Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה על עצות לחיים בחסכון? באנגלית זה frugal life

saar5555

פוסטים מומלצים

לפני 5 שעות, yossy כתב:

לא מצליח להבין הגיון של חשבונות בנק נוספים ויקרים

כי הם לא חייבים להיות יקרים.. 

לי ולאישתי יש חשבונות נפרדים, וגם חשבון השקעות נפרד. כמובן גם כרטיסי אשראי נפרדים. לא משלמים דמי ניהול על אף אחד מהם.

יום טוב גם לך

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 119
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

גם אני לא מצליח להבין את הסיבה לריבוי חשבונות פרטיים במשפחה. ההכנסות של שני בני הזוג הן הכנסות המשפחה, ההוצאות של שני בני הזוג הן הוצאות המשפחה. אם אחד מבני הזוג בזבזן זה בכל מקרה על חשבון בן הזוג השני וגם על חשבון הילדים.

כשהתחתנתי הפעולה הראשונה שעשינו היתה לגשת להרשם במשרד הפנים, הפעולה השניה היתה  לגשת לבנקים ולהפוך את החשבונות למשותפים. בהמשך גם סגרנו את אחד מהם וכבר לפחות 25 שנה מתנהלים עם חשבון בנק אחד, לפחות 10 כרטיסי אשראי (כי מועדונים), אבל בלי אובדן שליטה. המפתח הוא הדבר הכי בסיסי בזוגיות - אמון. כל אחד יודע שהאחר לא יבזבז סתם (כן, ואין בעיה אם האישה מחליטה לקנות עוד זוג נעליים והבעל איזה גאדג׳ט קטן, הוצאות גדולות תמיד יהיו מתואמות), וגם לא יעלים את חסכונות המשפחה באיזה חשבון לא ידוע או סתם יממן את המאהב/ת.

בעיה קשה של ריבוי חשבונות הוא איזון - צריך להיות עם האצבע על הדופק כל הזמן, רל מאוד להגיע למצב בו חשבון אחד ביתרה חיובית משמעותית בעוד השני משלם ריבית שמנה על משיכת יתר.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בקיצור, סיכומו של שרשור, שורה תחתונה:

• ועדת הפורום העליונה ממליצה על צבירת חסכונות למקרה שחס וחלילה תתחתן. 😆
  • מצחיק 5

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לדעתי זו חשיבה של פעם - חשבון אחד וזהו. כל מי שנחשף לגירושין, לילדים שהתגרשו או לחברים שהתגרשו כבר חושב אחרת. הלוואי וכולנו היינו כמו ההורים שלנו, שהתחתנו פעם אחת, הסתפקו בעבודה של האבא, האמא היתה עקרת בית והצליחו לחסוך לכל מה שרצינו, קנו בית והכל היה וורוד.

היום יש הרבה יותר בגידות, יש מעבר מחד מיני לדו מיני, נשים או גברים שעוזבים את המשפחה כדי לחיות עם בן זוג, האישה חשופה לרומנים בעבודה, גם הגבר כמובן.

בקיצור, יש אמון אבל כמו שעושים ביטוח חיים וביטוח בריאות, ביטוח מקיף לרכב וביטוח נסיעות וספורט אתגרי - היום יש הרבה שמכינים את עצמם גם ליום פחות וורוד.

כל זה נכתב לפי דעתי בלבד, אין פה המלצה לאף אחד (בעיקר לא המלצה ל @Derish)

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חברי המעגל הראשון

חשבונות נפרדים יחד עם חשבון משפחתי משותף עובד לנו מצויין.

• אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ומה תעזור הפרדת החשבונות בגירושין? ממילא יקחו את כל הרכוש ויחלקו אותו. היוצא מהכלל הוא אם  יש הסכם ממון

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 46 דקות, sperial כתב:

ומה תעזור הפרדת החשבונות בגירושין? ממילא יקחו את כל הרכוש ויחלקו אותו. היוצא מהכלל הוא אם  יש הסכם ממון

ולדעתי גם הסכם ממון לאחר תקופת נישואים ארוכה די מאבד מערכו.

לפני 11 שעות, sperial כתב:

ההכנסות של שני בני הזוג הן הכנסות המשפחה, ההוצאות של שני בני הזוג הן הוצאות המשפחה.

יחידה כלכלית אחת. כך גם אני חושב. 

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - DSG7

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הסכם הממון הוא לרכוש שלפני הנישואין, והוא גם חייב להיחתם לפניהם. יש מקרים בהם מדובר בסכומים משמעותיים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 4 שעות, saar5555 כתב:

ולדעתי גם הסכם ממון לאחר תקופת נישואים ארוכה די מאבד מערכו.

לא. בכל מקרה ההסכם חייב להיות חתום לפני הנישואין. 

נישואין לא מזכה אף צד בממון/נכסים/אחזקות של אחד מבני הזוג , רק כי החליטו להינשא. 

קח אוליגרך מצוי ש״מביא איתו״ הון ונכסים- במה תיתרום בת זוג על מנת שתהיה זכאית לחצי מזה?

(היא כן תהיה זכאית לשמר רמת חיים שהושגה אחרי הנישואים ) 

למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה.  מסביבי  רואה עדיין נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש , בכל נסיעה . 

עד מתי 😡

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 54 דקות, zaf כתב:

לא. בכל מקרה ההסכם חייב להיות חתום לפני הנישואין. 

נישואין לא מזכה אף צד בממון/נכסים/אחזקות של אחד מבני הזוג , רק כי החליטו להינשא. 

קח אוליגרך מצוי ש״מביא איתו״ הון ונכסים- במה תיתרום בת זוג על מנת שתהיה זכאית לחצי מזה?

(היא כן תהיה זכאית לשמר רמת חיים שהושגה אחרי הנישואים ) 

לא מדוייק

לפחות לא בהקשר של נכסים מסויימים - 

בעיקר דירת המגורים של הזוג, גם אם זו נרכשה ע"י אחד מהצדדים לפני הנישואין וגם אם הגן עליה בהסכם

לעיתים בית משפט יחיל את הלכת השיתוף 

אבל באמת שכאן זה לא המקום להרחיב בזה

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זה נפוץ אגב עם גברים מבוגרים שחוסכים כל החיים - באה ה״אחת״ ומרוששת אותם…

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לצערנו זה המקרה היותר נפוץ.

וכשהיא שואלת למה הסכם ממון? ״ אתה לא אוהב אותי״? התשובה היא כן אבל ... השאלה היא אם את אוהבת אותי או את הכסף 😜

למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה.  מסביבי  רואה עדיין נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש , בכל נסיעה . 

עד מתי 😡

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...