Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יחס משפיל משמאי רכב

spring

פוסטים מומלצים

הסיפור בקצרה, בעקבות תאונה הרכב הגיע למוסך יבואן טויוטה שהוא גם מוסך הסדר. המוסך המליץ להתקדם עם "שמאי הבית" שלו וכך היה.

השמאי קבע באופן תמוה שלא מדובר בתאונה אלא בבלאי. מכונאי מהמוסך עצמו אמר שמעולם לא ראה בלאי בצורה כזאת וזה ודאי תאונה.

מברור מול חברת הביטוח עולה שהשמאי העביר לביטוח תמונות שלא מראות את הנזק.

בעקבות תלונתי השמאי התבקש על ידי חברת הביטוח להגיע שוב למוסך לבצע בדיקה חוזרת כשהחלקים מפורקים.

במקביל הוצאתי את האוטו מהמוסך והעברתי למוסך אחר.

מאז יום רביעי  השמאי לא הגיע וגם לא עונה לעשרות שיחות טלפון מימני ומהמוסך .

אני כל יום מתקשר לחברת הביטוח וזה לא עוזר, בקשתי לבדיקה חוזרת של שמאי אחר נדחתה.

למעשה עברו שבוע וחצי ועדיין לא הסתיימה בדיקת השמאי.

לאור הנסיבות נאלצתי לשכור רכב על חשבוני.

איזה אינטרס יש לשמאי לשקר ולהגיד שזה בלאי ?

איך מקדמים את הנושא ? איך מאלצים את השמאי להשלים את הבדיקה ?

מה עושים במצב כזה ?

עריכה אחרונה על ידי spring

נוסע בפריוס 2008

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קח שמאי מטעמך. 

השמאי הספציפי נוכל, ועובד למען חברת הביטוח. הפעם תפסו אותו. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 3

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נחשפתי לאחרונה לשני מקרים של תאונות קלות שבשניהם הרכבים טופלו במוסך הסדר עם שמאי מטעם חברת הביטוח.

אם אפשר להסיק משני מקרים, הסיפור הזה של מוסכי ושמאי הסדר לכאורה עובד בצורה לא ישרה, וזה בעדינות.

• אהבתי 2
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 7 שעות, spring כתב:

תודה דיסקו, מותר לי לקחת שמאי מטעמי למרות שכבר לקחתי שמאי של חברת הביטוח ? מי ישלם לו ?

מותר לך - חוקית בוודאי.

השאלה מי ישלם את עמלת השמאי היא שאלה מורכבת יותר, אבל אני לא הייתי מוותר בשלב הזה בלערב מישהו מטעמי.

די ברור שהשמאי הנוכחי לא פועל לטובתך. תתעד כל ממשק מולו. כל שיחת טלפון שלא נענתה. שלח לו ווטאספים ו SMS. של לו מיילים אם יש לך את המייל שלו.

כדי שיהיה לך תיעוד להתנהלות שלו, ואח"כ התיעוד הזה יסייע לך לנסות לתבוע גם את עלות השמאי הפרטי שלך מחברת הביטוח. 

ועדיין, גם אם לא יחזירו לך את עלות השמאי, וזו אפשרות סבירה מאוד, שווה לך לערב שמאי מטעמך כדי שתבין את הפער בין השמאי שעובד עבור חברת הביטוח לעומת שמאי שעובד עבורך. 

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תשמור גם את כל הקבלות שקשורות לרכב השכור - 

קבלות מול חברת ההשכרה. 

קבלות על תדלוקים או כל דבר אחר שנאלצת להוציא מכיסך בעקבות המקרה. 

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS2 + Audsion BitOne + Voce5.1K FullDA + MASSIVEBX4 +HatL1 + Morel CDM880 + Morel Hybrid602 + Micca COVO-S + Audison TH10 + Pioneer TS-X150

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 11 שעות, itzik123 כתב:

נחשפתי לאחרונה לשני מקרים של תאונות קלות שבשניהם הרכבים טופלו במוסך הסדר עם שמאי מטעם חברת הביטוח.

אם אפשר להסיק משני מקרים, הסיפור הזה של מוסכי ושמאי הסדר לכאורה עובד בצורה לא ישרה, וזה בעדינות.

אמנם לא ממש לאחרונה, אבל אני יכול הסיפור השלישי ואתה צודק לחלוטין.

הלקח שלי היה לעבוד עם השמאי שהסוכן שלי ממליץ לי ולא המוסך - כי הוא מחוייב גם לסוכן ולא רק לחברת הביטוח ולכן הוא אמור להיות הוגן יותר

עריכה אחרונה על ידי GTאי
  • אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא יודע מה עלות התיקון, אבל אין ספק שאתה צריך שמאי מטעמך.

שמאי לוקח 800 שקל אחרי מע"מ.

זה לא סכום רציני כמובן כתלות בעלות התיקון אם התיקון שלך עולה 800 שקל אז אין טעם לקחת.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זה לא מחיר אחיד, נדמה לי שכל שמאי יכול לגבות כמה שהוא רוצה.

לפני שנים שילמתי 1500 לשמאי - אבל לא ממש אכפת לי כי הגשתי את הקבלה לביטוח של הפוגע וקיבלתי החזר מלא.

מה שחסר לי בסיפור שלך, למה העברת את הרכב למוסך אחר. אני מבין שלא היית מרוצה מהשמאי אבל מה היתה הבעיה עם המוסך?

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ואיי, לפני חמש שנים גם היה לי סיפור הזוי עם שמאי, הנחתי כי היה מדובר בטרנטה ישנה. מה, זה הסטנדרט הנפוץ עם שמאי רכב בארץ, תמיד באים נגדך ולא ישרים?

בזמנו היה ביטוח צד ג׳ כאשר הצד הפוגע לקח אחריות מלאה כמובן על הפגיעה, לא חשבתי שהיה לביטוח/שמאי סיבה לנסות להקטין את הפיצוי. תוהה אם זה פשוט דפוס אוטומטי במקצוע.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

השמאי רק לכאורה עובד עבורך.

בפועל הוא עובד עבור חברת הביטוח, ואם לא יישר איתם קו, יפסיקו לעבוד איתו. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 10.9.2024 בשעה 18:48, amosbmw כתב:

זה לא מחיר אחיד, נדמה לי שכל שמאי יכול לגבות כמה שהוא רוצה.

לפני שנים שילמתי 1500 לשמאי - אבל לא ממש אכפת לי כי הגשתי את הקבלה לביטוח של הפוגע וקיבלתי החזר מלא.

גם אני חשבתי כמוך, רק שהביטוח לא החזיר את כל הסכום והסביר לי בעדינות שיש "מחירון" והשמאי דפק אותי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שמאי, עובד בשביל מי שמשלם לו. שמאי מטעמך יעבוד בשבילך. למשל אם תבקש לא להוריד רכב ישן מהכביש או להפך לנסות להגיע לטוטאל. 

שמאי מהביטוח יעבוד בשביל הביטוח (יקטין את הנזק). 

שמאי של המוסך בשביל המוסך (יגדיל את הנזק), שזה לפעמים גם האינטרס שלך. 

מקצוע שמראש שם את בעל המקצוע בפוזיציה שלהתנהג ביושרה יפחית את התגמול שלו. לא בא לנקות אף שמאי רמאי מאשמה, רק מציין את המציאות. 

• אהבתי 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעה, discoTD5 כתב:

השמאי רק לכאורה עובד עבורך.

בפועל הוא עובד עבור חברת הביטוח, ואם לא יישר איתם קו, יפסיקו לעבוד איתו. 

אבל בזמנו במקרה שלי זוכר את עצמי אומר לביטוח, לא הבנתי, השמאי הוא מטעמנו או נגדנו ומטעם הביטוח של הצד הפוגע? (ניסה למזער ערך רכב של רכב בטוטאלוס בדרכים פסולות) על פניו לא לי ולא לביטוח שלי היה אינטרס למזער את הפיצוי. זה היה צד ג׳, לא שילמו לי לפני שהצד הפוגע העביר את הכסף. יכול להיות שהשמאי אומנם נקרא מטעם הביטוח שלי אבל תכלס משרת את כל החברות ובכל קייס יביא להוריד להם את העלות, בלי קשר עבור מי הוא עובד באותו הרגע. 🤦‍♂️🤷‍♂️

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• 3 שבועות מאוחר יותר ...

רק מעדכן, הנושא נפתר, לאחר הרבה עצבים ומכתב תלונה לחברת הביטוח התביעה אושרה.

הרכב נגרר ממוסך טויוטה לתיקון במוסך אחר בגלל יחס מגעיל של טויוטה, אצלי אין חכמות, כשמתייחסים לא יפה אני לא שם, שיעלה כמה שיעלה.

רק חבל שעל הדרך היו הוצאות נוספות שנגרמו בגלל הרשלנות של השמאי והמוסך הסדר: שכרתי רכב לשבוע על חשבוני וגם שילמתי גרר מהמוסך הסדר למוסך הפרטי. 

עריכה אחרונה על ידי spring
  • אהבתי 4
  • רעיון טוב! 1

נוסע בפריוס 2008

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...