה לארץ.

כמובן קונה כשצריך. לא מתפתה לדברים שאני לא צריך. זה לדעתי א,ב של צרכנות חכמה בעידן שלנו. 

וכמובן חלק מהעניין פה זה לקנות מוצרים איכותיים בזול, לא דרעק סיני עלום שם. לכן בדברים מסויימים אני סומך יותר על אמזון מאשר על עליאקספרס

• אהבתי 4
  • רעיון טוב! 2

יום טוב גם לך

פורסם

אני רואה את כל העצות כאן, ואני מרגיש ממש בזבזן..

אני עם 4 ילדים, אוכלים בחוץ לפחות פעם בשבוע, שופינג, קניון, גולדה פעמיים בשבוע עם חלק מהילדים ועוד..

לובש מותגים לא יקרים יחסית, מחזיק 2 מכוניות, משכנתא, וב"ה עדיין מצליח לחסוך קצת ובטח לא להיות במינוס. 

אני יש לי קטע מוזר בעניין החסכון. אני יכול לעשות השוואות מחירים רבות על מוצרים זולים מאוד (סופר, אוכל בחוץ וכד'), אבל דווקא איפה שיש רניות גדולןת (תכשיטים, רכב וכד'), אני מוציא יותר בקלות.

לא יודע למה זה ככה אבל זה מאז ומתמיד. 

בסופו של דבר, מה שאני רוצה להגיד, זה שלא בהכרח צריך להתכלב ולחיות בצמצום יומיומי , אלא אם כן כמובן אין ממה, ואז זה סיפור אחר.

בסוף, כולנו עובדים קשה בשביל לחיות כמו בני אדם, אז צריך ליהנות מזה לפחות.

זו דעתי.

• אהבתי 2
פורסם
לפני 17 דקות, cabrio כתב:

אני רואה את כל העצות כאן, ואני מרגיש ממש בזבזן..

אני עם 4 ילדים, אוכלים בחוץ לפחות פעם בשבוע, שופינג, קניון, גולדה פעמיים בשבוע עם חלק מהילדים ועוד..

לובש מותגים לא יקרים יחסית, מחזיק 2 מכוניות, משכנתא, וב"ה עדיין מצליח לחסוך קצת ובטח לא להיות במינוס

מהשורות האלו אפשר להבין בקלות שאתה מכניס הרבה יותר מהשכר הממוצע/חציוני במשק.

אז אתה עם ההכנסה שלך מצליח לעשות את כל זה וגם לחסוך. לדעתי לפחות 80% מהמשפחות בארץ לא במצב שלך. 

אז מבלי להתייחס להכנסה ספציפית, זה לא ממש אחראי לתת עיצות על מה להתפזר וכמה.

וכמובן גם "לחסוך" זה מושג רחב. אחד חוסך למכונית משומשת, השני חוסך לדירה בהרצליה, השלישי חוסך לפרישה מוקדמת בגיל 40. לא מדובר באותם סכומים.. כל אחד והמטרות שלו.

• אהבתי 2

יום טוב גם לך

פורסם

לא הזכרת את צד ההכנסות. כנראה שהוא מכסה את ההוצאות.

כמובן צריך לחשוב על העתיד. אתה יודע כמה עולה להביא ילד לעצמאות? וכמובן הפרישה שלך. הפנסיה תהיה במקרה הטוב חצי מהמשכורת שלפניה.

• אהבתי 1

פורסם (נערך)
לפני 18 דקות, sperial כתב:

לא הזכרת את צד ההכנסות. כנראה שהוא מכסה את ההוצאות

בוודאי.

אם אני רואה שאני לא עומד בהכנסות מול הוצאות - אני לא אקנה. 

כמובן שלא התכוונתי לבזבז בלי חשבון ולהיכנס למינוס וכד'.

רק אומר שאפשר גם לחיות בצורה טובה וגם לשמור על המסגרת.

אני מדבר כמובן על שכר ממוצע.

אנחנו לא אנשי הייטק שמרוויחים סכומים הזויים.

למרות שיש לי חברים בהייטק עם משכורות גבוהות מאוד, ומשום מה הם לא מצליחים לחיות בצורה שאני חי. לא יודע למה. נראה שתמיד חסר להם עוד ועוד.

לגבי הילדים, יש לי קצת כסף בצד בשבילם, כמובן שזה לא יספיק לדירה או אפילו לאוטו חדש אבל עדיין..

פנסיה? 

אין ספק שזו תהיה ירידה בשכר, אבל מצד שני, ככל הנראה המשכנתא תיגמר עד אז וחלק מהילדים כבר יהיו נשואים וכד'. מניח שזה יתקזז איכשהו.

עריכה אחרונה על ידי cabrio
פורסם (נערך)
לפני כשעה, Igalz כתב:

טעות חמורה. 

המחירים בארץ יקרים להחריד לדברים הבסיסיים ביותר. כדאי ומומלץ לרכוש באתרים בחוץ לארץ, אבל להפעיל את הראש ולא לקנות שטויות בלי שליטה. 

אישית אני קונה באמאזון את כל הדברים הבסיסיים, החל מתחתונים וגרביים, דרך משחת שיניים ודיאודורנט ועד לנעליים. 

מסכים איתך. בדיוק מה שעשיתי..

אני כבר די מומחה שם. חשוב להגיד שדווקא יש מחירים טובים בארץ.. במקרים כמו כלי עבודה או בשמים. אני פשוט קניתי בכיף... וזה יצא מוגזם.

למשל חומרי ניקוי לאוטו, קניתי המון... וברמה שהדירה נראית קצת כמו מחסן. ונכון, כיף לשטוף את האוטו עם חומרים איכותיים וכלים מתאימים.  אבל בטווח הארוך... צריך להתכנס לאנשהו.

לפני 58 דקות, cabrio כתב:

בסוף, כולנו עובדים קשה בשביל לחיות כמו בני אדם, אז צריך ליהנות מזה לפחות

צודק גם. החוכמה זה למצוא את עמק השווה. בין מה שאני רוצה/צריך לבין מה שיש בפועל. 

לפני 3 שעות, Michazzz כתב:

קבלת עצות מצוינות, מהיום תעדכן אותנו איזה פעולות נקטת וכולנו נלמד מהפוסט שלך הלכה למעשה. בהצלחה

אשתדל מאוד. בע"ה בלי נדר אחזור לשרשור הזה עוד שנה, ונראה. 

עריכה אחרונה על ידי saar5555

Skoda Fabia 2025 

• תוכן חדש...