Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה על עצות לחיים בחסכון? באנגלית זה frugal life

saar5555

פוסטים מומלצים

ואני כן. כנראה שהם מוצאים פגמים מיקרוסקופיים באריזה. אצלנו הכמויות גדולות, במיוחד קמח, כי אשתי אוהבת מאוד לאפות כל דבר - לא קונים אפילו לחם או חלה - ומספקת גם למשפחות הצעירות.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 119
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

לפני שעתיים, saar5555 כתב:

וידעה לבשל מצוין עם ירקות ופירות ישנים. 

אבל גם לא היה שפע עולמי כמו שיש היום. 

בלי קשר לחיים בחסכון:

אין שום סיבה שנזרוק אוכל. גם אם יש שפע זה לא אומר שצריך לזרוק אוכל. 

לבשל מצויין עם ירקות ופירות ישנים, אם הם לא מקולקלים - אפשר להשתמש בהם. אין דבר כזה "ישן". 

ואם אתה רואה שאתה זורק אוכל - תקנה פחות. פשוט.

זה שיש שפע, לא אומר שצריך לבזבז סתם. זה שיש שפע וגם צרכני הקצה וגם הסופרמרקטים והחברות הגדולות זורקות טונה של זבל. זה חטא. באמת. אין שום סיבה שזה יקרה - בטח שלא בכמויות שנזרקות עכשיו. 

אבל על סופרמרקטים אני לא יכול לשלוט, על עצמי כן. 

לא קונה אוכל מיותר שיכול להתקלקל. כן קונה שק 10 קילו אורז. 

• אהבתי 6
  • רעיון טוב! 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חברי המעגל הראשון

פירות ישנים זה פצצה לריבות. במקום לקנות את הזבל שמפוצץ סוכר לבן זה הכי קל בעולם להכין ריבה בריאה.

אותו דבר עם ירקות ישנים, או לחמוצים או לסלט מבושל שמחזיק מלא זמן במקרר.

אז תגידו, זה בלי חומרים משמרים אז זה יתקלקל מהר - לא. כל עוד זה בכלי אטום ולא מכניסים לזה כלי שאוכלים ממנו זה מחזיק שבועות.

לחם ישן - קלאסי להכנת פירורי לחם לשניצלים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 13 דקות, SlowRide כתב:

אז תגידו, זה בלי חומרים משמרים אז זה יתקלקל מהר -

בעניין הזה, טיפ ששמעתי, אבל מודה שלא ניסיתי אותו בעצמי: 

אם אתה מכין נגיד חומוס ביתי, קח כף של חומוס אחלה וכו' ותערבב ביחד עם החומוס שלך.

כמות החומר המשמר שיש שם, אפילו בכף, תאריך פי כמה את אורך החיים של החומוס שלך. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 7 שעות, davemustaine87 כתב:

הוצאות חשמל דו חודשי של 3000 שקל

מזגן מני מרכזי 3.5 כ"ס ON/OFF שפועל 24/7 זה בין 600 - 700 ל 1000 ש"ח בחודש, תלוי לאיזה טמפרטורה כיוונת וכל כמה זמן המדחס יוצא להפסקות. 

מיני מרכזי כזה ממזג דירת 4 חדרים סנטדריטית, לא וילה ענקית. 

אז רק עם המזגן הגעת לבערך חצי מהסכום הזה וכל  יתר הצרכנים האחרים יחד זה החצי השני. 

בכל מקרה 2000 ש"ח חשבון חשמל דו חודשי בחודשי הקיץ זה לא משהו חריג. בחורף יכול להיות רבע מזה. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 7 שעות, davemustaine87 כתב:

חבילה של נייר טואלט(50 גלילים או משהו כזה) שמספיק לשבוע. 

בקבוק שמפו שלם שמספיק לשבוע למשפחה של 3 אנשים כאשר הגבר מקריח. 

נתקלתי בזה הרבה כשהבת שלי סיפרה חוויות על דירות שותפים. אנשים שמשתמשים ב2 מטר נייר טואלט בכל כניסה לשירותים. 

סוג של הרגלי ניקיון מוגזמים, או איך שאפשר לקרוא לזה.

אותו הדבר בשימוש בגלון אקונומיקה לשטיפה של דירה בת פחות מ 100 מ״ר , במקום שימוש מדולל (פקק לדלי של 19 ליטר) 

למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה.  מסביבי  רואה עדיין נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש , בכל נסיעה . 

עד מתי 😡

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

דוגמה עדכנית ל'מיינדסט החסכוני' שהזכרתי קודם - אני עוזר לחבר שקנה דירה, שיפץ אותה, ועכשיו רוצה להחליף מנעול בדלת הכניסה כדי שהפועלים או הבעלים הקודמים לא יכנסו.

• שלב א': הולך למנעולן ומקבל הצעות בין 220-360 יורו על צילינדר (סטייל רב-בריח) כולל התקנה. זה לוקח לו חצי שעה וצריך פיזית ללכת לאנשהו ולדבר עם אנשים.
  • שלב ב': עושה שיעורי בית, מתייעץ בפורום ורואה סרטונים ביוטיוב, מגלה שצריך בעצם רק להחליף צילינדר ואפשר לעשות את זה לבד. השקעה של שעתיים מהבית כדי להגיע למסקנה הזאת.
  • שלב ג': עושה סקר שוק ומגלה שיש מבחר הרבה יותר גדול של צילינדרים ממה שהציע לו המנעולן. נסגר על דגם סופר-בטוח וממוגן (ברמה של ה-360 יורו מקודם) שעולה 180 יורו. השקעה של עוד שעה מהספה.
  • שלב ד': הולך לשירותים ותוך חצי שעה של צפייה ביוטיוב על האסלה מגלה שלכל מנעול יש ערכת פריצה בעליאקספרס וסרטון של רוסי אחד שמדגים איך פותחים אותו תוך חמש דקות. מתאכזב קשות ומחליף פאזה.
  • שלב ה': ממשיך לראות סרטונים של הרוסי ההוא ומגלה שיש מותג מומלץ, איכותי, ובטוח למדי של צילינדרים שלא נמכר בספרד (כלומר לפורץ המקומי המצוי לא יהיו כלים בשבילו), ואם קונים אותו בפולין זה עולה 50 יורו.
  • שלב ו': לוקח צעד אחורה וקולט שבעצם הרבה אנשים מחליפים מנעולים כשנכנסים לדירה חדשה בדיוק כמוהו, אז לאן הולכים כל המנעולים הישנים? ואז הולך לאיביי ויד2, ומוצא שם את כל אותם דגמים סופר-בטוחים שעלו 360 אצל המנעולן ו-180 בחנות, אבל משומשים קלות ובמחיר של 30-40 יורו (כולל כל המפתחות וכרטיס מגנטי לשכפול).

בקיצור, השקיע כמה שעות מחייו והוריד את המחיר פי תשעה, מ-360 יורו ל-40, עם אופציה נוספת ב-50 יורו שכנראה תעבוד לא פחות טוב. עכשיו תחיל את התהליך הזה על רכישות נוספות שהאדם המצוי עושה, מבחירת ריהוט או מכשיר חשמל קטן למטבח ועד מכונית או דירה, ותבין איך אפשר לחסוך לא מעט כסף עם קצת השקעה מנטלית.

• אהבתי 2
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 2
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 7 שעות, SlowRide כתב:

חשמל - כנראה הם חיים עם מזגן 24/7 וגם עושים כביסה ומייבש כל יום.

נייר טואלט - כשיש ילדים קטנים זה נגמר מהר.

שמפו - אישה.

ילדים ״בזבזניים״ זה עיניין של חינוך.

האישה, זה קרב אבוד. 😜

• אהבתי 1

למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה.  מסביבי  רואה עדיין נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש , בכל נסיעה . 

עד מתי 😡

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יצא לי לקנות בושם מ ksp במחיר נמוך יותר, כי זה מוצר שנקנה והוחזר.

באמאזון, יצא לי לקנות מוצרים refurbished, מוחדשים ככה זה נקרא?

במחיר נמוך יותר. 

עבודות בבית, מה שאני יכול אני עושה בעצמי.

הבעיה היתה בעיקר המינון. אז בדיוק כמו דיאטה.. שגם על זה אני עובד.

• רעיון טוב! 1

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - DSG7

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עשרות רבות של שנים שאני מתנהל רק ברכב פרטי, מעולם לא העלתי בדעתי אפילו מחשבה על תחבורה ציבורית, הנסיעה ברכב יקרה וכאשר מגיע לחיפה, ת"א נכנס למצוקת חניה ומשלם הון תועפות (בפעם האחרונה שילמתי כ 50 ש"ח לשעה חניה בחיפה)

בשנתיים האחרונות גיליתי שהרבה יותר קל נוח זול ופחות לחוץ להגיע ברכבת ו או מטרונית. נגמרו לי החששות לגבי חניה פקקים וכו'. למה לא חשבתי על זה מקודם?

לפני כחודשיים נסענו כל המשפחה. לכנס משפחתי בקיבוץ ליד י-ם נסענו באוטובוס עד לתחנה קרובה והמשכנו עם מונית. בדרך הספקתי יפה לעבור על מסמכים שונים לקראת ההרצאות בכנס.

כעת קיבלתי מתנה מנוי שנתי לסינמטק חיפה אני גם מתכוון להגיע לשם ברכבת ותחבורה ציבורית מצפון הארץ.

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 2

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מחזק לנושא הגעה לחיפה ברכבת.

בשנים האחרונות הגעתי למסקנה שעל מנת להגיע לפסטיבל הסרטים בחיפה, הרכבת היא האמצעי הנוח ביותר. 

אתגר החניה באיזור האירועים קשה יותר מאשר בתל אביב בהעדר חניונים מספיק קרובים.

עריכה אחרונה על ידי zaf
  • רעיון טוב! 2

עד מתי 😡

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 24 דקות, Derish כתב:

דוגמה עדכנית ל'מיינדסט החסכוני' שהזכרתי קודם - אני עוזר לחבר שקנה דירה, שיפץ אותה, ועכשיו רוצה להחליף מנעול בדלת הכניסה כדי שהפועלים או הבעלים הקודמים לא יכנסו.

• שלב א': הולך למנעולן ומקבל הצעות בין 220-360 יורו על צילינדר (סטייל רב-בריח) כולל התקנה. זה לוקח לו חצי שעה וצריך פיזית ללכת לאנשהו ולדבר עם אנשים.
  • שלב ב': עושה שיעורי בית, מתייעץ בפורום ורואה סרטונים ביוטיוב, מגלה שצריך בעצם רק להחליף צילינדר ואפשר לעשות את זה לבד. השקעה של שעתיים מהבית כדי להגיע למסקנה הזאת.
  • שלב ג': עושה סקר שוק ומגלה שיש מבחר הרבה יותר גדול של צילינדרים ממה שהציע לו המנעולן. נסגר על דגם סופר-בטוח וממוגן (ברמה של ה-360 יורו מקודם) שעולה 180 יורו. השקעה של עוד שעה מהספה.
  • שלב ד': הולך לשירותים ותוך חצי שעה של צפייה ביוטיוב על האסלה מגלה שלכל מנעול יש ערכת פריצה בעליאקספרס וסרטון של רוסי אחד שמדגים איך פותחים אותו תוך חמש דקות. מתאכזב קשות ומחליף פאזה.
  • שלב ה': ממשיך לראות סרטונים של הרוסי ההוא ומגלה שיש מותג מומלץ, איכותי, ובטוח למדי של צילינדרים שלא נמכר בספרד (כלומר לפורץ המקומי המצוי לא יהיו כלים בשבילו), ואם קונים אותו בפולין זה עולה 50 יורו.
  • שלב ו': לוקח צעד אחורה וקולט שבעצם הרבה אנשים מחליפים מנעולים כשנכנסים לדירה חדשה בדיוק כמוהו, אז לאן הולכים כל המנעולים הישנים? ואז הולך לאיביי ויד2, ומוצא שם את כל אותם דגמים סופר-בטוחים שעלו 360 אצל המנעולן ו-180 בחנות, אבל משומשים קלות ובמחיר של 30-40 יורו (כולל כל המפתחות וכרטיס מגנטי לשכפול).

בקיצור, השקיע כמה שעות מחייו והוריד את המחיר פי תשעה, מ-360 יורו ל-40, עם אופציה נוספת ב-50 יורו שכנראה תעבוד לא פחות טוב. עכשיו תחיל את התהליך הזה על רכישות נוספות שהאדם המצוי עושה, מבחירת ריהוט או מכשיר חשמל קטן למטבח ועד מכונית או דירה, ותבין איך אפשר לחסוך לא מעט כסף עם קצת השקעה מנטלית.

דוגמא יותר מתקדמת. 

אני לא חוסך על שקיות תה וכו'...

אבל צמצמתי למינימום האפשרי את השימוש בנותני שרות. 

בגדול ב 90% מהמקרים קניית כלים וקצת מחקר ולמידה של החומר מחזירים את ההשקעה כבר בעבודה הראשונה. 

משתדל לעשות הכל לבד. תחזוקה של האוטו, תחזוקה של הבית, תחזוקה של מוצרי חשמל בבית, לאחרונה התחלתי גם לעשות מיזוג ולומד את התחום, כל מה שאשפר. 

על זה שפעם אחת לא הזמנת הביתה נותן שרות בתשלום, אפשר להתפנק על הרבה מטרים של נייר טואלט 😁

• אהבתי 6
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

גם אם תפסיקו לשתות תה לגמרי - לא תחסכו "המון" כסף. צריך להמשיך לחיות, להתקמצן ברמות קשות יעלה בבריאות - ועל תרופות משלמים גם הרבה.

• רעיון טוב! 1

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בכל דבר צריך פרופורציות. יש דברים שהם ברמת "כוסות רוח" ושאר תרופות פלא. הרווחה הכלכלית של אדם שמרוויח משכורת שהיא "ממוצעת" לא תשתנה אם לא יקנה ירקות קפואים או אם הוא ישתמש באותו התיון פעמיים. אני מוצא את ההתמקדות בדברים האלו כאורח חיים שהוא "Frugal" די חסרת טעם.

כסף אמור לאפשר לנו לרכוש דברים שמשרתים אותנו. אני אוהב מאוד תה, אז אני שותה תיונים ו"מבזבז" מהם הרבה. לפעמים גם מגוון עם תה בתפזורת, אבל אז נזכר שזה מעיק עלי להתעסק עם זה. אם מישהו יאכל ירקות כי זה מאוד נגיד לו לקנות ירקות קפואים, ואחרת זה יעיק עליו במידה כזו שהוא יאכל "ג'אנק" ויהיה לא בריא, הרי שזה "בזבוז" שווה.

אני מאוד אוהב לטוס לטיולים בחו"ל. כן, זה "בזבוז כסך". אפשר לחיות גם בלי זה. אבל אפשר גם רק לנשום, לאכול לחם, וללכת לישון. ביצעתי בחיים שלי התאמות שיאפשרו לי לטוס יחסית הרבה, על חשבון דברים אחרים בהם אני מתפשר. כמו כן, יש טיסה ויש טיסה. אם מזמינים טיסת לואו-קוסט בעונות שהן לא עונות השיא, ונמצאים במקומות לינה צנועים יחסית, זה לא כל כך יקר.

חשוב לי גם ללכת עם בגדים "נורמליים". מבחינתי זה מטופש לחסוך כסף על חולצות כי אני יכול ללבוש חולצה שקיבלתי מהעבודה, וזה גם חסר כל היגיון כלכלי. כמה כבר עולה חולצה סבירה ביחס לאורך החיים שלה? אני מוצא "תועלת" או "תמורה" בערך האופנתי שבחולצה "נורמלית" ולכן שווה לי לשלם על זה. יש איזור ענק באמצע בין ללבוש רק בגדים שקיבלת מהעבודה ועד ללבוש רק "בגדי מעצבים".

אני חושב שהדבר הכי משמעותי הוא הלך הרוח הכללי של הבן אדם. מי שמבזבז גליל שלם של נ"ט בישיבה או שמסיים בקבוק שלם של שמפו בשבוע הוא פשוט אדם שאין לו צורת מחשבה שמנסה "להתייעל" או לחסוך. זה נכון שהרווחה הכלכלית של האדם לא תשתנה באופן מהותי כי הוא בזבז הרבה שמפו - אבל הנקודה היא שהוא בזבז את זה בצורה שלא הביאה לו שום תועלת. הרי כל השמפו העודף סתם  נשפך עם המים. מהניסיון שלי, אנשים מסוג זה יהיו יחסית בזבזניים בהכל, ולצד זה, הרבה פעמים "יתקמצנו" על דברים כמו טיפול שנתי לרכב, או ביטוחים.

וזו הנקודה העיקרית. לדעתי, מה שמשנה זה לא לחסוך על עוד 10 תיונים בחודש או על איזה שקית ירקות קפואים, אלא להיות באופן תמידי עם הלך רוח שמנסה למזער את ההוצאות, וממקד את ההוצאות שכן מבצעים במה שמביא תועלת ישירה וברורה. אם יש כזו - הרי שזה ראוי בהחלט. אם לא, אז לא.

וכמובן, שכמו שציינו פה מספר פעמים - הדבר החשוב ביותר הוא להבין שהמטרה בחסכון של כמה גרושים על שקית ירקות קפואים היא לא "להוציא פחות", אלא לחסוך (בתיק\חשבון השקעות) יותר.

עריכה אחרונה על ידי Ido.G
  • אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 18 דקות, Michazzz כתב:

גם אם תפסיקו לשתות תה לגמרי - לא תחסכו "המון" כסף. צריך להמשיך לחיות, להתקמצן ברמות קשות יעלה בבריאות - ועל תרופות משלמים גם הרבה.

השימוש במונחים כמו 'התקמצנות', 'התכלבות' וכו' מעיד על חוסר הבנה של הסיטואציה, ובאופן כללי על היעדר אינטליגנציה רגשית. אם זה לא מתאים לך - אל תעשה, אבל פות"ש ביקש לשמוע איך אנשים אחרים חיים וקיבל תגובות בהתאם. עדיין לא קראתי בחדשות על מישהו שהתאשפז בגלל שהתה שלו היה חלש מדי או שהוא שתה אותו מכוס של 150 מ"ל במקום ספל סטנדרטי של 300.

גם זו אגב דרך לגיטימית לחסוך - לשתות חצי כוס תה, לעשן חצי סיגריה... כמה מאיתנו עצרו רגע לחשוב אם סיגריה מלאה או גביע מלא של יוגורט או 'מנה' של משהו אחר זה באמת מה שנחוץ להם כדי לקבל את תחושת הסיפוק או השובע הנלווית? ומי אמר שהאורך של סיגריה ממוצעת הוא ה'נכון'? למה 100 מ"ל של אקטימל זה 'מספיק' אבל מעדן חלב או יופלה נמכר בגביע של 250 שחייבים לסיים במכה אחת? ככה נהוג, אבל מי הנהיג?

• אהבתי 4
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...