Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

נעליים אני קונה בארץ במבצעים באאטלטים ולא מעיז להזמין מאמאזון בגלל מבנה כף הרגל שלי. אבל קונה נעליים רק במבצעים באאוטלטים כך שהמחיר נסבל. וכפי שכבר הזכרתי, דקטלון מקור לבגדי ספורט ונעליים באיכות ועמידות מפתיעות לטובה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 119
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מבלי להיכנס כרגע לעצות, זה מרתק לראות איך אפילו אנשים שמחשיבים את עצמם לצרכנים נבונים חוזרים לעתים קרובות על הרגלים שגדלו איתם בבית ומעולם לא אתגרו בחשיבה ביקורתית.

למשל, אני שומע את הקולגות מדסקסים מדי פעם איפה לקנות קפסולות (פודים) לכביסה בסיטונות, אבל בכלל לא עולה אצלם המחשבה להשתמש באבקת כביסה או דטרגנט נוזלי. לא רק שאלו זולים בהרבה, אלא גם ניתן לשלוט במינון שלהם. לעתים קרובות מדובר ברווקים/זוגות ללא ילדים שמכבסים שליש או חצי מכונה, לכן לזרוק על זה קפסולה שלמה זה לשלם לא רק פי שניים אלא פי ארבעה או חמישה, פלוס להזיק יותר לסביבה. ואם כבר מדברים על כביסה, אז לא חייבים לעשות אותה ב-60 מעלות כאשר גם 30-40 בד"כ יספיקו.

הידעתם שאפשר לקנות פסטרמה וגבינה לפי משקל ובהתאם לכמה באמת אוכלים? או במקרה של מדינות 'מפותחות' מדי, אפשר לקנות פירות ולקלף/לחתוך אותם לבד במקום לשלם פי שלושה על פרי חתוך בתוך מגש? להרבה אנשים אין מושג, בדיוק כפי שהם מניחים שפיצה אפשר רק להזמין ולא להכין (די בקלות) לבד בבית.

אני כבר לא מדבר על כך שתיון ממוצע של ויסוצקי או ליפטון מוציא בכיף 2-3 כוסות תה חזק וארומטי, כך שאין שום צורך לזרוק אותו אחרי פעם אחת. ניחא, זה חומר למתקדמים. אבל אנחנו חיים בתקופה של שפע יחסי, עם דור שגדל בלי עוני או מחסור ולכן מעולם לא למד להסתדר עם אמצעים מוגבלים. באופן אירוני, לאותם אנשים צעירים היום יש פחות כסף מאי פעם אבל גם פחות מיומנויות בכלכלת בית בסיסית שההורים לא טרחו ללמד אותם (בהנחה האופטימית שבכלל ידעו בעצמם).

• אהבתי 4
  • רעיון טוב! 2
פורסם

בתור רווק אתה מכבס פעמיים בשבוע בערך.

החסכון ברמה הכספית לא מאוד משמעותי אם אשתמש בקפסולות שעולות 40 שקל או נוזל ומרכך שעולים 20.

אותו דבר עם תה, חבילה עולה 20 שקל מספיקה לחודשיים, אז תעשה כפול...כמה הרווחת? 5 שקל?

• רעיון טוב! 1

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

לפעמים בעבודה עולים דיונים של צרכנות ודברים כאלה ותמיד מרתק אותי לדעת על מה אנשים מוציאים כסף. 

למשל:

הוצאות חשמל דו חודשי של 3000 שקל. 

חבילה של נייר טואלט(50 גלילים או משהו כזה) שמספיק לשבוע. 

בקבוק שמפו שלם שמספיק לשבוע למשפחה של 3 אנשים כאשר הגבר מקריח. 

ולא בקטע שיפוטי, כי כניראה אני הוא היוצא מן הכלל ולאו דווקא הם, אבל עדיין, אלו דברים שגורמים לי לשאול "איך?" 

• רעיון טוב! 3
פורסם

יש הרבה הוצאות שתלויות בתנאי המחייה.

למשל חשמל - משפחה עם 3-4 ילדים (ואולי יותר) בלי דוד שמש,שגרה באיזור קריר, תוציא סכומים שאינם מובנים למשפחה צעירה שגרה באיזור ממוזג ונהנית מהקולטים.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

חשמל - כנראה הם חיים עם מזגן 24/7 וגם עושים כביסה ומייבש כל יום.

נייר טואלט - כשיש ילדים קטנים זה נגמר מהר.

שמפו - אישה.

• רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני כשעה, davemustaine87 כתב:

הוצאות חשמל דו חודשי של 3000 שקל. 

מזגן כל היום,  בחודשי הקיץ. בכל הבית (נניח בית פרטי, בית קרקע). 

שאלתי קולגה בעבודה.. 2000 שקל חשבון חשמל לחודשיים.

לפני כשעה, Potato כתב:

החסכון ברמה הכספית לא מאוד משמעותי אם אשתמש בקפסולות שעולות 40 שקל או נוזל ומרכך שעולים 20.

אותו דבר עם תה, חבילה עולה 20 שקל מספיקה לחודשיים, אז תעשה כפול...כמה הרווחת? 5 שקל?

באופן כללי,

ואם נניח אני אעשה 2-3 כוסות תה עם אותו תיון, יש איזה סף של נוחות, שאולי אני לא הייתי מוכן לוותר עליו. 

סבתי ז"ל שהיתה ניצולת שואה, אכן עשתה תה כמה פעמים עם אותו תיון. וידעה לבשל מצוין עם ירקות ופירות ישנים. 

אבל גם לא היה שפע עולמי כמו שיש היום. 

לפני 35 דקות, sperial כתב:

יש הרבה הוצאות שתלויות בתנאי המחייה.

בבניין בו אני גר, ניקיון המדרגות עולה כמה עשרות שקלים, ואין לי תשלום וועד בית של מאות או יותר שקלים (כל חודש).

מצד שני, גם אין לי מעלית בבניין ואין לי חניה שלי, אז אלה הוצאות שנחסכות, אל מול איכות חיים (יש שיגידו).

כמו כן, אני לא משתמש במזגן כל הזמן, וכמעט תמיד יש מים חמים בלי להדליק את הדוד. 

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
לפני כשעה, Potato כתב:

נתקעת על הפרטים ופספסת את הפואנטה, מה גם שהמתמטיקה שלך לא נכונה. מה שדי מחזק את הטענה שלי לגבי מיומנויות חסרות.

• מצחיק 1
  • רעיון טוב! 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

הסיפור עם התיונים נשמע לי מוגזם, ברמה של לקחת שקיות מלח ופלפל משולחן במסעדה הביתה. מה גם שזה לא הכי מדוייק, התה השני שעושים מאותו תיון פחות חזק.

אבל לבשל במקום להזמין אוכל? זה א.ב של צרכנות נבונה.

• אהבתי 3

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

בסוף הכל עניין של סדר עדיפויות.

או תקופות כלשהן בחיים.

לפני 21 דקות, SlowRide כתב:

אבל לבשל במקום להזמין אוכל? זה א.ב של צרכנות נבונה.

מסכים עם זה לחלוטין. 

עריכה אחרונה על ידי saar5555

Skoda Fabia 2025 

פורסם
לפני 12 שעות, sperial כתב:

בשנה האחרונה, בכלל המלחמה, יצרנו קצת סטוקים של יבשים (קמח, ארז, קוסקוס, פסטה) - ונאלצנו לזרוק לא מעט כי התפתח בשקיות עש מזון.

גם אני נאלצתי לזרוק קמח ועוד יבשים אבל זה היה סטוק מתקופת הקורונה.

לכן, גם אני די נצמד לכלל של לקנות מה שאני הולך לאכול ולא להתפזר יותר מדי לדברים שהסיכוי שאני אוכל נמוך עד לא קיים.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 41 דקות, SlowRide כתב:

התה השני שעושים מאותו תיון פחות חזק.

דווקא בישראל למיטב זכרוני התיונים נדיבים למדי (1.5-2 גרם), מה שמביא את המשקה לרמת החוזק האופטימלית תוך שניות ולא תוך דקות כפי שהאריזה ממליצה. אבל זה עניין של טעם.

לא יצא לי להשתמש בשקיות של מלח ופלפל, אבל בשנים עברו ביקור של פעם או פעמיים בחודש במקדונלד'ס בהחלט היה סוגר לי את צריכת הקטשופ הרבעונית בבית. כמו כן, בתקופה שהייתי נוסע הרבה במסגרת העבודה, היו איזה שלוש או ארבע שנים שבהן לא קניתי סבון אלא רק השתמשתי בקטנים האלה של בתי המלון בהם שהיתי. לא משהו שאני יכול להמליץ עליו לאחרים, אבל דוגמה לניצול הזדמנות כשאתה במיינדסט חסכוני/מינימליסטי.

• מעניין 1
פורסם (נערך)

@DareDevilהסיפור של עש המזון חדש, המזווה משמש אותנו 11 שנה והצרה הזו רק כמה חודשים.. ההערכה שלי היא שהגיעה שקית אחת נגועה ומשם זה התפשט.

@Derish בעבר גם אני אספתי את הדוגמיות האלה, כבר שנים שהפסקתי. כמה כבר עולה חתיכת סבון או בקבוק שמפו שמחזיקים שבועות? בהחלט שווה את ההמנעות מהתעסקות עם העודפים הקטנים

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם
לפני 2 דקות, sperial כתב:

הסיפור של עש המזון חדש, המזווה משמש אותנו 11 שנה והצרה הזו רק כמה חודשים.

אני חושב שזה תלוי באוכל עצמו..

פעם שכחתי חבילת מצות בארון מטבח.. והיה גם.

מצד שני, בפסטות עם אריזה אטומה לא יצא לי עדיין לפגוש אותו.

Skoda Fabia 2025 

• תוכן חדש...