Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 35 דקות, cabrio כתב:

פנסיה? 

כנראה הפנסיה היא העיסקה הגדולה ביותר בחייך. יותר מהדירה. זו לא רק קרן פנסיה אלא גם חסכונות משלימים.

עברת את גיל 28 - אתה צריך להתעמק בנושא ולעשות רוויזיה תקופתית של החיסכון.

• אהבתי 2
  • מצחיק 1
  • רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 119
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני כשעה, cabrio כתב:

אני יכול לעשות השוואות מחירים רבות על מוצרים זולים מאוד (סופר, אוכל בחוץ וכד'), אבל דווקא איפה שיש רניות גדולןת (תכשיטים, רכב וכד'), אני מוציא יותר בקלות.

תופעה אנושית מוכרת מאוד. אם תכנס לחנות ותרצה לקנות מוצר מסויים, שעולה נניח 20 ש"ח, ואז יגידו לך שבחנות במרחק 200 מטר משם אותו מוצר נמכר ב-10 ש"ח, אתה תצא מייד החוצה בכעס, נכון? אבל אם אתה צריך מכונת כביסה, בחנות הראשונה מוכרים מכונת כביסה נניח ב-1500 ש"ח, ובשניה ב-1490 ש"ח, מה הסיכוי שתצא ותלך לחנות השנייה? רוב הסכויים שתגיד "סעמק" ותקנה בראשונה. למרות שהעשרה שקלים הם אותם עשרה שקלים.

מעבר לזה יש גם את מה שאני קורא "צריך" מול "רוצה". פסטה, אורז, לחם קונים על פי רוב כי "צריך". ואז אתה תשקיע הרבה מאמץ בלשלם את המינימום. לעומת זאת: תכשיטים, בגדים, רכב, אופניים ושאר אביזרי מותרות בד"כ קונים כי "רוצה". ובדרך כלל, ברגע שהמוצר הוא בקטגוריית ה"רוצה", השמיים הם הגבול, הארנק נפתח והכסף זורם בלי מעצורים. המטרה של כל איש שיווק ופרסומאי בעולם היא להעביר את המוצר מקטגוריית "צריך" לקטגוריית "רוצה".

• אהבתי 3
  • מעניין 1

חזיר דיזל

פורסם

יפה. אז אלה מסקנות הביניים לאור המידע שנוסף במהלך השרשור, בסדר חשיבות יורד:

1. אפס מינוס

2. אפס הלוואות

3. חיסכון באפיק נטול מס (פנסיה)

4. כל השאר :)

5. בהצלחה

• אהבתי 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

לגבי סעיפים 1 ו-2 - נכנסים לסעיף ״הלוואות״. אז תוסיף ״תשלומים״, הלוואות צרכניות מסוג ״קרדיט״ למינהו, דחיית תשלומים ועוד רשימה ארוכהה.

עכשיו, הלוואה זו לא מילה גסה, 99% מאיתנו לקחו משכנתא לפחות פעם בחיים, ויש מצבים שבהם נדרשת הלוואה. אבל להקפיד לקחת אותה אחרי סקר שוק יסודי, ולא ההלוואות ה״מיידיות״ היקרות.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לא משלם בתשלומים.

אם כבר הגעתי למצב שאני חייב לשלם בתשלומים - אז את המינימום שאוכל לעמוד פה.

גיליתי מזמן כבר שהאנחת רווחה של היום בזה שאתה מחלק לתשלומים זה התחושת מחנק של עוד כמה חודשים שפתאום כל התשלומים האלה מצטברים.

שאתה קונה בתשלום אחד אתה יודע שאתה קונה משהו שאתה יכול לשלם עליו היום. 

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

1.לקנות בסטוקים.

לא מזמן היה מבצעים בפארם של שופרסל והיה קופון של 35% הנחה בהייטקזון.

קניתי ב250 שקל בערך ויש לי משחות שיניים,נייר,מרכך וכו' לאיזה שנתיים קדימה.

לפעמים יש מבצעים לא רעים בksp גם.

2.פורום רכב בכל זאת, סגנון נהיגה.

עברתי מלסוע 130-120 על כביש מהיר ללסוע 100.

קרוז קונטרול,מעט עקיפות כי רוב הזמן בימין.

בנוסף גר בעיר הררית אז גם שם יש מהירויות ביניים שנותנות את היחס דלק-מרחק הכי טובים.

צריכת הדלק השתפרה ב30%.

3.יד שניה.

ריהוט אפשר לקנות יד שניה, שידה תהיה שידה גם עוד 5 שנים אז למה לשלם עליה 2000 ולא 300 ממישהו שרוצה למכור.

קניתי טלויזיות יד שניה גם והן אחלה, אבל בגדול פחות ממליץ על אלקטרוניקה משומשת.

4. נעליים גם מותגים , אין סיבה להכנס לחנויות היקרות.

אאוטלטים לרוב יהיו זולים בפער, רק נעלי ריצה עולות לי 400~, נעליים ליומיום באיזור ה200 בממוצע(וגם זה חצי מחיר מהיקרות).

5. תשלומים רק אם יש סיבה טובה, לרוב אפשר לתכנן את ההוצאות או לדחות בחודש.

עריכה אחרונה על ידי Potato
  • רעיון טוב! 1

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
בתאריך 2.10.2024 בשעה 09:33, saar5555 כתב:

אני לובש מותגים.. 

הוצאה מיותרת, אין כיום באף מותג משהו יוצא דופן שאין במוצר דומה/זהה ללא שם.

גם המותגים שאתה לובש מיוצרים במזרח הרחוק. ובמקרים רבים מאוד , באותו מפעל על אותו פס ייצור. 

אתן לך דוגמא ממקור ראשון - דלתא טקסטיל הישראלית מייצרת באותו מפעל במזרח עבור 3 מותגים שונים בנוסף למותג  העצמי שלה.

גם אני קניתי מותגים , רק לא במחירים המופקעים כאן. קניתי לא פעם ג׳ינסים וחולצות של הוגו בוס, באירופה במחירים שכאן מוכרים קסטרו (45 יורו לג׳ינס מידה 36, לא מידות ילדים) .

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 10 דקות, zaf כתב:

גם אני קניתי מותגים , רק לא במחירים המופקעים כאן. קנית

בשנים האחרונות קניתי באמאזון. יש לי חולצות וג'ינסים שמחזיקים יותר מחמש שנים. 

בגדול אני חסיד של לשלם על איכות שתחזיק מעמד.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
לפני 9 שעות, Potato כתב:

אאוטלטים לרוב יהיו זולים בפער, רק נעלי ריצה עולות לי 400~, נעליים ליומיום באיזור ה200 בממוצע(וגם זה חצי מחיר מהיקרות).

חיפוש באמזון יניב גם נעלי ריצה ממותג ידוע באיזור ה 200 שקלים. אולי לא late arrivalשבדרך כלל באזור ה 100 דולר, אבל יש לא מעט דגמים בטווח 50-75 דולר והמשלוח חינם, בעיקר לפני חגים אמריקאיים.  

• רעיון טוב! 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם (נערך)

אם אתה קונה בשופרסל, תעבור בפינה של המוצרים שהורידו להם את המחיר, בעבר קניתי איזה 15 שפופרות משחת שיניים ב40 שקל. במקום איזה 140-150 שקל.

הטעות שלי הייתה לא לקנות את כל הסטוק שהיה שם.

בדרך כלל הפינה הזו נמצאת בפינה מאוד מרוחקת והנראות שלה לא משהו.

להוריד את אפליקציית פרייסז, pricez,להירשם אליה, ולעשות את רשימת הקניות הקבועה שלך שם. וכל פעם כשאתה הולך לקנות לבדוק באפליקציה לראות איזה מוצרים זולים יש לקנות ואז כמובן לעשות סטוק (במידה ומדובר במוצרים יבשים).

בתוך האפליקציה יש אופציה של קטגוריית מציאות, לעבור עליה כל פעם כשאתה נכנס לקנות בסופר.

כמובן שיש שם קטגוריית מבצעים אבל זה לא מספיק משתלם

עריכה אחרונה על ידי DareDevil
  • רעיון טוב! 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני שעה, zaf כתב:

חיפוש באמזון יניב גם נעלי ריצה ממותג ידוע באיזור ה 200 שקלים. אולי לא late arrivalשבדרך כלל באזור ה 100 דולר, אבל יש לא מעט דגמים בטווח 50-75 דולר והמשלוח חינם, בעיקר לפני חגים אמריקאיים.  

https://a.co/d/5YMYXkd

נעלי ריצה, מתג אנדר ארמור, לא תמצא מחיר כזה בארץ.

פורסם
בתאריך 2.10.2024 בשעה 08:45, hans כתב:

לכאורה זה סיפור פשוט של הוצאות והכנסות שמתכנסות לחישוב ברמה של כיתה ג׳,

אבל אנחנו כבני אדם מצליחים לסבך את זה בצורה שלא תיאמן.

במקום לתת לך טיפים, אני פשוט אספר איך זה עובד אצלי - משם תוכל אולי לדגום מה מתאים לך או מה אפשר להתאים.

אצלי מה שעוזר זה זיכרון טוב (מדי?) - אני פשוט זוכר את המחיר של כל דבר.

- מגיע מראש לסופר עם רשימה ששרבטתי בטלפון, ומה שבאמת במבצע וניתן לאגור - מצטרף לקניות על הדרך.

- לא קונה פירות שעולים יותר מ-10 ש״ח לק״ג. ממתין בסבלנות עד שיירד.

השנה לא קניתי ענבים בכלל, לדוגמה. 20 ש״ח לק״ג זה שילוב של טמטום וטירוף.

- מוצרים בפיקוח הם חלק בלתי נפרד ממתפריט האוכל היומיומי.

- לא אוכל בחוץ אף פעם, בגדול.

- לא זורק אוכל. עוקב אחרי הסחורה במקרר ומחסל אותה בהתאם לסדר תאריכי התפוגה.

- משתמש בתחב״צ ואופניים, האוטו משמש רק לסופי שבוע/בלתמ״ים.

- לובש רק swag שהגיע ממקומות העבודה :)

- חו״ל פעם בעשור. חופשות משפחתיות נערכות בארץ, קמפינג / אוהל

- מנוי מטמון משפחתי לשמורות טבע / תזמון מוזיאונים כשהם בחינם לילדים

= = = = = =

יש המון, המון גורמים שעוזרים לי אבל הם לגמרי לא בשליטתי בסגנון של -

- בית ספר קרוב (הולכים ברגל)

- נגישות טובה לתחב״צ

- מזג אוויר שמייתר מזגן 8 חודשים בשנה

- וכיו״ב

= = = = = =

בנושא הרכב - אמנם התיקונים אצלי בעלויות גבוהות, אבל מצד שני, אני עדיין עם אותו רכב מ-2017...

גם אני כמוך לא קונה פירות/ירקות מעל מחיר מסוים, זה עקרון. אפשר להסתדר תקופות בלי ענבים או אבוקדו, לא סוף העולם.

האוטו לא משמש אותך מידי פעם גם באמצע שבוע? כל החיים רק בית-עבודה? איך אפשר ללבוש רק דברים מהעבודה? לא לאכול בכלל בחוץ? לא לצאת לחו"ל ובמקום זה אוהל?

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם
לפני 43 דקות, DareDevil כתב:

לעשות סטוק (במידה ומדובר במוצרים יבשים).

בשנה האחרונה, בכלל המלחמה, יצרנו קצת סטוקים של יבשים (קמח, ארז, קוסקוס, פסטה) - ונאלצנו לזרוק לא מעט כי התפתח בשקיות עש מזון.

פורסם
לפני 3 דקות, Shmelov כתב:

ללבוש רק דברים מהעבודה

בהרבה חברות, בעיקר בהייטק יש לא מעט חולצות טי , פולו וגם סווטשירט ממותגים עם לוגו החברה ומאלו שיש לי האיכות טובה (נייק ומיזונו למשל) , כולל חולצות שרוול ארוך (קיבלתי לפני כנסים ותערוכות) , מן הסתם כל עוד אתה עובד בחברה ולא לובש חולצה ממותגת של מתחרה 😉 זה מאד נוח ובהחלט כלכלי.

פורסם
לפני שעתיים, zaf כתב:

יש לי 2 דגמים שאני איתם, ואמאזון לא הצליח להוזיל לי משמעותית.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

• תוכן חדש...